e jes film vala. sinoc ga odgledah. ne znam sta je trebalo da mi se svidi odje?! nacini na koji glavna uloga jede papir (pojeo je po kila za sat i po, uz kafu), nacin na koji napući usneili mozda nacin na koji je izgovorio 3 prosto prosirene recenice u toku citavog filma?!
jedino sto je valjalo u ovom 'remek djelu' je jedna guzica i razglabanje od strane 3, 4 umjetnika o filmu, muzici...
skini ovo, ostavi se filmova![]()
Ne znam da li je predlagano, aliiiii:
Blistavi Um - Beautiful Mind
Kao na nebu - Just like a heaven
Takedown -- (Na osnovu istinitog događaja)
...
itd...
...
Dobar je
nemojte suditi filmu po traileru. Po meni nije u pitanju Horror već bolesna drama
mada je po meni plagijat filma Species(Vrste) sa uklonjenim Horror elementima
vrijedi odgledati u svakom slučaju
Last edited by Rakun; 25-11-10 at 08:49.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Tombstone
http://www.imdb.com/title/tt0108358/
stari dobri..veceras je na rts1 od 22
Last edited by Insua; 25-11-10 at 23:03.
Prije nekoliko Vijesti su prikazivale The Pusher trilogiju. Konacno se mogu pogledat neki filmovi na zemaljskoj tv.
\\OFL•GIC
Ako si ljubitelj Refna (ja osobno nisam) pogledaj ovo:
http://www.imdb.com/title/tt0862467/
...ako već nisi...
Upisujem svoje srce u uličnu prašinu,
od Urala do Sierra Nevade,
od Yokohame do Kilimandžara...
Serious man - moze
Scott Pillgram vs world - moze
Hot fuzz - koje smece
~
Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.
2 sata poslije 'Into the wild' i ne mogu da se oporavim koliko je dobar!![]()
I am so post-rock I shit sad birds.
Zar je moguce da je toliko ljudi propustilo film iz 2007? Sta da vam kazem, shvatite ozbiljnije moje predloge :P
\\OFL•GIC
Tek sam zadnje 2je nedjelje gledao sta predlazete.![]()
I am so post-rock I shit sad birds.
Round Ireland With a Fridge... Onako, nije losh..
A u ulici Slobode i Hercegovackoj sad rastu iz Berana dEca. Neki novi klinci, neki novi klinci..
Ajmo sad svi koliko vas je na gledanje švedskog trilera Män som hatar kvinnor aka The Girl with the Dragon Tattoo. Švedski i internacionalni (engleski) naziv nemaju veze jedno sa drugim što i nije toliko čest slučaj no to nije bitno. Bitno je da će vam film biti zanimljiv od početka do kraja i da sigurno uz njega nećete zaspati. Film će se svidjeti i ljubiteljima američkih filmova tako da nema bojazni osim ukoliko vam se ne sviđa švedski jezik što ne vjerujem da može biti problem. Samo provjerite da ne skinete verziju sinhronizovanu na engleski jer i takva kruži internetom.
Nažalost Hollywood nije mogao čekati više od godinu i po pa je požurio da napravi rimejk vjerovatno misleći da sebi ne bi smio dozvoliti luksuz da previše ljudi vidi original i time obesmisli gledanje rimejka koji će biti presmiješan u odnosu na original. Prosto je otužno koliko su ti ljudi postali bezobrazni a bezidejni su već godinama. Na ruku im je išlo i to što film nije ušao u konkurenciju za Oskara a mogao je slobodno jer je, po meni, rame uz rame sa El secreto de sus ojos (istina, broj glasova na imdb-u je veći u odnosu na ovaj argentinski film). Za nečasni posao rimejka imenovan je meni ne baš premio režiser David Fincher. Nema veze što je on jer bih isto napisao i da je Paul Thomas Anderson u pitanju, recimo.
Edit: Čačkajući po internetu vidio sam da je film rađen po prvom dijelu trilogije sada već pokojnog pisca Stiega Larssona.
Interesanto je da su i druga dva dijela trilogije ekranizovana takođe prošle godine. Čak postoje i duže verzije spojene u seriju "Millenium" kako se trilogija i zove. Ostaje mi da i to pogledam kad uzmognem. Glumci su isti ali je režiser drugi.
Last edited by amnesiac; 26-11-10 at 01:29.
Dick Laurent is dead!
Gledao, dobra triologija. Posebno prva dva dijela. Nema, holivud je sad poceo da rimejkuje filmove stare godinu-dvije, vidi se koliko imaju novih ideja. Nisam gledao US verziju Let the right one in, niti nesto imam namjeru obzirom da mi je svedski original (nije xxx akcioni) prejak. Strasan film, jedan od najboljih u poslednjih par godina definitivno.
http://www.imdb.com/title/tt1139797/
![]()
Drago mi je da ima ljudi koji su to gledali, a za romane nijesam znao da su toliko popularni (shame on me). Pisac Stieg Larsson sada spada među deset najbogatijih pokojnika.Evo nešto i o njemu:
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Stieg Stieg Larsson, švedski pisac i novinar, rođen 1954. godine, odrastao je u švedskoj provinciji na sjeveru zemlje u mjestaπcu Norsjö. Odgajali su ga baka i djed do djedove smrti 1962. Nakon što je završio školovanje i odslužio vojsku, zaposlio se kao novinar i jedan od prvih zadataka bilo mu je izvještavanje o građanskom ratu u Eritreji. Nakon povratka iz Afrike, gdje se zarazio malarijom, počeo je raditi kao grafički dizajner i urednik u novinskoj agenciji Tidningarnas Telegrambyr, gdje je ostao dvadeset godina. Prije književničke karijere bio je poznat po borbi protiv rasizma i desničarskog ekstremizma. Bio je jedan od najboljih svjetskih poznavatelja desničarskih ekstremističkih skupina i snažno se bo*rio protiv njihova utjecaja. Sredinom osamdesetih pokrenuo je nenasilni program Stop the Racism. Zakladu Expo utemeljio je 1995. te je postao glavni urednik njezina časopisa Expo. Časopis je bio na neprestanu udaru i pod prijetnjama desničarskih ekstremista, kao i sam Larsson. Prve tri knjige iz serije Millennium, Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku, Stieg Larsson do*vršio je neposredno prije iznenadne smrti od srčanog udara 9. studenog 2004., na dan Kristalne noći. Te tri knjige postale su svjetski fenomen te najpopularnije i najpro*da*vanije europske knjige posljednjeg desetljeća. Prva knjiga na*građe*na je 2005. najprestižnijom nagradom za kriminali*stičke romane u Skandinaviji Glasnyckel, druga knjiga dobila je 2006. nagradu Švedske akademije za detektivske romane, a trećom knji*gom Larsson je ponovno osvojio nagradu Glasnyckel, čime je postao tek drugi autor koji ju je osvojio dva puta.
--------------------------------------------------------------------------------------
Dick Laurent is dead!
Berlin calling
http://www.imdb.com/title/tt1213019/
Dobar!
Dva jako zanimljiva dokumentarca.
Requiem for Detroit (2010) / BBC
Uspon i pad jednog od nekada najvecih i najbogatih gradova u Americi.
http://www.imdb.com/title/tt1572190
Exit Through the Gift Shop (2010) / Banksy
Dokumentarac o street art sceni, koji je rezirao poznati Banksy. Prica prati Mr. Brainwasha koji godinama snima umjetnike po citavom svijetu, da bi na kraju i sam postao jedan od najpoznatih.
http://www.imdb.com/title/tt1587707/
\\OFL•GIC
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks