Ja ne podrzhavam gay populaciju, smatram to shtetnim, i prvi sam protiv promovisanja toga.
ALI, ovi koji bi da uzimaju zakon u svoje ruke, koji razbijaju grad,bez ikakvog povoda, koji samo trazhe izgovor da ugrozhavaju zhivote gradjana, pa se jednom to radi zbog Kosova, drugi put zbog gay parade, treci put jer je Partizan/Buducnost izgubio,i tako dalje, njih bih se rijeshio u stilu Sloba Milosevica, ili kineza na Trgu Tjenanmen. TENKOVIMA.
Deserve's got nothing to do with it.
Najbolje je to ignorisati,i tome ne pridavati nikakav znachaj. Isqlirati. Ne praviti veliku temu od toga. Cim oni vide da im se ne pridaje pazhnje, i oni ce se zasititi paradiranja...
Ipak, nasilnici su NEUPOREDIVO veci problem od gay populacije, i prvo taj problem treba reshavati.
Uđosmo u skretanje s teme, ali ne sipaju se tolika sredstva, tolika propaganda se ne vrši da bi oni odustali ako ih ignorišemo.
Prvo sam za taj metod, ali šta ako on ne da rezultat nego uradi suprotno? Šta onda? Ljudi mislite o tome, ako već nije prekasno.
Iluzorno je očekivati da su svi ljudi ispravni, nažalost. Takvu stoku u zatvor treba poslati.
Ali ovdje je suština problema druga.
Ološa ima svuda.
A ne nervira te nasilno nametanje pravila manjine većini?
To je dio procesa ulaska regiona u neshto shto zovemo razvijenim svijetom. To se nama ne dopada,ali je nuzhnost.Proces je sveobuhvatan, i pored tolikog dobrog neminovno donosi i neshto loshe shto se ne mozhe izbjeci. To je prosto realnost.
U kom smislu ne da rezultat? Homosexualizam je poremecaj, jednostavno bolest, i nece se povecati broj bolesnih niti smanjiti u zavisnosti od uspjeshne/neuspjeshne gay parade. Isto kao shto mozhemo svi mi sad izaci da bijemo narkomane,ali to nece mnogo uticati na bilo shta.Originally Posted by Tha_Maddog
Za razliku ovoga, nasilje na ulicama izazvano od strane raznih huligana je neshto shto se da lako sprijechiti i sankcionisati, i to na milion nachina. I to je mnogo veci problem, nego nekakav skup par stotina ljudi cije stavove ne dijelimo ali koji, u krajnjoj liniji, nemaju ama bash nikakav uticaj na nashe zhivote. I to je upravo sushtina priche-ne dozvoliti da bilo ko uzima zakon u svoje ruke, kakav god povod bio. Jer oni koji su tome skloni ne zanimaju se mnogo povodima,vec anarhijom,koja im treba zbog licne koristi.E nece moci.
Ako nemaju ama baš nikakav uticaj na naše živote, ja se sada povlačim iz rasprave na ovoj temi. Daj Bože da si u pravu. Vrijeme će pokazati.
Od svih huligana koji su se okupili mozhda je 100 njih protiv gej parade, ostatak je vjerovatno da izraze nezadovoljstvo na stanje u cijeloj Srbiji.
Dinar nikad manje nije vrijedio, otkup od seljaka je po starim cijenama a osnovne cijene namirnica su poskupile ulje i mlijeko prvenstveno a plate u drzhavnoj upravi i penzije su zamrznute najmanje do januara zbog aranzhmana sa MMF-om.
Ovo je bila jedna od rijetkih prilika da se nadje toliko njih odjednom jer opozicija im je taman kao ova nasha.
A naravno ovih shto koriste priliku da se obuku i obuju ce uvijek biti.
Balkan.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Bojim se da gledaš samo kratkoročno. Nasilja danas ne bi ni bilo da nije ovaj povod u pitanju. Đe su ti silni nasilnici kad su radnički protesti?
Ljudi samo malo razmislite.
Naravno da ih to ne zanima. Zanima ih samo ono,gdje mogu nesmetano da iskazhu kako ih je evolucija malo zaobishla, i ono, gdje se mogu okoristiti.
Neshto je puno tih povoda. Jednom zbog utakmice, drugi put Kosovo, pa gay parada, pa jer stranci shetaju po BG, i tako dalje...
Prava ološ ne bira povod protesta, glavno je da ga ima i da se infiltrira, napravi rusvaj i iskali svoje komplekse i slično.
Nešto tu smrdi onda.
Upravo tako. Jedina je razlika,shto ja znam tachno shta smrdi. Odnosno,shta ne funkcionishe. Institucije, koje treba da se sa takvim jednom za uvijek obracunaju.
Pritom ne shtedeci ni njihove patrone iz raznih partija, politickih organizacija i vjerskih zajednica. Koji ovakvu olos koriste za promociju svojih nazadnih, retrogradnih i fashistichih ideja. Koje su mnogo opasnije i shtetnije,nego chinjenica da postoji oko 1000 homosexualaca u BG.
Imamo svoj ugao procjene prioritenih problema. Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu. Bio bih srećan da ja nisam.
sto si se ti na$ekira oko ove teme, pojacana aktivnost na forumu otkad poce gej parada..
koliki god mi protivnici bili, odrzace se.. ka sto se odrzala i u zg i bg tako ce i kod nas..
ako mislimo u evropu, tj evroatlanske integracije moramo vazan korak da napravimo po pitanju slobode *****cina..
Mene je u pocetku nerviralo sto je u ovoj drzavi mnooogoo mnnooogoo toga u k*rcu... Pa sam skontao da nerviranje nije zdravo... I poceo da se nerviram sto se nerviram... Nakon toga su pochele da me bolU brige i da me nije stalo... I od tad me ledja vishe ne bole![]()
Juce mi je frizer rekao da su mi iskocile 7-8 sijedih...:mad:
mene nerviraju ova djeca i njihov klik-klak,izludje me onaj zvuk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks