Page 305 of 321 FirstFirst ... 205255295301302303304305306307308309315 ... LastLast
Results 7,601 to 7,625 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    2,045
    Thanks Thanks Received 
    6,293
    Thanked in
    2,925 Posts

U Crnoj Gori (ne)moguće iskazati lično nezadovoljstvo

U Crnoj Gori nije lako izraziti individualni protest i nezadovoljstvo.

O tome govori primjer američkog državljanina, rođenog u Beranama Jovana Lončara koji je pokušao da na gradski bilbord postavi sliku divlje deponije u Beranama i upozori javnost na odnos grada prema ekologiji i ljudskom pravu na zdravu okolinu. Bilbord je tokom noći skinut po nalogu opštine.

Lončar, koji preko dvije decenije živi u Americi čiji je državljanin, pokušao je da upozori javnost na ekološku crnu tačku, deponiju smeća u Beranama koja se nalazi kraj Vasovog izvora.

On je fotografiju sa divljim smetlištem i natpisom "Dokle?" postavio na bilbord u Beranama čime je namjeravao da Moja poruka je bila da probudim u ljudima građansku svijest jer to nije deponija već apokalipsa. Fotografija ne može dočarati kako to izgleda.

ukaže Berancima da deponija ugrožava izvor pitke vode, stanovništvo koje tu živi i manastire koji se nalaze u blizini. Međutim, reklamni pano su skinuli beranski vatrogasci.

"Moja poruka je bila da probudim u ljudima građansku svijest jer to nije deponija već apokalipsa. Fotografija ne može dočarati kako to izgleda. Tu je medicinski otpad, tu se samo odlaže smeće. Ne mogu da vam opišem smrad sa deponije, koja se često zapali. Srećom ove godine je puno kiše pa se to nije događalo. Inače, kompletan grad je u smradu od te deponije. Ona je napravljena potpuno nelegalno, na izvoru pitke vode! Na sredini fotografije na bilbordu se nalazi i napis Vasova voda. Htio sam da poručim gradonačelniku da je jedini, ne u gradu, državi ili regiji, već možda jedini gradonačelnik na planeti, koji je napravio deponiju na izvoru pitke vode", kaže Jovan Lončar.

Prije postavljanja bilborda, Lončar je, kao što bi to uradio kojim slučajem i u Americi, istražio da li je taj vid protesta zakonit i da li krši bilo čija prava. Kada je ustanovio da se radi o potpuno legalnoj aktivnosti, platio je postavljanje panoa sa upozorenjem na divlju deponiju.

Na pitanje šta bi se dogodilo u Sjedinjenim Državama ukoliko bi opština naložila skidanje tog panoa, a to obavili lokalni vatrogasci, Lončar kaže:

Smeće na Vasovom izvoru, 12. avgust 2010
    "Kompletno rukovodstvo opštine danas ne bi imalo posla, kompletna vatrogasna jedinica bi smijenila direktora vatrogasne jedinice, jer, ljudi, vatrogasna jedinica se penje i skida bilbord! Ja to nijesam mogao da vjerujem.Četvorica vatrogasaca su se zalećeli na mene - ko sam ja, šta si ti, bježi odavde.... Znači, očigledna bahatost opštine, misle da mogu da rade šta hoće!"

Opravdanje u nerješenim računima

Predsjednik Opštine Berane Vuka Golubović tvrdi da je isključivi razlog skidanja panoa raskidanje ugovora sa preduzećem koje je vlasnik bilborda zbog neplaćanja dažbina opštini i uvjerava da će i ostali panoi biti skinuti do potpisivanja novog ugovora.

"Ustanovljeno je da postoji veliki dug od strane Metropolisa opštini, da nijesu ispoštovane obaveze. Najvjerovatnije će se raskinuti ugovor sa Metropolisom zbog takve situacije i vjerovatno ćemo tražiti zaključenje novog ugovora. Znači da će na tim bilbordima moći kasnije, kada se ugovori novi zaključe, moći da se postave panoi raznoraznih sadržina. Ne baš svih ali svakako onih kako je to ugovorom precizirano."

Smeće na Vasovom izvoru, 12. avgust 2010
    RSE: Budući da je naloženo uklanjanje samo jedne reklame i to upravo one koja govori o odnosu Opštine prema ekologiji i pravu na zdravu životnu sredinu. Ipak, samo je taj bilbord uklonjen, a ne i svi ostali?

"Pa, i ostale će skinuti - vjerovatno. To je to iniciralo i tako će ovih dana doći do raskidanja ugovora sa Metropolisom. Kada se ovo bude uspostavilo i ustanovilo, normalno je da će moći to da se postavi na ovim bilbordima."

Jovan Lončar će narednih dana podnijeti tužbu protiv opštine koja je skinula uredno plaćeni pano. Krajnji cilj Lončarove aktivnosti treba da bude uklanjanje deponije sa Vasovih voda.

"Odštampao sam preko dvije hiljade flajera. Evo, danas ću da ih dijelim po gradu da ljudi vide šta oni rade, kako cijepaju, kako je bilbord izgledao. Kontaktirao sam juče ambasadu SAD i niko ne može da vjeruje šta su mi uradili .Ja tražim pomoć jer ne znam kome više da se obratim, šta rade više od ovoga grada", pita se Lončar.

izvor: http://www.slobodnaevropa.org/conten...a/2127006.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Poznati lik BERANKRSH , moj dugogodishnji politichki oponent,Gospodin Jovan Lonchar humanista i donator, uvijek spreman ko zapeta pushka da pomogne ljudima u nevolji. chovjek vrijedan poshtovanja,

srdachan pozdrav Gospodinu Loncharu,
    sa zeljom da uspije i zashtiti prirodu u CGi, od SHTAKORIZACIJE SKOROJEVICA .
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    UUUUh kako grijesis o potenciji PINK da utice na svijest mlade generacije....a Boga mi i starijih kojima je ova Crna Gora nekako nemila....PINK JE MNOGO MOCAN!!!

POzdrav
    Ne mozemo za to da krivimo pink, isto kao sto ne bi mogli da krivimo ni neku stanicu koja bi pustala XXX u sred bijela dana. Krivi su oni sto im to dozvoljavaju, tj. agencija koja je sastavni dio ove vlade kojoj iz nekog razloga odgovara pink retardizacija sopstvenog naroda.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://nebojsacelebic.b0x.me/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Društvo - Subota, 14. avgust 2010. godine

U Goliji nakon 41 godinu u jami pronađene kosti vjerenika Tomaša Kankaraša i Milke Aligrudić

Misteriozno „vjenčanje“ u Golubnjači

Istražujući jame u Goliji kod Nikšića, međunarodna ekspedicija speleologa slučajno je, 11. avgusta, u jami Golubnjača pronašla skelete muškarca i žene, za koje rodbina i mještani pretpostavljaju da pripadaju Tomašu Kankarašu i Milki Aligrudić, koji su u tom mjestu misteriozno nestali 27. jula 1969. godine

Nikšić – U golijskom selu Javljen, kod Nikšića, juče su iz oko 35 metara duboke jame Golubnjača izvađeni skeleti muškarca i žene, za koje su rodbina i mještani sigurni da pripadaju vjerenicima Tomašu Kankarašu i Milki Aligrudić, koji su u tom mjestu misteriozno nestali 27. jula 1969. godine. Vidno potresen Stevan Kankaraš kaže: „I prije zvanične potvrde istražnih organa siguran sam da su to ostaci mog brata i njegove vjerenice. Na to upućuje pronađeni vjerenički prsten sa inicijalima M.V., a prepoznao sam i ostatke karirane košulje koju je tada nosio pokojni Tomaš. Čim su nas obavijestili da su to speleolozi pronašli u jami na svega kilometar od kuće, jasno nam je bilo da su u njoj tragično završili naši Tomaš i Milka, za kojima smo decenijama uzaludno tragali i dugo se nadali da će nam se odnekle javiti, možda iz inostranstva“.
    Agoniju porodica Kankaraš i Aligrudić, dugu više od četiri decenije, riješila je, sasvim slučajno, međunarodna ekspedicija speleologa, koja je istražujući golijske jame, 11. avgusta u suton, ušla u Golubnjaču i naišla na skelete muškarca i žene, u razmaku oko dva metra. Iz parčeta ženske garderobe ispao je zlatni prsten sa monogramom M.A., a pronađen je i pištolj. Odmah su obavijestili o tom otkriću i zao glas je ubrzo stigao do Tomaševe braće: Milića, Mašana i Stevana, koji već 41 godinu iščekuju da saznaju istinu o misterioznom nestanku dvoje mladih, koji su vjereni u aprilu 1969. i za septembar planirali svadbu, ali je umjesto veselja tragično završeno „vjenčanje“ u Golubnjači – Tomaš je imao 32, a Milka 23 godine.
    - Tomaš i Milka su kod nas – prisjeća se Stevan – u katunu Stozi bili dva dana, prvi put zajedno. Te kobne nedjelje pošli su ka Nikšiću, jer je on u ponedjeljak trebalo da radi (bio je komandir straže u zatvoru), a ja sam otišao na Krstac da potrgujem i da se nađemo kući u Javljenu. Kako ih poduže nije bilo ja krenem ka katunu, vjerujući da ću ih sresti. Oni su, međutim, prije stigli u selo, svratili kod starog i dobrog komšije Marka Bjelice i pošli da čekaju autobus. Od tada im se gubi svaki trag. Pošto Tomaš nije došao na posao, raspitivali su se gdje je i tako do nas stiže glas da ga nema. Drugog dana po saznanju da su nestali, mi braća, dvadesetak mještana i milicija sve smo pretražili u selu i okolini. Do jame, na tridesetak koraka od nikšićkog puta, dolazilo je nekoliko ljudi, ali nikakav trag nije ukazivao da bi mogli biti u njoj, niti ih je tuda staza navodila. Nijesmo ni jednog trenutka, ni za sve ove četiri decenije, posumnjali da bi im neko iz ovoga kraja mogao doći glave. Tomaš je bio snažan za dva pojača momka i još naoružan pištoljem, a ni mi, niti naši stari nijesmo učinili ništa nikome da bismo posumnjali na osvetu. Takođe, tokom boravka kod nas nijesmo mogli primijetiti ništa što bismo protumačili kao loš predznak njihovog tragičnog kraja. Pogledi su im otkrivali toliku zaljubljenost da, takoreći, ni minut nijesu mogli jedno bez drugog. Možda su to pred nesreću bili toliko poneseni jedno za drugo. Tomaš je bio naočit, miran, blage prirode, a Milka se tog prvog i jedinog susreta sa nama predstavila u najljepšem svijetlu: fina, pametna, vaspitana. Ponašala se onako kako bi čovjek poželio da u kući ima takvo čeljade – objašnjava Stevan, napominjući da je Tomaš učio strane jezike i u osnovi znao šest. To je, kako veli, i rodbinu i istražne organe navelo na pomisao da je otišao u inostranstvo, tim prije štro su i Milkina braća živjela u Parizu.
    Priznajući da ne zna kada mu je bilo teže – u trenutku saznanja za nestanak brata i nesuđene snahe ili sada kada su njihovi ostaci pronađeni u jami nadomak kuće, Stevan kroz suze izražava bar djelić olakšanja nagovještaj rasvjetljavanja četvorodecenijske agonije dvije porodice.

Očekuje se nalaz forenzičara

Da li su kosti, odjeća i stvari zaista pripadali vjerenicima Tomašu Kankarašu, iz Golije, i Milki Aligrudić, iz Balabana u Zeti, kao i da li je riječ o ubistvu i samoubistvu ili ih je neko treći ubio trebalo bi da utvrde istražni organi i stručnjaci Forenzičkog centra u Danilovgradu, kojima su dostavljeni pronađeni ostaci.
    Iz jame Golubnjača, ostatke su, juče, izvadili članovi „Javorkove“ Gorske službe spasavanja Nenad Stolica, Budimir Backović i Miško Kosić, a tom činu su prisustvovali inspektori policije i brojni žitelji Golije.

G. Knežević

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...8-14&id=189995

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Vijesti, 14. avgust 2010

„Tomaš je znao što nije smio da zna”

POSLIJE ČETIRI DECENIJE IZVAĐENE KOSTI NESTALIH VJERENIKA SA GOLIJE OTVORENA NOVA MISTERIJA – KAKO SU DOSPJELI U JAMU

Javljen, Golija – Stevan, Mišo i Mašan Kankaraš nijemo su gledali u otvor Pavlove jame u golijskom selu Javljen, četrdesetak kilometara od Nikšića, i čekali da pripadnici policije i Gorske službe spasavanja iznesu kosti njihovog brata Tomaša i njegove vjerenice Milke Aligrudić, koji su nestali 26. jula 1969. godine.
    Nijesu željeli ništa da komentarišu, ali njihov bolan izraz lica i uznemireni pogledi govorili su dosta. Bila su tu i njihova djeca, rođaci, kumovi, komšije. I svi su čekali da se makar jedna misterija, stara više od četiri decenije riješi, da se nađu tijela nestalih vjerenika. Pronalaskom njihovih kostiju druga misterija tek počinje – kako su dospjeli tamo.

