Page 82 of 108 FirstFirst ... 327278798081828384858692 ... LastLast
Results 2,026 to 2,050 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

A ponavlja li se rijec

DJEVICA

6 puta, ili je taj broj podlozan uspjehu u igranju preferansa?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Rijec "mora" (u smislu vode) se spominje 32 puta. Rijec "zemlja" (u smislu kopna) se spominje 13 puta.

Voda + zemlja = 32 + 13 = 45

% vode = 32/45 * 100% = 71.11111111 %
    % zemlje = 13/45 * 100% = 28.88888889 %
    zemlja + voda = 100%

Sad podatak sa http://en.wikipedia.org/wiki/Water -
    i dužina mog ***** x1098765432109876543210 x π je tačna razdaljina od zemlje do mjeseca
    Last edited by Rakun; 27-10-10 at 10:26.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    i dužina mog ***** *10987654321043210
    je tačna razdaljina od zemlje do mjeseca
    Dužina tvog je 005 cm...To je radaljina od vrha do korijena...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

i dužina mog ***** x1098765432109876543210 x π je tačna razdaljina od zemlje do mjeseca
    Dužina tvog je 005 cm...To je radaljina od vrha do korijena...
    tvoj je 0,03 (pošto mu nedostaje dio)

ne kači se sa mnom Sinane. nemaš šanse
    Last edited by Rakun; 27-10-10 at 10:34.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Izraz "sedam nebesa" se u Kur'anu spominje sedam puta. "Stvaranje nebesa (halku semavat)" također se sedam puta ponavlja:

SEDAM NEBESA 7 puta

STVARANJE NEBESA 7 puta
    (halku semavat)

Riječ "dan (yevm)" u jednini spominje se 365 puta, a u množini, dakle, "dani (eyyam i yevmeyn)" 30 puta. Broj ponavljanja riječi "mjesec" iznosi 12:

DAN yevm 365

DANI eyyam, 30

MJESEC yevmeyn 12

Riječ "izdaja" spominje se 16 puta, kao i riječ "zloba (habis)":

IZDAJA 16 puta

ZLOBA 16 puta

"Biljka" i "stablo" u Kur'anu se ponavljaju isti broj puta: 26

BILJKA 26 puta

STABLO 26 puta

Dok se riječ "kazna" spominje 117 puta, jedan od temeljnih kur'anskih principa, "oprost", se spominje duplo više od ovog broja, dakle 234 puta:

KAZNA 117 puta

OPROST 2x117=234 puta

Kada prebrojimo imperativ "reci", vidjet ćemo da se on u Kur'anu spominje 332 puta. Isti rezultat ćemo dobiti i kada prebrojimo glagol "rekli su".

RECI 332 puta

REKLI SU 332 puta

Broj ponavljanja riječi "dunjaluk" i "ahiret" je isti: 115

DUNJALUK 115 puta

AHIRET 115 puta

Riječ "šejtan" spominje se 88 puta, koliko i riječ "melek".

ŠEJTAN 88 puta

MELEK 88 puta

Riječ "iman" (bez određenog člana) u cijelom Kur'anu spominje se 25 puta, riječ "bogohuljenje" isto toliko.

IMAN 25 puta

BOGOHULJENJE 25 puta

Riječ "zekat" ponavlja se 32 puta, koliko i riječ "bereket":

ZEKAT 32 puta

BEREKET 32 puta

Riječ "rahmet" ponavlja se isto toliko koliko i riječ "pravi put (hidayet)": 79

RAHMET 79 puta

HIDAYET 79 puta

Riječ "dobar, pošten, pobožan, čestit (ebrar)" ponavlja se 6 puta, dok se riječ "bludnik, razvratnik, lažov (fadžir)" ponavlja duplo manje od toga: 3 puta.

EBRAR 6 puta

FADŽIR 3 puta

Riječi "ljeto-vruće" ponavljaju se u istom broju kao i riječi "zima-hlad-no": 5 puta.

LJETO-VRUĆE 5 puta

ZIMA-HLADNO 5 puta

Formulacija "stvorio je vas (čovjeka)" ponavlja se u istom broju kao i "pokornost": 16 puta.

STVORIO JE VAS (ČOVJEKA) 16 puta

POKORNOST 16 puta

Riječ "vino (hamr)" i "pijanstvo (sekere)" ponavljaju se isto puta: 6

VINO hamr 6 puta

PIJANSTVO sekere 6 puta

Riječ "bogatstvo" ponavlja se 26 puta, ali riječ "siromaštvo" duplo manje: 13 puta.

BOGATSTVO 26 puta

SIROMAŠTVO 13 puta

Riječ "čovjek (insan)" spominje se 65 puta, što je jednako ukupnom broju spominjanja faza stvaranja čovjeka:

ČOVJEK 65

ZEMLJA (turabun) 17

SJEME, SPERMA (nutfeh) 12

EMBRIO ('alaq) 6

GRUDA MESA (meda'a) 3

KOST ('izam) 15

MESO (lehm) 12

UKUPNO: 65

Rijec "mora" (u smislu vode) se spominje 32 puta. Rijec "zemlja" (u smislu kopna) se spominje 13 puta.

Voda + zemlja = 32 + 13 = 45

% vode = 32/45 * 100% = 71.11111111 %

% zemlje = 13/45 * 100% = 28.88888889 %
    zemlja + voda = 100%

Sad podatak sa http://en.wikipedia.org/wiki/Water -
    ne napisa na koliko se mjesta pominje pedofilija i nekrofilija (u pozitivnom smislu)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tvoj je 0,03 (pošto mu nedostaje dio)

ne kači se sa mnom Sinane. nemaš šanse
    Mene su ga makli jer je bio ogroman, vukao se po podu...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Sinane, pazi ovo
    u tvojoj religiji kura* je važna tema

ponavljam pitanje
    napisao si koliko puta se ponavljaju neki pojmovi u kuranu
    nisi napisao koliko se puta pominje pedofilija i nekrofilija (u pozitivnom smislu)
    Last edited by Rakun; 27-10-10 at 10:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sinane, pazi ovo
    u tvojoj religiji kura* je važna tema

ponavljam pitanje
    nisi napisao koliko se puta pominje pedofilija i nekrofilija (u pozitivnom smislu)
    Takve boleštine se ne pominju u uzvišenoj knjizi...jer su generalno bolesti i veliki grijesi, koji su supsumirani pod nazivom RAZVRATNICI...a na nekim licima toga Dana biće prašina, tama će ih prekrivati, to će nevjernici razvratnici biti. A TO ŠTO TEBE ZANIMA O OVIM BOLESNIM STVARIMA, GOVORI O SAMOJ TVOJOJ IZOPAČENOSTI...
    Last edited by Dawud; 27-10-10 at 15:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a dje si ti to vidio kralju da se to pominje u pozitivnom smislu? prosvijetli nas da te zamolim...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Takve boleštine se ne pominju u uzvišenoj knjizi...jer su generalno bolesti i veliki grijesi, koji su supsumirani pod nazivom RAZVRATNICI...a na nekim licima toga Dana biće prašina, tama će ih prekrivati, to će nevjernici razvratnici biti. A TO ŠTO TEBE ZANIMA O OVIM BOLESNIM STVARIMA, GOVORI O SAMOJ TVOJOJ IZOPAČENOSTI...

Quote Originally Posted by Dude View Post
    a dje si ti to vidio kralju da se to pominje u pozitivnom smislu? prosvijetli nas da te zamolim...
    Evo Care

1.Muhamedova druga žena je imala 9 godina a konzumirao brak kada joj je bilo 10 i to je zvanična verzija (mada da bi se izvukli neki muslimani kažu da joj je bilo 13 kad ju je Muhamed "konzumirao")

2. "Ja Muhamed sam je pokrio svojom košuljom da bi bila odjevena na nebu i vodio ljubav da joj olakšam pritisak groba jer je bila najljepše Allahovo stvorenje"
    (iz knjige "Kanz Al Umal" pisane od strane Al-Mutaki Al-Hindi i bazirana je na Hadetu u svetoj knjizi “Al-Jami Al-Saghir”)

3. Još jedan interesantan podatak :
    u Hadetu Sunan Bayhaqi koji vodi porijeklo od jednog od 6 svetih Hadeta, Sunan Abu Dawud-a(!!!!). Muhamed je zadigao svoje haljine da bi ga čovjek ljubio !!!!!!!!!!!!!!!

Toliko Sinane o MOJOJ izopačenosti
    Last edited by Rakun; 27-10-10 at 15:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo Care

1.Muhamedova druga žena je imala 9 godina a konzumirao brak kada joj je bilo 10 i to je zvanična verzija (mada da bi se izvukli neki muslimani kažu da joj je bilo 13 kad ju je Muhamed "konzumirao")

2. "Ja Muhamed sam je pokrio svojom košuljom da bi bila odjevena na nebu i vodio ljubav da joj olakšam pritisak groba jer je bila najljepše Allahovo stvorenje"
    (iz knjige "Kanz Al Umal" pisane od strane Al-Mutaki Al-Hindi i bazirana je na Hadetu u svetoj knjizi “Al-Jami Al-Saghir”)

3. Još jedan interesantan podatak :
    u Hadetu Sunan Bayhaqi koji vodi porijeklo od jednog od 6 svetih Hadeta, Sunan Abu Dawud-a(!!!!). Muhamed je zadigao svoje haljine da bi ga čovjek ljubio !!!!!!!!!!!!!!!

Toliko Sinane o MOJOJ izopačenosti
    U knjizi “El-Bidaja ve-l-Nihaja” (“Početak i kraj”) autora Ibn Kesira, u četvrtom dijelu, na str. 315., spomenuto je, da je hz.Esma, kći Ebu-Bekra r.a, bila starija od svoje sestre hz. Aiše r.a 10.god.
    U istoj knjizi se navodi da je hz. Esma, kći Ebu-Bekra r.a, preselila u 100-toj godini života, tj. preselila je 73.godine po Hidžri.
    U knjizi ”El-Ealam” od Zriklija, kao i u mnogo drugih knjiga iz historije islama, nalazimo sličnu predaju.
    Također, znamo da je Poslanik a.s stupio u brak sa hz.Aišom r.a druge godine po Hidžri.
    Na osnovu prethodno navedenih predaja zaključujemo sljedeće:
    a- Ako je hz. Esma r.a umrla 73. hidžretske godine u 100-toj godini života, razumijemo da je imala 27 godina pred Hidžru ( 100 god- 73 hidžretske godine = 27 godina starosti hz. Esme pred Hidžru)
    b- Ako znamo da je hz. Esma r.a bila starija 10 godina od hz. Aiše r.a, zaključujemo da je hz. Aiša r.a pred Hidžru i dvije godine prije braka sa Poslanikom a.s imala 17 godina.
    Na osnovu ovih priloženih dokaza, da se zaključiti da je hz. Aiša r.a prilikom stupanja u brak sa Poslanikom a.s imala 19, a ne 9 godina.
    Sve ovo nas navodi na zaključak da je prenosilac rivajeta, iz nehata ili zaborava, izgubio iz vida 10 godina razlike u godinama hz. Aiše r.a.
    Kao jedan od dokaza o stvarnim godinama hz. Aiše r.a kada je stupila u brak sa Poslanikom a.s, nalazimo i u knjizi “El-Marif” od Ibn Kutejbe, gdje se navodi da je hz. Aiša r.a preselila kada je imala 77 godina, tj. u 58. godini po Hidžri.
    To znači matematički 77-58=19.
    Vidimo da je hz. Aiša pred Hidžru imala 19.god. I ako se Poslanik a.s oženio hz. Aišom r.a tada, zajednički život su počeli druge godine po Hidžri, tj. kada je hz. Aiša r.a. imala 21 godinu.
    Jedan od dokaza o starosti hz. Aiše r.a, u trenutku stupanja u brak sa Poslanikom a.s, nalazimo u knjizi od Imama Taberija pod nazivom “Tahir El –Umam”. U toj knjizi se tvrdi da su sva djeca hz. Ebu Bekra r.a rođena prije Objave.
    Na osnovu dokaza, znamo da je hz. Aiša r.a pred Hidžru imala 19 god, a Poslanik a.s, nakon primanja prve objave, provodi u Meki 13 godina, što znači da je hz. Aiša r.a na početku Poslanstva imala 6 god (19-13=6).
    Dokazi za ovo se nalaze u velikom broju hadisa u kojima hz. Aiša r.a prenosi mnoge događaje u kojima je ona bila svjedok prvog perioda Poslanstva, konkretnije 4. i 5. godine po Poslanstvu.
    Većina tih hadisa govori o vrijeđanju i maltretiranju muslimana od strane nevjernika, o životu hz. Ebu Bekra r.a, o posjetama Poslanika a.s porodici Ebu-Bekra r.a, o postupcima Pejgambera a.s prema muslimanima i njegovom odnosu prema nevjernicima.
    Većina ovih hadisa se nalazi u Buharijinom Sahihu, kao npr. u prvom tomu, na str.181, hadis br.464. Zatim, u drugom tomu iste zbirke, hadis na str. 804. Također, i u Musnedu Imama Ahmeda, u šestom tomu, na str.198. itd…
    Čitajući ove hadise iz gore navedenih izvora, možemo zaključiti:
    Da bi nam mogla prenijeti ovako važne događaje, hz. Aiša je morala imati minimalno 6 godina, prilikom objave Poslanstva. Jer, nemoguće je da ovako bitne stvari zapazi i prenese dijete tih godina i mlađe.
    Također, vezano za tradiciju arapskog naroda, u praksi nije postojalo to da supružnici stupaju u brak u tako ranim godinama.
    Sve gore navedeno je minimum od velikog broja dokaza, koji pobijaju netačnu tvrdnju da se Poslanik a.s. oženio hz. Aišom kada je imala 9 godina, ali zbog malog prostora, nemoguće je sve iznijeti.
    Svi koji žele da dobiju više informacija o ovoj temi, neka čitaju djela od Šejh Demal El-Bena Islam El-Bahir na engleskom jeziku (Shanavas(Ilaam.net), a također imaju dostupnu stranicu www.ha-mim.net i [email protected].
    P.S.
    Za sve koji traže odgovore isključivo u Buharijinoj zbirci (Sahih El-Buhari) i zbirkama hadisa, neka imaju na umu da to ne znači da su te zbirke nepogrješive i da su Allahove Objave. Treba da se zna da mnogo ugledne uleme, kao što su: Imam Taberani, Šejh Muhammed El-Gazali, Abas El-Akad i mnogi drugi uglednici, nisu prihvatili neke hadise koje su prenijeli Buharija i Muslim. Džaba ti je izopačenost je tvoja karakterna osobina...
    Last edited by Dawud; 27-10-10 at 16:11.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

MOLIM SVE DA PAŽLJIVO ČITAJU DA BI UVIDJELI MOJU IZOPAČENOST

Za sve koji traže odgovore isključivo u Buharijinoj zbirci (Sahih El-Buhari) i zbirkama hadisa, neka imaju na umu da to ne znači da su te zbirke nepogrješive i da su Allahove Objave. Treba da se zna da mnogo ugledne uleme, kao što su: Imam Taberani, Šejh Muhammed El-Gazali, Abas El-Akad i mnogi drugi uglednici, nisu prihvatili neke hadise koje su prenijeli Buharija i Muslim. Džaba ti je izopačenost je tvoja karakterna osobina...
    ah
    znači tvoje svete knjige nisu nepogrešive kada se radi o Muhamedovim eksperimentisanjima na polju Nekrofilije i Pedijastrije a u vezi svega ostalog su tačne

ponavljam ono što sam i ranije citirao iz tvojih svetih knjiga:

Nekrofilija:
    "Ja Muhamed sam je pokrio svojom košuljom da bi bila odjevena na nebu i vodio ljubav da joj olakšam pritisak groba jer je bila najljepše Allahovo stvorenje"

Pedijastrija:
    u Hadetu Sunan Bayhaqi koji vodi porijeklo od jednog od 6 svetih Hadeta, Sunan Abu Dawud-a(!!!!). "Muhamed je zadigao svoje haljine da bi ga čovjek ljubio" !!!!!(looks like BJ to me:eek

A što se tiče Pedofilije za koju si se zakačio preskačući Nekrofiliju i Pedijastriju(Homeseksualizam)

Izvinjavam se duboko što nisam malo detaljisao oko Aishe i pružio nekoliko referenci(a ne znam ni zašto bi kad to SVI znaju)

Muhamedov prvi brak je bio monogaman i to sa ženom iz bogate porodice
    sa dotičnom je imao nekoliko djece i pošto je ona umrla poslije 25 godina braka.Oženio se ponovo sa Savdom.Poslije nekog vremena se oženio sa Aišom koja mu je bila obećana u njenoj 6-toj godini, a vjenčali su se u njenoj 9-toj i konzumirali brak u njenoj 10-toj godini (pošto je tamo navodno običaj da se žensko čeljade smatra ženom čim dobije prvu menstruaciju a Arapkinje navodno brže ulaze u pubertet i pošto je Allah dozvoljava odnos sa ženama...)
    Čim je konzumirao brak sa Aišom (sa njenih 10 godina) razveo se od Sevde koja je imala dozvolu da dolazi i obilazi Akišu

http://en.wikipedia.org/wiki/Aisha#Marriage_to_Muhammad
    http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad%27s_wives
    evo ti pisanija muslimana da ne kažeš islamofobična wikipedia
    http://sa.promo.web.id/does-quran-sa...-she-was-9.com
    u Hadetu Bukhari 58:234 piše Aišinim riječima da su je bukvalno skinuli sa ljuljaške
    MUHAMED JE UMRO OD STAROSTI KAD JE IMALA 18 GODINA

Evo još jedne interesantnog hadeta sa islamske stranice ReligionOfPeace
    u knjigi molitvi(Kitab Al-Salat) 4:2127 "Muhamed je jedne noći zatvorio Aišu u kovčeg jer je izašla iz kuće bez njegove dozvole "zaključao me je u kovčeg,što mi je zadalo veliki bol" kaže Aiša"

E sad da li sam izopačen ja ili Muhamed ili onaj ko je pisao ovo

Tvoje svete knjige daju Muhamedu osobine Nekrofila,Homoseksualca i Pedofila(ovo zadnje je istorija)
    Ko li je tu izopačen. Ja možda ???

PS.
    od svih opisanih seksualnih devijacija našao si da braniš baš Pedofiliju
    Homoseksualizam je na dobrovoljnoj osnovi obje strane

PPS.
    da neko ne pomisli da vrijeđam kao što je to Darwud uradio sa Pravoslavljem i badnjim danom. Ovo je sve ZAPISANO U ISLAMSKIM SVETIM KNJIGAMA (samo googlajte) ja sam slučajno nabasao na Nekrofiliju i Homoseksualizam (tražeći pisanja o Muhamedovoj ženi ZA KOJU SVI ZNAJU, BEZ OBZIRA KOLIKO SE DARWUD KOPRCA)

evo ti Darvude korisnih stranica sa tvojim hadetima The Religion Of Peace (fin naslov), Centar za Emancipaciju Muslimana(Strana Američkih Muslimanagdje su nabrojani SVI HADETI)

A evo i Muslimana kojeg su Muslimani anatemisali zbog ovakvih citata iz vaših knjiga
    http://www.jihadwatch.org/2009/01/fa...irs-radar.html
    Last edited by Rakun; 27-10-10 at 20:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

MOLIM SVE DA PAŽLJIVO ČITAJU DA BI UVIDJELI MOJU IZOPAČENOST

ah
    znači tvoje svete knjige nisu nepogrešive kada se radi o Muhamedovim eksperimentisanjima na polju Nekrofilije i Pedijastrije a u vezi svega ostalog su tačne

ponavljam ono što sam i ranije citirao iz tvojih svetih knjiga:

Nekrofilija:
    "Ja Muhamed sam je pokrio svojom košuljom da bi bila odjevena na nebu i vodio ljubav da joj olakšam pritisak groba jer je bila najljepše Allahovo stvorenje"

Pedijastrija:
    u Hadetu Sunan Bayhaqi koji vodi porijeklo od jednog od 6 svetih Hadeta, Sunan Abu Dawud-a(!!!!). "Muhamed je zadigao svoje haljine da bi ga čovjek ljubio" !!!!!(looks like BJ to me:eek

A što se tiče Pedofilije za koju si se zakačio preskačući Nekrofiliju i Pedijastriju(Homeseksualizam)

Izvinjavam se duboko što nisam malo detaljisao oko Aishe i pružio nekoliko referenci(a ne znam ni zašto bi kad to SVI znaju)

Muhamedov prvi brak je bio monogaman i to sa ženom iz bogate porodice
    sa dotičnom je imao nekoliko djece i pošto je ona umrla poslije 25 godina braka.Oženio se ponovo sa Savdom.Poslije nekog vremena se oženio sa Aišom koja mu je bila obećana u njenoj 6-toj godini, a vjenčali su se u njenoj 9-toj i konzumirali brak u njenoj 10-toj godini (pošto je tamo navodno običaj da se žensko čeljade smatra ženom čim dobije prvu menstruaciju a Arapkinje navodno brže ulaze u pubertet i pošto je Allah dozvoljava odnos sa ženama...)
    Čim je konzumirao brak sa Aišom (sa njenih 10 godina) razveo se od Sevde koja je imala dozvolu da dolazi i obilazi Akišu

http://en.wikipedia.org/wiki/Aisha#Marriage_to_Muhammad
    http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad%27s_wives
    evo ti pisanija muslimana da ne kažeš islamofobična wikipedia
    u Hadetu Bukhari 58:234 piše Aišinim riječima da su je bukvalno skinuli sa ljuljaške

Evo još jedne interesantnog hadeta sa islamske stranice ReligionOfPeace
    u knjigi molitvi(Kitab Al-Salat) 4:2127 "Muhamed je jedne noći zatvorio Aišu u kovčeg jer je izašla iz kuće bez njegove dozvole "zaključao me je u kovčeg,što mi je zadalo veliki bol" kaže Aiša"

E sad da li sam izopačen ja ili Muhamed ili onaj ko je pisao ovo

Tvoje svete knjige daju Muhamedu osobine Nekrofila,Homoseksualca i Pedofila(ovo zadnje je istorija)
    Ko li je tu izopačen. Ja možda ???

PS.
    od svih opisanih seksualnih devijacija našao si da braniš baš Pedofiliju
    Homoseksualizam je na dobrovoljnoj osnovi obje strane

PPS.
    da neko ne pomisli da vrijeđam kao što je to Darwud uradip sa Pravoslavljem. Ovo je sve ZAPISANO U ISLAMSKIM SVETIM KNJIGAMA (samo googlajte) ja sam slučajno nabasao na Nekrofiliju i Homoseksualizam (tražeći pisanja o Muhamedovoj ženi ZA KOJU SVI ZNAJU, BEZ OBZIRA KOLIKO SE DARWUD KOPRCA)

evo ti Darvude korisnih stranica sa tvojim hadetima The Religion Of Peace (fin naslov), Centar za Emancipaciju Muslimana(Strana Američkih Muslimanagdje su nabrojani SVI HADETI)
    Oni koji pogrešno tumače Kuranske ajete sa prikrivenim značenjem se zovu ehli bid’at ili krivovjerci (inovatori, jeretici, otpadnici). A neprijatelji islama, koji daju takvim ajeti kerimima značenja u skladu sa svojim podmuklim i krivovjerničkim mislima, se zovu zindici. Ovi ljudi ovako radeći nastoje da promjene Kurani kerim i islam. Ove informacije koje nabacuješ bez predhodnog poznavanja Kurana i islamskog učenja dolaze od Engleza... Englezi su pravi i najveći neprijatelji islama koji izmišljaju i kljukaju ova krivovjerstva i troše u tu svrhu na bilione funti sterlinga. Najpouzdaniji simptom koji nam potvrđuje diagnozu krivovjernika i zindika, neprijatelja islama, je njihovo odvraćanje naroda od čitanja knjiga koje propagiraju učenja alima ehli sunneta i žigosanje takvih knjiga krivovjerstvom.
    Last edited by Dawud; 27-10-10 at 19:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Iiii... đe je dio kojim si pobio ovo što je Rakun naveo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

izvinjavam se sto ovako upadam, ali sam jednostavno morala da prokomentarisem(nisam upoznata sa diskusijom od pocetka ali ipak bih nesto rekla)
    nikad nisam shvatala kakav problem ljudi imaju sa onima druge vjere, dajte ljudi, pustite druge da vjeruju u sta hoce i koga hoce! Musl. ne diraju hriscane, ne znam zasto se vi obazirete na njih! sta vas briga sta pise u njihovo svetoj knjizi msl...O.o
    svako ima pravo da bira vjeru, bila ispravna ili ne... njegova stvar!
    Pesma od Queen-a 'Best friend'

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dawude, krivovjernik nije dijagnoza. Ti nisi dijagnostičar.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ronn|3 View Post
    iiii... đe je dio kojim si pobio ovo što je rakun naveo?
    Postom 2036...
    Last edited by Dawud; 27-10-10 at 20:35.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Iiii... đe je dio kojim si pobio ovo što je Rakun naveo?
    Postom 2036...
    hahaha
    tu samo pominješ Aišu za koju APSOLUTNO SVI znaju koliko je godina imala kada su je vjenčali za muhameda (sa 6 kaparisana sa 9 vjenčana sa 10 konzumirana jer se u Islamu ženom računa svaka koja krvari)
    čak sam i naveo nekoliko referenci kako sa Wikipedije tako i sa islamskih stranica CITURAJUĆI AJETE

nigdje ne pominješ

NEKROFILIJU!!!!!!!!!!!!

PEDIJASTRIJU (NIŠTA naspram nekrofilije)
    u Ajetu Sunan Bayhaqi koji vodi porijeklo od jednog od 6 svetih Hadeta, Sunan Abu Dawud-a(!!!!) : "Muhamed je zadigao svoje haljine da bi ga čovjek ljubio" !!!!!(looks like BJ to me:eek

BONDAGE:
    u knjigi molitvi(Kitab Al-Salat) 4:2127 : "Muhamed je jedne noći zatvorio Aišu u kovčeg jer je izašla iz kuće bez njegove dozvole "zaključao me je u kovčeg,što mi je zadalo veliki bol" kaže Aiša"

PEDOFILIJU neću obrađivati po 100-ti put pošto psolutno svaki forumaš zna koliko je Aiša imala godina(sa 6 kaparisana,sa 9 vjenčana i sa 10 konzumirana) samo ću postaviti linkove ka tvojim Svetim knjigama

OVO SU SVE STROGO ISLAMSKI LINKOVI!!!!!!!!(da nebi prozvao wikipediju antiislamskom)
    Knjiga Vjenčanja 8-3319
    Knjiga Vjenčanja 8-3310
    Knjiga vjenčanja 8-3311
    Ansaar Bukhari 58-234 piše Aišinim riječima da su je bukvalno skinuli sa ljuljaške

i pored toga što je Islam napredovao od tad (Hvala allahu na tome)Ipak se neki muslimani drže strikno Svetih knjiga i žive identično kao što je opisano tamo
    Fotografija iz zemlje Hamasa

A pridodaću i INCEST ali tek kada nađem kvalitetne islamske reference

SVE OVO FORUMAŠI MOGU NAĆI NA ISLAMSKIM SAJTOVIMA TAKO DA PIŠE U TVOJIM KNJIGAMA - NIJE IZMIŠLJOTINA "KRIVOVJERNIKA"
    Last edited by Rakun; 27-10-10 at 22:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Klevetnici i krivokletnici pokušavaju da utrnu Allahovo svjetlo, ali Allahovog svjetla će uvijek biti -U središtu kritike islama na Zapadu nalazi se brak Muhammeda saws i Aise r.a. dok je ova bila jos prilicno mlada. Na zalost u ovo neo-kolonijalno vrijeme pametnih bombi, MTV-ja, CNN-a i Big Mac-a, i sami muslimani su se pridruzili ovim kriticarima. Mnogi muslimani koji se suocavaju sa tzv. "univerzalnim" zapadnjackim vrijednostima a koja prodiru u svaku poru njihovog zivota, stidljivo izbjegavaju rasprave o ovim "nemogucim" islamskim temama. AbdurRahman R. Squires Uocljivo je da, iako su evropske sile povukle svoje kolonijalne vojske iz muslimanskih zemalja i otpustili ih u "nezavisnost", da se nastavlja jedna jos gora posast. Ova bolest je "kolonijalizacija uma" i opasnija je jer se odigrava u podsvijesti. Ovaj ce clanak insaAllah doprinijeti da kako muslimani tako i nemuslimani sagledaju ovaj brak u svjetlu kako Islama tako i zivota u "modernom" svijetu. Na zalost, mi koji pokusavamo da sirimo istinu islama na Zapadu, cesto se moramo sloziti sa orijentalistom W. Montgomery Wattom, kada kaze da "od svih velikana ljudske historije, ni jedan nije tako omalovazavan kao Muhammed" ( 1 ). Ali kod njegove zenidbe sa Aisom se radi o autenticnom djelu islamske povijesti, ne o izmisljenim dogadjajima koji su izdignuti na stepen vjerodostojnosti, ka tzy. "satanski stihovi". Cinjenica da jedan muskarac u svojim pedesetim godinama ozeni mladu djevojcicu – pogotovo ako je on uzor bogobojaznog nacina zivota – na samo da nije lahko za "moderne" Zapadnjake da shvate, nego je prouzrokovalo i odvratne optuzbe o "seksualnom zlostavljanju". Suoceni sa ovakvim optuzbama muslimani nisu uvjek ispravno reagovali. U proslom stoljecu, mnogi su muslimani bili zarazeni zapadnjackim nacinom razmisljanja i bili spremni da bez pogovora oponasuju Evropljane u svakoj pori njihovog zivota. Ovi muslimani su jednostavno odbacivali izvore koji navode ovaj "neugodni problem". Za muslimanske "moderniste" koji govore da je SAMO Kuran izvor islamskog prava, rjesenje je bilo jos lakse; oni su jednostavno negirali i stavljali su u pitanje izvore koji govore o braku. Na srecu po muslimane ove su muslimanske izdajice ostale samo periferne pojava u ummetu. Ali jos uvijek postoji mnogo muslimana koji svim silama pokusavaju da "ublaze" ovu temu koju oni smatraju problemom, ne obaziruci se time na vjerodostojne islamske izvore i u isto vrijeme tvrdeci da pripadaju Ehlul Sunni. ( za one koji nisu upoznati sa islamskom terminologijom ovo podrazumjeva "ortdokosne sunijske muslimane" ). Vjerovatno mnogo drugih muslimana se pita da li su hadisi vjerodostojni i ako jesu kako ih razumjeti. Islamska argumentacija po pitanju Aisine dobi. Zahvaljujuci rasirenoj neupucenosti mnogih muslimana, vjerovatno zbog citanja "moderne" literature, kao sto je ona gore spomenuta, bacimo pogled na ono sta vjerodostojni islamski izvori kazu o Aisinoj starosnoj dobi prilikom udaje. Prije nego ovo uradimo moramo znati sta su uopste znace "vjerodostojni izvori". Ovdje se mora spomenuti da sa islamske tacke gledista, potpuno je besmisleno argumentovati da Aisine godine "nisu spomenute u Kuranu. Islamski izvor pored Kurana je i sunnet – i o ovome nam govori Kuran. Za one koji hoce da vise saznaju o mjestu sunneta u Islamu, neka procitaju knjige koje govore o ovom. Sada kada smo se slozili na tome sta su islamski izvori, moze biti da ce neki "moderni" i "kulturni" muslimani biti razocarani da cuju da se u Sahih Buhariju nalaze cetiri i u Sahih Muslimu tri hadisa, koji jasno govore o tome da je Aisa r.a. prilikom njezine udaje za Poslanika saws bila "devet godina stara." Ovi hadisu sa neznatnim varijacijama kazu: Aisa, neka je Allah njome zadovoljan, rekla je da je imala 6 godina, kada je zarucena ( nikah ) za Poslanika i da ju je on ozenio ( zavadz ) kada joj je bilo 9 godina, i ona je ostala kod njega 9 godina. ( Sahih Buhari 9. tom, knjiga 62, hadis broj 64 ) Uz ovo hadis sa slicnim metnom ( tekstom ) se prenosi u Ebu Davudovom sunenu. Nije potrebno posebno spominjati da dokazi – gledano sa islamske strane – ne ostavljaju nikakvu sumnju. Zbog ovoga muslimani ih mogu negirati samo po cijenu vlastite iskrenosti, cistoce svoje vjere ili obe stvari. Nakon ovoga, ne postoji nikakav prostor za raspravu o Aisinim godinama medju muslimanima koji se drze svoje vjere. Dok neko ne dokaze da "devet godina" u arapskom jeziku znaci nesto drugo osim "devet godina", onda trebamo biti cvrsti u svom ubjedjenju da joj je u istinu bilo "devet godina" ( kao da postoji razlog da se vjeruje u suprotno ?! ) Uprkos ovim dokazima, i dalje postoje muslimani koji na sve nacine pokusavaju da podignu Aisine godine prilike njezine udaje govoreci da joj je bilo "14 ili 15 godina". Ne iznenadjuje da niko od njih ne donosi nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Ovo se moze reci sa potpunom sigurnosccu jer niko nije u stanju iznijeti bolji dokaz od hadisa iz Buharijine i Muslimove zbirke. Analiza poslanikovih zenidbi Da bi se sve ovo sagledalo, prva stvar koju treba imati u vidu, je da je Aisa bila treca Poslanikova supruga a ne prva. Prije toga, Poslanikova prva i jedina supruga tokom 24 godine bila je Hatidza bint al-Huvejlid, 19 godina starija od njega. Hati|u je ozenio kada je imala 40 a on 21 godinu, takoreci u naponu snage i ostao ozenjen njome do njene smrti. Poslije Hatidzine smrti. Sa 46 godina, poslanik je ozenio svoju drugu suprugu Sevdu bint Zam'ah. Nakon toga Poslanik se zarucio s Aisom, neka je Allah s njom zadovoljan. Ona je bila kcerka Ebu Bekra, jednog od najblizih Poslanikovih ashaba i odanih sljedbenika. Ebu Bekr, neka je Allah s njim zadovoljan, bio je medju prvima koji su primili Islam i nadao se ucvrstiti ljubav izmedju njega i Poslanika ujedinjenjem njihovih porodica ovom zenidbom. Zaruke su obavljene 11. godine Muhamedova poslanstva, godinu dana nakon njegove zenidbe sa Sevdom i prije njegove hidzre u Medinu. Brak sa Aisom je konzumiran sedam mjeseci nakon Poslanikove hidzre. U vrijeme zenidbe s Aisom Poslanik je imao preko 50 godina. Treba napomenuti da je brak s Aisom bio izuzetno sretan, {to potvrdjuje hadiska literatura). Aisa, neka je Allah zadovoljan njome, bila je njegova najdraza supruga i jedina djevojka, koju je ikad ozenio. Muhamed, savs, je ozenio ukupno 15 zena. Svaka od ovih zenidbi bila je: iz politickih razloga, zbog jacanja plemenskih veza ili pomoci zeni u nevolji. Neke od supruga bile su udovice, starije ili odbacene, te u potrebi za domom. Ista zbirka hadisa, koja kazuje da je Aisa imala 9 godina u vrijeme udaje, kazuje i da je taj brak bio Bozija odredba: Pricala je Aisa, neka je Allah s njom zadovoljan: "Boziji poslanik mi je rekao:"Ti si mi dvaput pokazana u snu. Neki covjek te donio u svilenoj tkanini i rekao mi :" Ovo je tvoja supruga." Ja sam to otkrio, a ispod si bila ti. Rekao sam sebi:"Ako je ovaj san od Allaha, On ce ga ostvariti." (Sahih Buhari, tom 7, knjiga 62, Broj 15) U tome je, kao i svemu sto je Poslanik radio, bila mudrost i pouka. Krajnja svrha takvih dogadjaja ukazuje na osnovni princip baziran na moralu i razoblicuje dvostruke standarde kriticara Islama. Analiza upucenih kritika Mi ne trebamo biti iznenadjeni zbog dvostrukih standarda (mjerila), koje koriste krscani u kritici Muhameda, savs, obzirom da smo to predugo slusali. Ateist, agnostik ili bilo tko, ko ne vjeruje da su moralni principi utemeljeni na Bozijoj objavi, a koji kritikuje nesto sto nije u skladu sa danasnjim moralnim standardima, nije nikakvo iznenadjenje. Takvi ce uvijek naci nesto za kritiku, buduci da oni odabiru uzrok za neslaganje s "religijom" opcenito. Sva ta prica u ime "apsolutnog morala" odvija se tako da se zabavljaju, zeleci to ismijati, diskreditirati i iskorijeniti. Krscanska kritika je drugaciji problem. Dok je istina da Krscani govore protiv "relativnog morala", koji je rasiren u danasnjem sekularnom drustvu, oni su istovremeno nesvjesne zrtve istog. Vecina Krscana preuzela je humanisticke vrijednosti Zapadne Evrope (ili su pod njihovim uticajem). Njihove vrijednosti NE DOLAZE pravo iz Biblije.Takvi Krscani nastoje danas sprovesti postivanje "slobode", "ljudskih prava", "demokracije" i "prava zena" u Evropi, a ni Amerika nije manje zanimljiv slucaj.Tako nesto moze impresionirati neobrazovane ljude u takozvanim zemljama Treceg svijeta, ali svako, ko je studirao historiju, zna kako su se ove stvari desile neovisno od crkve. Nacin na koji mnogi Krscani mijesaju nekrscanske vrijednosti sa (navodno) biblijskim uvijek me fascinirala. Zanimljiv primjer toga je kako su podrzani nacionalizam i patriotizam od vecine Evangelistickih protestanata i cak drugih Krscana u USA.U Americi dobri Krscani su oni, koji masu zastavama. Tek nekolicina od ovih vatrenih patriotskih umova shvata da je uskogrudi patriotizam sebican i neuniverzalan. Da patriotizam i Krscanstvo idu ruku pod ruku u umovima mnogih ljudi je samo primjer kako mozemo biti i nesvjesno uvuceni u "relativni moral".
    Last edited by Dawud; 27-10-10 at 22:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Brak Poslanika Muhameda sa Aisom, razmotren u svijetlu apsolutnog morala, kao i kulturnih normi u njegovo vrijeme, nije bio nemoralan akt, nego je sadrzavao vrijedne pouke za buduce generacije. Takodje, ovaj brak je slijedio norme vazece za sve semitske narode, ukljucivsi i one iz biblijskih vremena. Zbog toga je vrlo dvolicno od strane Krscana kritikovati Poslanikov brak sa Aisom u ranoj dobi.
    Kad je to apsolutni moral da li je i danas to moralno??
    Konkreno odgovori a ne sad kopiranjem pola Kurana.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by _littlemissME_ View Post
    izvinjavam se sto ovako upadam, ali sam jednostavno morala da prokomentarisem(nisam upoznata sa diskusijom od pocetka ali ipak bih nesto rekla)
    nikad nisam shvatala kakav problem ljudi imaju sa onima druge vjere, dajte ljudi, pustite druge da vjeruju u sta hoce i koga hoce! Musl. ne diraju hriscane, ne znam zasto se vi obazirete na njih! sta vas briga sta pise u njihovo svetoj knjizi msl...O.o
    svako ima pravo da bira vjeru, bila ispravna ili ne... njegova stvar!
    Nikad nijesam shvatao kakav problem ljudi imaju sa ljudima koji imaju problem sa ljudima druge vjere. Ljudi koji imaju problem sa ljudima druge vjere tebe ne diraju. Ne znam zašto se obazireš na njih. Šta tebe briga šta ođe ljudi pišu? Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje o nečijoj vjeri, bilo ono ispravno ili ne.. njegova stvar!

Postom 2036...
    Dobro. Da pogledamo..
    U knjizi “El-Bidaja ve-l-Nihaja” (“Početak i kraj”) autora Ibn Kesira..
    U knjizi "Ibn Kesirove Laži" autora X.Y. piše da je to izmišljotina. Ja ne znam kome da vjerujem.

Objasni mi kako knjiga Ibn Kesira ima primat nad hadisima? Čovjek je rođen 500 godina kasnije. Ima li još takvih knjiga?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kad je to apsolutni moral da li je i danas to moralno??
    Konkreno odgovori a ne sad kopiranjem pola Kurana.
    Nebih pisao ovoliko da se može uporediti njegov položaj sa položajem običnog čovjeka...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neka de. Ako je to apsolutni moral onda tu nema veze koji polozaj, cij polozaj i kakvo je vrijeme. Kakav je to apsolut koji nije za sve

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ronn|3 View Post
    dobro. Da pogledamo..
    U knjizi "ibn kesirove laži" autora x.y. Piše da je to izmišljotina. Ja ne znam kome da vjerujem.

Objasni mi kako knjiga ibn kesira ima primat nad hadisima? Čovjek je rođen 500 godina kasnije. Ima li još takvih knjiga?
    On je jedan od najvećih učenjaka u islamu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Neka de. Ako je to apsolutni moral onda tu nema veze koji polozaj, cij polozaj i kakvo je vrijeme. Kakav je to apsolut koji nije za sve
    Apsolutan je zbog toga što u tom vremenu je bio iz različitih namjera i pobuda obavljen brak, a ne radi seksa koji vama lebdi pred očima...

Page 82 of 108 FirstFirst ... 327278798081828384858692 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks