Dzo ne gine ti Luciferov mlađi brat Šeitan
Darwude pitanje
s'obzirom da je u Judeizmu tj. religiji iz koje je sve poteklo Lucifer prvi i najljepši božiji anđeo koji je takođe bio poznat kao i jutarnja zvijezda,put ka prosvjetljenju,nosilac mudrosti itd...
koji je protjeran jer je doveo u pitanje Božije odluke
Kakav je odnos prema njemu kod vas muslimana ??
Last edited by Rakun; 28-09-10 at 07:19.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
A kada rekosmo melekima: ”Poklonite se Ademu!” – oni se pokloniše, ali Iblis ne htjede, on se uzoholi i posta nevjernik. ”O, Iblise” – reče On – ”zašto se ti ne htjede pokloniti?””Nije moje” – reče – ”da se poklonim čovjeku koga si stvorio od ilovače, od blata ustajalog.””Onda izlazi iz Dženneta” – reče On – ”nek si proklet i neka se prokletstvo zadrži na tebi do Dana sudnjeg!” ”Gospodaru moj” – reče on – ”daj mi vremena do dana kada će oni biti oživljeni!” ”Daje ti se rok” – reče On –”do Dana već određenog.””Gospodaru moj” – reče – ”zato što si me u zabludu doveo, ja ću njima na Zemlji poroke lijepim predstaviti i potrudiću se da ih sve zavedem, osim među njima Tvojih robova iskrenih.” ”Ove ću se istine Ja držati” – reče On: ”Ti nećeš imati nikakve vlasti nad robovima Mojim, osim nad onima koji te budu slijedili, od onih zalutalih.”Za sve njih mjesto sastanka Džehennem će biti,on će sedam kapija imati i kroz svaku će određen broj njih proći. A kad smo rekli melekima: ”Poklonite se Ademu!” – svi su se poklonili osim Iblisa, on je bio jedan od džina i zato se ogriješio o zapovijest Gospodara svoga. Pa zar ćete njega i porod njegov, pored Mene, kao prijatelje prihvatiti, kad su vam oni neprijatelji? Kako je šejtan loša zamjena nevjernicima! ”O Iblisu!” – rekao je On – ”šta te navelo da se ne pokloniš onome koga sam sobom stvorio? Jesi li se uzoholio ili misliš da si uzvišen?””Bolji sam od njega” – rekao je on – ”mene si stvorio od vatre a njega od ilovače.””E, izlazi onda iz Dženneta!” – reče On – ”proklet da si! On im obećava i primamljuje ih lažnim nadama, a ono što im šejtan obeća samo je obmana. I kada bude sve riješeno, šejtan će reći: ”Allah vam je prâvō obećanje dao, a ja sam svoja obećanja iznevjerio; ali, ja nisam nikakve vlasti nad vama imao, samo sam vas pozivao i vi ste mi se odazivali; zato ne korite mene, već sami sebe, niti ja mogu vama pomoći niti vi možete pomoći meni. Ja nemam ništa s tim što ste me prije smatrali Njemu ravnim.” Nevjernike sigurno čeka bolna patnja.
Last edited by Dawud; 28-09-10 at 10:03.
Dawud , preporučujem ti forum ... http://forum.cazin.net možda ti bude interesantnih tema
Ja obično nešto čitam o računarima na http://www.elitesecurity.org/
Potpuno si tu u pravu
Dolar zaista raste svakodnevno
šta da ti kažem, obrada mi se ne sviđa
Da u pravu si
cijena zelene kafe je smiješno visoka
e pa mislim da tu griješiš
Došao sam do istog zaključka
Darwude
sviđa li ti se ova stvar
(radi boljeg prijema kod ljudi u pitanju je obrada Erica Claptona)
ako mi je šta utjeha, utjeha mi je što će mi Robert svirati na uvce ka harmonikaš u kafani
Last edited by Rakun; 28-09-10 at 13:19.
One Of The Greatest Guitarists Eric Clapton...He is the best...
Last edited by Dawud; 28-09-10 at 13:40.
znači Darwude sviđa ti se pjesma Roberta Džonsona??
E SAD SI GA UGASIO MOJ PROFESORE
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twis ted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:: twisted::twisted::twisted::twisted:
Last edited by Rakun; 28-09-10 at 13:53.
Last edited by Hari Krisna; 04-10-10 at 14:06.
Po Einstein-u materija je oduvijek bila , nema pocetka i nema kraja, nije odnikud dosla, ona se samo pretvara u druga stanja, ako je ovu materiju stvorio neko onda odakle je on i kako ti kako oni kao ti npr mogu da budu sigurni u to da je tako??!! Ti bi zelio da je tako ali nije tako, ja sam video da je knjiga Hokinsa izasla , ne znam sta sadrzi ali znam jednu stvar da ako ista malo ima o "stvoritelju" onda je on to cinio za pare i odrekne se svojih zivotnih dostignuca. Sta mislis
Pa pogledaj ima po internetu a bilo je i juče u nedeljnom izdanju Vijesti. Sledeći nastavak je sladeće nedjelje.
Ima o "stvoritelju" da nije potreban i da su kvantna teorija i gravitacija dovoljni. Neznam jeli to cinio za pare.
Baš bi bilo lijepo da je tako. Zašto istražuje kad zna?
Baš bi bilo lijepo da je tako. Zašto istražuje kad zna?[/QUOTE]
Pa istrazuje jer Univers je ogroman beskonacan , ali to sto naucnik zna on to stvarno zna, ne mora da vjeruje a da nikad to ne obistini.
Nije baš tako.
Od 20-tih do 60-tih godina prošlog vijeka bile su dvije grupe naučnika . Jedni su vjerovali u "solid state" univerzum (među njima i Anštajn) koji se ne širi a drugi u univerzum koji se širi i nastao je iz nečega malog (Veliki Prasak). Tek su 60-tih godina nađeni neki ključni dokazi za teoriju Velikog Praska.
Isak Njutn je proračunavao starost Zemlje na osnovu Biblije i još nekih pretpostavki i dobio 6000 godina. Da li se to obistinilo?
E pa Nauka se stalno razvija novim otkricima posto ona nije dogma jer stalno se updejtuje tako da Einstein-u normalno da tokom svoje naucne karriere izmakle razne situacije (slucajno, jer sve se desava slucajno) preko kojih bih mozda otkrio ovu pravu soluciju koju ti spominjas (Veliki Prasak) ali jedan mali detalj mu izmako u radu i nije dosao do pravog odgovora. Isaac Newton ne vjerujem da je saznao o sili gravitacije preko biblije nego sinula mu ideja kad je dobio jabuku po glavi (i to sasvim slucajno).e
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks