Eh, svaka cast, sleng, sve, prvi put sam poceo da kontam tu njihovu crnacku kulturu na ulicama, zasto mora toliko kurcevito, zasto mora sve kroz kriminal, cosak, ulicu... Ali Poljaci... Tuga, nevidjena tuga. Jbt, Ziggy i Nick su mi bliskiji i vise ih kontam od 90% ljudi sa kojima dijelim svakodnevicu.

Prop Joe je izuzetan lik. Zreo, proracunat na ebeno pametan nacin. Avon isto, Stringer je osoba koju bi zelio da imam za strica. McNulty je... Hm. Kad porastem bicu Jimmy. Samo sa manje petlje, i bez female appeala sigurno, jbg. Imacu svoju varijantu posla koji ce da me unistava, i svaku noc salje na neko mjesto dje cu se smijat i valjat suze uz neku Body of an American varijantu. Beady je divna, neki tip cure iz komsiluka koju zelis da zagrlis, i da pozelis da zaobices sve-gore-pomenute-Body-of-an-American-varijante, skontas kako i sve te borbe sa vjetrenjacama i svjetskim nepravdama ne mogu da te istrose, ukratko natjera te da odrastes, i razmisljas kako bi bilo dobro da ti cerke lice na nju.