Page 89 of 108 FirstFirst ... 397985868788899091929399 ... LastLast
Results 2,201 to 2,225 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja kad sam se molio nista mi se nije ispunilo, pa sad ocu cist racun dugu ljubav. Pogledaj me boze daj mi da bolje zivim ne samo meni no ljudima kojima je potrebno. Ulozi u mala i srednja preduzeca podigni standard svojim vjernicima. A nama nevjerujucim kamatu od 10% mislim da je korektno.
    Ovamo velish Boga molish a ovamo za mila i co glasash koji su ti udarili 17%... kontradiktoran si i neiskren u molitvama.... malo konsistentnosti nebi ti skolidilo cisto da pokazesh da nisi pijesak i da te ima za sta covjek ufatiti.

Thanks Thanks Given 
    3,399
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

Molio ne molim. Razlika je moras priznat. Kad bijah dijete molio sam al od srednje shvatih da ne vjerujem.
    Okle znas za koga sam glasa? Da citas podforum politika vidio bi da sam opozicionar, no je nebitno to u ovoj prici.
    Za sad mislim da me ljudi imaju za sta uvatit al to ti oni mogu rec ne ja.
    Nego, idemo u potpuno druge price a ja ne volim da mi brisu postove (mada sam bog zna (da ovo sam stavio namjerno) kolko su mi ih obrisali) pa da se vratimo temi.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pogledaj me boze daj mi da bolje zivim ne samo meni no ljudima kojima je potrebno. Ulozi u mala i srednja preduzeca podigni standard svojim vjernicima. A nama nevjerujucim kamatu od 10% mislim da je korektno.
    A sto je ovo? Ovo nije Molba?

Ja sam reka milo i co to jest companija.....

Ovo je bash tema jer pokazuje kako ljudi pricaju da zele nesto a rade sasvim suprotno.

Thanks Thanks Given 
    3,399
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

Mislim da je bilo lako provali da sam se narodski receno sprdao.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Izvini od kako sam poceo da komuniciram sa ovim vanjom malo mi je inteligencija popustila...

Al sve jedno cinimi se da si da dobar primjer kako se covjek moze sprdat sa zivotom...

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Okle znas za koga sam glasa? Da citas podforum politika vidio bi da sam opozicionar, no je nebitno to u ovoj prici.
    Zar te stvarno iznenadjuje sto vjernik donosi zakljucke bez ikakve osnove i dokaza? Pa tako su i religije nastale.
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Izvini od kako sam poceo da komuniciram sa ovim vanjom malo mi je inteligencija popustila...
    Nema tu sta da popusti. Ti si slijepi vjernik koji ne zna osnovne stvari. Dzaba ti sto u Ameriku zivis kad jos nisi prerastao bajke. Ovo vazi za sve vjernike. Ne znam kako ocekujete da vas neko shvati ozbiljno kad vjerujete u neke toliko ocigledno nelogicne stvari. Ajde da je vasa vjera komplikovana i da se covjek zapita da je mozda zaista to moguce, ali to je toliko retardirano vjerovanje. Niko ko je zdrav u mozak ne bi smio ni da razmatra mogucnost istinitosti religijskih tvrdnji Hriscanstva i Islama. Sve sto vi vjernici imate su argumenti iz neznanja. Ne znate zasto i kako se neke stvari dogadjaju - mora da je to bog uradio.
    Vi ne znate i ne pokusavate da razumijete svijet, evoluciju, dokaze protiv vase religije kojih ima koliko ti dusa pozeli. Sta covjek o takvim ljudima da pomisli osim najgore?

Pazi samo u sta ti vjerujes pa onda pricaj o inteligenciji ako te nije sramota. A onda cemo i da analiziramo neke od tih vjerovanja:
    -bog stvorio svijet za 6 dana
    -Zemlja stara 6000 godina
    -bog stvorio svijetlo pa tek onda izvore svijetlosti
    -Muskarac stvoren iz prasine, zena od muskog rebra
    -zmija koja govori
    -barka u koju su stale sve zivotinje na svijetu
    -djevica rodila bozjeg sina

itd.

1. Edukuj se malo nece ti skodit. Procitaj bar ponesto o teoriji velikog praska pa se onda vrati ovdje. Procitaj ponesto i o nastanku planeta da bi razumio kako je nasa divna planeta nastala
    http://www.big-bang-theory.com/

2. Zemlja nije stara 6000 godina. Postoje neoborivi naucni dokazi o starosti Zemlje. Zemlja je stara priblizno 4.5 milijardi godina. Makar proguglaj malo. Znanje te nece ubit.
    http://www.moorlandschool.co.uk/earth/earthorigin.htm

3. Svjetlost nikako ne moze da postoji bez izvora svjetlosti to je fizicki nemoguce. Ovdje se u potpunosti vidi da je tvoja vjera zasnovana na pricama primitivnog naroda koji nije znao nista o svijetu. Vjerujes u price koje je neko najvjerovatnije napisao samo kao poucne bajke o moralu a onda je dosao neki idiot i shvatio ih ozbiljno.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Light

4. Da na momenat zaboravimo na evoluciju i da pretpsotavimo da bog stvarno jeste stvorio Adama i Evu. Ako je svemocan i ako je mogao da stvori svemir ni iz cega zasto je morao da stvori Adama iz prasine a Evu od Adamovog rebra? Zar ti se ne cini logicnijim da je ovo napisano cisto radi knjizevne vrijednosti? Dakle opet logican zakljucak je da je u pitanju samo prica koja nema veze sa realnoscu. Uostalom Adam i Eva su imali sinove. Nikako nisu mogli od njih da nastanu svi ljudi.

5. Zmija koja govori? Ako ti sad nije jasno da je Stari Zavjet samo zbirka starih bajki tebi nema spasa.

Da se malo zaustavimo na Adama, Evu i zmiju. Dakle bog je stovrio Adama i Evu i zmiju i sve ih stavio na isto mjesto. Nije dao Adamu i Evi znanje da razlikuju dobro od loseg a onda ih je kaznio kad su uradili nesto lose i samim tim saznali razliku. Stavise, postavio je i zmiju da ih namami na zlo. A bog kako je po definiciji sveznajuci znao je tacno sta ce da se desi i ipak je postavio zmiju tu, i drvo i na kraju kaznio Adama i Evu. Samo nenormalna osoba moze u ovo da povjeruje jer ima toliko nelogicnosti da prelazi granicu retardiranog u nesto za sta jos nema rijeci. I opet te pitam zar nije logicnije da je u pitanju samo prica koja nema nikakvog temelja u stvarnosti? Zar nije moral price da radis sta ti se kaze bez obzira da li je dobro ili lose? Sto znaci da je prica mogla da sluzi roditeljima da vaspitaju djecu. Mozda je tako i nastala. A mogla je da bude koristena cak i u politicke svrhe.

6. Nojeva barka: Stvarno vjerujes da su sve zivotinje na svijetu stale u nekakvu barku. Ti ljudi nisu ni znali za Australiju i Ameriku a ni za Antarktik kad su pisali ove gluposti. Nikad nisu ni culi za kengure, koale, polarne medvjede, pingvine itd. Cak i da je barka stvarno postojala i da se desio taj potop kako mislis da bi hranili toliko zivotinja 40 dana? Kako da nahrane mesojede? Odakle im ogromne kolicine hrane za vece biljojede?

7. Djevica Marija: Nije ti logicno da nije bila djevica? Samo da ti ukazem na nekoliko stvari: tad ljudi nisu imali DNK testove. Uostalom samo zato sto neko kaze da je djevica ne znaci da joj treba vjerovat. Vrlo jednostavno, da ti sad dodje neka trudnica i da kaze da je bezgresno zacela da li bi joj povjerovao? Bez moderne tehnologije mogla bi da lupeta sto oce kao i "djevica" Marija. Ali zapitaj se da je tad ta tehnologija postojala da li bi joj palo na pamet tako nesto da kaze? Zar nije logicnije da je spavala sa nekim i zatrudnila? Samo zato sto nikom nije rekla ne znaci da se nije desilo. Zar Isus nije imao bracu i sestre? Zasto su oni normalnim putem zaceti a on nije? Odakle tebi i bilo kome dokaz da je Isus bezgresno zacet osim price stare nekoliko hiljada godina?

A da ne zaboravimo na pricu o Isusu koja se do najmanjeg detalja poklapa sa pricom o Horusu. Ili ces i to da ignorises?

Sta si ono pricao za inteligenciju, ponovi molim te.
    Last edited by VanjaTheMan; 13-11-10 at 21:40.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    I mene tako jednom bog pomoga samo sto ja to zovem pravim imenom "rodbina dala pare i sve sredila"
    Imas li kakvu rodicu koja ce i meni tako pomoći. Obecavam da necu imati drugoga boga osim nje i nikad joj necu to zaboraviti

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Reci: "Zar su isti oni koji znaju i oni koji ne znaju?
    Samo oni koji pameti imaju pouku primaju!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, ostali vam samo propast žele: ...
    Dawude, ja te poslusam pa onda opet imam neke dileme i trileme da mozda ne grijesim i da to nije djelo sejtana ili me to Bog iskusava. Evo vidis da ocu za prisnog prijatelja Kvarnog, ako jos njegovoj rodjakinji sapne neku finu rijec znaću da mi ne zeli propast....

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Prijatelji ste vi odje dobri sa sejtanima... kako vi dotura informacije ali to vas gura u vatru i vara vas. No sto vi slijepi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da li bi to kao znacilo da ti nesto vidis, znas ko će u vatru u vodu a ko će na pasnjak kao necije stado?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Obecavam da necu imati drugoga boga osim nje i nikad joj necu to zaboraviti
    Ja znam ko ce slagat i obecanje neispunit na sudnjem danu....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Drasticna razlika je izmedju "ja znam" i "ja u nesto vjerujem." Mijesanje te dvije stvari vode grdnim problemima koji se sastoje u tome da se nikad ne zna sta je i kad je stvarnost a kad je sopstvena izobrazilja.
    Ponekad to moze pomoći u sospstvenom ośećaju, ali na duze staze vodi do sopstvene omce kad se sve tumaci i pravda imaginarnom izobraziljom. Sam pokusaj da se ubija stvarnost uvjek je samo pokusaj i uvijek na stetu onoga koji misli da mu je to uspjelo.
    Sudnji dan je svaki dan jer svakog dana su kaburska iskusenja i na ovodunjaluckom putu se urade (ne)djela koja se ne mogu pravdati nekim dalekim sudnjim danom jer smo ih već prosli i već sebi presudili.
    Vjerujući da je drugacije, da se to moze izbrisati molitvama, klanjanjem ili zaklinjanjem stvarnosti samo je pokusaj da se sopstvena savjest umiri, a nju nesto debelo grize. Jaca i glasnija prica da ce se nesto pokazati "sudnjega dana" samo je samozatezujuća spirala da se opravdamo a znamo da za to nema opravdanja.

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Drasticna razlika je izmedju "ja znam" i "ja u nesto vjerujem." Mijesanje te dvije stvari vode grdnim problemima koji se sastoje u tome da se nikad ne zna sta je i kad je stvarnost a kad je sopstvena izobrazilja.
    Druže Hari, ko (ili šta) određuje da li ti nešto znaš? Kako da znaš da nešto znaš?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Druze Nabla, znanje je smo ono sto je lako provjerljivo. Na primjer kad si isao u skolu prozove te ucitelj i propituje tablicu mnozenja pa ocijeni rijecima "śedi dolje ne znas to" ili kaze "naucio si".
    Kad bi ti druze Nabla rekao da će se tvoje znanje tablice mnozenja pokazati sudnjega dana i da samo Bog moze da te ocjenjuje bojim se da bi se skola zamijenila nekom drugom ustanovom. Druze Nabla sve ono sto mislimo da znamo a kvalifikovane potvrde zato nemamo mozemo objesiti macku o rep ili dogradjivati teorije iz nekih finih bajki koje nam popravljaju raspolozenje i podizu sopstvenu vrijednost. Naravno pred samim sobom jer smo mi eto tako veliki i znacajni da nas samo Bog moze ocjenjivati, a iza svega se krije jedno veliko trt.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Reci: "Zar su isti oni koji znaju i oni koji ne znaju?
    Samo oni koji pameti imaju pouku primaju!"
    Nisu isti nikako....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ponekad to moze pomoći u sospstvenom ośećaju, ali na duze staze vodi do sopstvene omce kad se sve tumaci i pravda imaginarnom izobraziljom. Sam pokusaj da se ubija stvarnost uvjek je samo pokusaj i uvijek na stetu onoga koji misli da mu je to uspjelo.
    Sudnji dan je svaki dan jer svakog dana su kaburska iskusenja i na ovodunjaluckom putu se urade (ne)djela koja se ne mogu pravdati nekim dalekim sudnjim danom jer smo ih već prosli i već sebi presudili.
    Vjerujući da je drugacije, da se to moze izbrisati molitvama, klanjanjem ili zaklinjanjem stvarnosti samo je pokusaj da se sopstvena savjest umiri, a nju nesto debelo grize. Jaca i glasnija prica da ce se nesto pokazati "sudnjega dana" samo je samozatezujuća spirala da se opravdamo a znamo da za to nema opravdanja.
    Kunem se Danom kada Smak svijeta nastupi i kunem se dušom koja sebe kori. Zar čovjek misli da kosti njegove nećemo sakupiti? Hoćemo, Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo. Ali, čovjek hoće dok je živ da griješi, pa pita: ”Kada će Smak svijeta biti?” Kad se pogled od straha ukoči i Mjesec pomrači i Sunce i Mjesec spoje –tog dana čovjek će povikati: ”Kuda da se bježi?” Nikuda! Utočišta nema.Toga dana biće Gospodaru tvome prepušten, toga dana čovjek će o onome što je pripremio, a što propustio obaviješten biti, sam čovjek će protiv sebe svjedočiti, uzalud će mu biti što će opravdanja svoja iznositi. Zar čovjek misli da će sam sebi prepušten biti, da neće odgovarati? Zar nije bio kap sjemena koja se ubaci, zatim ugrušak kome On onda razmjer odredi i skladnim mu lik učini, i od njega onda dvije vrste, muškarca i ženu, stvori, i zar Taj nije kadar mrtve oživiti?:hardrock:
    Last edited by Dawud; 04-11-10 at 22:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imas li kakvu rodicu koja ce i meni tako pomoći. Obecavam da necu imati drugoga boga osim nje i nikad joj necu to zaboraviti
    Pusti ovodunjalučke žene, one su poput lijepe voćke koju kad probaš svaka je kišela...ja sam ti dvije dženetske hurije obećao ako prihvatiš islam...Pođi sa tvojim drugom ruku pod ruku putem istine...:mrgreen::-D:mrgreen:-Nasmijan ti nasmijane one...
    Last edited by Dawud; 04-11-10 at 22:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Fino nas śetujes kad se ti ovodunjalučkom namirio Sta da radimo dok hurije ne dodju Nijesu valjda sve kiśele i da nema neka bar malo sećerana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fino nas śetujes kad se ti ovodunjalučkom namirio Sta da radimo dok hurije ne dodju Nijesu valjda sve kiśele i da nema neka bar malo sećerana
    Ove nisu savršene...Već te u mašti zamišljam... Hari moj brat primio islam, šetka se sa dvije dženetske hurije...Odjednom šutira dženetski kamen i kaže: Dawude preko tebe je Allah spustio svoju milost na mene, blagoslovljen neka je dan kada si posjetio moj forum...A zatim ga udara još jače i kaže: A one ateističke prdnjave odoše sve u džehenem...:monkey:A onda uzviknu: Kvarni, šta bijaše sa Kvarnim!?!... I Bog mu prikaza sliku đe Dawud se neprestano moli za njega da mu budu oprošteni bludničke noći...i đe Kvarni pijaše svaki put po jednu kap vode posle svake Dawudove molitve, u užasnoj i gnjevnoj džehenemskoj vatri...
    Last edited by Dawud; 04-11-10 at 23:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ima i onih koje su za nas savrsene, ali je gadno sto i mi nijesmo za njih, a opet malo dugo cekati samo na hurije Dawude, primio bi ja islam, pravoslavlje, budizam.... ili neku religiju, ali znam da bi lagao sebe i trazio prazna opravdanja kad se god ogrijesim o pravila te religije. Zamisli samo mene jakog vjernika koji bi prdnjavio o vjeri Alahu, dženetskim stvarima a ovamo neko zbog mene place, tuguje i nekome stetu nanosim. Kome takav vjernik treba i nije nikakvo opravdanje sto ih ima takvih ihaaaaaaaaaa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima i onih koje su za nas savrsene, ali je gadno sto i mi nijesmo za njih, a opet malo dugo cekati samo na hurije Dawude, primio bi ja islam, pravoslavlje, budizam.... ili neku religiju, ali znam da bi lagao sebe i trazio prazna opravdanja kad se god ogrijesim o pravila te religije. Zamisli samo mene jakog vjernika koji bi prdnjavio o vjeri Alahu, dženetskim stvarima a ovamo neko zbog mene place, tuguje i nekome stetu nanosim. Kome takav vjernik treba i nije nikakvo opravdanje sto ih ima takvih ihaaaaaaaaaa
    Niko nije savršen... Ja vjerujem da bi ti bio dobar vjernik...Iššaa kako Allah mijenja onoga ko se njemu preda...Osjetio bi miris Dženeta koji se osjeća kod vjernika 40-godina prije smrti...Zamisli nas makar u mašti...Ja i ti Džennet prostran kao nebesa i Zemlja, pripremljen za nas...U njima će biti i hurije očiju krupnih, slične biseru u školjkama skrivenom –kao nagrada za ono što su činili. U njima neće slušati prazne besjede ni govor grješni, nego samo riječi: ”Mir, mir!” A onî sretni – ko su sretni?! Biće među lotosovim drvećem bez bodlji, i među bananama plodovima nanizanim i u hladovini prostranoj, pored vode tekuće i usred voća svakovrsnog kojeg će uvijek imati i koje neće zabranjeno biti, i na posteljama uzdignutim. Stvaranjem novim Mi ćemo hurije stvoriti i djevicama ih učiniti milim muževima njihovim, i godina istih...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Zamisli samo mene jakog vjernika koji bi prdnjavio o vjeri Alahu, dženetskim stvarima a ovamo neko zbog mene place, tuguje i nekome stetu nanosim. Kome takav vjernik treba i nije nikakvo opravdanje sto ih ima takvih ihaaaaaaaaaa
    A to sto si ti prav i istinit bi bila nekom steta? Auuuu....

A ja velim tome nepravednom da bi mozda treba da se ugleda na tebe i na tvoju pravednost i da prestane sa nepravdama i lazima i obmanama. Kakva je to utjeha nepravednom ili ti ljubav kojoj treba tebe da obali da budesh u blato da bi ona bila srecna....

Kakva je to zabluda.... sejtanska....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A zamisli šta će nekima biti rečeno:”Vi ste – mimo Allaha kumire prihvatili da biste u životu na ovome svijetu međusobne prijateljske odnose održavali, a poslije, na Sudnjem danu, jedni drugih ćete se odricati i jedni druge ćete proklinjati, vatra će vaše boravište biti, i niko vam u pomoć neće moći priteći.”Kada će se glavešine, za kojima su se drugi povodili, svojih sljedbenika odreći i kada će veze koje su ih vezale prekinute biti, i oni patnju doživjeti, kada će sljedbenici njihovi uzviknuti: ”Da nam je samo da se vratimo, pa da se i mi njih odreknemo kao što su se oni nas odrekli!” Eto, tako će Allah njima djela njihova po njih kobnim pokazati i oni iz vatre neće izlaziti. ”Ulazite u Džehennems narodima, sa džinima i ljudima koji su prije vas bili i nestali!” – reći će On. I kad god neki narod uđe, proklinjat će onaj za kojim se u nevjerovanju poveo. A kad se svi u njemu iskupe, tada će običan puk reći o glavešinama svojim: ”Gospodaru naš, ovi su nas u zabludu odveli, zato im podaj dvostruku patnju u vatri!” –”Za sve će biti dvostruka!” – reći će On – ”ali vi ne znate.”A glavešine će reći običnom puku: ”Pa vi nemate nikakve prednosti pred nama!” Zato iskusite patnju za ono što ste radili. I kada se u vatri budu prepirali, pa oni koji su bili potlačeni reknu glavešinama svojim: ”Mi smo se za vama povodili, možete li nas makar malo vatre osloboditi?”,onda će glavešine reći: ”Evo nas, svi smo u njoj, jer Allah je presudio robovima Svojim.” I oni koji će u vatri biti govoriće stražarima džehennemskim: ”Zamolite Gospodara svoga da nam bar jedan dan patnju ublaži!” ”A zar vam poslanici vaši nisu jasne dokaze donosili?” – upitaće oni.– ”Jesu!” – odgovoriće. – ”Molite onda vi!” – reći će oni. Ali će molba onih koji nisu vjerovali uzaludna biti.
    Last edited by Dawud; 04-11-10 at 23:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A to sto si ti prav i istinit bi bila nekom steta? Auuuu....

A ja velim tome nepravednom da bi mozda treba da se ugleda na tebe i na tvoju pravednost i da prestane sa nepravdama i lazima i obmanama. Kakva je to utjeha nepravednom ili ti ljubav kojoj treba tebe da obali da budesh u blato da bi ona bila srecna....

Kakva je to zabluda.... sejtanska....
    Da. U pravu si. To bi bila sejtanska zabluda jer ja bih davao za pravo sebi da bolje znam sta je dobro za nekog drugog nego sto on sam zna.
    Nikad ja nijesam bio u nicijoj kozi osim svojoj i samo za sebe znam sta je istina, laz, obmana, nepravda.... samo na svojoj kozi znam kako to sve boli i ne bih uzurpirao ulogu Boga da ja nekog ocjenjujem, procjenjujem ili da me proganjaju necije suze. Bas zbog toga sto znam da je to obmana ne bih se mogao pravdati vjerom, uzvisenim ciljevima, sudnjim danom jer bi znao duboko u sebi da je to samo opravdanje radi opravdanja.
    U sustini cojek je tako formiran da non stop sebe laze za ponesto, ali bih se bojao da ubijedim sam sebe u neka svoja cinjenja i da mi religija ili vjera postane kao opravdanje za sve.
    Ne znam koja religija kaze " ne sudi da ti ne bude sudjeno" ili nesto slicno zato se trudim da nikoga ne usrećujem svojim pravdama, istinima, strasnim sudovima i cudima... nek svak svoj krst (ili polu mjesec - svejedno) nosi bez mog udjela u suzama i mukama bilo cijim.

Page 89 of 108 FirstFirst ... 397985868788899091929399 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks