Page 149 of 171 FirstFirst ... 4999139145146147148149150151152153159 ... LastLast
Results 3,701 to 3,725 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    I ti si, samo što ne kapiraš.
    Srećom, ti nisi kriterijum tog odlučivanja... Kapiram ja mnogo više od tebe, ali nisi ti toga svjestan.
    Last edited by Dawud; 27-09-10 at 20:30.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Kapiram ja mnogo više od tebe, ali nisi ti toga svjestan.
    Ali biće svjestan jednog dana
    jesam li dobar u čitanju između redova ?:hardrock:
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Da...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Dzo ne gine ti Luciferov mlađi brat Šeitan

Darwude pitanje
    s'obzirom da je u Judeizmu tj. religiji iz koje je sve poteklo Lucifer prvi i najljepši božiji anđeo koji je takođe bio poznat kao i jutarnja zvijezda,put ka prosvjetljenju,nosilac mudrosti itd...
    koji je protjeran jer je doveo u pitanje Božije odluke

Kakav je odnos prema njemu kod vas muslimana ??
    Last edited by Rakun; 28-09-10 at 07:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A kada rekosmo melekima: ”Poklonite se Ademu!” – oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik. ”O, Iblise” – reče On – ”zašto se ti ne htjede pokloniti?””Nije moje” – reče – ”da se poklonim čovjeku koga si stvorio od ilovače, od blata ustajalog.””Onda izlazi iz Dženneta” – reče On – ”nek si proklet i neka se prokletstvo zadrži na tebi do Dana sudnjeg!” ”Gospodaru moj” – reče on – ”daj mi vremena do dana kada će oni biti oživljeni!” ”Daje ti se rok” – reče On –”do Dana već određenog.””Gospodaru moj” – reče – ”zato što si me u zabludu doveo, ja ću njima na Zemlji poroke lijepim predstaviti i potrudiću se da ih sve zavedem, osim među njima Tvojih robova iskrenih.” ”Ove ću se istine Ja držati” – reče On: ”Ti nećeš imati nikakve vlasti nad robovima Mojim, osim nad onima koji te budu slijedili, od onih zalutalih.”Za sve njih mjesto sastanka Džehennem će biti,on će sedam kapija imati i kroz svaku će određen broj njih proći. A kad smo rekli melekima: ”Poklonite se Ademu!” – svi su se poklonili osim Iblisa, on je bio jedan od džina i zato se ogriješio o zapovijest Gospodara svoga. Pa zar ćete njega i porod njegov, pored Mene, kao prijatelje prihvatiti, kad su vam oni neprijatelji? Kako je šejtan loša zamjena nevjernicima! ”O Iblisu!” – rekao je On – ”šta te navelo da se ne pokloniš onome koga sam sobom stvorio? Jesi li se uzoholio ili misliš da si uzvišen?””Bolji sam od njega” – rekao je on – ”mene si stvorio od vatre a njega od ilovače.””E, izlazi onda iz Dženneta!” – reče On – ”proklet da si! On im obećava i primamljuje ih lažnim nadama, a ono što im šejtan obeća samo je obmana. I kada bude sve riješeno, šejtan će reći: ”Allah vam je prâvō obećanje dao, a ja sam svoja obećanja iznevjerio; ali, ja nisam nikakve vlasti nad vama imao, samo sam vas pozivao i vi ste mi se odazivali; zato ne korite mene, već sami sebe, niti ja mogu vama pomoći niti vi možete pomoći meni. Ja nemam ništa s tim što ste me prije smatrali Njemu ravnim.” Nevjernike sigurno čeka bolna patnja.
    Last edited by Dawud; 28-09-10 at 10:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dawud , preporučujem ti forum ... http://forum.cazin.net možda ti bude interesantnih tema
    Ja obično nešto čitam o računarima na http://www.elitesecurity.org/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kapiram ja mnogo više od tebe, ali nisi ti toga svjestan.
    Kad sam bio baš mali, rekli su mi da je skromnost vrlina.

Valjda je to razlog što ni dan-danas ne umijem da prihvatim kompliment kako treba.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

A kada rekosmo melekima: ”Poklonite se Ademu!” – oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik. ”O, Iblise” – reče On – ”zašto se ti ne htjede pokloniti?””Nije moje”
    Potpuno si tu u pravu
    Dolar zaista raste svakodnevno

– reče – ”da se poklonim čovjeku koga si stvorio od ilovače, od blata ustajalog.””Onda izlazi iz Dženneta” – reče On – ”nek si proklet i neka se prokletstvo zadrži na tebi do Dana sudnjeg!”
    šta da ti kažem, obrada mi se ne sviđa

”Gospodaru moj” – reče on – ”daj mi vremena do dana kada će oni biti oživljeni!” ”Daje ti se rok” – reče On –”do Dana već određenog.””Gospodaru moj” – reče – ”zato što si me u zabludu doveo, ja ću njima na Zemlji poroke lijepim predstaviti i potrudiću se da ih sve zavedem, osim među njima Tvojih robova iskrenih.” ”Ove ću se istine Ja držati” – reče On: ”Ti nećeš imati nikakve vlasti nad robovima Mojim, osim nad onima koji te budu slijedili, od onih zalutalih.
    Da u pravu si
    cijena zelene kafe je smiješno visoka

”Za sve njih mjesto sastanka Džehennem će biti,on će sedam kapija imati i kroz svaku će određen broj njih proći. A kad smo rekli melekima: ”Poklonite se Ademu!” – svi su se poklonili osim Iblisa, on je bio jedan od džina i zato se ogriješio o zapovijest Gospodara svoga. Pa zar ćete njega i porod njegov, pored Mene, kao prijatelje prihvatiti, kad su vam oni neprijatelji? Kako je šejtan loša zamjena nevjernicima!
    e pa mislim da tu griješiš

”O Iblisu!” – rekao je On – ”šta te navelo da se ne pokloniš onome koga sam sobom stvorio? Jesi li se uzoholio ili misliš da si uzvišen?””Bolji sam od njega” – rekao je on – ”mene si stvorio od vatre a njega od ilovače.””E, izlazi onda iz Dženneta!” – reče On – ”proklet da si! On im obećava i primamljuje ih lažnim nadama, a ono što im šejtan obeća samo je obmana. I kada bude sve riješeno, šejtan će reći: ”Allah vam je prâvō obećanje dao, a ja sam svoja obećanja iznevjerio; ali, ja nisam nikakve vlasti nad vama imao, samo sam vas pozivao i vi ste mi se odazivali; zato ne korite mene, već sami sebe, niti ja mogu vama pomoći niti vi možete pomoći meni. Ja nemam ništa s tim što ste me prije smatrali Njemu ravnim.” Nevjernike sigurno čeka bolna patnja.
    Došao sam do istog zaključka

Darwude
    sviđa li ti se ova stvar

(radi boljeg prijema kod ljudi u pitanju je obrada Erica Claptona)

ako mi je šta utjeha, utjeha mi je što će mi Robert svirati na uvce ka harmonikaš u kafani
    Last edited by Rakun; 28-09-10 at 13:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

One Of The Greatest Guitarists Eric Clapton...He is the best...
    Last edited by Dawud; 28-09-10 at 13:40.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

znači Darwude sviđa ti se pjesma Roberta Džonsona??

E SAD SI GA UGASIO MOJ PROFESORE
    :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twis ted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:: twisted::twisted::twisted::twisted:
    Last edited by Rakun; 28-09-10 at 13:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Kad sam bio baš mali, rekli su mi da je skromnost vrlina.

Valjda je to razlog što ni dan-danas ne umijem da prihvatim kompliment kako treba.
    Nisu te pravilno učili, skromnost u znanju i onome što je dobro nije vrlina. A komplimente ne treba da primaš ka srcu jer ti sam najbolje poznaješ kakav si...:idea:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bolje bi ti bilo da razmisliš još koliko ti je dana ostalo da izađeš pred Allaha, nego što brineš o brojevima na loto...
    A znas li ti Dawude, o tvojim danima, i kad ces i gdje ces, pa ce onda on da ti kaze

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    Nikad mi neće biti jasni ateisti, a evo i zašto. Oni optužuju vjernike kako vjeruju u Boga iako nemaju jasne dokaze da Bog postoji. Ako je to istina da nema dokaza ni da Bog postoji ni da ne postoji, onda znači da se postojanje Boga ne može dokazati, što otvara obije mogućnosti. I ateisti slijepo vjeruju, vjeruju slijepo u to da nema Boga, iako postoji mogućnost da Bog postoji. Agnostici su već OK, oni samo nisu sigurni postoji li Bog ili ne, ali ateisti su antireligiozni fanatici, a fanatizam je fanatizam.
    Pa i ti spadas u te fanatike.

Jeli Septembre, odakle ti Einstein u religiozne,"""?????!!! Gdje zivis covjece..
    Last edited by Hari Krisna; 04-10-10 at 14:06.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    ...Jeli Septembre, odakle ti Einstein u religiozne,"""?????!!! Gdje zivis covjece..
    Žao mi je što ne prihvataš tu činjenicu jer ako ne razumiješ religiska shvatanja Alberta Anštajna nećeš razumjeti ni ateistička shvatanja Stivena Hokinga.
    Skoro je izašla Hokingova knjiga "Veliki dizajn" (The Grand Design).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Žao mi je što ne prihvataš tu činjenicu jer ako ne razumiješ religiska shvatanja Alberta Anštajna nećeš razumjeti ni ateistička shvatanja Stivena Hokinga.
    Po Einstein-u materija je oduvijek bila , nema pocetka i nema kraja, nije odnikud dosla, ona se samo pretvara u druga stanja, ako je ovu materiju stvorio neko onda odakle je on i kako ti kako oni kao ti npr mogu da budu sigurni u to da je tako??!! Ti bi zelio da je tako ali nije tako, ja sam video da je knjiga Hokinsa izasla , ne znam sta sadrzi ali znam jednu stvar da ako ista malo ima o "stvoritelju" onda je on to cinio za pare i odrekne se svojih zivotnih dostignuca. Sta mislis

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po čemu bi Hoking trebao da bude proglašen za ateistička shvatanja?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lepota View Post
    Vjernik je vjernik , a Naucnik je naucnik koji se bavi naukom i prema tome je nevjernik jer ne mora da vjeruje , on jednostavno zna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po Einstein-u materija je oduvijek bila , nema pocetka i nema kraja, nije odnikud dosla, ona se samo pretvara u druga stanja, ako je ovu materiju stvorio neko onda odakle je on i kako ti kako oni kao ti npr mogu da budu sigurni u to da je tako??!! Ti bi zelio da je tako ali nije tako, ja sam video da je knjiga Hokinsa izasla , ne znam sta sadrzi
    Pa pogledaj ima po internetu a bilo je i juče u nedeljnom izdanju Vijesti. Sledeći nastavak je sladeće nedjelje.
    ali znam jednu stvar da ako ista malo ima o "stvoritelju" onda je on to cinio za pare i odrekne se svojih zivotnih dostignuca. Sta mislis
    Ima o "stvoritelju" da nije potreban i da su kvantna teorija i gravitacija dovoljni. Neznam jeli to cinio za pare.
    Vjernik je vjernik , a Naucnik je naucnik koji se bavi naukom i prema tome je nevjernik jer ne mora da vjeruje , on jednostavno zna.
    Baš bi bilo lijepo da je tako. Zašto istražuje kad zna?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lepota View Post

Last edited by septembar; 04-10-10 at 16:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    A čuš, za obradu bilo kog materijala između, ti si pravi genije.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Baš bi bilo lijepo da je tako. Zašto istražuje kad zna?[/QUOTE]
    Pa istrazuje jer Univers je ogroman beskonacan , ali to sto naucnik zna on to stvarno zna, ne mora da vjeruje a da nikad to ne obistini.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa istrazuje jer Univers je ogroman beskonacan , ali to sto naucnik zna on to stvarno zna, ne mora da vjeruje a da nikad to ne obistini.
    Nije baš tako.
    Od 20-tih do 60-tih godina prošlog vijeka bile su dvije grupe naučnika . Jedni su vjerovali u "solid state" univerzum (među njima i Anštajn) koji se ne širi a drugi u univerzum koji se širi i nastao je iz nečega malog (Veliki Prasak). Tek su 60-tih godina nađeni neki ključni dokazi za teoriju Velikog Praska.
    Isak Njutn je proračunavao starost Zemlje na osnovu Biblije i još nekih pretpostavki i dobio 6000 godina. Da li se to obistinilo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije baš tako.
    Od 20-tih do 60-tih godina prošlog vijeka bile su dvije grupe naučnika . Jedni su vjerovali u "solid state" univerzum (među njima i Anštajn) koji se ne širi a drugi u univerzum koji se širi i nastao je iz nečega malog (Veliki Prasak). Tek su 60-tih godina nađeni neki ključni dokazi za teoriju Velikog Praska.
    Isak Njutn je proračunavao starost Zemlje na osnovu Biblije i još nekih pretpostavki i dobio 6000 godina. Da li se to obistinilo?
    E pa Nauka se stalno razvija novim otkricima posto ona nije dogma jer stalno se updejtuje tako da Einstein-u normalno da tokom svoje naucne karriere izmakle razne situacije (slucajno, jer sve se desava slucajno) preko kojih bih mozda otkrio ovu pravu soluciju koju ti spominjas (Veliki Prasak) ali jedan mali detalj mu izmako u radu i nije dosao do pravog odgovora. Isaac Newton ne vjerujem da je saznao o sili gravitacije preko biblije nego sinula mu ideja kad je dobio jabuku po glavi (i to sasvim slucajno).e

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E pa Nauka se stalno razvija novim otkricima posto ona nije dogma jer stalno se updejtuje tako da Einstein-u normalno da tokom svoje naucne karriere izmakle razne situacije (slucajno, jer sve se desava slucajno) preko kojih bih mozda otkrio ovu pravu soluciju koju ti spominjas (Veliki Prasak) ali jedan mali detalj mu izmako u radu i nije dosao do pravog odgovora. Isaac Newton ne vjerujem da je saznao o sili gravitacije preko biblije nego sinula mu ideja kad je dobio jabuku po glavi (i to sasvim slucajno).e
    Kao da mu nikada nije nista ispalo iz ruke...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

nije baš tako.
    Od 20-tih do 60-tih godina prošlog vijeka bile su dvije grupe naučnika. Jedni su vjerovali u "solid state" univerzum (među njima i anštajn) koji se ne širi a drugi u univerzum koji se širi i nastao je iz nečega malog (veliki prasak)..
    Vjerovali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Vjerovali.
    Da
    Kako bi to drugačije nazvao?

Page 149 of 171 FirstFirst ... 4999139145146147148149150151152153159 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks