Poludio sam od auta danas citav dan!
Zna li neko sta bi moglo da bude, normalno vozim na plin a kada pritisnem kvacilo da promijenim brzinu broj obrtaja naglo pada i auto se ugasi u voznji! Mislio sam da je los plin, potrosi se to,naspem na Petrol 10e opet ista stvar ,u stvari jos gore,na svake semafore auto se ugasi , kad se pali jedino uz turiranje mogu da krenem, nesto je i puklo juce ,ludim... Auto se vecinom slucaja i gusi ,tako da to otezava cak i turiranje... Sta bi ovo moglo da bude i jel imao neko iskustva ?
Kad bih znao koje je auto i sistem gasa u pitanju, mozda bih mogao da ti pomognem.
Ovako...ne znam...
TAKUMI
Fabia imam jos jedno pitanje.. Kad pustim gas skroz i ono usporava auto, ponekad ne usporava ravnomjerno nego ono na seckanje. Sta mu jos moze biti razlog tome osim filter nafte koji mislim da je dobar, ali eto i njega cu zamijenit, moze li jos sta da bude uzrok toga? Cudno je sto to nije stalno, samo ponekad tako neravnomjerno usporava kada skroz pustim gas?
A nije, nikad prije nije tako nego kad pustim gas ono normalno ravnomjerno usporava.
ukapirao sam sta si mislio
Ovako: Hyundai Teracan 2.9 crdi,uz brdo,recimo uz Kokote ako predjem 60 km/h,upali se lampica motora. Po ravnici ide do maximuma,ne pali se lampion,ali brdo(kad se predje 60) ... Vuce extra,svi servisi odradjeni,kaisevi,natezaci,pumpa vodena,ulje filteri...Sto mu je,oganj u njega zazdio...
trza li mozda povremeno?
niujedne mi gace lastike nema
Znate neki dobar auspuh servis u PG a da nije Popovic sa Zlatice?
Ako budem radio onaj dihtung sta mi jos preporucujes da mijenjam posto ce se vec otvarat motor i tako to?
Toga se najvise bojim. Jer motor radi evo 5godina bez mane!. I ako ga ovi dofate morace se posle svakih godinu dana radit.
aj vidjecu onda pa sta majstor kaze. Hvala vam (ne persiram ti nego i ostalim se zahvaljujem) puno na korisnim savjetima.
Pa kad otvoris motor onda ide obrada glave, karike, lezajevi radilice, sve dihtunge, ulje, sve filtere, semering radilice, gumice ventila...
TAKUMI
i gevinde!![]()
![]()
![]()
![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Da, i to, to je unutra u motor.
TAKUMI
one pomjeraju radilicu gore dolje dok klipovi stoje u mjesto
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks