Page 14 of 666 FirstFirst ... 41011121314151617182464114514 ... LastLast
Results 326 to 350 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,730
    Thanked in
    1,088 Posts

Nikakve posebne veze s tobom sem da si vjernik pa te se to tiče.Sve napisano je u cilju da pokažem kako se katolička i pravoslavna crkva ne razlikuju,te da su im isti interesi moć i novac.
    Od tih pokršenih većina se odselila i nije živjela više tamo.
    Ne znam po kojoj logici ti ideš al nikako Vatikanu ne može bit bliža komunistička od pravoslavne države.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Jel se to pravi na osnovu parametara koje im MONSTAT dostavi?
    MANS sigurno nije, jer bi onda bili na 104. mjestu.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    2,043
    Thanks Thanks Received 
    6,283
    Thanked in
    2,922 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Ovdje o crkvi pisu jedino oni koji ne idu u nju, a ni pojma nemaju o njenom funkcionisanju+sto su listom ateisti. AKo nemas pojma, samo zaobidjes.
    Tvoje pisanje me podsjeća na sve one koji su religiju prihvatili devedesetih, a prije toga mu je sva familija bila ,,uzorna u socijalističkim idealima''. Da ne kažem da oko sebe vidim najveće vjernike upravo u onima koji su mog oca prijavljivali jer odvodi djecu iz škole zarad nekog badnjaka koji lože na selu.

Pravoslavlje, ne, ovo danas je svetoslavlje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zagor pomaže kosovskim Srbima

Beograd, 06.11.2010., 09:42 | E.F.

Kosovski Srbi neočekivano su dobili veliku podršku jer im je u pomoć došao ni više ni manje nego Zagor, čuveni Duh sa sjekirom.

U specijalnoj, ilegalnoj epizodi 'Spasonosna poruka' koja se pojavila u Beogradu u tiraži od nekoliko desetaka primjeraka Za-Gor-Te-Ney, kako je indijansko ime velikog junaka Sergia Bonellija, pomaže dječaku Danilu u spasu patrijarhiju na kosovskom Peću, donosi srpski portal Vesti online.
    Priča počinje u rano proljeće 2010. kada Danilo u svojem dvorištu zateče starca sa šajkačom i kokardom koji najavljuje kako će se napasti patrijarhija. Dječak odmah stupa u akciju i kreće da pomogne patrijarsima. Gledajući iz šume patrolu KFOR-a, Danilo se susreće sa Zagorom koji mu kaže kako su ga pozvali 'prijatelji Srbi' da im pomogne u borbi.
    'Ja sam uvijek tamo gdje je nepravda i borba za slobodu', objasnio je Zagor Danilu, a njih dvojica onda kreću u akciju spašavanja manastira u Peći, napada Albance i rješava cijeli problem. Autori ovog stripa su, kako saznaju srpski novinari, dvojica nepoznatih autora, a cijeli strip je nastao kao poklon dječaku Danilu koji je veliki obožavatelj Zagora.
    Cijeli strip 'Spasonosna poruka' možete pogledati OVDJE.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,730
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Tvoje pisanje me podsjeća na sve one koji su religiju prihvatili devedesetih, a prije toga mu je sva familija bila ,,uzorna u socijalističkim idealima''. Da ne kažem da oko sebe vidim najveće vjernike upravo u onima koji su mog oca prijavljivali jer odvodi djecu iz škole zarad nekog badnjaka koji lože na selu.

Upravo to, i kod mene su vjernici sve bivši komunisti.Jedan je skoro rođaka ima da odstrijeli jer pripada CPC a ovaj je SPC.A recimo da je zanimljiva stvar što je isti taj veliki vjernik u svoje pero magarad u crkvu ućeriva.
    A ima i drugi primjer, lika koji je ukra i proda ikone iz lokalne crkve.I on je sad veliki vjernik.
    Treći,najveći kamataš u dg i lik koji je dijete ubio svojevremeno(iz nehata stvarno) je pripadnik i ne odvaja se od CPC.
    Tako da vjernici radije ću bit nevjernik,pagan,ateista i što god oćete negoli u isto kolo sa vama .
    Na drugu stranu recimo moj pokojni đed se nikad nije istica ka posebni crkvenjak al su ga isti ti koji danas kolo oko crkve vode privodili na saslušanja zbog badnjaka.
    Izgleda da je takve situacije doživjelo dosta porodica i sad treba oni da nama propagiraju crkvu.Prijatno.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,730
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Zagor pomaže kosovskim Srbima

Beograd, 06.11.2010., 09:42 | E.F.

Kosovski Srbi neočekivano su dobili veliku podršku jer im je u pomoć došao ni više ni manje nego Zagor, čuveni Duh sa sjekirom.

U specijalnoj, ilegalnoj epizodi 'Spasonosna poruka' koja se pojavila u Beogradu u tiraži od nekoliko desetaka primjeraka Za-Gor-Te-Ney, kako je indijansko ime velikog junaka Sergia Bonellija, pomaže dječaku Danilu u spasu patrijarhiju na kosovskom Peću, donosi srpski portal Vesti online.
    Priča počinje u rano proljeće 2010. kada Danilo u svojem dvorištu zateče starca sa šajkačom i kokardom koji najavljuje kako će se napasti patrijarhija. Dječak odmah stupa u akciju i kreće da pomogne patrijarsima. Gledajući iz šume patrolu KFOR-a, Danilo se susreće sa Zagorom koji mu kaže kako su ga pozvali 'prijatelji Srbi' da im pomogne u borbi.
    'Ja sam uvijek tamo gdje je nepravda i borba za slobodu', objasnio je Zagor Danilu, a njih dvojica onda kreću u akciju spašavanja manastira u Peći, napada Albance i rješava cijeli problem. Autori ovog stripa su, kako saznaju srpski novinari, dvojica nepoznatih autora, a cijeli strip je nastao kao poklon dječaku Danilu koji je veliki obožavatelj Zagora.
    Cijeli strip 'Spasonosna poruka' možete pogledati OVDJE.
    Trguje li danas Zagor leviske iz Novog Pazara?

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,730
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    MANS sigurno nije, jer bi onda bili na 104. mjestu.
    Realno neđe smo nasred te dvije krajnjosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Da nesto znas o vjeri, ne bi postavljao takvo pitanje. Ne znam kakve veze to ima, ali ako te to zanima, bilo je prije 90-ih.

Neukusno je pominjati porodicu u bilo kom kontekstu, negativnom ili pozitivnom.

Pravoslavlje ili svetosavlje, slabo ti to kapiras bilo sta da je.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nikshicanin zna da ima BOGA,
    neki znaju da nema BOGA,
    ja ZNAM DA NISHTA POD BOGOM ZIVIJEM NE ZNAM.

Samo MUDRI&LUDI,
    znaju za skriveno BLAGO CARA RADOVANA.

Znam jedino da su religija, ideologija i naZijonalizam,
    koshtale LJUDSKI ROD MILIJARDE LITARA UZALUDNO PROLIVENE LJUDSKE KRVI.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,730
    Thanked in
    1,088 Posts

i još će.jer kad ljudi loše žive i pate okreću se religiji ili porocima.i jedno i drugo ih mogu nahuškat na zlo.

Thanks Thanks Given 
    2,043
    Thanks Thanks Received 
    6,283
    Thanked in
    2,922 Posts

Da nesto znas o vjeri, ne bi postavljao takvo pitanje. Ne znam kakve veze to ima, ali ako te to zanima, bilo je prije 90-ih.

Neukusno je pominjati porodicu u bilo kom kontekstu, negativnom ili pozitivnom.

Pravoslavlje ili svetosavlje, slabo ti to kapiras bilo sta da je.
    :monkey: ha, biće da je tako

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Realno neđe smo nasred te dvije krajnjosti.
    Od navedenih drzava me je jedino iznendailo da smo ispred Hrvatske, jer ispred ovih drugih drzava i jesmo ispred. Ali se ne racuna samo ekonomija drzave.

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Od navedenih drzava me je jedino iznendailo da smo ispred Hrvatske, jer ispred ovih drugih drzava i jesmo ispred. Ali se ne racuna samo ekonomija drzave.
    Po duzini studija smo sviJetski rekorderi,
    i malo dhje majke kupaju "makanju" od tri decenije, a u chetvrtoj sprema DIPLOMSKI, i vozi tajov auto,
    GUZONJIN SIN.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

:monkey: ha, biće da je tako

Sta je nejasno?
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    2,043
    Thanks Thanks Received 
    6,283
    Thanked in
    2,922 Posts

Jasno je :blah:

,,ne vjerujem u boga, al' vjerujem u vladiku'' (vladika je ličnost po izboru)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Sve vishe cveta PROSTITUCIJA,
    a sve VISHE PADA UGLED INSTITUCIJA,
    BUDUCNOST CGe, otplovila u SINJE MORE,
    ne svicu RUJNE ZORE,
    teshke nas MISLI MORE,
    kazu da nam DOLAZI FILE,
    i nosi mOOda od chetiri KILE,
    neshto se zabrinuo MILE&Companija,
    nema te SVIjETSKE SILE,
    koje mogu da nas PRISILE,
    da ne budemo ko ALBANIJA.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ovo je PRVA DESETKA koju sam dobio u ZIVOTU,
    a HVALA VAMA SVIMA,
    koji cijenite ovu RABOTU,
    ako u meni josh snage IMA,
    dijelim sa VAMA LJUBIMCIMA,
    iskreno HVALA za VASHU DOBROTU.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

http://www.portalanalitika.me/drutvo...restorana.html
    Mislim da nista nismo uradili ako ovoga samardzica ne istjeramo iz pg.
    Nemoguce je da vlasnik carina i vlasnik pod plocom nisu u pravu.
    Mici se odavde slijepi covjece sa psom!

http://www.portalanalitika.me/drutvo...icu-udg-a.html

Arsene arsene...
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2,331
    Thanks Thanks Received 
    5,873
    Thanked in
    2,046 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post

+1

vala baš...

Thanks Thanks Given 
    1,472
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    2,759 Posts

Borac za "Veliku Albaniju": U Crnoj Gori treba provesti referendum među Albancima

PREDSJEDNIK "Liste za prirodnu Albaniju" Koča Danaj, koji je pokrenuo inicijativu za stvaranje države svih Albanaca, ofenzivu je nastavio u podgoričkim "Vijestima" gdje je izjavio kako bi Albancima u toj državi trebalo dozvoliti referendum na kojem bi ih se pitalo žele li živjeti u istoj državi sa svojim sunarodnjacima.
    Smatra kako bi podrška Albanaca ideji zajedničke države mogla rasti nastave li crnogorske vlasti ignorirati probleme te manjine. Odbacuje kritike nekih albanskih političara, i ističe kako dio njih podržava Listu, ali se boje to jasno reći kako ne bi pokvarili odnose sa crnogorskom vladom.
    Podrška Albanaca može se jednostavno ispitati na referendumu
    "Postoji jednostavan način da u Crnoj Gori ispitamo podršku Albanaca našoj listi, a to je referendum", kazao je Danaj te je dodao kako je u dvorani, kada se osnivala Lista, bilo 45 Albanaca iz Crne Gore.
    "Možda se danas taj broj nekome čini mali, ali od odnosa države prema pravima Albanaca ovisi da li će ti ljudi ostati manjina ili će njihovo mišljenje dijeliti većina sunarodnjaka u Crnoj Gori", zaključio je Danaj.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...ma/522406.aspx

The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    160
    Thanks Thanks Received 
    1,730
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    +1

vala baš...
    nemate se čemu čudit.pare su pare a dostina bi za njih pofino g**** pojela.dobar primjer je džiboni koji se ne znam kolika puta zakleo da u cg neće kročit a evo ga za novu u bd
    umjetnici su to a oni se još i najlakše kupuju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Dutch, stvarno ne znam o tom pokrstavanju uoci I svjetskog rata...

Procitaj o Balsi Balsicu,bivsem odzi koji je postao pravoslavni pop i bio jedan od najzescih u pokrstavanju,a slucaj tesko da se moze nazvat sporadicnim posto se radilo o hiljadama ljudi.

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Sto bi rekao Predrag Sekulic - nije mi jasna metodlogija po kojoj dolaze do takvih podataka

Ni meni ona po kojoj smo 100 i neka zemlja po slobodi medija,pa sta cemo sad?Pretpostavljam da nam ostaje da vjerujemo,osim ako nismo zivjeli,radili i skolovali se u ostalih 200 zemalja svijeta,pa smo kompetentni da poredimo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Borac za "Veliku Albaniju": U Crnoj Gori treba provesti referendum među Albancima

PREDSJEDNIK "Liste za prirodnu Albaniju" Koča Danaj, koji je pokrenuo inicijativu za stvaranje države svih Albanaca, ofenzivu je nastavio u podgoričkim "Vijestima" gdje je izjavio kako bi Albancima u toj državi trebalo dozvoliti referendum na kojem bi ih se pitalo žele li živjeti u istoj državi sa svojim sunarodnjacima.
    Smatra kako bi podrška Albanaca ideji zajedničke države mogla rasti nastave li crnogorske vlasti ignorirati probleme te manjine. Odbacuje kritike nekih albanskih političara, i ističe kako dio njih podržava Listu, ali se boje to jasno reći kako ne bi pokvarili odnose sa crnogorskom vladom.
    "Postoji jednostavan način da u Crnoj Gori ispitamo podršku Albanaca našoj listi, a to je referendum", kazao je Danaj te je dodao kako je u dvorani, kada se osnivala Lista, bilo 45 Albanaca iz Crne Gore.
    "Možda se danas taj broj nekome čini mali, ali od odnosa države prema pravima Albanaca ovisi da li će ti ljudi ostati manjina ili će njihovo mišljenje dijeliti većina sunarodnjaka u Crnoj Gori", zaključio je Danaj.

Neka ide odakle je i dosao, i fino da mu nasa drzava zabrani ulazak, pa da vidimo kako ce uci u "Veliku Albaniju".

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Posljednji update: 08. Nov 2010, 13:35
    Andrija Samardžić ponovo diskriminisan

Obavještenje Udruženja mladih sa hendikepom Zaštitniku ljudskih prava i sloboda, te ministarstvima ljudskih i manjinskih prava i radna i socijalnog staranja

Poštovana gospodo,

Obraćamo vam se ispred Udruženja mladih sa hendikepom, u ime našeg člana Andrije Samardžića, a povodom novog slučaja diskriminacije koji je u petak, 5. novembra izvršen nad njim, samo zato što je osoba s invaliditetom i što kao pomagalo koristi psa vodiča.

Naime, Andrija je u poslijepodnevnim satima otišao na ručak sa svojim roditeljima i sestrom u restoran, poznat po nazivu 'Pod pločom', koji se nalazi u Gornjoj Gorici u Podgorici, na magistralnom putu Podgorica-Nikšić. Porodica Samardžić je zauzela mjesto u samom dnu terase, koja je dio restorana 'Pod pločom', a pas je bio smješten u samom uglu i mirno je ležao ispod stola. Prije nego što je stigla veoma neljubazna konobarica i resko im saopštila da moraju napustiti restoran zajedno sa psom vodičem, drugi gosti restorana su im prilazili i milovali psa. Andrija se pozvao na prava koja mu pripadaju po osnovu naših pozitivnih propisa i zamolio g-đu da pozove šefa, jer se nadao da će on mnogo bolje shvatiti da bi takvim postupkom mogli snositi brojne posljedice zbog diskriminacije i uskraćivanja prava.

