Page 37 of 45 FirstFirst ... 27333435363738394041 ... LastLast
Results 901 to 925 of 1110

Thread: ___Događaji & Fešte___

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by noodle View Post
    Bokeljska noć – „tradicionalna turističko –kulturna manifestacija“ kao mnogo toga u Crnoj Gori, posebno u Kotoru, zadnjih godina dobija novi značaj i funkciju, a to je urušavanje svih lokalnih, simboličkih i tradicionalnih vrijednosti sa krajnjim ciljem uništavanje grada, smatra Ljupka Kovačević iz Centa za žensko i mirovno obrazovanje- Anima.
    „Zadivljuje sistematičnost u naumu – prvo se uništi privreda uz malo otpora koji se ublaži obećanjima i ponekom funkcijom, zatim se Građani svakodnevno tjeraju iz Grada otežavanjem zadovoljenja njihovih ljudskih prava i potreba, lagano se prihvata strategija razvoja putem mrtvog Grada – grad se u grupama obilazi i posmatra kao eksponat ( ne planira se nikakvo duže zadržavanje osim za slikanje , plaćanje nameta za gledanje, higijensko olakšavanje i odlazak). Čeka se potpuno iseljavanje. Ovaj Grad je odolijevao ovim namjerama i svojom ljepotom i istorijskim i kulturnim značajem privlačio ljude da dođu i činio da ga neki ne napuste. Još je nosio nešto od svoje slave. Nekakav trag istine o Gradu. Ali, Crna Gora je Nova država i izgleda treba Mrtvi Grad koji može da se jednostavno nađe na jednu kulturnu adresu. Izgleda da se ovaj Grad opire i iznutra i zato mu treba slomiti duh , ubiti dah , obesmisliti sve što ga je činilo specifičnim. Napraviti šaradu od tradicije i početi graditi grad po svojoj mjeri (primjeri iz okruženja su zadivljujući) . Tako je maskenbal izmješten u svaki Vrtić Crne Gore i šire u obrazovnom sistemu, a Maskenbal je iz Grada izmješten u elitni hotel, da bi i elita imala maskenbal. Tako su Grad i Građani ostali bez Maskenbala , osim onog «turističkog» koji ima istu funkciju kao Karneval i Bokeljska noć . Scenarijo je već niz godina isti : sat vremena se odvija igra koja liči na tradicionalno dešavanje, sve pod reflektorima i uz snimanje za Evropu i neznavene iz Crne Gore. Onda se gase kamere .Nema svjedoka uništavanja duha jednog grada, nema oka te kamere a ni novuinara koji će uslikati i dati u TV Dnevnik u Crnoj Gori sliku Grada poslije pola noći.To što nema tog oka je dokaz namjere o destrukciji duše Grada u kojem zdušno učestvuju i mediji. Svi misleći, sa koje god strane svijeta došli, koji prisustvuju ovim sluđivanjima nepogrešivo znaju da je u pitanju destrukcija. Ali, građani Crne Gore neće imati priliku da vide Grad u jeku tradicionalne zabave «Bokeljske noći» u jeku urušavanja.Neće imati priliku da razbiju iluziju o kulturi života u Gradu koji im se često prikazuje kao primjer i kao oslonac. Evo nekoliko karakteristika sadašnje tradicije koja još uvijek nosi naziv «Bokeljska noć» :
    I dio –trajanje oko sat vremena
    - Tribine za mali broj gledalaca/gledateljki uz samu obalu , okolo se imaju tiskati ostali
    - Uklučuju se kamere i uzbudljiva priča prati defile barki na kojima još uvijek postoje znaci kreativnosti žitelja i entuzijazma Građana
    - vatromet
    - izbor najbolje barke i gase se kamere
    II dio – trajane oko 6 sati
    - najglasnija turbo i folk muzika , takve jačine da se podovi , prozori i vrata tresu u okrugo od pedesetak metara , okupira velike pjace grada. Ove godine ima novina pa su gosti ispred sv.Tripuna bili trubači , oni sa svadbarskih veselja , nije sigurno ali je djelovalo po načinu na koji su ljudi stajali ispred biskupije da je i mečka prisutna .
    - uduplan broj stolova na pjacama, ponegdje sa raširenim suncobranima , bez ikakvog obilježja tradicionalnog dešavanja sa znacima otežavanja prolaza
    - točenje pića direktno na pjaci , kokice ( ne znam za roštilj? ali riba nije mirisala)
    - Krugovi smeća oko rijetkih kanti za otpatke
    - Potoci urina u ulicama kao znak nove muške discipline na tradicionalnim zabavama – uriniranje ali ne u dalj nego «u visinu». Izgleda da su zidovi palata inspirativniji za visinu.
    - Masa znojavih muškaraca i žena , uznemirene djece , razgolićenih mladih žena u grupicama koja negdje žure i nešto traže. Neki nešto jedu. Ove godine masa je prošarana «đavolima/cama» (svijetleći roščići na glavama). U kasnijim sati u grupicama se grle i urlaju kako bi nadglasali muziku ali im ne polazi za rukom.
    - Ni jedna prepoznatljiva osoba iz organizacionog odbora kojoj bi se ljudi obratili sa pitanjem : šta se ovdje dešava? šta će se dalje dešavati ? kada će zabava početi ? gdje se sluša bokeljska muzika ? gdje se može na miru večerati? Šta simbolizuju «đavolji roščići» u Bokeljskoj noći ? šta crvenokose perike? . Učesnici ove gungule moraju da pitaju druge učsnike u prolazu i zahvalni su veoma ako im taj/ta slučajno zna reći gdje se nalaze i gdje je najkraći put do izlaza ili mogućnost za izlazak iz Grada bez guranja.
    III dio – oko tri sata - uz najveću buku čiste se pjace i odvozi smeće. Ulice će se dobro oprati tek nakon dobrih kiša ukoliko ne proradi kanalizacija.
    Oni koji su bili prisutni , koji nisu iz Crne Gore a možda i neki iz Crne Gore a koji nisu bili dobro drogirani ili dobro pjani sigurno je neće tražiti ovu vrstu zabave , ni ovakav Grad, dugo. Malo će se čuditi kuda vodi ova „tradicionalna turističko –kulturna manifestacija“ a neće znati za jadac.
    Oni kojima se ovo ponavlja znaju da Grad više nema ko da brani , posjetioci tribina i elitnih hotela dobro su se zaštitili od sudara sa „pukom“ . Obezbjeđenje je bilo ljubazno i efikasno , svuda su bile vidljive grupice čuvara reda, u crnom, da štite pjane i drogirane ljude jedne od drugih i slučajne elitne goste od dodira . Palate koje su drhtale od muzike , ulice koje su oblivane smećem i urinom još odolijavaju. Istorija koja svjedoči o suživotu i kulturi življenja u kojoj su čuvari reda nevidljivi još čuči u nekim sobama. Do kada?“, pita Kovačević.

Radio Kotor
    istina stvarno i gospodja je malo rekla.ali vodicu se onom trazili ste-gledajte!narod podrzava sve,i ove FESTADJUNE,i vlast i sve.nema kotora vise u kulturnom smislu.ne bih komentarisao druge komentare.svako ima pravo da zivi,ali doseljenici i izbjeglice u kotoru imaju vise prava nego ljudi rodjeni u gradu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by noodle View Post
    ja zaista ne razumijem potrebu likova ala ovog gore da se javljaju i nama drze predavanja o nasim problemima. Pogotovo imaju potrebu da brane kulturu i uzvisenost naroda podgorickog i onog jos sjevernijeg.
    koliko znam i ovaj radi kad ga pozovu za DPS,neko ozvucenje i tako,nego ga cesto "preteknu"jeftinije ponude.:lolblue::lolblue::lolblue::lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default dogasdjaji i .........

U nedjelju 21.11 tj na Arandjelovdan bice proslavljen dan Budve.Tim povodom kao i svake godine bice organizovano dobrovoljno davanje krvina koje se po obi4aju odazove veoma mali broj Budvana izuzev u4enika srednje skole koje dovede profesor Krsto Vukovic.Ovo je jos jedan dokaz nase nehumanosti i borbe za sopstveni interes.
    Pozivam sve humaniste koji u4estvuju na ovom forumu da ukoliko zele dodju u Budvu dana 23.11 u prostorije doma zdravlja u Budvi izmedju 09 i 13 4asova a po mogucnosti dovedu i svoje prijatelje koji zele dati krv za dan Budve.
    Sve4ani ru4ak i druzenje ce biti organizovani u nekom od budvanskih restorana.Ukoliko dodjete obavezno se javiti Radu Pimi.
    Unaprijed hvala.

DDDK Bu2.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default dogadjaji i feste

Tugu i bijedu u kojoj zivimo jos jednom je pokazao dan Budve 22.11. i ove 2010.godine.Dan je proslavljen uz sve4anost kojoj je prisustvovao i predsjednik CG F.Vujanovic.Toga dana dodijeljene su i mnoge nagrade medju kojima i nagrada Stefan Mitrov Ljubisa koja je dodijeljena Svetislavu Basari.U 18 4asova u akademiji znanja odrzano je knjizevno ve4e povodom ove nagrade koje je li4ilo na sve samo ne na knjizevno ve4e jer skupu je prisustvovalo svega 10- desetak- osoba sto pokazuje i dokazuje da za gradjane Budve knjizevnost kao ni dodjela ove nagrade ne zna4e nista do obi4nu protokolarnu stvar.Bilo je tuzno sjedjeti u sali akademije znanja u tolikoj >guzvi< a jos tuznije kada su novinari na polovini knjizevne ve4eri napustili skup pa nas ostalo manje od deset.
    To je jedan od opasnih znakova da nas narod ne interesuje nista gdje nema interesa i zarade.Skup je vise li4io na neki tuzni skup poput skupa smrti nekoga ko nije imao prijatelja pa se okupila najuza porodica.Ovom skupu je prisustvovao i jedan odbornik SO Budva ostali nijesu imali vremana ili su znali da za taj skup nema dnevnice pa nijesu ni dosli jer zasto trositi svoje dragocjeno vrijeme ako ga ne mogu unov4iti i naplatiti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default dogadjaji i feste

Dana 23.10.2010.g.po starom obi4aju u Budvi je povodom dana opstine je u organizaciji crvenog krsta organizovano dobrovoljno davanje krvi.Ovom humanom 4inu odazvalo se oko sedamdesetak humanista iz nekoliko drustava dobrovoljnih davalaca krvi Crne Gore tako da je prikupljeno 4etrdesetak jedinica krvi.Svaka 4ast ljudima iz Niksica, Kotora, Bara Podgorice i drugih gradova i treba im odati postovanje sto po ovakvom nevremenu dodjose u nas grad da iskazu svoju humanost jer da ne bi njih radnici transfuzije krvi iz Podgorice bi se vratili sa oko desetak jedinica krvi koje dadose gradjani Budve.
    Treba se zapitati gdje je tolika humanost gradjana i stanovnika Budve u 4ijim javnim i drzavnim organima radi oko hiljadu ljudi i svi 4ekaju da dobiju stan po povoljnim cijenama koje Opstina Budva uskoro po4inje da gradi.Svi ce oni traziti da imaju prednost u dobijanju stanova jer eto 4asno su zaradili krov nad glavom i dali sve od sebe da dodju do stana.
    Sramno je da se na poziv za davanje krvi o kojem su radio i televizija Budva obavjestavali gradjane nekoliko proteklih dana nije odazvao ni 1 i slovima jedan procenat Budvana ili je mozda sramno biti humanista.
    Sve ovo dokazuje da u ovoj vlasti i ljudi koji rade u vlasti i crvenom krstu Budve i Crne Gore sve dobre osobine i vrline nemaju ama bas nikakvu vrijednost. Sve ljudske vrijednosti su ba4ena pod noge i cijeni se samo novac i interes odnosno nista nam nije bitno osim zarada i nistavno je sve sto ne donosi profit i korist.
    Pitam se >Kuda plovi ovaj brod<.Izgleda da smo dobri samo na pri4i a da su nam djela samo u snovima i hvali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje. Naime, rezervirao sam apartman za Novu u Budvi te ja i ekipa nebi baš Novu proslavili na trgu sa Gibonnijem već u nekom klubu (disco, pub i sl.). Dali netko ima kakav prijedlog te možda neke web stranice ili email kontakt. Tražio sam na netu ali sam našao samo od Trocadera, ali koliko vidim tamo su cajke, a to nikako nam nije opcija. Hvala unaprijed na pomoći!

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Kako ste vi kixali

Od diskoteka samo Kotor,Maximus ali ni tamo vam nije bolja situacija .. Colonia,Dzenan Loncarevic,Creative Band i tako to..

E sad imate manjih pabova kroz stari grad gdje umije bit jako fino
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam to očekivao. Znači ako neću cajke, ostaju samo pubovi u starom gradu? Nema nikakvih discoa sa house i sl. glazbom? Colonia mi dođe kao cajka. Dženan ni neznam tko je haha

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Diskoteka sa takvim sadrzajem u CG sigurno nema.
    Samo neki manji lokali..
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jel istina da Lukas pjeva na trgu za novu? Kakav ce to lom da bude

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Astral_Projection View Post
    Jel istina da Lukas pjeva na trgu za novu? Kakav ce to lom da bude
    E sad ne znam ali imam osjecaj da se ovo krije u tajnosti. On se sam provalio na Pinku negdje oko 20.11 kad je posle koncerta u Areni rekao dalje planove i tu je pomenuo Budvu ali nije otkrio da li na trgu ili diskoteki nekoj...
    ---Chelsea Fc---

Thanks Thanks Given 
    564
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    46 Posts

ada ako je spominja budvu, onda je to trokadero ka i svake godine (kakva novost)
    You'll Never Smoke Alone..

Thanks Thanks Given 
    401
    Thanks Thanks Received 
    335
    Thanked in
    200 Posts

Lukas bi trebalo da je u Palas, sa Hankom Paldum, Ivanom Bosiljčićem i Reginom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jeste, a prvog januara je na trg, drugog u trokadero. tako čuh

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nadamo se Astral,nadamo se i cekamo potvrdu xD
    ---Chelsea Fc---

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    570
    Thanked in
    410 Posts

ima li neko broj night cluba Sparta ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

069 914 914

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znate li ko pjeva li dzej dje u BD..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima li danas kakav miting podrske lopovima? Rado bi dosao vidjeti taj skup klovnova. Mozda i djecu povedem.
    Last edited by sky; 27-12-10 at 15:40.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    643
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    49 Posts

Angry

dragi budvani i vinovnici maestralnog doceka koristim priliku da vam cestitam novu godinu i da se vecini pockam na obraz i kulturu!
    pored velike zelje da sa djevojkom i par prijatelja docekam novu godinu uz muziku koju volimo vi ste nam sve to pokvarili vasim guranjem, tucama i psovkama!
    iako mi se kosa dize na glavu cim cujem rijec "budva" i "provod u budvi" opet sam zavaravao sebe misleci da ce ovaj put bit bolje, jer ipak je to Dzibo..
    sve je isto, sve po starom..
    - do gledanja u dubrovniku, splitu, zagrebu..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by FiX View Post
    dragi budvani i vinovnici maestralnog doceka koristim priliku da vam cestitam novu godinu i da se vecini pockam na obraz i kulturu!
    pored velike zelje da sa djevojkom i par prijatelja docekam novu godinu uz muziku koju volimo vi ste nam sve to pokvarili vasim guranjem, tucama i psovkama!
    iako mi se kosa dize na glavu cim cujem rijec "budva" i "provod u budvi" opet sam zavaravao sebe misleci da ce ovaj put bit bolje, jer ipak je to Dzibo..
    baš mi je žao što se tako osjećaš....nadam se da si ipak uspio da uživaš, jer je Gibonni dao najbolje od sebe
    "Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default ACA LUKAS U MAXIMUS-u

Aca Lukas u Maximus-u !!! Trebalo bi ovo da bude dobra zurka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Srecna nova godina i tebi!A sta ti se to zpravo desilo pa si tako revoltiran?Sa nekim si se potukao sta?

A ovo zadnje boldovano nije mi jasno, da li prijetis ili se hvalis da je kod vas bolje...?
    Last edited by SECTOR; 02-01-11 at 07:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs up

Znaci dobro sam procjenio.... Zamalo da se i ja za***** i dodjem sa djevojkom. Sta ces brate, divlja drzava, divlji narod... Kultura 0,3 promila...

No ajde, bice bolje za nekih 150, 200 godina ; ) Ne treba ocajavati.

Sto se tice Dubrovnika, ista stvar... Tamo sam se zajebao prosle godine. Oduzmi turiste-penzionere i dobijas stoku istog pedigrea.

Uzdravlje

Page 37 of 45 FirstFirst ... 27333435363738394041 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks