Iz današnje Arene:

--------------------------------------------------------------------------------------
NBA objavio rang listu najperspektivnijih igrača iz Evrope

Radović u krem društvu Evropljana

PODGORICA - Svake godine, krajem oktobra, NBA skauti slože na jedno mjesto sve informacije koje su marljivo sakupljali tokom godine i naprave rang listu najperspektivnijih igrača koji bi, u dogledno vrijeme, mogli da se nađu u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti. Tim povodom, američki sajt draftexpress.com objavio je rang listu najperspektivnijih igrača za razne kategorije i godišta.
Za nas je najzanimljiviji uzrast za 1991. godište, gdje je svoje mjesto našao i Bjelopoljac Nemanja Radović, igrač barskog Mornara. Sa svojih 207 cm i sjajnim partijama u dresu juniorske reprezentacije, „četvorka“ Barana je kotirana kao 12. igrač u konkurenciji 26 vanameričkih košarkaša. Ispred njega su sve igrači koji, uveliko, nastupaju u Evroligi ili Evrokupu, čime uspjeh dodatno dobija na značaju. Kolonu predvode Srbin Dejan Musli iz FMP i Španac Nikola Mirotić iz Real Madrida, dok je Branislav Đekić iz Partizana svrstan na 11. poziciji, tik U odabranom društvu: Nemanja Radović, as Mornara ispred Radovića.
- Jednim dijelom jesam iznenađen, a jednim dijelom, iskreno, i nijesam. Svjestan sam da sam prethodnih godinu dana imao jako dobre nastupe u dresu Mornara i reprezentacije, što, očigledno, nije promaklo NBA skautima koji prate ovo podneblje. Sigurno da mi ovo priznanje daje podstrek za još bolji rad - kazao je za ARENU Radović.
Karijeru je počeo u KK Centar, prvitatnom klubu iz Bijelog Polja, odakle se, prije tri godine, preselio u Mornar.
- Počeli smo odlično ovu sezonu i za sada ne znamo za poraz na oba fronta. Samo da ovo potraje, to mi je, trenutno, primarno. Potpuno sam skoncentrisan na ambicije Mornara i ne razmišljam ni o kakvom odlasku - zaključio je Radović, uz konstataciju da bi najviše volio da se jednog dana oproba u Španiji i da je, naravno, svakom košarkašu san NBA liga.
------------------------------------------------------------------------------------