Page 165 of 288 FirstFirst ... 65115155161162163164165166167168169175215265 ... LastLast
Results 4,101 to 4,125 of 7188

Thread: Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne, tdi je .......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Bookmakers View Post
    a jel moze biti da je lamela otisla?

na ravnom putu on ide dosta dobro ali uzbrdo stisne se gas do kraja ali nista neosjeca se da vuce niti nista

Dize li ti obrtaje kad ga patosiras uzbrdo ili samo ostaju na isto mjesto?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ako obrtaji idu navise onda je lamela..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    21 Posts

Quote Originally Posted by whiterswalker View Post
    JEdno pitanje ili vise:Sta misite o masinama za poliranje koje se kupuju u okov i slicne radnje kakve su?,da li obavljaju posao dobro jel imao ko iskustva sa njima..
    Koji preparat da uzmem za pranje siceva i tepiha u kola?(to mora fabia da zna)?
    ako mislis na one od 50 eura tipa womax,einhell i sl zaobidji jer su za amatersku upotrebu a to znaci da ce da ti crkne u sred posla tj kad ti najvise treba.To znaci bolje ti je da je nemas .Ozbiljnije su znatno skuplje

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    21 Posts

Golf 4 dizel novi filter goriva,vazduha ...ali kad ide npr uzbrdo u 3 ili 4 maximum 80kmh moze da ide. stisne se gas do kraja ali nista.
    sta je problem?
    da nije turbina.ako je lamela cuo bi obrtaje kako vrte a auto stoji a toliko lud nisi.valjda

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by stefan123 View Post
    zavisi koje je auto...recimo kod BMW-a se mjenja kompletan motor, ne mjenja se ulje
    znaci pola sata umirem od smijeha tvojim postovima a ne mogu ti rep dat, ne da!!!

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    evo da ja postavim ponovo pitanje , pitao sam prije ali ne dobih konkretan odgovor

ima li Alfa 145 1.6TS filter goriva i ako ima dje je ??? , neko mi je rekao da je njoj filter zajedno sa pumpom od goriva ali ... okolo sam gledao ali ga ne mogah nac nidje ...
    filter goriva se nalazi ispod patosa u predjelu ispod desnog dijela zadnje klupe (ako gledas iz kola), zatvoren u jedno plasticno kuciste velicine ovako ofrlje 30 x 30 centi. drze ga (kuciste) cini mi se 3 sharafa 10ke ili 13ice. uglavnom, moras ili na dizalicu ili na kanal
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Slartibarfast View Post
    da nije turbina.ako je lamela cuo bi obrtaje kako vrte a auto stoji a toliko lud nisi.valjda
    MAF i bok.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    671
    Thanks Thanks Received 
    621
    Thanked in
    326 Posts

n97? ahahahahah
    * Profesionalni detailing vozila *
    Instagram : Tico Detailing

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cekam pitanje: a sto je MAF?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    671
    Thanks Thanks Received 
    621
    Thanked in
    326 Posts

* Profesionalni detailing vozila *
    Instagram : Tico Detailing

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

JEdno pitanje ili vise:Sta misite o masinama za poliranje koje se kupuju u okov i slicne radnje kakve su?,da li obavljaju posao dobro jel imao ko iskustva sa njima..
    Koji preparat da uzmem za pranje siceva i tepiha u kola?(to mora fabia da zna)?
    One okrugle male zaboravi, smijeshne su...One shto izgledaju kao brusilice ce zavrshit posao koliko ti treba amaterski da svoje auto sredish...40-50e je u Kips Womax....

Dual Action polirke - "nasumicne orbite" ili kako da pojasnim ne vrte se u centru nego se centar pomjera , jebesh ga, ne mozhe se rijechima One su masu masu bolje ali i skuplje (ima napolje Porter Cable 7424XP za ispod 100e i vrh je...)

Dalje, trebaju ti padovi ("sundjeri"), Ako su jache ogrebotine onda ide Cutting pad odgovarajuci, pa onda "meksi" Light cutting pad (to je skidanje ogrebotina od sundjera od pranja, od lisca itd) pa onda za finish ide polishing pad...

Isto tako trebaju ti polir paste, u zavisnosti od stanja laka idu razlicite abrazivnosti...Recimo ako je ok lak ide neki medium abrazivnost pa onda finish poliranje...

Onda ide sloj zashtite, voska.

Sve to dosta koshta...ali finalni rezultati su smijeshno dobri, ogledalo...

Ove all in one paste su ustvari vrlo malo abrazivne tj maltane nishta ne skidaju nego imaju filere koji popunjavaju ogrebotine i imaju voska, one se mogu i rucno koristit ali rezultat nije ni priblizhan a i traje nekoliko pranja dok se fileri ne isperu (duzhina trajanja zavisi od zashtitnog sloja, voska...)

ima li Alfa 145 1.6TS filter goriva i ako ima dje je ??? , neko mi je rekao da je njoj filter zajedno sa pumpom od goriva ali ... okolo sam gledao ali ga ne mogah nac nidje ...
    Kod 145 je potopljena predpumpa i ima valjda nekakva dva filtera...da ne lupam sad, provjericu ti sutra u ePer, crnjak mi je sad
    Last edited by stefan123; 19-10-10 at 00:51.
    "ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oce drug da mi uzima neka kola pa me zanima valjaju li sto ovi nasi placevi polovnih kola,imate li da pohvalite koji? Posli bi ovih dana da vidimo sto se nudi...
    I koliko je isplativo uvoziti neka kola i ko radi to?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dual Action polirke - "nasumicne orbite" ili kako da pojasnim ne vrte se u centru nego se centar pomjera , jebesh ga, ne mozhe se rijechima One su masu masu bolje ali i skuplje (ima napolje Porter Cable 7424XP za ispod 100e i vrh je...)

Imao sam jednu, ****** totalno totalno.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NeroAzzurro View Post
    Oce drug da mi uzima neka kola pa me zanima valjaju li sto ovi nasi placevi polovnih kola,imate li da pohvalite koji? Posli bi ovih dana da vidimo sto se nudi...
    I koliko je isplativo uvoziti neka kola i ko radi to?
    Ovdje blizu mene ima plac, 2001 Fabia Combi 1.9 TDI Elegance 5500 eura.
    Vlasnik kaze da je servisirana ali nije jer:

Senzor servo pumpe je crkao i servo pumpa ne radi nikako. Kontrolna lampica se ne pali ni kad dajes kontakt, to znaci da je otvorio intrumentablu i makao lampicu;
    Klizac natezaca kanalnog kaisa se cuje bas jako, kais je star vise od 5 godina;
    Zadnji podizac ne radi;
    Regler je u kurcu;
    Starter se cuje kao lud;

A lik tamo kaze da je to sve OK, i da volan nema kontrolnu lampicu.....

Pise da je presla 180 000...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Imao sam jednu, ****** totalno totalno.
    Shta si imao ? ne budi smijeshan...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Imao sam onu sto vibrira, 10" dijametar. Koma je.
    Ova sto sad imam (brusilica) je plafon.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ove all in one paste su ustvari vrlo malo abrazivne tj maltane nishta ne skidaju nego imaju filere koji popunjavaju ogrebotine i imaju voska, one se mogu i rucno koristit ali rezultat nije ni priblizhan a i traje nekoliko pranja dok se fileri ne isperu (duzhina trajanja zavisi od zashtitnog sloja, voska...) :wink:
    Najgore je kad ostane pasta u ogrebotine jao kako je to mene nerviralo dok sam rucno prije petljao i polirao
    P.s Znaci 3 vrste sundjera moze li da se koriste sva tri istovremeno,prvo sa jednim zavrsis pa drugim i na kraju finish sa trecim moze li se to izvesti?
    Last edited by whiterswalker; 19-10-10 at 02:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja koristim 2, grubi i jedan za finish.
    Rezultat je sex.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    21 Posts

One okrugle male zaboravi, smijeshne su...One shto izgledaju kao brusilice ce zavrshit posao koliko ti treba amaterski da svoje auto sredish...40-50e je u Kips Womax....

)
    DA polirka masu,masu bolja od rotacione???
    to veze nema svezom,upravo je obrnuto,Rotacione polirke su vrh ponude i znatno su efikasnije brze i efektnije.Vrte se na vise obrtaja i postizu bolje rezultate kod automobila sa ostecenom bojom.Upravo rotacione polirke su izbor 99 odsto profesionalaca.Pa ne bi Porter kejbl kostao 100 eura da je bolji od recimo Makite 9227 koja kosta nekih 300 i preko eura u maloprodaji.
    Ako si bas zavro da uzimas nesto oko 50 eura onda svakako uzmi Einhel ( centrometal)naspram Womaxa.Za amatersku upotrebu moze da posluzi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Dize li ti obrtaje kad ga patosiras uzbrdo ili samo ostaju na isto mjesto?
    Ne, npr uzbrdo kad idemo cetvrtom ide 70kmh 2000 obrtaja,ne povecava ni brzinu ni obrtaje kad stisnem do kraja.u cemu je problem?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    2 Posts

Doshlo je do zabuna, tj nemate pojma o chemu pricham....DA polirke nemaju veze s vibracijama, one su isto rotacione ali centar ide elipsoidno pa ne prave precizan krug vec oblik na slici dolje prikazan...Napolje dje se ljudi obuchavaju za poliranje a ne mlate budalashtinu od priche i poliraju auta koja prethodno nisu ni pripremili za isto...
    Klasicne rotacione polirke su takodje dobre, sve zavisi shta se radi, kod njih motor direktno okrece "plocu" pa onaj ko radi mora znat posa inache ce okinut sav lak...Takodje, ta makita koju pominjesh koshta 20-30€ vishe na mjesu dje sam gledao Porter Cable...

P.s Znaci 3 vrste sundjera moze li da se koriste sva tri istovremeno,prvo sa jednim zavrsis pa drugim i na kraju finish sa trecim moze li se to izvesti?
    Sve zavisi koliko ti je izgrebano auto...Narandzasti light cutting pad i neka srednje abrazivna pasta (tipa Poorboy's SSR2.5) mogu da skinu gomiletinu ogrebotina...Treba pazit jer ima toliko abrazivnish pasti koje u kombinaciji s cutting padom mogu da da skinu sav lak....Zato postoji i mjerach dubine laka da bi znao dokle smijesh da idesh

Ova sto sad imam (brusilica) je plafon.
    Rekao si da ide do 1500rpm ? To je tesko dovoljno za bilo shta ozbiljno, valjane paste se "lome" na vecim brzinama, tj. treba da se opuchish s tom
    Last edited by stefan123; 19-10-10 at 11:16.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

dimi li dobro kad poklopis gas a u 4tu je brzinu?
    a ako ga vrnes u trecu pa poklopis gas oce li da ubrza?

kako ide na ravno?

@stefan12345 to su ti one ekscentricne, imam ja jednu pravi je ekscentrik
    Last edited by SNAKE; 19-10-10 at 11:19.
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne, npr uzbrdo kad idemo cetvrtom ide 70kmh 2000 obrtaja,ne povecava ni brzinu ni obrtaje kad stisnem do kraja.u cemu je problem?
    Uh znam kako ti je, motor nikudj a ti u crveno.

Mada, te stvari su izmisljene za nase puteve, ne razmisljas o preticanju, ne mozes mac uz 3 trake, postujes ogranicenja...
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne dimi auto,kad ga vratim u trecu nece isto da povuce,stisnem gas do kraja ali isto je.
    taman tako mad dog

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    21 Posts

Doshlo je do zabuna, tj nemate pojma o chemu pricham....DA polirke nemaju veze s vibracijama, one su isto rotacione ali centar ide elipsoidno pa ne prave precizan krug vec oblik na slici dolje prikazan...Napolje dje se ljudi obuchavaju za poliranje a ne mlate budalashtinu od priche i poliraju auta koja prethodno nisu ni pripremili za isto...
    Klasicne rotacione polirke su takodje dobre, sve zavisi shta se radi, kod njih motor direktno okrece "plocu" pa onaj ko radi mora znat posa inache ce okinut sav lak...Takodje, ta makita koju pominjesh koshta 20-30€ vishe na mjesu dje sam gledao Porter Cable...

Sve zavisi koliko ti je izgrebano auto...Narandzasti light cutting pad i neka srednje abrazivna pasta (tipa Poorboy's SSR2.5) mogu da skinu gomiletinu ogrebotina...Treba pazit jer ima toliko abrazivnish pasti koje u kombinaciji s cutting padom mogu da da skinu sav lak....Zato postoji i mjerach dubine laka da bi znao dokle smijesh da idesh

Rekao si da ide do 1500rpm ? To je tesko dovoljno za bilo shta ozbiljno, valjane paste se "lome" na vecim brzinama, tj. treba da se opuchish s tom
    Nemamo pojma?ti si uobrazio da si strucnjak neki vidim pokupio si ove podatke sa nekog foruma ( a cini mi se da je detailing world u pitanju) ,a ne vjerujem da si u ruke dofatio polirku
    DA masine znamo sto su odlicno ,nemas potrebe da objasnjavas,ali svi profesionalci kao primarno sredstvo za rad koriste rotary odn. rotacione masine pout ove gore navedene Makite ( koju posjedujem ) jer su brze,efikasnije,jednostavno postizu daleko bolje rezultate.Obidji malo po Podgorici lakirerske radnje i ljude koji se bave poliranjem pa vidji ima li ko DA polirku.Pominjes narandzasti sundjer i poor boyz paste??Opet tudja iskustva sa engleskih foruma rekao bih,isto kao i Porter cable masine kojih u CG nema niti jedna jedina,a ista je stvar sa poorboyz,dodojuice,zaino,autoglym,menzerna pastama koje na nasem trzistu me postoje .Na koje to mjesto ova Makita kosta 120 - 30 eura ( jer je porter cable gore si naveo 100 eura) ajde daj link da vidim bas me zanima.

Page 165 of 288 FirstFirst ... 65115155161162163164165166167168169175215265 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Bookmarks

Bookmarks