klapnu gasa sam vec cistio...
klapnu gasa sam vec cistio...
Naveo sam ti cijeli postupak koji se mora odradit da bi to bilo uspjesno,dzabe si je cistio ako se nije prilagodila preko dijagnostike
Desava se i da ne radi motoric koji pokrece klapnu,u gorim slucajevima bude da je do instalacije prema kompjuteru,a dosta rijetko (ali ima slucajeva) da je u pitanju sam racunar
Da te ne bi klali majstori,i govorili ti da moras da kupis ovo-ono,da ti prvo promijene pola djelova na auto dok pronadju pravi kvar (uglavnom se napravi bez kupovine djelova),ja ti preporucujem da povedes auto kod elektricara rasovica u Masline,radio sam tamo tako da znam da im je to rutina,i da ce ti to odradit kako treba
neka norma za 195 je 6.5J
evo i tabela: http://www.rm-teamrims.com/cms.php?id_cms=9
Last edited by Mladjo; 05-11-10 at 17:37.
niujedne mi gace lastike nema
vazi,hvala chochek![]()
Zna li mi ko reci ima li dje kod nas da se uradi duplikat kljuca(daljinskog) od renoa lagune 1997 god...
Daljinski mu je zasnovan na InfraRed-u. Ko to radi?![]()
@Dingospo - Ako imas problema samo sa paljenjem i ako ti motor radi ok, 99% je u pitanju senzor temperature rashladne tecnosti (fault code G62) kao sto vec neko napisa.
IR daljinski za auto... Moze li se to iz dzepa otkljucat ili se mora uperit put auta kao daljinski od tv-a?
Njak Njak Njak
Last edited by Fabia_Elegance!; 05-11-10 at 20:42.
TAKUMI
moguce da su dizne posto se rijetko vozi na benzinisto je ovaj fabia nedoder
![]()
Ja bih samo daljinski,jer ne mogu upaliti auto ako ga ne otkljucam na daljinski...(blokada motora)
Kako glupo resenje od Reno-a, zavisi ti od baterije u kljuc oli upalit auto...
LINK1
LINK2
prvo vidi ovo, isplativije je od novog kljuca to je sigurno, i ako ima nekih mana.
Poenta je da se immobiliser ugasi, tj da uvijek mozes upalit auto bez obzira kako ga otkljucao, a posledica toga je sto je lopovima lakse ukrast takvo auto. Tj samo zice prespoje i putuj, ili naprave duplikat kljuca za 5e... Vidi , razmisli o ovome.
Inace jesi bio kod kljucara (mada su skupi) ovih po gradu, meni je jedan za kodirani kljuc trazio 100e, ali samo kljuc, bez daljinskog. Posle googlanja nasao sam da za 50e mogu da kupim kljuc sa transponderom + OPCOM dijagnostiku sa kojom mogu da programiram transponder, i jos mi ostaje dijagnostika sa kojom mogu tudji daljinski da programiram da radi na moje auto....
Njak Njak Njak
eo chitam na netu da je 195 na 7 inča širine jedna od dozvoljenih dimenzija (doduše minimalna), tako da ne bi trebalo da bude problem da se namontira
Vadjenje, ciscenje, montiranje, oko sat, dva, sve zavisi od auta do auta.
A Maki ima kadicu.
TAKUMI
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks