Quote Originally Posted by Huang Ti View Post
Dawude, da te pitam nešto, ali da mi iskreno odgovoriš.

Da si rođen u porodici koja pripada nekoj drugoj religiji, da li bi bio isto toliko njen vatreni pristalica?
Ako bi se Dawud rodio u nekoj hriscanskoj porodici bio bi hriscan ali zavisilo bi skim bi se druzio kako bi nastavio svoje opredeljenje. Postoje razne mogucnosti i trenuci da covjek stekne neko opredeljenje. Moze jedan jedini artikal da ti promjeni kurs, ali samo ako si na rubu jedne i druge (religije i nereligije). Znaci to je dio Evolucije (zivotne Evolucije), ako si prebrodio sumnju u sebi da sve oko nas je materija, energija i prostor i sve to funkcionise racionalno jer sve ima svoje mjesto, a da sve ostale price su samo puke price za djecu onda nije ti problem shvatanja. I ja i svi ovdje u forumu kao djeca pa cak i u ranu mladost bili smo izlozeni raznim lazima i pricama o baba rogi kao (ako ne popijes mlijeko doci ce baba roga po tebe) i onda da te tjeraju nesto da ucinis ili ne ucinis pokazu ti prstom na gore da ako ne slusas pozabavice se onaj gore s tobom. I sve tako dok vrijemenom ne ubijedis se da su to samo price i nista drugo, i samo Naucna dostignuca su istinite jer pomocu njih ja i ti sedimo pred napravom koja nas vezuje cijelim svijetom a te naprave sigurno nisu napravile baba roge.