after 8 je superr, mozda joj je slicna dorina ice ili tako neki mentol ukusi (krash ledena kocka...)
Ja volim Volim tei nije iz free shopa nego mi je na (ne)srecu uvijek dostupna
![]()
after 8 je superr, mozda joj je slicna dorina ice ili tako neki mentol ukusi (krash ledena kocka...)
Ja volim Volim tei nije iz free shopa nego mi je na (ne)srecu uvijek dostupna
![]()
Last edited by starwalker; 27-11-10 at 19:09.
The more things change, the more they stay the same.
khm...djevojke, treba li kojoj kakva chokolada iz shvajcarske, dolazim u decembru?
![]()
pitao, ne pitao, nateglićemo se čolokadnih poklona.![]()
Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?
ja sam vec primio porudzbine za lindt sa masu kakaoa. no, sve me je strah da ce usput nestat, ipak su to 2 dana vozhnje![]()
Vidji... nije ti pametno nudit pomoc ovakoSreca sto vec isplanirah da trknem do Austrije za mjesec, inace bih ti narucila makar jedno 5-6 kila crne cok.
![]()
I am patiently waiting here
to see which of us survives
when all of this collides
with reality..
Eo mi usta puna cokolade koju dobijes u avijon u Swiss air-u. Uf, kako je dobra.A prije ovoga crna cokolada kao ugalj. UF! Isto swiss. :oblizivanje:
I am so post-rock I shit sad birds.
Nemam neki običaj da jedem slatkiše. Što znam, bolje je dat novac na neke zdravije stvari tipa voće. Ipak, to ne znači da ih ne volim. Čokolade apsolutno sve a najviše crnu. Obožavam crnu. Ova mi je omiljena:
Simka 70 % kakao
![]()
Dick Laurent is dead!
pionir diamond sa bademom i medom mmmmmmmm
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
Jede mi se jos cokolade,ali mi muka poc da uzmem .
Ne znam sto cu sad.Mozete li me nekako utjesit![]()
^ Pitaj kreatorku topika, možda ima kod kuće
Sa ovim cokoladama Lindt imam perverzne zelje. Uf.
I am so post-rock I shit sad birds.
Sprungli - Svajcarska cokolada, ima je kao normalnih cokoladica mada se uglavnom uzima na mjeru. Ja sam je jeo u Cirihu, preskupa je, 40 grama oko 30 € ali je ukus jedinstven. Mada, od nasih mi je do skoro favorit bila Galeb, i Najljepse zelje, mada probah skoro Dorinu sa Petit beurre-om, aooh, kakav uzitak![]()
:*
'Galeb', 'Menaž',
Milkice, Nestlice ne volim
obožavam 'Rum pločice' i Boni Top čokoladne bAmbone...
mada i dalje neprikosnoveni i najljepši slatkiš su mi Krašove Ledene kocke
Sell the Vatican, Feed the World!
nekad nisam moga' bez Milke Noisette, kako sam ih tamanio. sad volim one Minjone da pojedem (ne mogu se sjetit proizvodjaca), Kinder Bueno neizostavan kao i Kinder mlijecna. a omiljena, od davnina, Snickers![]()
7. jul – Svjetski dan čokolade i Svjetski dan oprosta
https://mladiniksica.me/7-jul-svjets...i-dan-oprosta/Sedmi dan jula u svijetu se obilježava kroz datume posvećene uživanju u čokoladi i promociji oprosta i međuljudskog razumijevanja.
Svjetski dan čokolade (World Chocolate Day) obilježava se 7. jula i posvećen je jednoj od najomiljenijih poslastica na svijetu. Vjeruje se da je upravo ovog dana 1550. godine čokolada prvi put stigla u Evropu, nakon što su je španski istraživači donijeli iz Amerike. Danas se ovaj datum širom svijeta obilježava degustacijama, promocijama i različitim događajima koji slave dugu istoriju i popularnost čokolade u različitim kulturama.
Istog dana obilježava se i Svjetski dan oprosta, koji promoviše važnost praštanja, smanjenja konflikata i izgradnje boljih međuljudskih odnosa. Ovaj dan podstiče ljude da ostave po strani nesuglasice i negativna osjećanja, te da se fokusiraju na pomirenje i razumijevanje u porodici, među prijateljima i u širem društvu.
7. jul na taj način spaja hedonističku stranu života kroz čokoladu i univerzalnu poruku mira kroz oprost, podsjećajući na ravnotežu između uživanja i emocionalnog zdravlja.
Nije to slučajno zajedno.
Reko' da oživimo ovu prelijepu temu
Omiljena čokoladica?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks