Page 309 of 321 FirstFirst ... 209259299305306307308309310311312313319 ... LastLast
Results 7,701 to 7,725 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Evo ih i Portal Analitika i stari, dobri Slobodan Franovic koji se pusta s lanca samo kad treba potpiriti kampanju :-) Znaci ozbiljno su rijesili da zatezu.

Nema, zivot damo, Sarica ne damo, nece nama zagrebackobeogradski imperijalisti govoriti sta da radimo...

http://www.portalanalitika.me/politi...prioritet.html

...
    Prilikom sklapanja ugovora o međusobnom izručenju koji će se uskoro potpisati između Crne Gore i Srbije, crnogorska strana mora insistirati na tome da u budućem ugovoru budu sadržane čvrste garancije protiv zloupotrebe krivičnog prava u političke svrhe, kao i da se onemoguće krivični progoni motivisani na rasnim, vjerskim ili političkim osnovama, upozorava Franović u razgovoru za Portal Analitika.

Predsjednik Crnogorskog helsinškog komiteta za ljudska prava (CHK) Slobodan Franović ocijenio je za Portal Analitika da procesuiranje ratnih zločina mora biti obuhvaćeno crnogorsko-srpskim ugovorom o međunarodnoj pravnoj pomoći jer je to dio međunarodnih obaveza i Crne Gore i Srbije.

...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Znaci ozbiljno su rijesili da zatezu.
    Osim zashtite pojedinih "biznismena", ne zaboravi i drugi aspekt-marginalizacija pojedinih licnosti u DPS-u, dakle, unutarpartijska borba.

Mada,i na ovo treba svakako obratiti pazhnju:

http://www.portalanalitika.me/region...vie-drava.html
    Last edited by Recordare88; 22-08-10 at 10:06.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

Beogradski publicista Teofil Pančić ocijenio je u razgovoru za ''Vijesti'' da se u Crnoj Gori nije izrodila neka vidljiva alternativa vlasti koja će ljudima biti dovoljno uvjerljiva, ističući da je premijer Milo Đukanović miran dok su mu protivnici ljudi koji bi da Crna Gora postane srpska knjaževina.

http://www.portalanalitika.me/politi...ponentima.html

Sumnjao sam, ali sumnji vise nema mjesta: Teofil je dukljanski nacionalsovinista i DPS-ov placenik.

----------------------------------------------------------------------------------

U opoziciji, naravno, nista novo; dok je dokoni narod na plazama, u BCG se vrijedno radi na programskoj platformi na cijim principima ce se formirati nova vlada:

Zastita srpskog jezika mora biti osnova buduce platforme o zajednickom djelovanju opozicije:

http://www.in4s.net/crna-gora/58-cg/...08-19-05-42-09

dok za uvodjenje crnogorskog jezika u obrazovni sistem, Medojevic optuzuje Srbe koji su glasali DPS.

http://www.in4s.net/crna-gora/58-cg/...08-21-16-46-59

----------------------------------------------------------------------------------

Kako nas vide drugi...

http://www.portalanalitika.me/politi...ara-ugled.html

http://www.nytimes.com/2010/08/19/bu...2&pagewanted=1

...kao perspektivno trziste-destinaciju, ali jos uvijek optereceno kriminalom i korupcijom.

________

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default z

Ma naravno, Teofil je plaćenik, Franović radi po učinku za Šarića, svi ostali pošteni - meni kape nema
    I junaci opozicione kaljuge, standardni DPS-ovi igrači Peco & Kadić & Kordić nanovo jašu na temama koje su najbitnije za njohove "prejake" partije, ali i vaskoliko crnogorsko pučanstvo, koje prosto jeca pod stiskajem represivne šape režima, koji eto, potire i ono najsvetije što imamo...
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Heh, kad se ne moze braniti vlast onda prebaciti temu na kritiku opozicije :-)

