Page 46 of 1283 FirstFirst ... 3642434445464748495056961465461046 ... LastLast
Results 1,126 to 1,150 of 32073

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

^ Koliko ja znam Kindle sa US Amazon-a stize kod nas . Pisao je neko vec o tome na ovom topicu, mada ako si narucivao neki skuplji model shipito je bolja opcija ...
    Kreč, kolica i mešalica.

Thanks Thanks Given 
    6,217
    Thanks Thanks Received 
    13,862
    Thanked in
    5,255 Posts

Moze al prateci iskustva nekih clanova odavde ne isplati se nikako

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    13 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ja sam narucio amazon kindle, torbu za kindle i neke iphone4 maske. Preko amazona, koristim shipito uslugu.

Napravis nalog na shipito, imas u ponudi cini mi se 5 virtuelnih adresi. Ja sam koristio onu prvu, iz californije Evo kako bi trebalo da ti izgleda shipping obrazac na amazonu:

Full name: tvoje ime
    Address Line1: c/o Eastbiz Corp. 2964 Columbia St.
    Address Line2: Suite # *****
    City: Torrance
    State/Province/Region: CA
    ZIP: 90503-3806
    Country: United States
    Phone number: 310-212-7143
    Hvala na odgovoru. Pretpostavio sam da je tako, ali rekoh bolje da pitam. Kada si se registrovao na shipito je si li platio preko kartice? (Mislim da ide 8.5$).
    Koliko sam uporedjivao neke cijene amazon mi je jeftiniji od newegg i bestbuy-a. Vidim da amazon daje za iznose iznad odredjene cijene - besplatnu dostavu na teritoriji Amerike. Pretpostavljam da si i ti to koristio free shipment do skladista.
    Da li ima razlike u tezini kada shipito salje pakete prema nama - recimo mislim na ovo, na amazon imas tezinu paketa koji se salje i ako on iznosi 1 kg, da li je isto to tako i kod shipit-a ili tezina paketa bude razlicita?
    Koliko je pouzdan kalkulator koji shipito ima? Da li samo stavis tezina paketa u kg ili popunjavas i vrijednost i dimenzije? Recimo za paket od 1kg najpovoljnije je uzeti ovaj nacin USPS Priority Mail® Flat-Rate Envelope jer je cijena oko 14$.
    Znaci ukupno se plati shipitu 14$ za slanje + 8.5$ provizija.

Koji nacin dostave je po tebi najbolji - (znam da dhl, fedex i ups - imaju visoke svoje provizije, tako da njih ne racunam) - jer recimo ima i ove dvije ponudjene Shipito AirMail i USPS Priority Mail® Int'l?

Thanks Thanks Given 
    6,217
    Thanks Thanks Received 
    13,862
    Thanked in
    5,255 Posts

8.5$ je njihova provizija,sto se tice shipping calculatora ni meni to nije najasnije. Mislim da onamo treba da se unese tezina citavog paketa i dimenzije paketa a ne proizvoda. E sad ja nisam nasao onamo kolika je tezina paketa i njegove dimenzije mada nisam nesto ni obracao paznju, ne vjerujem da nema.

Sto se tice shippinga do virtualne adrese, obavezno koristi Amazon Prime, free trial je ja mislim 1-2 mjeseca. Free Shipping.

Meni je prvi put da koristim usluge shipita tako da cu detalje oko toga kolika je postarina ka nama ovamo tek znati danas u toku dana eventualno sutra posto je roba na putu od amazona do shipita

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Uzmi USPS Priority Mail, to je najbolja opcija u odnosu cijena / brzina dostave... Paket poslat po njemu putuje nekih 2 sedmice do CG, u zavisnosti od gabarita... Manji brze putuju po mom iskustvu...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    13 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    8.5$ je njihova provizija,sto se tice shipping calculatora ni meni to nije najasnije. Mislim da onamo treba da se unese tezina citavog paketa i dimenzije paketa a ne proizvoda. E sad ja nisam nasao onamo kolika je tezina paketa i njegove dimenzije mada nisam nesto ni obracao paznju, ne vjerujem da nema.

Sto se tice shippinga do virtualne adrese, obavezno koristi Amazon Prime, free trial je ja mislim 1-2 mjeseca. Free Shipping.

Meni je prvi put da koristim usluge shipita tako da cu detalje oko toga kolika je postarina ka nama ovamo tek znati danas u toku dana eventualno sutra posto je roba na putu od amazona do shipita
    Srecna kupovina

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Uzmi USPS Priority Mail, to je najbolja opcija u odnosu cijena / brzina dostave... Paket poslat po njemu putuje nekih 2 sedmice do CG, u zavisnosti od gabarita... Manji brze putuju po mom iskustvu...
    Hvala. Kad su kod njih najveca snizenja i traju li popusti cijeli mjesec decembar? (vidio sam da su bili sad popusti za dan zahvalnosti i mislim nesto da je bilo black friday gdje su popusti bili od 40-70% - nadam se da ce biti jos ovakvih popusta)

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Pa bice ti sada ovaj period do nove godine pun tih snizenja... Samo nemoj previse da se navuces na kupovinu

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,331
    Thanked in
    631 Posts

evo mene opet sa pitanjima

uzeo sam sad drugu karticu za reg na paypal jer za onu proslu su trazili sto chuda , sve sam ispunio ali ne znam jos hoce li je aktivirati .....

e sad smijem li staviti opet istu adresu - naravno drugo ime (vl. kartice) , i koliko treba za aktivaciju i privatanje kartice ... Ja sam prosli put odmah nakon registracije na paypal posao na ebay i pokusavao nesto da kupim predpostavljam da sam tu napravio gresku i da sam trebao da sacekam da prvo prihvate karticu ???

i josh jedno pitanje , dal da na ebay koristim stari nalog ili i njega da otvorim na novo i mora li i on biti na ime vlasnika kartice ???
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    6,217
    Thanks Thanks Received 
    13,862
    Thanked in
    5,255 Posts

Pazi, sto se tice paypal naloga, nebi trebalo da predstavi problem isti podaci. Mada sam ja verifikovao nalog entropay virtualnom karticom jer imam nlb visu electron koju paypal ne prihvata ni pod razno Sto se tice ebay naloga koristi stari pa ako ces sto da mijenjas edituj tamo Al kako god da obrnes nikako neces moc da verifikujes tj potvrdis adresu sa paypala. Da pojednostavim malo, vecina prodavaca na ebay ce ti slati proizvode samo na onu adresu koju si koristio kad si registrovao paypal. E sad problem je sto ti ta adresa stoji tamo kao "nepotvrdjena" i ne mozes nikako da je potvrdis i neki prodavci nece htjeti da ti posalju misleci da se radi o ko zna cemu. Mada sve je stvar dogovora, meni nisu pravili problem za sad

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Po default-u primarna shipping adresa na eBay je ona sa PayPal-a... Medjutim, to se lako promjeni u podasevanja naloga, gdje se stavi prava adresa u Crnoj Gori da bude primarna... Onda kada kupujes, u svim fakturama se pojavljuje samo ta primarna adresa u CG, i pored nje stoji da je unconfirmed... Medjutim ja za ovih 40 i nesto kupovina za sad (od par pa do par stotina eura) nikad nisam imao problem... Samo kontaktiram prodavca za svaki slucaj nakon kupovine da mu potvrdim adresu, i to je to...

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,331
    Thanked in
    631 Posts

e ne znam , znam samo da sam se iscimao oko ovog prvog naloga pih . sad da vidim oce li mi prihvatiti poslao sam im i izvod iz banke ali adresu bojim se da nece prihvatiti i da nece aktivirati nalog ...

registrovao sam tu karticu na mooneybookers i tamo je sve proslo ok bash sam je danas verfikovao ...

ps. na rezervacije mi stoji 4-5x po 1euro da je nesto skinuto sa paypala ali ne znam za chem - o cemu bi se moglo raditi ?
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,331
    Thanked in
    631 Posts

evo sad registrovah ovu drugu karticu(na nju imam e-banking) , na hrvacku sam je registrovao , stigla mi je odmah poruka da je skinuto 1e za paypal (ne znam za chem ? ) , a onda je stiglo i 1.50e za verifikaciju - kod prihvacen ... e sad dal da sacekam malo pa da idem da kupujem nesto ili mogu odmah ???

Thanks Thanks Given 
    283
    Thanks Thanks Received 
    571
    Thanked in
    288 Posts

Vatajte ove opasne popuste na ebay (50-60%). Ja trgovah jendu torbu za 41€ (sa dostavom). Cak u BG kosta 85€

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Za torbu si dao 41e, gori si nego ove zene
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    283
    Thanks Thanks Received 
    571
    Thanked in
    288 Posts

a jbg.. moram i ja imat torbu od krokodilove koze.. (za grad)

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Ona mala torbica?
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    283
    Thanks Thanks Received 
    571
    Thanked in
    288 Posts

velika velika

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    1,187
    Thanks Thanks Received 
    1,949
    Thanked in
    1,062 Posts

Ja za te pare nadjoh pantalone za skijanje
    Ali imam problem sto ne umijem da izmijerim struk (dje se mjeri ) da bi odredio koju velicinu da narucim

Thanks Thanks Given 
    283
    Thanks Thanks Received 
    571
    Thanked in
    288 Posts

uglavnom sa strane pisu dimenzije, pa na osnovu njih odredis svoju velicnu.

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    1,187
    Thanks Thanks Received 
    1,949
    Thanked in
    1,062 Posts

A ko ima stomacinu ova mjera ne valja... Jer bi mi onda gace lecele oko mene

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,331
    Thanked in
    631 Posts

evo da se pohvalim , moja prva kupovina napokon uspjela

I da se zahvalim svima na pomoci

Thanks Thanks Given 
    1,187
    Thanks Thanks Received 
    1,949
    Thanked in
    1,062 Posts

Koristio si karticu koju, koje banke, koju si zemlju stavio. Cisto navedite da znamo i ostali

P.S.
    Znam da je pisano i ranije ali nije na odmet

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,331
    Thanked in
    631 Posts

Ovaj put sam koristio karticu Podgoricke Banke , Registrovao sam se na Croatia , Premium Account , Adresu sam stavio pravu samo sto sam izabrao drugu drzavu i stavio sam postanski kod 20 000 (Dubrovnik)

sad je izgleda obavezna verifikacija kartice , jer mi je odmah skinulo sa racuna 1e+1.50e za verifikaciju . Na ovoj kartici imam e-banking tako da sam je odmah aktivirao (stigao kod transakcije porukom) i to je to

ps. Nemojte napraviti gresku da pokusate da kupite nesto prije aktivacije , jer sam se ja tu izgleda prosli put zeznuo , pokusao sam 4-5x da kupim nesto , prije nego sam uzeo izvod iz banke i odradio verifikaciju i onda su trazili sto chuda kao dokaz ... poslao sam im sve danas pa mozda i nju kativiraju ali ...
    pss. samo za svaki slucaj otvorio sam i novi nalog na e-bay
    Last edited by Stivi; 29-11-10 at 22:27.

Thanks Thanks Given 
    777
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

E nek je sa srecom vala

Page 46 of 1283 FirstFirst ... 3642434445464748495056961465461046 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)