Inspektor za krvne delikte i članovi Gorske službe spasavanja, Budimir Bijelić, Nenad Stolica i Miško Kosić, akciju su počeli oko 14,15 i nakon dva sata iznijeli iz jame kese sa kostima nesrećnih vjerenika, koje je porodica uzalud tražila godinama.
    Jama je od glavnog puta udaljena tridesetak metara, obrasla je drvećem i šipražjem, okolo se nalazi kamenje i jedva je vidljiva. Za nju je mali broj starijih mještana znao, a ni oni nijesu sa sigurnošću mogli da pokažu njenu tačnu lokaciju.
    Daleke 1969. godine policijski službenik Tomaš, naočit mladić i jedan od uglednijih Golijana u to vrijeme, kome su falila dva ispita da završi višu školu u Sarajevu i postane upravnik zatvora u Nikšiću, došao je kod svojih u Goliju sa Milkom Aligrudić, sa kojom se vjerio dvadesetak dana prije njihovog nestanka. U nedjelju, 26.jula krenuli su kući i čekali prevoz. Miladin Bjelica, koji je radio kao pisar, a kasnije bio predsjednik Golije, nije ni slutio da će biti posljednja osoba koja će ih vidjeti žive.

Od toga dana Tomašu i Milki se gubi svaki trag. Uzalud su ih porodice tražile. Čak se i pričalo da su viđeni negdje u inostranstvu i porodicama nije ostalo ništa drugo nego da vjeruju makar u tu priču. Nijesu ni slutili da se na kilometar od Tomaševe rodne kuće u Pavlovoj jami nalaze njihova tijela.
    „U maju sam speleolozima koji su došli da prave mapu neistraženih jama kazao da na mom imanju postoji jama u koju niko nije silazio. Zabilježiše je i ovoga ljeta dođoše da i nju istraže. Nijesam ni slutio šta ta jama krije. Kada me sestra pozvala i rekla šta su speleolozi otkrili bio sam šokiran. Nijesam vjerovao da će se nakon 41 godinu njihova tjela pronaći i to baš na mom imanju u blizini Tomaševe kuće...A kakvi su njih dvoje bili. Savršene osobe kojima je falilo samo da se uzmu“ sa uzdahom i tiho, da ne bi poremetio mir koji je oko njega vladao, ispričao je Blažo Kankaraš, Tomašev brat od strica.
    Biospeleološka ekspedicija „Golija 2010“ koju čini 11 istraživača iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Austrije i Francuske došla je u Goliju 5. avgusta da istražuje neistražene jame. Nijesu ni slutili da će otkriti misteriju staru 41 godinu.

„Prije dvije večeri nas nekoliko spustilo se u jamu koja je duboka oko 35 metara. U pitanju je čista vertikala a na dnu jame je prilično strm sipar. Nijesmo ni slutili šta nas čeka na dnu“, ispričala je „Vijestima“ Ivana Njunjić, jedan od biospeleologa koji je otkrio kosti.
    „Kosti su bile već smrskane u djelovima, mada je lobanja ženskog kostura bila dosta očuvana. Ženski kostur je bio bliže ulazu, na vrhu sipara dok se muški nalazio 20 metara niže. Na ženskoj lobanji, na potiljku postoji rupa od metka“ priča 23-godišnja apsolventkinja biologije iz Srbije, kojoj, kako reče, nije prvi put da se na speleološkim ekspidicajama susretne sa ljudskim kostima.
    Ipak priznaje da je prvi put naišla, na kosti koje su relativno svježe.
    „Na ženskom kosturu je bila zelena haljina i sandale svijetlo- braon boje, a pored je stajala mala crna tašna sa ručkom. Kod muškog kostura nije bilo lobanje, imao je plavo-bijelu kariranu košulju i braon pantalone. Pronašli smo i jednu mušku braon cipelu. U džepu haljine pronašli smo zlatni prsten na kome se nalaze ćirilični inicijali I. M. Našli smo i i pištolj beretu bez šaržera i ručnu bombu bez upaljača“, rekla je Ivana Njinjić.

Pretpostavljaju da je odjeća ostala cijela jer je u pitanju sintetika pa je ni tolike godine, ni voda koja je izvirala iz jame, u kojoj je i prije dvije večeri, ali i juče, bilo hladno i vlažno, nijesu oštetile.
    Kada su izašli vani kazali su Dragu Peroviću, čovjeku koji je njihova veza za Goliju, šta su našli. Sjutradan ih je kontaktirala Tomaševa porodica, koja je po opisu garderobe, prstena i pištolja zaključila da se radi o njihovom bratu i njegovoj vjerenici.
    „Dobro ljudi kažu da od zla postoji još gore. Današnji dan nam je teži nego onaj kada su nestali. Još teže je to što znamo da su tolike godine njihova tijela trunula nedaleko od kuće. Eto, tješi nas jedino činjenica da će i oni konačno imati grob i da će njihove kosti počivati tamo gdje im je i mjesto, a ne u jami“ jedva je prokomentarisao jedan od braće, skrhane bolom.

Kosti su prebačene u Podgoricu gdje će patolozi obaviti obdukciju i utvrditi uzrok smrti. Zatim slijedi istraga i Kankaraši se nadaju da će i nova misterija biti otkrivena. Sumnjaju da je njihov brat ubijen “zato što je znao i ono što nije smio da zna”. Nadaju se samo da neće trebati još 41 godina da se prava istina o smrti Tomaša Kankaraša i Milke Aligrudić, iz zetskog sela Balabani, sazna.

Svetlana MANDIĆ

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Ubicu pravda nije stigla, a možda je i živ ubica

IZ JAME U GOLIJI IZVAĐENI POSMRTNI OSTACI TOMAŠA KANKARAŠA I MILKE ALIGRUDIĆ

Kraj agonije duge četiri decenije Članovi Gorske službe spasavanja Miško Kosić, Budimir Backović i Nenad Stolica, u prisustvu inspektora nikšićke policije i krim tehničara, juče su iz Jame Golubara, sa dubine 35 metara, u golijskom selu Javljen izvadili ostatke kostiju, kako se pretpostavlja Tomaša Kankaraša (32) i Milke Aligrudić (23), koji su nestali 27. jula 1969. godine.
    Kosti i predmeti pronađeni u jami otpremljeni su na ekspertizu u Forenzički centar u Danilovgradu.
    Agoniju dugu četiri decenije, kako kaže Tomašev stariji brat Stevan, koji se sve ovo vrijeme budio i odlazio na spavanje sa mišlju da će umrijeti sa ranom na srcu, te da neće saznati šta se desilo sa njegovim bratom i snahom, razriješili su članovi međunarodne speleološke ekipe koji su prije tri dana po povratku iz susjednog sela Zlostup svratili u Jamu Golubnjaču, da ispitaju taj teren. On naglašava da su speleolozi sasvim slučajno svratili u tu jamu, te da nikad niko u nju nije ulazio.
    - Jedan od članova ekipe je rekao da je po karti znao kuda vodi put do jame u koju su se spustili njih troje - dva muškarca i djevojka. U razmaku od dva metra našli su dva skeleta, a po kostima su naslutili da se radi o muškom i ženskom skeletu. Kada su pomjerili jedan od njih, iz garderobe je ispao zlatni prsten sa monogramom M. A. Speleolozi su odmah o događaju obavijestili dr Draga Perovića, a on je istog trenutka s obzirom na to da Golijanin, i da je bio upoznat sa situacijom, pretpostavio da bi to mogli biti posmrtni ostaci mojih brata i snahe. Perović je pozvao telefonom mog brata u Nikšiću Milića i obavijestio ga, a potom je on kazao meni. Obojici nam je bilo jasno da su to skeleti naših bližnjih - priča Stevan, dodajući da su se dogovorili da sjutradan njegov sin Janko dođe iz Nikšića kako bi u Čarađe zatekli speleologe, koji su namjeravali da iz Crne Gore idu za Republike Srpsku.
    - Tako je i bilo. Našli smo njih troje. Pokazali su nam snimke i burmu. Ispričali su da su u jami zatekli i pištolj, te da je na mom bratu bila i karirana košulja. Kao da sad tu sliku imam pred očima, jer zaista je bila takva - u tri boje, crnoj, bijeloj i nekoj crvenkastoj. To kažem iz razloga što su Tomaš i Milka, kod nas na planini Stozi bili dva dana, prvi put zajedno. Sjećam se toga dana, bila je nedjelja, 27. jul 1969. godine, pošli su u Javljen da čekaju mostarski autobus, jer je Tomaš u ponedjeljak trebalo da se javi na posao, radio je kao komandir straže u nikšićkom zatvoru. Pošto nije došao na posao, kolege su se raspitivali gdje je. I u planinu Stogu je stigao glas da ga nema. Brat Mišo i ja, komšije, milicija iz Nikšića, pretraživali smo teren, ali je sve bilo uzalud. Sa planine sam došao u Krstac da nešto potrgujem za kuću, sa namjerom da ću se sresti sa njima, ali od njih nije bilo traga ni glasa. Kasnije sam saznao da su svraćali kod starog komšije Marka Bjelice i produžili. On ih je posljednji vidio - priča Stevan.
    Drugog dana po saznanju da su nestali, kako se on sjeća, krenuli su potrgu za bratom Tomašom i snahom Milkom i pretražili su cijelo područje.
    - Nikakav trag nije ukazivao da su u jami, jer najmanje deset ljudi je prolazilo tim terenom i dolazilo do samog ulaza u jamu, ali niko ništa nije primijetio. S obzirom na to da se jama nalazi u udolini udaljenoj tridesetak metara od ceste, tu nikoga put nije mogao nanijeti, pa ni njih dvoje.
    Ipak, za sve ovo vrijeme nijesmo posumnjali da bi im neko iz okoline mogao doći glave. Nadam se da ćemo konačno saznati šta se dogodilo. To kažem, prije svega iz razloga što njihov dolazak, odlazak i okolina postaju zagonetni i i pitamo se šta ih je natjeralo na to da svoj život okončaju stotinjak metara od kućnog praga - priča Stevan.
    On naglašava da se odavno pribojavao da Tomaš nije živ, jer da jeste javio bi se prvo njemu.
    - Ne bi toliko godina živio ni u inostranstvu, a da se ne javi. Kada je prošlo deset godina, bez glasa, znao sam da nijesu među živima. Godine su prolazile, ali ipak tokom posljednjih godinu dana živio sam sa nekim uvjerenjem da ću saznati kakva im je bila sudbina. Sve je moguće, ali mišljenja sam da takve ljubavi i gledanja kao što su se njih dvoje voljeli nije bilo nadaleko. Minut nijesu mogli jedno bez drugog. Možda baš pred smrt - priča Stevan.

L.N.

Sumnjali na bjekstvo

Tomaš se nakon četvorozazredne škole zaposlio u policiji i pohađao kurseve, nakon čega je završio osmogodišnju školu.
    - Bio je najstariji od nas četvorice braće. Mirne naravi, pogodan, učio je strane jezike i znao čak šest. To je navodilo na sumnju da su pobjegli nekud preko granice ili kod Milkine braće u Pariz - kaže Stevan.
    Stevan se sjeća da je vjeridba bila nekoliko mjeseci ranije, te da je Tomaš i Milka trebalo da se vjenčaju u septembru.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika...tum=2010-08-14
    Last edited by Ćipur; 15-08-10 at 00:53.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Danas: Nakon objave informacije da se Darko Šarić trenutno nalazi u Crnoj Gori, crnogorsko Ministarstvo pravde zatražilo odlaganje potpisivanja Sporazuma o ekstradiciji sa Srbijom

Ministarstvo pravde Crne Gore traži odlaganje potpisivanja sporazuma sa Srbijom o ekstradiciji svojih državljana, saznaje Danas. Reagujući na najavu Snežane Malović, ministarke pravde Srbije, da će bilateralni sporazum biti potpisan u narednih mesec dana, Ministarstvo pravde Crne Gore je, diplomatskim putem, obavestilo srpske kolege da „do toga neće doći tako brzo“, ocenjujući da će taj proces trajati znatno duže. Prema nezvaničnim informacijama, kao razlog se navodi to da se ne zna tačno kad će biti održana sednica Vlade Crne Gore na kojoj treba da se raspravlja o platformi za pregovore. Podsetimo, pregovori Beograda i Podgorice počeli su još jula ove godine, a tim ugovorom bi trebalo da bude omogućeno izručenje sopstvenih državljana okrivljenih za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije i terorizma. Kako objašnjava Danasov izvor, ovakvo objašnjenje Crne Gore za odlaganje iznenađuje s obzirom na to da je Hrvatska, kako bi potpisala sličan sporazum sa Srbijom, po ubrzanom postupku i u kratkom vremenskom roku, promenila čak i sopstveni ustav. Prošle nedelje, Županijski sud u Zagrebu doneo je i prvu presudu da se Srbiji izruči Sretko Kalinić, član zemunskog kriminalnog klana.
    Interesantno je da je iz Ministarstva pravde Crne Gore ovo odlaganje zatraženo nakon objavljivanja informacije u medijima o tome da se Darko Šarić, optužen za šverc više od dve tone kokaina, trenutno nalazi u Crnoj Gori. Kada ugovor bude potpisan, Srbija će od Crne Gore odmah, osim za Šarića, tražiti izručenje i drugih optuženih za šverc kokaina iz Latinske Amerike – Gorana Sokovića, Dejana Šekularca, Borisa Labana, Draška Vukovića i Darka Tošića. Viši sud u Podgorici je u februaru ove godine saopštio da nema osnova da se Srbiji izruče Soković i Šekularac, koji su se tada nalazili u podgoričkom pritvoru, jer Ustav Crne Gore zabranjuje izručenje sopstvenih državljana.
    O tome da se brojni begunci iz Srbije skrivaju u Crnoj Gori govori se već godinama. Podsetimo i da su postojale indicije i da su se pojedini članovi „zemunskog klana“ skrivali u Crnoj Gori, ali i Zvezdan Terzić, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije koji je optužen za malverzacije. Dragan Džajić, bivši direktor Crveni zvezde, dobio je čak i državljanstvo Crne Gore, iako je protiv njega u Srbiji podignuta optužnica.
    Utočište u Crnoj Gori svojevremeno pronašao je i bivši direktor „C marketa“ Slobodan Radulović, koji je iz Srbije pobegao dva dana pre hapšenja članova „stečajne mafije“.
    Osim ovih i haški begunci su nalazili utočište u susednoj državi. Tako je 2007. godine u Budvi uhapšen Rodoljub Raičević, za koga se ispostavilo da je u toj zemlji boravi skoro sve vreme svog bekstva. Istraga je utvrdila da se i Radovan Karadžić pre hapšenja neko vreme skrivao u Crnoj Gori.
    Dvojno državljanstvo
    I pregovori o dvojnom državljanstvu Srbije i Crne Gore već godinama su u ćorsokaku, tako da se to pitanje trenutno rešava po sada važećim zakonima u obe države. To znači da državljani Crne Gore i dalje mogu da dobiju državljanstvo Srbije, dok se obrnuto to može desiti samo u izuzetnim slučajevima, kada se proceni da je reč o osobama od posebnog značaja za Crnu Goru. Uz to se svi građani koji dobiju bilo koje dvojno državljanstvo, pa i državljanstvo Srbije, automatski brišu iz knjige crnogorskog državljanstva.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Danas: Nakon objave informacije da se Darko Šarić trenutno nalazi u Crnoj Gori, crnogorsko Ministarstvo pravde zatražilo odlaganje potpisivanja Sporazuma o ekstradiciji sa Srbijom

Ministarstvo pravde Crne Gore traži odlaganje potpisivanja sporazuma sa Srbijom o ekstradiciji svojih državljana, saznaje Danas. Reagujući na najavu Snežane Malović, ministarke pravde Srbije, da će bilateralni sporazum biti potpisan u narednih mesec dana, Ministarstvo pravde Crne Gore je, diplomatskim putem, obavestilo srpske kolege da „do toga neće doći tako brzo“, ocenjujući da će taj proces trajati znatno duže. Prema nezvaničnim informacijama, kao razlog se navodi to da se ne zna tačno kad će biti održana sednica Vlade Crne Gore na kojoj treba da se raspravlja o platformi za pregovore. Podsetimo, pregovori Beograda i Podgorice počeli su još jula ove godine, a tim ugovorom bi trebalo da bude omogućeno izručenje sopstvenih državljana okrivljenih za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije i terorizma. Kako objašnjava Danasov izvor, ovakvo objašnjenje Crne Gore za odlaganje iznenađuje s obzirom na to da je Hrvatska, kako bi potpisala sličan sporazum sa Srbijom, po ubrzanom postupku i u kratkom vremenskom roku, promenila čak i sopstveni ustav. Prošle nedelje, Županijski sud u Zagrebu doneo je i prvu presudu da se Srbiji izruči Sretko Kalinić, član zemunskog kriminalnog klana.
    Interesantno je da je iz Ministarstva pravde Crne Gore ovo odlaganje zatraženo nakon objavljivanja informacije u medijima o tome da se Darko Šarić, optužen za šverc više od dve tone kokaina, trenutno nalazi u Crnoj Gori. Kada ugovor bude potpisan, Srbija će od Crne Gore odmah, osim za Šarića, tražiti izručenje i drugih optuženih za šverc kokaina iz Latinske Amerike – Gorana Sokovića, Dejana Šekularca, Borisa Labana, Draška Vukovića i Darka Tošića. Viši sud u Podgorici je u februaru ove godine saopštio da nema osnova da se Srbiji izruče Soković i Šekularac, koji su se tada nalazili u podgoričkom pritvoru, jer Ustav Crne Gore zabranjuje izručenje sopstvenih državljana.
    O tome da se brojni begunci iz Srbije skrivaju u Crnoj Gori govori se već godinama. Podsetimo i da su postojale indicije i da su se pojedini članovi „zemunskog klana“ skrivali u Crnoj Gori, ali i Zvezdan Terzić, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije koji je optužen za malverzacije. Dragan Džajić, bivši direktor Crveni zvezde, dobio je čak i državljanstvo Crne Gore, iako je protiv njega u Srbiji podignuta optužnica.
    Utočište u Crnoj Gori svojevremeno pronašao je i bivši direktor „C marketa“ Slobodan Radulović, koji je iz Srbije pobegao dva dana pre hapšenja članova „stečajne mafije“.
    Osim ovih i haški begunci su nalazili utočište u susednoj državi. Tako je 2007. godine u Budvi uhapšen Rodoljub Raičević, za koga se ispostavilo da je u toj zemlji boravi skoro sve vreme svog bekstva. Istraga je utvrdila da se i Radovan Karadžić pre hapšenja neko vreme skrivao u Crnoj Gori.
    Dvojno državljanstvo
    I pregovori o dvojnom državljanstvu Srbije i Crne Gore već godinama su u ćorsokaku, tako da se to pitanje trenutno rešava po sada važećim zakonima u obe države. To znači da državljani Crne Gore i dalje mogu da dobiju državljanstvo Srbije, dok se obrnuto to može desiti samo u izuzetnim slučajevima, kada se proceni da je reč o osobama od posebnog značaja za Crnu Goru. Uz to se svi građani koji dobiju bilo koje dvojno državljanstvo, pa i državljanstvo Srbije, automatski brišu iz knjige crnogorskog državljanstva.
    Brzo je Djukanovicevo okruzhenje stopiralo ovo,izgleda.Naravno,sad ce da se pojavi neko tipa Ranka Krivokapica da kazhe da su sve ovo zlonamjerne insinuacije Srbije,i da CG otezhe ne zato shto shtiti kriminal,nego zbog nekog uzvishenog drzavotvornog razloga.

Naravno,ovo pishem pod uslovom da je vijest tachna,shto je za sada josh neprovjereno.Vrijeme ce pokazati.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ma, nikakve to veze nema sa tim da mi branimo kriminalce, samo mora neki red da se zna, braco Srbi.. sve po zakonu.. tu su paragrafi, pa zagrabi, nek' isto je i djavolu i djakonu..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danashnja politicka situacija u CG u mnogom lici na onu u Italiji (pogotovo jugu Italije),od perioda neposredno posle Drugog svjetskog rata do pochetka 90ih.

Naime,shta se desilo u Italiji? Zahvaljujuci partizanskom pokretu koji je bio veoma aktivan neposredno prije i tokom saveznichke invazije i kasnije italijanske kampanje,komunizam je posle Drugog svjetskog rata u Italiji bio izuzetno popularan.Da bi se njegovo shirenje sprijechilo(naravno,USA i UK su imale debeli interes da tako neshto sprijeche),na brzinu je osnovana glomazna catch all Demohriscanska partija(Democrazia Cristiana),koja je uz pomoc ogromne podrshke na jugu Italije(a osvojene sistemom kupovine i kontrole glasova u kojem je ogromnu ulogu igrala Mafija) pobijedila prve izbore,a zatim uchestvovala u svim sledecim vladama do pochetka 90ih.

Naravno,pomoc Mafije u osvajanju glasova se morala nechim naplatiti,pa je istoj bilo dozvoljeno da svoje poslove obavlja prilicno nesmetano.Zakonske prepreke su uspjeshno zaobilazhene,a vlast je zhmurila,a ponegdje se i aktivno ukljuchivala(naravno,vecinom kada je to znachilo lichnu korist za predstavnike vlasti.)

Medjutim,chitavu tu korupcionashko-mafijashku politicku klimu trebalo je nekako objasniti gradjanima.Reshenje je bilo jednostavno-bauk komunizma je uvelicavan i satanizovan do krajnjih granica,da bi se glasaci naveli da pored svih mana ipak glasaju DC jer jedino ona mozhe da ih shtiti od tog bauka.Iako je komunizam vec od 60ih bio u opadanju u Italiji,a "istorijskim kompromisom" 70ih se pretvorio u malo radikalniju i uglavnom bezazlenu varijantu socijaldemokratije,on je i dalje bio zhigosan kao smrtonosna ideologija protiv koje jedino DC (naravno,sa njihovim pouzdanim saveznicima,crkvom,i individuama poput Riine,Provencana,Bontadea i ostalim "uspjeshnim biznismenima") imaju charobnu formulu.U Italiji je postojala parola: "Kad dodju izbori,zachepi nos i glasaj za DC".

Situacija u CG je danas veoma slicna,s tim shto se komunisticka opasnost zamijenila srpskom opasnoscu.SDPS koalicija do krajnosti razvija teze o raznoraznim srpskim zavjerama u cilju unistenja CG,da bi se kod glasaca tzv suverenistickog bloka(kojih naravno ima sve vishe,jer se sve vishe ljudi s pravom uvjerava u korisnost cg nezavisnosti) razvila paranoja koja ce ih jednostavno obavezati da zaokruze vladajucu koaliciju i pored svih njihovih ociglednih mana,jer su oni(pogotovo Djukanovic i Krivokapic kao perjanice te priche) najveci i najpouzdaniji zashtitnici Crne Gore od srpske agresije.I kada se stvari tako postave,sve se mozhe tolerisati-veze mafije i drzhave,ocigledna i hotimicna nesposobnost drzhavnih organa da se sa organizovanim kriminalom obracunaju,more kontroverznih biznismena sa novcem nepoznatog ili sumnjivog porijekla,izborna propagandna mashinerija zasnovana na finansiranju od tih istih mafijasha i biznismena,i politicki "aktivizam" istih pred izbore,zasnovan na prijetnjama i ucjenama,meshetarenje sa nekretninama i gradjevinskim dozvolama,neuspjeshne privatizacije...Sve je to obichnom,ne mnogo verziranom gradjaninu-suverenisti,ipak manje bitno od mogucnosti da Crna Gora nestane.Naravno,politicka situacija je takva,da zavjere Srbije(ili bilo kog drugog u regionu),sve i da ih ima,ne mogu biti ostvarljive,tako,toga se ne treba bojati.Ali,strah izaziva zhmurenje,pa je SDPS-u potreban.

Naravno,isto kao shto je Demohriscanska partija imala odlicne saveznike u skleroticnoj,bezbojnoj,jednako korumpiranoj,tobozhe opozicionoj Socijalistickoj partiji,tako i SDPS ima sjajne prijatelje u opoziciji CG,pogotovo onoj koja nosi srpski nacionalni predznak.Njihov je zadatak,da u pravo vrijeme ispricaju neku mracnjacku srpsku nacionalisticku pricu sa pochetka 90ih,naravno,da bi vlast to predstavila kao krunski dokaz o povampirenom chetnishtvu,srpstvu,shovinizmu,ucescu "beogradskog kanabea" i tako dalje i tome slicno.I onda prica krece nanovo-paranoja se ponovo shiri kako se izbori sve vishe primicu,referendum kao da se iznova i iznova ponavlja,a Koalicija se uvijek provuce i pobijedi. Naravno,poslije pobjede se odnosi sa Srbijom (i ostalim susjedima,ako suvishe gorljiva retorika zakaci josh ponekoga) peglaju,jer,zaboga,treba pokazati EU i NATO zemljama da je CG "ozbiljna drzhava", spremna za "stabilnost,saradnju i kompromis" u regionu.

Problem sa ovom politikom je sledeci-medjunarodni faktori polako pocinju da gube strpljenje,a regionalna politika je trenutno takva,da je na sceni povezivanje bivshih neprijatelja,Srbije i Hrvatske,koje zdushno podrzhava chitava medjunarodna zajednica(chak nevoljko i Rusija),jer to,vishe nego ishta,doprinosi stabilnosti Balkana.Nespremnost CG da uhvati taj voz,ukoliko je bude,dovodi do autiranja CG na regionalnoj,a time automatski i medjunarodnoj sceni.Medjutim,jasno je da je (polu)mafijashko krilo SDPS-a spremno i na to,samo da bi ochuvalo svoje pozicije i svoj kapital.Neki indikatori pokazuju(nazhalost,sad se mora uci u nagadjanja) da u DPS-u postoji struja spremna da sprovede obrachun sa organizovanim kriminalom,ali pitanje je da li je dovoljno jaka.Jedno je sigurno-takvi se pokushaji pokushavaju presjeci u korijenu,naravno,oprobanim receptom-staviti pred te ljude srpski predznak.U svakom slucaju,pred nama je vruca politicka jesen,koja ce,kako se CG bude polako priblizavala uclanjenju u NATO i pregovorima sa EU,biti josh toplija(ili neko drugo godisnje doba).
    Last edited by Recordare88; 15-08-10 at 23:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OCTAVIAN View Post
    I ja se slazem da autor ovaj tekst moze sebi nabiti u dupe
    Pun je text fora ka Zhabljak semafora

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Brzo je Djukanovicevo okruzhenje stopiralo ovo,izgleda.Naravno,sad ce da se pojavi neko tipa Ranka Krivokapica da kazhe da su sve ovo zlonamjerne insinuacije Srbije,i da CG otezhe ne zato shto shtiti kriminal,nego zbog nekog uzvishenog drzavotvornog razloga.

Naravno,ovo pishem pod uslovom da je vijest tachna,shto je za sada josh neprovjereno.Vrijeme ce pokazati.
    Evo i potvrde sa Portala Analitika da nece da potpisu:

"...Izvor Portala Analitika iz Ministarstva pravde je saopštio da nikakav zvanični dopis iz Ministarstva nije upućen kolegama u Srbiji, niti postoji razlog da se odlažu pregovori o zaključenju Sporazuma o ekstradiciji.

Prethodno je neophodno da se Ministarstva pravde dvije države usaglase oko krivičnih djela koja će biti predmet sporazuma. Kao što je poznato u prijedlogu Ministarstva pravde Srbije nijesu obuhvaćena krivična djela ratnog zločina, a crnogorska strana smatra da bi taj korpus krivičnih djela trebalo da bude predmet Ugovora..."

Da nije tragicno bilo bi komicno. Izgleda da su nam sarici, terzici i slicni Vodjini pajtasi vazniji od reputacije drzave. Srbija i Hrvatska potpisu nesto sto se zove sporazum o izrucivanju optuzenih za organizovani kriminal, ponude nama da i mi potpisemo, mi kazemo svakako ali mjesec kasnije hocemo da pregovaramo da se ukljuce i optuzeni za ratne zlocine. Cudi me da ne traze da se ukljuce i optuzeni za ilegalni lov na kitove.

Naravno, ni na pamet im ne pada da potpisu ono sto su Srbija i Hrvatska vec potpisale pa da se o novim sporazumima o drugim zlocinima vode posebni pregovori. Ne, treba ovo otezati koliko se moze i usput simuliralti dobru volju da se saradjuje.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Srbija i Hrvatska potpisu nesto sto se zove sporazum o izrucivanju optuzenih za organizovani kriminal, ponude nama da i mi potpisemo, mi kazemo svakako ali mjesec kasnije hocemo da pregovaramo da se ukljuce i optuzeni za ratne zlocine. Cudi me da ne traze da se ukljuce i optuzeni za ilegalni lov na kitove.

Naravno, ni na pamet im ne pada da potpisu ono sto su Srbija i Hrvatska vec potpisale pa da se o novim sporazumima o drugim zlocinima vode posebni pregovori. Ne, treba ovo otezati koliko se moze i usput simuliralti dobru volju da se saradjuje.
    Upravo!...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post

A kako da im padne na pamet kad je Gazdi&co taj sporazum Srbije i Hrvatske glavni problem.

Naravno,mozhe se uskoro ochekivati neka zhustra debata o nekom od "identitetskih" pitanja,morace se ovo nekako zabashuriti.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

http://www.vijesti.me/index.php?id=346278

Zna li ko sto vise o ovome..izgleda mi kao jos jedan dokaz bahatosti crnogorske policije..i jos jedno pitanje..zasto je Bd jedini grad u Cg u kome je stacioniran toliki broj PJP jedinica?

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

a osveta za ono iz Kangarooa posto je gazda Sparte pucao na neke njihove kolege

koga briga sto je to u sred spica sezone, a ionako je to dobro za turizam..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Umjesto da se liječe od nervne bolesti, rade u policiji!

Vijesti, 16. avgust 2010.

Specijalci rušili sve pred sobom

VIŠE OSOBA POVRIJEĐENO TOKOM POLICIJSKE RACIJE U BUDVANSKOJ DISKOTECI “SPARTA”

Budva - Uprava elitne budvanske diskoteke „Sparta“ podnijeće tužbu protiv posebne jedinice crnogorske policije i njenog rukovodioca zbog, kako su naveli, „pretjerane upotrebe sile, te nanošenja materijelne štete od deset hiljada eura prilikom racije koja je juče ujutru, dva i po sata izvedena u tom popularnom noćnom lokalu“.

Prije zore, juče oko 2.20 časova ispred ulaza diskoteke na bulevaru parkiralo se oko deset džipova, iz kojih je munjevito izletjelo 60 pripadnikia elitne jednice, blokirajući kompletan prostor oko noćnog lokala. Pripadnici jedinice uletjeli su u diskoteku, gdje je menadžerima lokala rečeno da se racija izvodi zbog „dojave o pojedininim osobama koje tu izlaze“.
    Tada je nastao pravi metež. Oko 350 gostiju diskoteke počeli su da napuštaju lokal, a obezbjeđenje diskoteke zaleglo je ispred ulaza, naočigled brojnih prolaznika. Specijalci su čak izveli i dresirane pse, koji su „njuškali“ desetak pripadanika obezbjeđenja „Sparte“ koje je sa rukama na leđima, ležalo potrbuške na samom ulazu.

Akcija je trajala oko pola sata, ali kako je „Vijestima“ rekao suvlasnik “Sparte“ Mirsad Prentić „ ništa nije pronađeno, ako je za čim i bilo potrage“.
    “Ono što se desilo je krajnje frapantno, usred turističkog mjesta i naočigled naših brojnih gostiju, među kojima je bilo više od polovine stranaca dogodila se racija, koja ne vjerujem da je do sada izvršena u Budvi. Nanijeta nam je velika šteta, nije riječ o materijalnoj, koliko o šteti koja je nanijeta renomeu našeg lokala, da ne govorimo o strahu koju su preživjeli naši gosti, što će im vjerovatano kao jedno izuzetno ružno iskustvo ostati u sjećanju”, kazao je za “Vijesti” Prentić, dodajući da je angažovan advokatski tim koji će tražiti nadoknadu štete.

On je kazao da će, osim štete zbog neplaćenih računa, polomljenog inventara, samo uništavanje podijumskog stakla košatati tri hiljade eura.
    “Šteta se procjenjuje na oko deset hiljada eura. Nakon racije prizor je bio stravičan, svuda polomljeno staklo, prevrnuti stolovi”, kazao je Prentić.
    Kako navode sagovornici „Vijesti“, o onome što je preživjelo obezbjeđenje diskoteke, najbolje svjedoče ljekarske potvrde o zadobijenim povredama.
    Njih desetorica, odmah su ujutru bili u budvanskom Domu zdravlja gdje su im date ljekarske potvrde o povredama, a slučaj je prijavljen policiji.
    Pripadnik obezbjeđenja Slavko Filipović kaže da su specijalci rušili sve pred sobom, stolove, goste.
    “Izveli su napolje i jednog kolegu su više puta udarili, iako im niko nije pružao otpor. Polijegali su nas ispred ulaza, gdje su nas udarali čizmama. Doveli su i pse”, priča Filipović, ističući da tako nešto, i dok je bio pripadnik policije, nikada nije vidio.

Njegov drug, koji je imao istu sudbinu, Darko Jovanović nadovezuje se da je najgore to što su gosti dikoteke bukvalno bili šikanirani.
    “Mnogi od njih u tom trenutku nijesu znali šta da rade. Jedna djevojka je pala, staklo je letjelo na goste od udaraca pendreka. Bili su u pancirima sa fantomkama na glavi”, kaže Jovanović.
    Gost lokala i očevidac racije Boško Nenezić ogorčen je što se nešto tako može desiti u ovo vrijeme.
    ”Nijesam mogao da spavam cijele noći, jedostavno pomislio sam u prvi mah da je riječ o nekoj paravojnoj jedinici. Kako su uletjeli, dvije djevojke koje su bile tu do nas su bukvalno odgurnuli. Tako nešto nijesam doživio za 41 godinu svoga života, a vidio sam mnogo toga. Takve scene nijesu bile ni ratnih 90- tih”, priča Nenezić.

Pripadnik obezbjeđenja Mićo Banjević navodi da je posebno traumatična scena bila izvođenje trudnice, koja je te noći došla u lokal, ali joj je od stresa zbog racije pozlilo, te su je hitno iznijeli vani.
    “Polomili su i vrata detektor na ulazu u diskoteku, njih 60 je uletjelo i rušilo sve pred sobom”, opisao je Banjević.
    Tri američka državljanina, koji su poslovno došli na par dana u Crnu Goru, Fred, Rajan i Dag, šokirani su scenama koje su vidjeli navodeći da su prvi put u Crnoj Gori, ali sve ljepote koje su vidjeli zaboravili su se te noći pred scenama policijske racije.
    Policija je na izlazu tokom cijele noći legitimisala sve koji su bili u diskoteci, te vršila pretres torbi djevojka.
    Uprava „Sparte“ navodi da će bez obzira na sve što se izdešavalo, diskoteka nastaviti sa radom, te se putem medija izvinjavaju svim gostima zbog neprijatnosti koje su doživjeli u njihovom lokalu.

Ralević: Sve je bilo po zakonu

Uprava policije saopštila je sinoć da je racija u “Sparti” sprovedena na osnovu zaključka štaba operativne akcije „Ljeto 2010", jer se raspolagalo podacima i saznanjima da su u tom klubu česte konfliktne situacije u kojima učestvuju i pripadnici obezbjeđenja objekta i da se kod određenih lica može pronaći vatreno oružje i drugi predmeti koji bi mogli ugroziti bezbjednost.
    U saopštenju koje je potpisala portparol Uprave policije Tamara Ralević prilikom akcije u klubu je bilo ”nekoliko stotina građana, među kojima je bio jedan broj bezbjednosno interesantnih osoba, kao i onih poznatih policiji po delikvenciji”.
    “Prema gostima lokala i osoblju ni u jednom slučaju nije upotrijebljeno sredstvo prinude, a prije preduzimanja mjera i radnji, policijski službenici su iz noćnog kluba izveli jednu ženu u drugom stanju”, navodi se u saopštenju.
    Iz Uprave policije tvrde da je tokom akcije, “iz zasad neutvrđenih razloga”, sa jednog stepeništa na tri pripadnika interventne sa plafona pala tabla i nanijela im lakše povrede. Ralević tvrdi da je u akciji u “Sparti” policija postupala profesionalno i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

M.Đ.

V.L.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Uprava policije saopštila je sinoć da je racija u “Sparti” sprovedena na osnovu zaključka štaba operativne akcije „Ljeto 2010", jer se raspolagalo podacima i saznanjima da su u tom klubu česte konfliktne situacije u kojima učestvuju i pripadnici obezbjeđenja objekta i da se kod određenih lica može pronaći vatreno oružje i drugi predmeti koji bi mogli ugroziti bezbjednost.
    Kakvo opravdanje..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Mada, gledao sam sad snimak iz diskoteke na TV Vijesti. Nema ništa naročito.

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Uslo ih je 60? Svi u pancirke? I maske na glave?
    Jesu li sto nasli?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Oružje za masovno uništenje.

Thanks Thanks Given 
    1,768
    Thanks Thanks Received 
    617
    Thanked in
    465 Posts

evo na TV Sun integralni snimak

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Ko pise za ove Vijesti bas me zanima, jer greske postaju toliko ocigledne i glupe, ma...I to su neke dnevne novine. Ako vec ne mogu raditi kako valja neka ne rade. Nije strasno, ali ovo se ne moze stalno desavati. Obratiti paznju na boldovani dio

Podgorica- Nekoliko sati prije nego što je prvi helikopter za kontrolu drumskog saobraćaja poletio juče sa heliodroma Kliničkog centra u tu ustanovu, na odjeljenju za obdukciju dopremljena su tijela dvojice poginulih u toku noći između subote i nedjelje.

Podgoričanin Predrag Daković(31) stradao je u nedjelju, u sedam časova ujutru, krećući se iz Budve ka Cetinju. U mjestu Zagrađe, nedomak Cetinja, on je “suzuki sviftom”udario u autobus i na licu mjesta ostao mrtav. Saobraćaj je pušten oko 11 sati. Daković je bio pomoćnik ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine – rukovodilac sektora za građevinarstvo. On je iz nepoznatog razloga izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu i sudario se sa autobusom bosanskih registarskih tablica, koji se kretao iz pravca Cetinja prema Budvi. Nakon toga, sudario se i sa vozilom “opel kadet”, novosadskih registarskih tablica, koji se kretao iz pravca Budve prema Cetinju. Daković je preminuo na licu mjesta, a u udesu nije bilo više povrijeđenih. Zbog uudesa saobraćaj je bio blokiran od 11 do 12 časova.

Dvije razlicite stvari u istom textu sa razdaljinom od par recenica.

http://www.vijesti.me/index.php?id=346282

Page 305 of 321 FirstFirst ... 205255295301302303304305306307308309315 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)