Nije opozicija ta koja odbija da izrucuje razne mafijase i bjegunce. Nije opozicija ta koja lansira stalno price o jeziku, zastavi i crkvi da bi skrenula paznju sa bitnih stvari.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Ma naravno, Teofil je plaćenik, Franović radi po učinku za Šarića, svi ostali pošteni - meni kape nema
    I junaci opozicione kaljuge, standardni DPS-ovi igrači Peco & Kadić & Kordić nanovo jašu na temama koje su najbitnije za njohove "prejake" partije, ali i vaskoliko crnogorsko pučanstvo, koje prosto jeca pod stiskajem represivne šape režima, koji eto, potire i ono najsvetije što imamo...
    Oscar,evo da ti bude lakshe, ja o crnogorskoj opoziciji nemam nishta bolje mishljenje nego o vlasti,ali,tu postoji jedna bitna razlika.

Naime,ovi na vlasti donose odluke.

E i da, Jal je (osim onih nebitnih i nepotrebnih komentara ispod Pancicevog teksta) sklopio simpatichnu sintezu chlanaka, prochitaj i ove druge,ne samo prvi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Heh, kad se ne moze braniti vlast onda prebaciti temu na kritiku opozicije :-)

Nije opozicija ta koja odbija da izrucuje razne mafijase i bjegunce. Nije opozicija ta koja lansira stalno price o jeziku, zastavi i crkvi da bi skrenula paznju sa bitnih stvari.
    Upravo suprotno, opozicija potencira priču o ovim stvarima...Pogledaj zadnjih desetak aktivnosti koje su imali...sve odreda se tiču identitetskih pitanja. Muka me tražit, neko je to odlično bio postavio prije dvadesetak dana.
    Nešto ih nijesam vidio da su ukazali na probleme sa poskupljenjem hljeba, manjkavosti turističke sezone ili nečeg sličnog...Samo o jeziku, crkvi, zastavi, dužini himne i slično.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Oscar,evo da ti bude lakshe, ja o crnogorskoj opoziciji nemam nishta bolje mishljenje nego o vlasti,ali,tu postoji jedna bitna razlika.

Naime,ovi na vlasti donose odluke.

E i da, Jal je (osim onih nebitnih i nepotrebnih komentara ispod Pancicevog teksta) sklopio simpatichnu sintezu chlanaka, prochitaj i ove druge,ne samo prvi.
    Evo ako će ti bit lakše...jedini razlog što su ove partije na vlasti je što im je ovakva konkurencija...u svakom drugom sistemu bi ih neko počistio za dva izborna kruga.

I naravno da te odluke što vlast donosi treba kritikovati ako su loše ali i pohvaliti ako ima nešto dobro.

I ponudit alternetavu...a ne populističku bljutavu priču kako se "ujedio narod" čoče.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

http://www.vijesti.me/index.php?id=346775

Ministarstvo odbrane je, ako ne grijesim, potpisalo ugovor sa MPRI jos pocetkom prosle godine, ali Andriji je trebalo cijelih 18 mjeseci da bi reagovao. Zasto? Zato sto je RTS prije nekoliko dana objavila informaciju koja se odnosi na tuzbu grupe Srba iz Cikaga, podnijetu protiv pomenute kompanije. Po obicaju, Andrija nije dorastao situaciji, ali, takodje po obicaju, njegova imaginacija nema granica - crnogorska vlada je angazovala MPRI vjerovatno zato sto se ova grupa avanturista dokazala u borbi protiv srpskog naroda, uz finansijski dio ugovora koji sigurno ima elemente korupcije.

Barton Time, za vojvodu si nula!

MPRI je ozbiljna i poznata, ugledna, kompanija, partner je i ministarstvima odbrane i pravde SAD, a pored usluga (analiza, obuka, logistika, program reformi...) u vojnom sektoru, dio njihovih aktivnosti se proteze i na civilni sektor. Ugovori ovakve vrste nijesu moguci bez odobrenja federalnih vlasti SAD, jer je rijec o saradnji vojske jedne zemlje i pravnog lica koje ima ugovorne obaveze sa vladom i vojskom druge zemlje, odnosno SAD, sto je, teoretski, bezbjedonosni rizik.

Jedna zanimljivost koja bi mogla biti posebno interesantna SKOJ-u i Recordare-u: ako ste pratili informacije o ratu u Afganistanu, sjeticete se imena generala Kredoka (ukoliko vam je pamcenje na '90-e svjeze, povezacete ga i sa bombardovanjem SRJ); sadasnjeg celnika MPRI, evropska stampa je, u lavini koju je pokrenuo Spiegel, optuzila za neselektivno bombardovanje laboratorija opijuma, ali i likvidacije krijumcara. Ukratko, njegova doktrina je bila - eliminisati sve pokretno i nepokretno, ukoliko ima veze sa narkoticima. Dakle, kolege SKOJ i Recordare, nijeste samo vas dvojica beskompromisni borci protiv narkomafije.

________

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Ponedeljak - 23.08.2010

Vesti

Alo! posetio roditelje i rodno mesto najbogatijeg Srbina, Miroslava Miškovića

Od opančara do srpskog Rokfelera!

Miroslav Mišković, vlasnik najmoćnije poslovne imperije u Srbiji, nekada, u mladosti, bio je jednostavan čovek, dobar atletičar na kratke staze i strastveni ribolovac.

U njegovom rodnom selu Bošnjane, pored Varvarina, mnogi ga se sećaju još iz vremena dok je jurcao za loptom i u opancima presecao seoske livade.
    Miškovićeva porodična kuća nije ni najveća, a sigurno ni najskuplja u selu. Skromna, lepo sređena, s belom fasadom i brižljivo negovanim dvorištem, nalazi se nedaleko od centra sela. Pored kuće je još jedan manji, pomoćni objekat, ispod čije nadstrešnice je parkiran stariji automobil. Dočekuje nas besan lavež dva mala psa, nalik pekinezerima. Miškovićevi roditelji, majka Vera i otac Đorđe, ustaju da vide na koga psi laju. PRVI UTISAK: Najbogatiji čovek u Srbiji kao da je precrtao crte lica svoje majke. Nepoverljivi prema novinarima, ali ljubazni, starine nude ekipu „Alo!“ kafom, ali ne žele da razgovaraju o sinu.
    - Ne znamo mi ništa. Nemojte da zamerite, ali nećemo da pričamo jer ne znamo da li to nešto može da mu šteti, ili da se on naljuti. Sačekajte da dođe sledeći put, pa ćemo da ga pitamo. Čujemo se telefonom, ali ne baš često, dođe ponekad, obiđe nas, pita za zdravlje i da li nam šta treba - pričaju Miškovićevi roditelji.

U centru sela, ispred pošte, okupilo se nekoliko seljana. Svi poznaju Miškovićeve roditelje Đoku i Veru i potvrđuju naš prvi utisak - da žive skromno.
    - Ma to su, bre, skromni, normalni ljudi. Normalno žive, imaju kuću tu u selu, lože šporet „smederevac“. Oni su stari i ne treba im mnogo. Tu su stalno u selu, imaju možda nekog da im pomogne oko kuće, to im je valjda sin obezbedio - priča jedan od meštana.
    Milan Jovanović kaže da dobro pamti kakav je bio Mire ili Miško, kako najbogatijeg Srbina od milošte zovu u Bošnjanu, dok je živeo u selu.
    - Otac mu je vrlo fin, običan čovek, evo, malopre je bio ovde do pošte. A i Mireta poznajem, igrali smo nekad fudbal. Deca su mu, bre, tu narasla, i sin i ćerka. Znam da je bio atletičar, dobar sportista. Pomogao je da se podigne crkva u selu. Sad dođe samo kod roditelja, ali ne svraća u centar sela. On nije ko moj školski drug Baki Anđelković. Baki kad dođe, voli da popriča s ljudima, da se druži. Mire dođe sa dva džipa - priča Milan, a u priču se ubacuje još jedan Bošnjanac, koji poznaje Miškovića.
    - Ma mora da dođe s pratnjom. Znaš da ga bili „kindapovali“. On je, bre, naš čovek, samo šteta što ne svrati nekad do centra sela. Voleli bismo malo da razgovaramo s njim - razjašnjava Mirko Petronijević i nastavlja:
    - A to što ne svraća u centar, ko zna, možda čovek neće. Mnogi su ga ovde opanjkavali, pa je to došlo do njega. Vikali „otkud njemu sve to, od baletanke“, zato što mu otac bio obućar, opančar. To su oni što bi ništa da ne rade, a da im se da. Ljubomoran narod što je čovek sve to stvorio. Ih, ma bre, pamtim ga još kad smo po ceo dan išli na Moravu na kupanje. Ma cela ta njegova generacija se mučila, išli u večernju školu u Stalaću, ali je većina kasnije završila fakultete i otišla u doktore, bankare... - analizira Mirko, penzionisani vozač.
    Stole Mihajlović je kao dečak i mladić proveo mnogo vremena sa Miškovićem. Ostao je u kontaktu i prijateljskim odnosima sa drugom iz školskih dana.
    - On je, bre, super drugar, istinu vam govorim. Mnogo sposoban i uporan čovek. U ekonomskoj školi u Kruševcu, profesor fiskulture Ćesa je otkrio Miškov talenat. Bio je odličan atletičar, mnogo brz, to im je genetski. Trčao je na 100 metara, ako se dobro sećam, 10,8 sekundi bos na stadionu Napretka. Prvi je u selu nosio „puma“ patike jer kada je otišao u Kragujevac, mislim da je trenirao za Radnički - seća se Stole.
    Dok se spremamo da napustimo Bošnjane, rasprava u centru sela se već zahuktala - šta je Mire trebalo da učini za svoj kraj? Lavež pasa nas ispraća iz pomoravskog sela, odakle je u svet krenuo žgoljavi mladić koji je dogurao do najvećeg srpskog gazde. „Od baletanke ili od politiku“, Bošnjanci skoro da se više i ne pitaju. Samo još kad bi ih malo pogurao...

Miško maher za mrenu

Drugar Stole u priči pominje još jednu, za javnost nepoznatu, strast prvog čoveka „Delte“.
    - Miško je strastveni ribolovac i mnogo je dobar u tome. Bio sam ljubomoran kada sam mu video sliku sa sabljarkom koju je ulovio negde na Jadranu. Mnogo mi je žao što više ne mogu da idem s njim na pecanje. Ma sećam se kako smo sa farovima išli da hvatamo larve vodenog cveta, koji je odličan mamac. Onda ga spakujemo u zamrzivač i imamo ga po celu godinu. Sami smo pravili i olovo. Bili smo maheri za mrenu na Moravi. Pomalo smo igrali i fudbal. On je kao omladinac navijao za OFK Beograd, a ja za Partizan. Sećam se i ekskurzija. Išli smo u Grčku, a na more smo išli u Sutomore, pod šatore, sa Ćesu - priseća se Stole.

Njegov auto mi je ubio majku

Na samom ulazu u selo nailazimo na Zlatka Lukića. Na pitanje da li poznaje Miroslava Miškovića, ko iz topa odgovara: „Njegov auto mi ubio majku. Vozio neki Zoran koji pomaže njegovom ocu i majci. To je „opel vektra“ koju je on kupio roditeljima. Još nije bilo suđenja i ko zna kad će da počne jer je zaštićen ko beli medved - priča Zlatko. Na pitanje da li Mišković pomaže selo, uz kiseli osmeh odgovara odrečno.
    - Ne pomaže, ko da nije odavde. Ali i Bošnjanci su ga dosta vređali, te ovo, te ono, pa ga zvali Ćoro - kaže Zlatko.

ZEMLJACI: Baki, Mirosinka...

Osim Miškovića, iz ovog kraja je i socijalista Zoran Anđelković Baki.
    - Nije tačno da je majka Mlađana Dinkića iz Bošnjana, ko što su pisale novine. Ona je otud, iz Gornjeg Katuna - priča jedan meštanin i pokazuje u pravcu rodnog sela Mirosinke Dinkić.

Ratko Femić

http://www.alo.rs/vesti/30266/Od_opa...kog__Rokfelera
    Last edited by Ćipur; 23-08-10 at 02:12.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Predsjednik Crnogorskog helsinškog komiteta za ljudska prava (CHK) Slobodan Franović ocijenio je za Portal Analitika da procesuiranje ratnih zločina mora biti obuhvaćeno crnogorsko-srpskim ugovorom
    Interesantno koliko su nama ti ratni zlocinci vazniji nego, recimo, jednoj Hrvatskoj. Sve je toliko jasno, da je vise postalo odvratno.. :burp:
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    .

http://www.vijesti.me/index.php?id=346775

Ministarstvo odbrane je, ako ne grijesim, potpisalo ugovor sa MPRI jos pocetkom prosle godine, ali Andriji je trebalo cijelih 18 mjeseci da bi reagovao. Zasto? Zato sto je RTS prije nekoliko dana objavila informaciju koja se odnosi na tuzbu grupe Srba iz Cikaga, podnijetu protiv pomenute kompanije. Po obicaju, Andrija nije dorastao situaciji, ali, takodje po obicaju, njegova imaginacija nema granica - crnogorska vlada je angazovala MPRI vjerovatno zato sto se ova grupa avanturista dokazala u borbi protiv srpskog naroda, uz finansijski dio ugovora koji sigurno ima elemente korupcije.
    Kanada te opasno pokvarila pa mislis da je za partije vazan program, odrzana obećanja, rezultat izbora.... Neka istrazivanja su pokazala da svega par procenata biraca procita program partija za koje glasa, a sve se zasniva na raznim emocijama i vrlo kratom prekizivanju osnovne poruke.
    Kod nas se citanje programa vjerovatno broji u promilima, ali smo zato nadprosjecno emotivni pa makar i sa zakasnjenjem
    Ta zakasnjenja znaju biti i dodatna motivacije jer na primjer meni neki odavno pokazali neku igricu, a tek sad mi oci ispadase da postignem neki rezultat i sve mi dzaba.
    Doradio sam teoriju Kubertena, a kad i to ne bude pomagalo onda ću zakljuciti da i nije mnogo vazno kao sto je tamo nesto drugo. Za 18 mjeseci će bolji rezultat imati i oni koji ne igra, ali...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

auuuuuuuuuuu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

hahahhaha a neka svega nego cak ni Dan nije opisao cirkus sa Melevom, a kako je tek tada bila srpstvo bilo ugrozeno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako te nije sramota da mi brises postove?

________

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

a kako neću kad mi pred ljudima nos okide

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Procitao sam Jal cargov post.
    Jesam li u opasnosti?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,954
    Thanked in
    3,993 Posts

Nisi, ako uzmeš crvenu pilulu.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

hahahaha, NHM, posteno me nasmija, vala..
    rijetko dajem te reputacije i sl, ali si je, brate, zasluzio! Na +1! I dobro je nosio!

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

čudi me da se Boro i Ramiz pardon Dragan nisu konsultovali kad su uniformisanog vojnika prebijali lokalni policajci iz BP

žalost
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Bogatstvo bivŠeg guvernera
    Jelašić od podstanara do milionera

Radovan Jelašić posle deset godina državne službe ima dve kuće, luksuzan stan, suvlasnik je restorana, ima ušteđevinu i akcije
    1

Kada je 2000. godine došao u Srbiju Radovan Jelašić je živeo kao podstanar u kući prijatelja u jednom podavalskom selu, a danas, deset godina kasnije, bivši guverner NBS ima dve ogromne kuće, luksuzan stan, vredne akcije, štedne uloge u bankama, a suvlasnik je i elitnog restorana! Njegova imovina trenutno se procenjuje na više od pet miliona evra!I pored brojnih pokušaja, Press nije uspeo da sazna šta je sve od imovine Jelašić prijavio kada je pre deset godina stupio u državnu službu. Bivši guverner nije želeo da odgovori na naša pitanja, a u Agenciji za borbu protiv korupcije kažu da je stara Jelašićeva imovinska karta tajna (pogledajte antrfile). Tako ostaje potpuno nejasno kako je to Jelašić za deset godina obavljanja državnih funkcija u Srbiji zaradio milionsko bogatstvo?!
    Ekonomska magija
    Kako god bilo, tek u svojoj novoj imovinskoj karti bivši guverner je naveo da je sve četiri milionske nekretnine stekao kupovinom. Stan od 130 kvadrata u Frankfurtu i kuće od 200 i 212 kvadrata u Beogradu deli sa suprugom, a na njega se vodi i trećina restorana u Mađarskoj.
    A
    Agencija: Stara prijava je tajna
    Portparol Agencije za borbu protiv korupcije Aleksandra Kostić kaže da ta institucija čuva arhivu ranije dostavljenih imovinskih karti funkcionera.
    - Stare imovinske karte Jelašića ne možemo da objavimo jer su ti podaci, prema nekadašnjem zakonu o sprečavanju sukoba interesa, tajna. U svakom slučaju, imovinska karta svakog funkcionera, pa i bivšeg guvernera, ući će u proceduru provere ako neko agenciji dostavi prijavu da sumnja da su podaci iz izveštaja netačni ili da ne odgovaraju realnim primanjima - objašnjava Kostićeva.

Ovakva imovinska karta naročito je zanimljiva ako se ima u vidu da je sam Jelašić u više navrata govorio da ne potiče iz imućne porodice (majka Smiljka radila je u seoskoj zadruzi, a otac Marko je bio kondukter) zbog čega se gotovo sve vreme školovanja u SAD praktično sam izdržavao, radeći najteže poslove.Pošto je pre dolaska u Beograd, prema dostupnim informacijama, od imovine imao četvorosobni stan u Frankfurtu i deo restorana u Mađarskoj koji je kupio sa ocem i bratom, proizilazi da je Jelašić za nepunih deset godina državnog službovanja uspeo da stekne dve kuće, akcije i ušteđevinu. Ako, pri tome, znamo da je kao guverner mesečno zarađivao 412.000 dinara (oko 5.000 evra) do avgusta prošle godine, kada mu je plata zbog Vladinih mera štednje snižena na 163.000 dinara, nije jasno odakle sva ta imovina!
    Javnosti je poznato da je Jelašić posle stanovanja kod prijatelja stambeno pitanje rešio 2004. godine kada je na Dedinju pazario vilu od oko 200 kvadrata sa 15 ari placa za, kako je tada tvrdio, 380.000 evra. Tada je objasnio da je za tu kupovinu iskoristio svoju i ženinu ušteđevinu, i bio prisiljen da podigne kredit u banci. Realna vrednost te vile i placa procenjena je na najmanje 1,5 miliona evra.
    Kojom ekonomskom magijom je Jelašić uspeo da pod teretom otplate kredita pazari još jednu kuću od 200 kvadrata, bivši guverner u proteklih 20 dana nije želeo da nam objasni.
    Tabaković: Sve proveriti!
    Sasvim je zanimljivo da gotovo niko od političara i ekonomista, a zvali smo ih preko dvadeset, nije hteo da komentariše navode o Jelašićevoj imovini. Jedna od retkih koja je htela da govori na ovu temu je član Predsedništva SNS-a Jorgovanka Tabaković. Ona smatra da bi poreski organi morali hitno da „pročešljaju" imovinu Jelašića.
    3

- Jelašić, izgleda, ima neke neobične veštine. Znam da je imao veliku platu, da je sam šišao travu i kuvao džem, ali tim uštedama se ne može opravdati tolika imovina. Poreska uprava bi morala da ukrsti podatke o prijavljenoj zaradi i imovini kojom raspolaže... - kaže Tabakovićeva.
    Biljana Bojić
    pressonline

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

nema auto ali ima kosilicu
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Evo ako će ti bit lakše...jedini razlog što su ove partije na vlasti je što im je ovakva konkurencija...u svakom drugom sistemu bi ih neko počistio za dva izborna kruga.

I naravno da te odluke što vlast donosi treba kritikovati ako su loše ali i pohvaliti ako ima nešto dobro.

I ponudit alternetavu...a ne populističku bljutavu priču kako se "ujedio narod" čoče.
    E ovo je vec prihvatljiva i prilicno tachna pricha pricha. Ali,evo alternative u jednoj oblasti:

Potpisati sporazum o izruchenju mafijasha.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sretka Kalinića u Srbiji čeka služenje kazni od 40 i 35 godina. Kod nas je osuđen za krivotvorenje putovnica pomoću kojih je bježao nakon atentata
    Piše: Vilim Cvok | zadnja izmjena prije 17 min.
    Sudac Rafael Krešić osudio je Sretka Kalinića na godinu i pol zatvora zbog posjedovanja dviju krivotvorenih hrvatskih putovnica. Za svako krivotvorenje je dobio po deset mjeseci, što je preinačeno u jedinstvenu kaznu od 18 mjeseci. Kaliniću je također ukinut pritvor u ovom predmetu, a na snagu je stupio ekstradikcijski pritvor čime su ostvareni svi uvjeti za njegovo izručenje Srbiji na što je on pristao. Kalinić, koji je imao putovnice na ime Drago Cesar i Milivoj Mandić, kazao je na Općinskom kaznenom sudu da je kriv za nabavu tih dokumenata, no tek nakon asistencije svog odvjetnika. Na pitanje suca Krešića osjeća li se krivim, prvo je odgovorio 'Pišite što hoćete, svejedno mi je, ne smatram se krivim ni za što'. Nakon što je sudac zbunjeno pogledao odvjetnika Gordana Pregleja, ovaj je rekao 'To nije ono što smo se dogovorili na konzultacijama'. Nakon toga Kalinić je promijenio mišljenje i rekao 'Kriv sam'. Tužiteljica je za njega tražila bezuvjetnu zatvorsku kaznu od 1,5 godine i ukidanje pritvora, a odvjetnik je rekao sud trebao uzeti u obzir priznanje kao i činjenicu da Kalinić na području Hrvatske nije bio osuđivan.

S HRVATSKIM PUTOVNICAMA BJEŽAO NAKON UBOJSTVA
    Kalinić je putovnice koristio u bijegu nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine. Prema optužnici je 25.
    kolovoza 2006. ušetao u policijsku postaju u Zagrebu i zatražio putovnicu na ime Drage Cesara. Izdali su mu je istog dana, a sve dokumente sam je potpisao. Zbog izdavanja te putovnice pokrenuta je i istraga u PUZ-u. Drugu putovnicu zatražio je 25. siječnja 2009. Obje su našli kod njega nakon što ga je ranio Miloš Simović. U Srbiji ga čeka odsluženje kazni od 40 i 35 godina.

SMETAJU MU FOTOREPORTERI
    Nakon što su ga u lisicama priveli na sud, ometen bljeskalicama fotoaparata, Kalinić je sa smješkom rekao 'Da sam znao ne bih ni došao da me tu slikate'.

U Srbiji ga čeka 75 godina......http://www.24sata.hr/news/kalinic-os...srbiju/187784/
    Last edited by berekina; 24-08-10 at 11:34.
    "Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering" by Jedi Master Yoda

Page 309 of 321 FirstFirst ... 209259299305306307308309310311312313319 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)