Na žalost, vlasnik restorana, g-din Radoš Pavićević bio je još neprijatniji i otvoreno je demonstrirao osionost, rekavši Andriji i njegovoj porodici da se mogu žaliti kome god hoće, te da je on imao puno primjedbi do sada i da mu niko nije mogao ništa. Dodao je još da taj zakon, na koji se poziva Andrija Samardžić, ne postoji, te da njega ne obavezuje ništa da im omogući dalje zadržavanje u njegovom restoranu.

Pozivamo vas da u što kraćem roku pokrenete postupke shodno nadležnostima institucija koje predstavljate, a za više informacija i eventualnih pojašnjenja, stojimo vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Tim udruženja mladih sa hendikepom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post

On je istakao da je cilj Liste formiranje prirodne Albanije mirnim putem, ističući da ta država ne smije biti etnički čista. Lista će, kako je kazao, u januaru 2011. godine Međunarodnim sudu pravde u Hagu predati zahtjev za osporavanje legitimiteta Londonske konferencije.
    Spremili smo dokumenta, dokaze da je Londonska konferencija bila nelegalna. Pred Međunarodnim sudom ćemo tražiti pravdu, i to se zove demokratija. Nemamo namjeru da uzimamo puške. Nikad. Albanci su u prošlom vijeku prolili toliko krvi, da su mogli napraviti pet prirodnih Albanija.

Kako gledate na položaj Albanaca u Crnoj Gori?
    - Kao građani Crne Gore, Albanci su dobrom položaju, ali kao manjina su daleko od evropskih standarda. Dobro je to što su u istom položaju sa Crnogorcima kada je u pitanju ekonomija, ali situacija nije ista kada govorimo o nacionalnim simbolima, kulturi, istoriji i jeziku. Možda oblici asimilacije variraju, ali se asimilacija kao forma ne dovodi u pitanje.

Nakon osnivanja Liste najavili ste učešće na izborima u zemljama regiona. Planirate li da registrujete organizaciju u Crnoj Gori?
    - Ne još. Treba prvo vidjeti kako će vlast odgovarati na legitimne zahtjeve Albanaca u Crnoj Gori. Za početak, angažovaćemo se na kosovskim izborima jer tamo postoje partije koje se zalažu za zajedničku albansku državu i one su već povezane sa našom Listom. Zapravo, pokrenućemo kampanju na Kosovu i Albaniji. Tražiću od svojih pristalica, kojih ima na desetine hiljada, da glasaju za pokret „Samoopredjeljenje“ ili za našu Listu. Nakon toga planiramo kampanju za izbore u Albaniji i Makedoniji.

Većina političara u regionu ideju o „prirodnoj Albaniji“ naziva neozbiljnom, opisujući osnivače Liste kao političke gubitnike. Kako gledate na to?
    - Pitaću Vas zbog čega je o Listi za pet dana napisano 79 u regionalnim medijima? Zbog čega se srbijanski ministri i predsjednik Srbije Boris Tadić bave mojim „neuspjelim“ idejama, i komentarišu ih predsjednici Crne Gore i Makedonije? Koliko znam, niko se ne bavi gubitnicima. Oni nas tako nazivaju zbog neznanja, nemoći i straha. Među osnivačima Liste su ljudi sa veoma uspješnim političkim karijerama. Ja sam za dvije decenije političkog rada napisao 15 knjiga, u regionu sam cijenjen analitičar a bio sam savjetnik tri albanska premijera. Toliko o mojoj neuspješnosti.

Zar ne mislite da bi Vaše ideje mogle radikalizovati situaciju u regionu?
    - Do našeg cilja ćemo ići mirnim putem, a i sama ideja prirodne Albanije je put do mira u regionu. Oni koji to ne priznaju zapravo žele nemire i trude se da ljudi žive u neznanju.

http://www.vijesti.co.me/index.php?id=353790

Page 14 of 666 FirstFirst ... 41011121314151617182464114514 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)