prije nego se napravite pametni pročitajte bar manual prvo...
She is only here to annoy herself!
djeda nadjem platine za nissan micru 90 godiste,980ccm?u podgorici?
Moze te da pricate sto god ocete GREBOVIC je doktor hirurg ZA SVE NJIH kod njega kad odes nosis 7-8 litara krvi.
Znate li nekog da prodaje dobru 3, ili pasata 2, 3 karavana ili limuzinu a da je dizel tu do 3000eura...
Zna li ko koja tecnost ide za hladjenje motora u moga Pegaza?
Ako sam ja dobro skapirao a jesam, to je zatvoreni sistem i tu bi trebalo da ide g12 antifriz razblazhen sa destilovanom vodom?
I mislio sam da promijenim komplet technost. To se radi jednom u 4-5 godina po uputstvu ali da ja to sad oposlim ne bih rekao ni da je previshe skupo.
Zaboravih rec u pitanju je Land Rover Freeladner TD4 (BMW 2.0 common rail diesel)
Last edited by hercules; 17-10-10 at 19:23.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ne ide G12.
Ide BMW-ovo koje nije BMWovo nego je OMVovo.
Imas to kod Cottona, po 6 eura.
Ja to imam evo 4 godine skoro i sve OK.
Moras sipat 50% antifriza i 50% destilovane vode.
Slijedi profesionalno ozdracivanje.
Preporucujem ti da stavis novi termostat 88-92 i da kontrolises vodenu pumpu. Provjeri i plasticno kuciste termostata, jer je ******.
TAKUMI
Znam da se mora razblazhit sa destilovanom vodom.
Termostat je promijenjen vec jednom preventivno, a auto nije prestaro da mora opet.
Pumpe zamijenjene proshle godine (vodena i od nafte).
Kod zatvorenih sistema koliko chesto se ovo mijenja? Chitah po netu neki pominju 4-6 godina da ne bi trebalo da se dira nishta. Bez ako neko ostavi chep slabo zatvoren pa izdushi napolje![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nema veze jeli zatvoreni ili otvoreni sistem, to treba da se radi svake 3 godine.
TAKUMI
Sta se sipa u ove DCI motore od onih aditiva protiv smrzavanja i ciscenje dizni itd. Dje da se kupe?
Ja sam ranije koristio Castrol TDI i bio je odlican...
Koristi isti taj Castrol i opet ce ti bit odlican.
TAKUMI
moze li meni ko reci...od kad su ova nova dokumenta...da li se trazi medjunarodna vozacka???ili moze ova nova....ja sam uvijek vozio sa medjunarodnom...ali mi rekose skoro da n treba medjuanrodna, pa mi to cudno
dalje...ako je oduzeta vozacka...smije li se covjek igrati pa da upravlja autom u inostranstvu na medjunarodnu vozacku???
i ovo zadnje....ukoliko sam ja u autu...a vozi neko drugi...da li treba zuti karton za upravljenje tudjim autom u inostranstvu???
moze vozacka ova nasa svudje u eu bez greske, bitan je zeleni karton i obavezan, za oduzimanje vozacke ne igraj se, jer moras je predat na granici na ialzsku,a sta ces dati? nasa carina sigurno nece uvaziti medjunarodnu a moze vidjeti i u kompu da ti je oduzeta, sto se ovlascenja tice takodje u eu nece praviti problem
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
znam ja da mi je traze na izlazu...tada ne bih ni vozio svakako...ali ako mi brat bude za volanom..da li ce mu traziti zuti karton????
ovlascenje kod nas hoce, i mogu da te krljaju, ako prodjes nasu granu nikog to vise ne zanima, ja sam sluzbenim isao ubili me na granici nasao vezu prosao, u hrvatskoj ni pitali jos ja kazem jel treba ovaj veli imas zeleni jesi regan vozi
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
EKV, ja vozim na medjunarodnu, niko mi do danas nije trazio vozacku.
Ako ides vani, obavezan je zeleni karton.
Ako auto nije na tvoje ime, ides u AMSCG i dobijes medjunarodno punomocje za 25 eura. Vlasnik ne mora da bude tu, samo ti treba njegov pasos ili licna karta.
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks