PISMA UREDNIKU
Treba nam više političara kakav je Dinoša
Star sam 86 godina, potičem iz seljačke porodice na periferiji Budve, po nacionalnosti sam Srbin. To saznanje su mi utemeljili roditelji, a i moji brastvenici su se uvijek tako osjećali. Govorim srpskohrvatskim jezikom, jer prema svim mojim životnim (ne učenjačkim) saznanjima - to je jedan jezik. Po svojoj društveno-političkoj opredijeljenosti mislim da sam demokrata (po evropskim mjerilima). Jugoslovenski sam nostalgičar, svjestan svih mana koje je u prošlosti taj pojam imao. Apsulutno ne mogu da svarim teoriju da pojam nacionalnosti po shvatanju i volji pripada pojedincu, upoređuenja radi - kao pravo koje boje ću nositi čarape na nogama. Tako ispada da je u redu postojanje pravila - otac Eskim, majka Koreanka, a sin Gvinejac.
Toliko o mojoj biografiji, godinama i društveno-političkim shvatanjima.
A sada da pređem na temu radi koje vam se obraćam.
Slušajući emisiju TV Crne Gore u kojoj je učestvovao ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša sa svojim oponenetima, i zaključio (ne samo danas) da je od kada se Dinoša pojavio na političkoj sceni grdna šteta što Crna Gora nema više političara njegovog profila u mnogim pogledima.
Prvo da počnem od jasnoće i znanja u vladanju srpskohrvatskim jezikom, preko temeljitosti i principijelnosti u svojim stavovima, do shvatanja potreba na putu današnje države Crne Gore. Kod njega ne primjećujem nikakva “šaranja”.
Uzgred da napomenem, od mnogih sam čuo, a i sam sam se lično ubijedio, da na području Crne Gore: Kuči, Bratonožići, okolina Tuzi sve do Ulcinja, živi jedna skupina naroda više nacionalnosti, vjera i običaja, koja bi mogla služiti za primjer kakvoj društvenoj toleranciji treba da stremi država Crna Gora. Nije slučajno iz te sredine ponikad Marko Miljanov i nije slučajno napisao “Primjeri čojstva i junaštva”. On je i u ono vrijeme “zlatne” Crne Gore osjetio nužnost da se prihvati pera, a da i ne govorimo šta bi trebalo da čine “današnja pera” pa i mnogi drugi faktori u ovoj zemlji da bi Crnu Goru naveli u ispravnu brazdu.
Najzad, moj zaključak - kad bi se kojim slučajem Ferhat Dinoša u direktnim izborima kandidovao za predsjednika Crne Gore, svoj glas bih dao njemu.
Lazar Boreta, penzioner, Budva
http://www.e-novine.com/srbija/srbij...avni-nain.html
nadam se da je samo necija masta u pitanju..
She is only here to annoy herself!
Odradio je svoj posa sad može u diplomatiju.Predsjednik Upravnog odborna Univerziteta Crne Gore Ljubiša Stanković podnio je ostavku na tu funkciju zbog odlaska u dipolmatiju, piše Pobjeda.
Novi predsjednik tog tijela biće Zoran Rašović, a potpredsjednica Bojka Đukanović.
Na sjednici Upravnog odbora izabrani su i dekani Muzičke akademije, Fakulteta za pomorstvo, kao i direktor Instituta za biologiju.
Ovo dvoje će vjerovatno srozat Univerzitet do dna.Ne znam za Rašovića al Bojka se na Filozofskom pokazala.Zidovi nisu krečeni ko zna otkad,inventar je isti ka kad je i otvoren fakultet,oprema je uglavnom ona koju profesori sami donesu.Zakucala ga je za dno.Al kao što to ide kod nas, nerad i javašluk se nagrađuje boljim radnim mjestom.
Dobro se odlučio više.Mora da su mu dali mjesto nekakvog direktora da se ne bruka po Kotoru.Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović najavio je da će podnijeti ostavku na tu funkciju na prvoj sljedećoj sjednici Glavnog odbora.
U izjavi za Vijesti, prenosi Radio Antena M, Popović je kazao da prihvata dio krivice zbog poraza liberalno-demokratske ideje u Crnoj Gori i gotovo zanemarljive podrške koju ona ima, bez obzira na to što je na mjesto lidera LP došao nakon što je ta stranka izgubila parlamentarni status i što je bila "u velikoj medijskoj blokadi".
"Kako su u Crnoj Gori sve vrijednosti izokrenute, tako i ja na izokrenut način podnosim ostavku prvo javnosti, a potom partijskim organima", kazao je Popović.
Popović je kazao da posljednje istraživanje političkog javnog mnjenja, koje je sproveo CEDEM, dovodi do poraznog zaključka da „liberalizam" i stranke političkog centra ne stanuju u Crnoj Gori.
Mislim da je vrijeme da neko stavi ključ u LP i prekine agoniju koja predugo traje.
Danas se održavaju izbori u dvije opštine u kojima pravo glasa ima oko 35.000 crnogorskih građana ili 7%. Na LP nije niko ni pomislio, ni vlast ni opozicija, a ni oni očigledno ne znaju što bi to njih interesovalo više...
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Komentar: 17. Oct 2010, 07:01
Da bi rijesili problem nezadovoljnih u Crnoj Gori, najbolje bi bilo da se zahtijeva od vlade da raspise vanredne parlamentarne izbore. Praksa je do sada pokazala da nasi gradjani umiju da izaberu one koji ce najbolje da paze na interes nase drzave i njenih gradjana. Vjerujem da bi se i gospodin Zipp i Milovan Vukov sa tim predlogom slozili. Izlaziti na ulice i galamiti sa nekim parolama, nebih predlozio. Najbolje nasem narodu odgovara Miroljubiva Koegzistencija Svih. Zivjeli!
Veljko B IlicKomentar: 17. Oct 2010, 18:17
Poshtovani Ilicu,
Vi ste u pravu da ja nijesam pristalica ULICE I PROTESTA,
ali IZBORI nishta ne reshavaju u CGi,
jer je ARMIRANI BETON POZICIJE&OPOZICIJE, toliko chvrst i povezan zajednichkim ZLOCHINOM, PLJACHKOM; KORUPCIJOM, NEPOTIZMOM, KLEPTOMASVOM I OTIMACHINOM , da do pojave neke TRECE OPCIJE, TRECEGA PUTA; CHISTIH RUKU I CHISTOGA OBRAZA, CGa mora zivjet pod OKUPACIJOM I LJUBITI ROPSTVA LANCE; SA KOJIMA SU I OPOZICIJA I POZICIJA OKOVALI CGu, namjernom podjelom na CHETNIKE&PARTIZANE; MILOVCE&MOMIROVCE,
od naroda PRAVE OVCE.
Milovan Vukov Jankovic
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Bez ikakve štete, ionako su samo služili da se daje legitimitet i proširi lista krivaca za kojekakve pizdarije.
Ovo je NAJDUZA CIRKUSNA PREDSTAVA NA SVIJETU,
sa ISTIM KLOVNOVIMA I SLONOVIMA IZ STAKLENE BASHTE,
a KARTE SU UNAPRIJED PODIJELJENE I RAZPRODATE,
PUBLIKA & REPUBLIKA SU HIPNOTISANE.
Ushto VAM prodje ZIVOT,
teshko meni za VAMA, potoke suza prosipljem za Hutijima & Tucijima, Shtitima & Sunitima, Chetnicima & Partizanima, Milovcima & Momirovcima,
i molim BOGA DA VAM U PAMET POMOGNE,
i mene da razveseli, da ne KOROTUJEM josh JEDNU DECENIJU,
za SVEZANI NAROD.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Budite optimista, čika Milovane
Naziru se svakojake promjene. Neke su najavljivane, neke se daju naslutiti.
Malo vremena, malo strpljenja i malo osviješćenosti ovog nam naroda. Biće i to, sve su prilike, uskoro![]()
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Raquel.
volim i ja tebe i pomorandze,
ali TRPIM I CHEKAM,
nije mi sve CRNO, na LICHNOM PLANU SAM ZADOVOLJAN.
Umire DZEKNA, a ne znamo ka`d´CE.
IM - Old Bone
Ja chuh Gospodina Bojovica na tv-vijesti,
da govori o TRECEME PUTU, on je drza pristojnu distancu od ovijeh te se za VLAST GRABE.
IM - Old Bone
Ja lično ne vjerujem više u revolucije, pa ni taj treći put ne bi smio bit revolucionaran. DPS bi treba bit za nauk svijema koji konkurišu za vlast. Oni odaberu jednu "temu" i onda je polako glođu do naše iznemoglosti ("ravnopravnost za koju se treba stalno boriti", "nezavisnost", "crnogorski jezik"). Kad posustanemo okončaju tu priču i kreću u novu. I jašu. Kakve revolucije!
S toga razloga sam uvijek zagovara kolaboraciju s DPSom i nagrizanje istoga iznutra pridobijanjem njegovijeh članova i simpatizera. Valja primit k znanju da je to jedini resurs na koji zagovornici samostalne prosperitetne Crne Gore mogu računat. S toga pažljivo s njima.
Pogledaj unazad i viđećeš koji je sistem uvijek uspijeva.
Sistem velike ličnosti i ogromnih obećanja a sve uz podršku organa vlasti(milicija isl).Potpuno je nebitno dal garnitura ispunjava obećanja.
Lično mislim da svaka zemlja prije ili kasnije mora proć kroz neku krvavu revoluciju.A sve moderne države i jesu na ovaj ili onaj način to prošle.E sad,bojim se da ćemo i mi morat to sa povelikim zakašnjenjem od više vjekova(no uostalom i na drugim poljima imamo to kašnjenje kako izgleda).
Pa to je to što nam nedostaje a upravo taj stadijum nismo prošli.Nismo mi imali revoluciju bar ne našu.Komunizam je bio opšta u velikom dijelu svijeta realizovana.
Lično,trenutno mi izgleda privlačno Medojevićevo lupetanje o protektoratu. Al naravno pod nekom naprednom državom![]()
Zabavlja me ta nemoć opozicije. Kad gođ propanu na izbore prizivaju okupaciju. I nikako da to izkoriste za reformisanje svojijeh partija, smjenu gubitnika, "prestrojavanja", a jednako niko to ne koristi za osmišljavanje i "forsiranje" toga trećega puta. Ponadah se u onoga Batrićevića, ali to je bio samo hir uvrijeđene nevjeste.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks