I nemoj pin nidje kucat na netu
Meni je jedna stvar bas glupa sto se tice ovih kartica za trgovanje preko neta (konkretno Master).
Znaci na PayPal sam kucao samo podatke koji su ispisani na kartici, i to je dovoljno da mi skidaju sa racuna. Znaci ja nadjem negdje izgubljenu karticu, koja eto nekim slucajem nije prijavljena kao izgubljena, meni ne treba nikakav PIN niti ista, samo ono sto vidim na nju, i ja mogu da trosim sa te kartice koliko ocu... Sta ce onda uopste PIN... Znaci PIN nisam kucao na PayPal
Njak Njak Njak
I nemoj pin nidje kucat na netu
Da se nije sto mijenjalo za PayPal i NLB Banku? Ili i dalje ne prihvata kartice od NLB-a?
Aoo ja prije neki dan uzeh visa karticu :o Sledece nedjelje ce bit gotova.
Sto se tice pin-ova, njih niko online ni ne trazi... Medjutim nisam siguran mozes li na PayPal dodati karticu ciji je card holder name drugaciji od onog na PayPal nalogu... Vjerovatno mozes... Na 2checkout ja sam placao sa drugovom kredit karticom za neki njegov hosting, i moglo je bez problema... Dakle, svakako pazite da ne izgubite kreditnu karticu![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Pa, pretpostavljam da sam uhvaćen? Ništa od korišćenja PayPal-a, a?----------------------------------------------------------------------
We need your help
----------------------------------------------------------------------
Hello Aleksandar Aleksic,
We need your help resolving an issue with your account. To give us time to
work together on this, we've temporarily limited what you can do with your
account until the issue is resolved.
We understand it may be frustrating not to have full access to your PayPal
account. We want to work with you to get your account back to normal as
quickly as possible.
What's the problem?
We noticed some unusual activity on the credit card linked to your PayPal
account.
Case ID Number: PP-XXX-XXX-XXX-XXX (ovo sam sakrio u slučaju da ne sme drugi da vide ovo)
How you can help
It's usually pretty easy to take care of things like this. Most of the
time, we just need a little more information about your account or latest
transactions.
To help us with this and to find out what you can and can't do with your
account until the issue is resolved, log in to your account and go to the
Resolution Center.
Thanks,
PayPal
----------------------------------------------------------------------
Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you
will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account
and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.
----------------------------------------------------------------
Copyright © 1999-2010 PayPal. All rights reserved.
PayPal (Europe) S.ŕ r.l. & Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349
PPID PP1589
*shrugs*
Tako nekako. Ti bas imas srece.![]()
E jbg, jesam baksuz. >_>
A baš sam trebao nešto tehnike da naručim... Njah, šta da se radi, tražiću neke sajtove preko kojih mogu sa karticom direktno da plaćam.
Imate neke preporuke? Znam samo za dealextreme.com. Posebno mi treba fotooprema.![]()
*shrugs*
mozes na amazon ili buy.com .... meni je funkcionisalo....
Da te pitam...
Koju si zemlju stavio kad si se registrovao i sta si stavljao u region i ona polja, jel bilo Slovenija/ Crna Gora/ Podgorica (kao iz prvog topica)...
Onda reci ako mozes sta si radio prije nego su te blokirali, jesi pokusao da platis/prebacis pare ili sta li vec...
Jesi li bio verifikovan?
Valjale bi mi ove info
Njak Njak Njak
Sa CKB karticom sam se registrovao. Koristio sam Visa Electron. Stavio sam zemlju Sloveniu a region Montenegro sa Budvom kao gradom. Nakon kojeg dana sam verifikovao account i sve je bilo ok. Naručio sam neku fotoopremu (prodavac iz Hong Konga, vrednost robe 35 dolara) i kada god bih hteo da platim preko eBay-a izbacivao mi je grešku nakon drugog koraka (logovanje na PayPal nalog). Koristio sam iste e-mail adrese za eBay i PayPal pa mi je prodavac rekao da to promenim i to sam uradio. Problem je i dalje bio tu. Probao sam preko PayPal-a da mu pošaljem novac ali nije ni to uspevalo. Samo je bilo - Transakcija se ne može obaviti. Više puta sam pokušavao da uplatim i preko eBay-a i preko PayPal-a i nije mi uspevalo.
Tražio sam po internetu rešenje za ovo i neki su pominjali da ima problema sa browserima. Koristim najnoviju verziju FireFox-a. Skinuo sam Google Chrome i probao sam onda da platim preko eBay-a. Prošao sam onaj korak gde se logujem na PayPal nalog i kada sam trebao da potvrdim plaćanje izbacio je grešku kako se ne može to obaviti i u tom trenutku sam dobio mail od PayPal-a sa onom gore sadržinom.
To je to otprilike... Pošto sam malo konfuzan sa objašnjavanjem stvari rado ću ponoviti nešto ako nisam dobro objasnio.
Kradem Shahte, hvala na buy.com, pogledaću šta ima tamo od stvari.
*shrugs*
Ma shvatio sam sta je sve bilo, znaci kad pocne da prijavljuje greske, da se pocnem plasiti
Njak Njak Njak
Tja, izgleda... Neka neko iskusniji kaže gde sam pogrešio pa da i drugi znaju šta da ne čine.![]()
*shrugs*
Ma najveca je greska stavljati Crnu Goru u Sloveniju, mislim dajes im povoda sa tim... Kad lazes lazi na veliko i pisi Ljubljana i njihovu adresu, manje si tako providan. Ovako te lagano provale.
Moja je neka pretpostavka da idu od toga, da prvo provjeravaju grad/drzavu, da gledaju oce li se poklopiti , jer ipak je to upisano na account
Njak Njak Njak
To jeste ali ovde se reklo da se može slobodno upisati naš grad i sve to tako da... Jbg.
*shrugs*
Mozes upisat ti i drugi put kad se registrujesali to navodi sumnju
Njak Njak Njak
Samo što će mi trebati i nova kartica. :P
*shrugs*
Uzmi je u Atlas, 5e vadjenje i ne placa se odrzavanje a vazi 2 godine
Njak Njak Njak
Pix ja uzeh u visu u NLB znaci moram i iz CKB da vadim![]()
Gledaj sa vedrije strane, sad mozes da uzmes MASTER, jer se za VISA karticu ceka po nekoliko dana da je dobijes, MASTER odmah na ruke (bar je tako u Atlas)
Njak Njak Njak
hacker_aca, i svi vi ostali kojima treba poneka stvar sa neta, a koji nece stalno kupovati ili vas mrzi da otvarate PayPal - moja preporuka je da se obratite ljudima sa foruma koji vam porucuju sa tih sajtova i uz neku malu proviziju vam donesu to... Tako vam je najlakse...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ma ja bih hteo uvek da ponešto kupim. Jeste da su to neke sitnice ali nema toga kod nas... Će se snalazimo. Hvala u svakom slučaju.![]()
*shrugs*
PayPal će stići, ali ne znamo kad
I DALJE NEIZVJESNO PRIKLJUČIVANJE CRNE GORE NAJPOZNATIJEM ELEKTRONSKOM SISTEMU PLAĆANJA I PRENOSA NOVCA
Podgorica - Mogućnost da Crna Gora, kako je u aprilu najavljeno iz Ministarstva za informaciono društvo (MID), do kraja godine bude uključena u PayPal sistem elektronskog plaćanja i dalje postoji, ali to ne znači da će tako i biti. Detalji će, prema riječima Dejana Abazovića iz tog Ministarstva, biti poznati ovih dana, nakon razgovora sa nadležnima u PayPalu, dogovorenim u saradnji sa kolegama iz Srbije.
Srbija je, prema pisanju srpskih medija, u dogovoru sa Makedonijom, spremna da pošalje zvaničan poziv kompaniji PayPal, kako bi taj sistem za elektronsko plaćanje stigao i na ta tržišta. Srpska ministarska za telekomunikacije Jasna Matić, potvrdila je medijima dogovor dviju zemalja da objedine tržište koje sada ima deset miliona potencijalnih korisnika PayPal usluge. “Vijesti” su, prije desetak dana u MID pokušale dobiti informaciju o trenutnom statusu Crne Gore kada je taj sistem e-plaćanja, čiji je vlasnik privatna američka kompanija eBay Inc, u pitanju. Nadležnima u MID je i tada postavljeno pitanje o mogućem zajedničkom nastupu sa Srbijom i Makedonijom. Na sva pitanja uslijedio je kratak komentar da nema ništa novo, te da su u obavezama oko priprema za Infofest, koji je završen prošlog vikenda.
Slobodan Marković iz srpskog Ministarstva za telekomunikacije, koordinator aktivnosti uključenja te države u PayPal, sredinom prošlog mjeseca je, na forumima EliteSecurity.org, pored ostalog, naveo da se iz Srbije određeni “pritisak” za prijem u PayPal ostvaruje preko predstavništva eBay Europe u Briselu, centrale eBay u Sjedinjenim Američkim Državama, te uz pomoć američke ambasade. On kaže da “slijedi još jedan krug ‘pritiska’ narednih dana u saradnji sa ministarstvima iz Makedonije i Crne Gore”… Na istom forumu, u okviru teme “Mapiranje prepreka za razvoj e-trgovine”, on navodi da će PayPal “pustiti u Srbiji i još desetak drugih zemalja tokom 2010, kao i da se Srbija nalazi na ‘fast track’ listi (brza lista).
O dosadašnjim aktivnostima za uključenje Crne Gore u PayPal, saradnji sa kolegama u regionu i našem trenutnom statusu kod eBay Inc, govori Dejan Abazović, savjetnik u crnogorskom MID:
• ”Vijesti” su nedavno objavile informaciju o zajedničkom zahtjevu Srbije i Makedonije za uključivanje tih zemalja u PayPal. Istovremeno, u MID-u je rečeno da, kada je Crna Gora u pitanju, na tu temu nema ništa novo...
- Ne postoji nikakav formalni zahtjev koji je moguće njima proslijediti. Ništa Srbija i Makedonija nisu uradile više od Crne Gore po tom pitanju. Naša komunikacija sa kolegama iz Srbije je gotovo svakodnevna, kao što je i sa odgovornima u PayPalu. Vi ste koliko znam upravo o tome i informisani od kolege Slobodana Markovića, osobe koja koordinira tu aktivnost u Srbiji. Uostalom, drago mi je da ste ih kontaktirali i da ste mogli provjeriti naše aktivnosti!
• U aprilu je najavljeno da bi Crna Gora tokom godine mogla biti uključena u PayPal sistem. Zašto još nije? Zakoni su loši? Neadekvatni uslovi poslovanja? Ili je u pitanju dinamika poslovanja eBay Inc? Zašto nismo zainteresovani za zajednički zahtjev prema PayPalu, sa Srbijom i Makedonijom?
- U aprilu mjesecu smo predočili mogućnost da bi smo u toku ove godine mogli biti uključeni u PayPal sistem. Ta mogućnost i sad postoji, što ne znači da će biti. Ovih dana, zajedno sa kolegama iz Srbije imamo najavljen zajednički razgovor sa kolegama iz PayPala, upravo na tu temu. Zajednički smo dogovorili i teme za razgovor. Možda ćemo tada znati nešto više. Vaše pitanje “zašto još nije”, je pitanje svijesti koja ne želi da prihvati činjenicu da je PayPal multinacionalna kompanija koja se prema svemu odnosi u skladu sa svojim interesom. Pitate me “da li su zakoni loši”. Ja vas pitam, da li su bolji zakoni drugih zemalja iz okruženja, ili možda onih za koje nikada nijeste ni čuli, a koje se nalaze na spisku PayPala? Do sada nam niko nije ni rekao da postoje bilo kakva zakonska ili druga ograničenja. Da jeste, mi bismo sigurno preduzeli aktivnosti i po tom pitanju.
• Prema navodima na EliteSecurity forumima (Slobodan Marković), eBay će PayPal pustiti u Srbiji i još drugih desetak zemalja tokom 2010, a Srbija se, uz Makedoniju i Gruziju, još nalazi in a “fast track” listi.
- Ja se prema ovom pitanju odnosim vrlo ozbiljno. Moje aktivnosti se baziraju isključivo na osnovu informacija koje dobijam sa relevantnih mjesta, a nikako sa foruma. Siguran sam da će vam i kolega Sloba Marković iz Srbije potvrditi da ne postoji nikakav “fast track” niti neka lista prioriteta za učlanjivanje. Zato od nas nijeste ni dobijali takve informacije. Šta piše na tom forumu, ja zaista ne znam niti me interesuje!
Da li će PayPal uticati na monetarnu politiku Crne Gore
PayPal sistem omogućava dvosmjeran protok novca, što znači da njegovi korisnici mogu plaćati usluge, ali i primati novac putem PayPal naloga.
Na pitanje kakve su šanse, sudeći po važećim zakonima, da će crnogorski građani, kada Crna Gora bude primljena u PayPal sistem, uz opciju plaćanja putem PayPal naloga, moći i da primaju novac, odnosno naplaćuju robe i usluge preko PayPal-a, Abazović odgovara da ne postoje zakonske smetnje za to.
- Za tu realizaciju ne postoje zakonske smetnje, makar za osnovne servise PayPala. Kao što sam i rekao, do sada nam niko nije ni rekao da postoje bilo kakva zakonska ili druga ograničenja za primjenu bilo kojeg od servisa – navodi Abazović.
Međutim, ranije su u MID-a kazali “Vijestima” da neki servisi PayPal sistema mogu direktno uticati na monetarnu politiku Centralne banke Crne Gore, zbog čega je dvosmjeran transfer novca preko PayPala nemoguć.
Abazović je kazao da u MID-u ne žele da govore na ovu temu detaljno.
- Uopšteno, ne želimo u javnosti o tome previše da pričamo dok ne bude više izvjesnosti. Jednostavno, dovoljno je da znate da se prema tom pitanju odnosimo kao prema jednom od prioritetnih u našem ministarstvu i da se nadamo da će uskoro Crna Gora biti u oblasti e-commerce prepoznata, kao što je i na internetu. U svakom slučaju, čim bude više izvjesnosti vrlo rado ćemo vas informisati – rekao je on.
Izvor: Vijesti
Preporucio bih ministarstvu u pokushaju za informaciono drustvo da je nabolje da kochijama idemo do amerike da trgujemo,ili bilo dje drugo, nego da kupujemo iz fotelje putem PayPal-a. Nije hitanje, tako se napreduje, polako ali sigurno, nije ni cudo zasto smo zaostali za svijetom sa ovakmim tkzv. pomocnicima i strucnjacima.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks