Page 302 of 321 FirstFirst ... 202252292298299300301302303304305306312 ... LastLast
Results 7,526 to 7,550 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

BiH, Srbija i Crna Gora spadaju među rijetke zemlje u svijetu iz kojih se ne može poslati e-mail kabinetu predsjednika SAD Baraku Obami.
    Na prostoru bivše Jugoslavije Obami mogu pisati samo Hrvati, Slovenci i Makedonci, piše Press.
    Da bi poslali e-mail, potrebno je popuniti rubrike sa nizom ličnih podataka, ali i onu sa imenom zemlje odakle šaljete poštu, a na spisku nema BiH, Crne Gore i Srbije.

Ova vijest me prosto rastuzila. Taman mislio da ga pozovem na Svetoga Nikolu kad ono ....

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Interesantno, to je taman reon na koji mi je ograniceno kretanje jer nemam pasos
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Društvo - Ponedjeljak, 09. avgust 2010. godine

Na koncertu Svetlane - Cece Ražnatović u diskoteci Kairos cjenovnik pića i usluga kao nigdje u svijetu

Ovo je pljačka

Ulaznice za koncert koji je trajao oko dva sata plaćane su od 25 do 1.000 eura. Flašica vode od 0, 33 koštala je četiri eura, mala flaša vina šest, a usluge toaleta pola eura

Budva - Svetlana - Ceca Ražnatović gostovala je u budvanskoj diskoteci Kairos. Za ložu ispred bine trebalo je izdvojiti cijelih 1.000 eura. Ali, to nije najgora vijest.
    Koncert srpske pjevačice kasnio je cijeli sat. Obezbjeđenje je bilo na nivou.
    - Ako platim ovu turu, možda još jednu, spavanje na plaži ne gine. Rezervoar je skoro prazan, sigurno do Podgorice neće izdržati, čak ni na guranje! Kako da budem ekonomičan, da ispadnem džek - kaže jedan od gostiju.
    Razgovor sa konobarom za pamćenje.
    - Molim vas, čašu vode sa česme.
    - Ne mogu da vam donesem.
    - Zbog čega ?
    - Takva je naredba iz lokala, samo flaširanu možete da dobijete.
    - OK. Tri flaše vode... Koliko to košta?
    - Jedna je četiri eura.
    - Litarska?
    - Ne - „rosa” 0,33!
    Nakon prvog šoka sa cijenama vode uslijedio je novi.
    - Da li je ovo normalno, 50 centi naplaćuju toalet - viče gost!
    - Ni da smo u Sahari voda ovu vrijednost ne bi imala. A, ovih 50 centi neću ni da komentarišem. Bruka!
    - Šta da radim ako nemam pola eura?
    - Ljudi moji, nije ovo ništa. Flašica vina je šest eura. Koliko će tek zaraditi, ovo je pljačka. Ni kad je Madona gostovala ovakve cijene nijesu bile - čuo se glas djevojke koja nas je upozorila kako će koncert sigurno kasniti.
    Povratak društvu nije vratio raspoloženje. Pjevačica ne dolazi iako nas organizatori ubjeđuju da će brzo.
    - Sto posto će Ceca u 22 časa biti na bini – tvrdio je stasiti momak koji se predstavio kao organizator.
    Društvo za stolom naručilo je piće. Atmosfera dostiže vrhunac.
    - Koliko je sati?
    - Petnaest do jedanaest - kaže prijatelj.
    Noge više ne slušaju. Organizator je prilikom prodaje karte bio jasan: ako želite da vas čeka mjesto (sa kartom smo i sto zakupili) onda morate da dođete najkasnije do 20.30.
    I došli smo. Ali, umjesto u 22 časa, koncert je počeo u 23 h.
    U jedan sat poslije ponoći pjevačica se u crnom automobilu odvezla u nepoznatom pravcu. Mi smo ostali bez para, cigareta, živaca, a i vremena.

Ana Marković

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...8-09&id=189747
    Last edited by Ćipur; 09-08-10 at 17:06.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Oni koji su se pojavili na tom "koncertu" ne zaslužuju bolji tretman.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To im je jos i jeftino kakve bi im ja cijene obrnuo

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Kako da budem ekonomičan, da ispadnem džek - kaže jedan od gostiju.
    Na Ekrema je sigurno jeftinije(ako gost ima dovoljno telegencije da udje na ovaj forum, mada sumnjam).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    jer nemam pasos
    Vazda li si sitnicario. Uplati to, ne brukaj se.

:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Ljudi ocito nisu znali da ovce mogu i da se sisaju..beeee

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Odlična novost, samo kad bi mi neko pozajmio još 499.000

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PodrŽajem šišanje naroda što voli Cecimo poprsje, 1000 eura bi ulaz naplatio, a ne 25

Oko dodjele državljanstva je bilo natezanja između U know who, tako da se sa početnog predloga od 200.000 i naših 1.000.000 došlo do tričavih 500.000. Očekuje se samo prve godine oko 30 ovih državljanstava, a kako je po miliona minimum, otprilike će se na ovaj način dobit 20 miliona.

I nijesmo izmisli toplu vodu sa ovim, Kipar je prošle godine uzeo oko 170 miliona ako se ne varam, i njihova iskustva su izuzetna.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

E neka ih CECAJU zbog Cece,
    oce Cecu a nemaju za VODU, ni 50 centi za pishanje,
    takvima bih kidao pishu.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    NOVE VIJESTI

22:52Ι Blic: Svjedočenje Mileta Jerkovića glavni dokaz protiv Šarića
    21:05Ι Okupili se ''Hrabri sokolovi''
    20:25Ι Željeznice Crne Gore: Isplata nadoknade u slučaju kašnjenja
    20:14Ι Lična karta već od šeste godine
    19:38Ι Junajted osvojio "Komjuniti šild"
    18:51Ι Đukanović: Crnu Goru često upoređujem sa Monakom
    17:40Ι Vučinić: Obnoviti parlamentarnu monarhiju u Crnoj Gori
    17:34Ι Roben najbolji igrač Bundeslige
    17:23Ι Gdje ljetuju evropski državnici
    16:44Ι Ruska prijestonica: Od dima se bježi i u Crnu Goru
    15:19Ι FSR: Šalja i Idrizaj najuspješniji volonteri
    15:14Ι MANS sjutra šalje EK komentare na Strategiju Vlade Crne Gore

Ironično, najsvježija vijest pominje Šarića, taj suštinski problem Crne Gore. Izmedju ostalog, tu su i Željeznice, lične karte, MANS-ovi komentari...

Ako ne misliš na okupljanje reprezentacije, i ovaj jedan članak sa Vučinićevim biserima o monarhiji (što uopšte nije neka vruća tema u Crnoj Gori), meni se nešto ne čini da ovdje ima jezika, himne i crkve.

Na kraju krajeva, to je internet portal, čovječe. Svako može da piše o onome što hoće, i svako može da izbjegava taj portal ukoliko mu sadržaj ne odgovara. Ako je Analitika tvoj argument, moj argument je onda ovo (nije, da se razumijemo, samo slijedim tvoj primjer):

www.in4s.net

НОВО
    Сибирски горосјеча
    Пад европске империје: Седам сличности ЕУ са старим Римом
    Просто му било српско млијеко. Једном се живи и умире...
    Митрополит Амфилохије: Космет је образ цијелога свијета
    Владика Теодосије: Сами ћемо чувати наше светиње
    Сећање на Арчибалда Рајса (видео)
    Тајне и даље на "Викиликсу"
    Зорана Аруновић првак света
    Краљевина Црна Гора – Споменица јубилеја 1910.
    Хајдера плаћали и Садам и Гадафи?

Teodosije, Amfilohije, srpsko miljeko, sibirski gorosječa (wtf?)

Tako da je Jal Cargo ipak bio u pravu. Zna se ko je redovni POKRETAČ tema koje se tiču ove problematike u Crnoj Gori - e sad, zbog čega se to radi, i da li i iza njih posredno stoji vlast u Crnoj Gori - to je već interesantnija tema.
    Ma,ja sam samo postovao gdje se o takvim temama najvishe diskutuje.A dje iskopa ove,molim te?

Drugo,Analitiku ne bih bash sveo na "obichan" portal.Treba obratiti pazhnju na to koliko je citirana na drzhavnim medijima,shto je pouzdan znak da Djuranovic ima prilicnu podrshku odredjenih struktura u vlasti za svoj projekat.

Jal,interesantno da kad se raspravlja o ovim temama,svako pominje 1918 ili prije.Ja josh uvijek chekam neki argument iz sadasnjeg vremena.Zvuchi banalno,ali je potreban.

Da izvinesh,ja licno sam za CG nezavisnost glasao zato shto sam mislio(mislim i dalje) da CG ima bolje predispozicije da se razvija kao nezavisna drzhava nego u zajednici sa bilo kim.Dakle,moji razlozi da podrzhim nezavisnost su bili najvishe ekonomski.Naravno,ovo pricam samo u svoje ime,a zato da si nachisto oko mog stava prije nego shto odgovorish.

Inache,ja sam sasvim ubijedjen da CG ne treba nikakav "nacionalni" projekat da bi ochuvala svoju drzhavnost.Pogotovo ne nacionalni projekat,koji ce na silu gaziti postojeci crnogorski identitet(sa svom njegovom samobitnoscu,i sa svim uplivima drugih regionalnih naroda,koji su bili i ostali neizbjezhni).Takvi nacionalni projekti su 90ih i doveli do chega su doveli.Da pojednostavim-nismo se oslobodili nacionalshovinizma srpske provinijencije da bi zaveli isti crnogorske provinijencije.Jer shovinizam je uvijek shovinizam,bez obzira je li "nash" ili "njihov".

Na kraju krajeva,primijetio sam da volish rasprave o USA i njihovoj politici,pa uzmi i njihov primjer.Da li je njima bio potreban neki "nacionalni projekat",pogotovo zaokreti u pogledu jezika,crkve i tako tih stvari,da bi ochuvali svoju drzhavnost?A ako ju je iko ochuvao,oni su
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Ma,ja sam samo postovao gdje se o takvim temama najvishe diskutuje.A dje iskopa ove,molim te?
    Nisam ih iskopao, nego je to čisti copy-paste sa naslovne strane portala, onamo dje piše "najnovije vijesti". Odnosno, to su sinoć bile najnovije vijesti. Na Analitici.

Drugo,Analitiku ne bih bash sveo na "obichan" portal.Treba obratiti pazhnju na to koliko je citirana na drzhavnim medijima,shto je pouzdan znak da Djuranovic ima prilicnu podrshku odredjenih struktura u vlasti za svoj projekat.
    Nisam primijetio da je toliko citirana u državnim medijima, da budem iskren. Nije baš da ih pratim (naročito kad je televizija u pitanju), ali da je to neki trend, valjda bih primijetio.

Nebitno, u krajnjem slučaju. "Običan" ili ne, ne vidim da je sadržaj na tom portalu neke kontroverzne prirode. Isto kao što ne smatram da su rasprave po pitanju identiteta i simbola kontroverzne - ili na bilo koji način nacionalističke, mada vidim da postoji neki trend da se to kategorizuje u nacionalizam, kako bi se svemu tome dala neka negativna konotacija.

Sve u svemu, ti problemi su tu. I oni neće nestati, već će kao i svi ostali problemi samo narasti vremenom (a time biti i mnogo efikasniji u "odvraćanju" naroda od nekih drugih problema nego što su sad). Blokade koje ti problemi kreiraju u crnogorskom društvu takodje neće nestati same od sebe. I kad čujem mišljenje da je najbolji pristup totalno ignorisati te probleme, dodje mi da se zapitam baš mnogo stvari.

Da li stvarno želiš da idemo putem Sjeverne Irske i podijeljenosti koja tamo vlada? Ili bi ipak bilo bolje da riješimo neke stvari dok su pitanja još uvijek svježa, a podijeljenost još uvijek samo politički indukovana i održavana (a neće ostati tako zauvijek).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zato da si nachisto oko mog stava prije nego shto odgovorish.

Ovo je sasvim dovoljno, moj odgovor bi bio suvisan:

moji razlozi da podrzhim nezavisnost su bili najvishe ekonomski.

Inache,ja sam sasvim ubijedjen da CG ne treba nikakav "nacionalni" projekat da bi ochuvala svoju drzhavnost.Pogotovo ne nacionalni projekat,koji ce na silu gaziti postojeci crnogorski identitet(sa svom njegovom samobitnoscu,i sa svim uplivima drugih regionalnih naroda,koji su bili i ostali neizbjezhni).

Da pojednostavim-nismo se oslobodili nacionalshovinizma srpske provinijencije da bi zaveli isti crnogorske provinijencije.Jer shovinizam je uvijek shovinizam,bez obzira je li "nash" ili "njihov".

Pozdrav.

_______

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Nisam ih iskopao, nego je to čisti copy-paste sa naslovne strane portala, onamo dje piše "najnovije vijesti". Odnosno, to su sinoć bile najnovije vijesti. Na Analitici.
    Ne pitah za Analitiku,nego za ove druge.

Quote Originally Posted by MadGod
    Nisam primijetio da je toliko citirana u državnim medijima, da budem iskren. Nije baš da ih pratim (naročito kad je televizija u pitanju), ali da je to neki trend, valjda bih primijetio.
    Prilicno je citiran,i to najvishe bash na Javnom servisu.I Pobjeda ga isto dosta koristi.

Da se razumijemo,ja protiv toga nemam nishta,samo primjecujem da se teshko mozhe nazvati "obichnim" portalom,jer,po mom mishljenju naravno,prisutnost u pomenutim medijima jeste znak podrshke odredjenih drzhavnih,ili struktura vladajuce koalicije.

Quote Originally Posted by madgod
    Nebitno, u krajnjem slučaju. "Običan" ili ne, ne vidim da je sadržaj na tom portalu neke kontroverzne prirode. Isto kao što ne smatram da su rasprave po pitanju identiteta i simbola kontroverzne - ili na bilo koji način nacionalističke, mada vidim da postoji neki trend da se to kategorizuje u nacionalizam, kako bi se svemu tome dala neka negativna konotacija.
    Opet kazhem,chovjek je pitao ko su ti koji najvishe pokrecu ovakva pitanja,moj odgovor je bio da je po mom mishljenju to ovaj portal.Taj je trend na portalu bio dosta prisutan poslednjih nekoliko mjeseci.

Ne kategorizujem ja raspravu kao raspravu u nacionalizam ili kontroverzu,ali primjecujem da su stavovi vecine sudionika u toj raspravi,sa obije strane,nacionalisticki ili kontroverzni.

Quote Originally Posted by MadGod
    Sve u svemu, ti problemi su tu. I oni neće nestati, već će kao i svi ostali problemi samo narasti vremenom (a time biti i mnogo efikasniji u "odvraćanju" naroda od nekih drugih problema nego što su sad). Blokade koje ti problemi kreiraju u crnogorskom društvu takodje neće nestati same od sebe. I kad čujem mišljenje da je najbolji pristup totalno ignorisati te probleme, dodje mi da se zapitam baš mnogo stvari.
    Slazhem se.Ali,problem je u tome shta je korijen problema.Ja mislim da su to posve drugaciji razlozi od onih koje obije strane navode. Mozhda cu zazvuchati marxistichki iako sam protivnik te(i svih drugih) ideologija,ali mislim da nacionalizmi u CG imaju pretezhno ekonomski korijen.

A isto tako,koliko god te probleme trebalo reshavati,ne treba ih naduvavati. Ja sam ubijedjen,da postoji mnogo prechih.Famozni kriminal i korupcija su samo jedni od tih prechih problema.

Quote Originally Posted by madgod
    Da li stvarno želiš da idemo putem Sjeverne Irske i podijeljenosti koja tamo vlada? Ili bi ipak bilo bolje da riješimo neke stvari dok su pitanja još uvijek svježa, a podijeljenost još uvijek samo politički indukovana i održavana (a neće ostati tako zauvijek).
    Pogledaj prvi dio prethodnog quotovanja.Ja se slazhem da te stvari treba rijeshiti,ali se ne slazhem oko nachina reshavanja.

EDIT: Jal,puno pozdrava!

EDIT 2: MadGod,brzo te Analitika demantova.Ne mogu oni bez crkava,fino ja kazhem

http://www.portalanalitika.me/analiz...noj-crkvi.html
    Last edited by Recordare88; 11-08-10 at 15:38.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Vijesti, 10. avgust 2010.

BRITANAC ED STAFORD NAKON DVIJE I PO GODINE STIGAO NA CILJ

Prvi prepješačio Amazon

Plaža Maruda, Brazil (Rojters) – Bivši kapetan britanske vojske postao je juče prva osoba koja je prepješačila od izvora rijeke Amazon do njenog ušća, nakon što je izdržao 50.000 ujeda komaraca, napade neprijateljskih Indijanaca i tropske bolesti tokom odiseje koja je trajala skoro dvije i po godine.
    Ed Staford, 34-godišnjak iz Lesteršira u Engleskoj, zaronio je u Atlantski okean nakon što je za 859 dana prepješačio gotovo sedam hiljada kilometara druge po dužini rijeke u svijetu. Krenuo je 2. aprila 2008. godine od izvora rijeke u Peruu.
    “Fenomenalno je biti ovdje na kraju putovanja nakon dvije i po godine probijanja kroz džunglu, izjavio je za Rojters po dolasku na plažu oko 150 km sjeveroistočno od brazislkog grada Belem.
    “Zaista je bilo teško predvidjeti kako ću se osjećati i potpuno sam preplavljen emocijama.”
    Stafordov cilj je bio da ovim poduhvatom podigne svijest o prijetnjama za amazonsku kišnu šumu i njen narod.
    Bio je planirao da završi putovanje za oko godinu, ali se ono odužilo zbog poplava koje su ga primorale da ide zaobilaznom rutom, koja je 3.200 kilometara duža od Amazona. Dužinu Amazona, koja iznosi 6.400 km, premašuje samo afrička rijeka Nil.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Utorak - 10. 08. 2010

Vesti

Beograđanina Dušana Kekića (23) more od Ade Bojane odnelo sve do Albanije

Preživeo grleći kinesku loptu!

Dušan Kekić (23), student medicine iz Beograda, imao je neverovatnu sreću da kao neplivač preživi 24-časovnu avanturu na Crnogorskom primorju! Njega je, naime, izuzetno jaka morska struja odvukla od ušća reke Bojane do albanskog gradića Sin Đona, a sigurne smrti spasla ga je kineska lopta za odbojku, za koju se sve vreme grčevito držao!

- Znao sam da ne smem da isputim loptu i da nipošto ne smem da pijem morsku vodu. Bio sam priseban i vodio računa, znajući da mi je slana voda najveći neprijatelj. Pokušavao sam da se domognem obale i nekoliko puta bio zaista blizu, ali struje su bile jače. Izgubio sam orijentaciju. Nadao sam se da ću videti obalu ili neki brod, ali kada je pao mrak, mislio sam da neću dočekati jutro. Znajući da ne smem da se uspaničim, razmišljao sam o nekim mojim omiljenim pesmama, šta bi mi prijalo da pojedem i nekim sasvim neobičnim stvarima. Da su ribari stigli malo kasnije, verovatno bi bilo kasno. Zaista sam bio na izmaku snaga - rekao je podgoričkim “Vijestima” nakon spasavanja Kekić, koji je bio iscrpljen i u stanju šoka.
    Kako “Alo!” saznaje, on je s društvom letovao u Sutomoru, a kobnog dana su otišli na kupanje na Adi Bojani. U subotu je s drugom Nikolom Popadićem (16) igrao odbojku u plićaku, očigledno nemajući pojma da reka Bojana i more znaju da proizvedu veoma jake struje.
    - Igrali smo odbojku u plićaku, a onda su nas struje vrlo brzo odvukle daleko od obale. Video sam da neki momci plivaju prema nama, pa sam, pošto sam bio bliže obali, bacio loptu Dušanu. Od tada ga nisam video - ispričao je juče vidno uznemireni Nikola dok je čekao prijatelja ispred zgrade ulcinjske policije. Popadića su iz uzburkanog mora izvukli novinari i članovi posade broda “Sveti Sava”, a tada su spaseni i Podgoričani Darko Zečević i Smail Vučić, koji su i sami postali taoci mora pokušavajući da spasu mladiće.

U međuvremenu, Kekićevi prijatelji su u strahu iščekivali vesti o svom prijatelju. Njegovoj majci, kojoj je Dušan sin jedinac i koja je ostala u Srbiji, nisu smeli ništa da jave. Jedino što im je preostalo bilo je da sede i čekaju, nadajući se da vesti neće biti one najgore...
    Drama je trajala do nedelje po podne, kada je već iscrpljenog Kekića primetila ekipa albanskih ribara u Medovskom zalivu, nedaleko od mesta Sin Đona. Oni su ga iz vode izvukli živog i zdravog i odveli do granice sa Crnom Gorom, gde ga je preuzela crnogorska policija. Mladić je bio u stanju jakog šoka i tek kada se delimično oporavio javio se majci i ispričao joj šta se desilo.
    Dušanova drugarica Maja Stopalov kaže da su se ona i njena prijateljica uspaničile kad su po opštoj pometnji shvatile da se njihovi drugovi dave, ali da ih je brzo umirila informacija da je Dušana i Nikolu pokupio neki brod.
    - Našoj sreći nije bilo kraja kada smo videle Nikolu, ali je šok nastao saznanjem da na brodu nema Dušana. Tada je počela potraga, koja je, hvala bogu, uspešno okončana - ispričala je Maja, koja je pošto se najcrnje slutnje nisu obistinile ljubila loptu koja je njenog druga iz detinjstva spasila sigurne smrti.
    Stravičan događaj koji ga je umalo koštao gleve ipak nije prekinuo Dušanovo letovanje, pa je mladić i juče odmarao na Velikoj plaži kraj Ulcinja.

Tražeći Kekića, spasli još dvojicu

Uprava pomorske sigurnosti i Plovna jedinica, tragajući za Kekićem, iz uzburkanog mora i od sigurne smrti su spasli Miloša Bogdanovića (45) iz Beograda i Igora Miloševića (35) iz Sremske Mitrovice.

Sudar slatke i slane vode

U blizini ušća reke Bojane, zbog sudara slane i slatke vode, nastaju jaka morska strujanja koja čak i najbolje plivače mogu da odvuku ka pučini. Posebnu opasnost predstavljaju veliki talasi koji dolaze s juga, kojih ove godine, srećom, nije bilo.

M. S. Prelić

http://www.alo.rs/vesti/29878/Preziv..._kinesku_loptu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Policija uhvatila samu sebe u krađi
    ULCINJANINU NEDAVNO ODUZET AUTOMOBIL KOJI JE MUP 2004. REGISTROVAO NA SEBE, POTOM GA DAO VRHOVNOM SUDU A OVAJ PRODAO ROKŠPEDU
    Podgorica - Šest godina nakon što je crnogorska policija ukradeni “pasat” registrovala kao svoj a potom njime proširila vozni park Vrhovnog suda, “otkrila” je da je taj automobil nestao u Beogradu još 2002. godine i oduzela ga od sadašnjeg vlasnika.
    Ulcinjanin Milorad Đurišić tvrdi da nije ni slutio da će mu automobil, koji je prije tri godine kupio kod kompanije “Rokšped” sa saobraćajnom dozvolom iz 2004. godine, koja je glasila na crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, jednog dana biti oduzet, uz objašnjenje da je ukraden.
    To se dogodilo 19. juna kada su mu inspektori za krađe motornih vozila zatražili da vrati “pasat” (PG-DM 573) , koji je od 2008. godine registrovan na ime njegove kćerke Marine Ivanović.
    Automobil je, kako je objasnio, u decembru 2007. godine, pronašao na jednom auto-placu u Maslinama, nakon čega je odlučio da za njega plati 6.500 eura u gotovini.
    “Prilikom razgovora, prodavac mi je dao na uvid saobraćajnu dozvolu, u kojoj je pisalo da je vlasnik tog auta, koji je tada imao registarske oznake (PG-910-63), MUP Crne Gore. Čak mi je prodavac saopštio da je vozilo korišteno u Vrhovnom sudu, što mi je dalo dodatnu sigurnost da je regularan. Nije bilo razloga da posumnjam u suprotno”, ispričao je Đurišić, koji je potom u auto-centru “Rokšpeda” potpisao ugovor o kupoprodaji, a vozilo sa saobraćajnom MUP-a, koristio je sve do 2008. godine, kada je dobio nove registarske oznake i preveo ga na svoju kćerku.
    Đurišić je “Vijestima” dostavio zapisnik podgoričke policije od 25. juna, u kojem se navodi da je provjerama, koje su izvršene posredstavom NCB Interpola Podgorica, utvrđeno da je “pasat” TDI, sa brojem šasije WVWZZZ3BZWP263764, ukraden u Beogradu 27. februara 2002. godine pod oznakama (ZA-579-01), a vlasništvo je Miroslava Stanišića iz Knjaževca.
    Iz Uprave policije juče nije odgovoreno na pitanja “Vijesti” o tome kada je otkriveno da je Đurišićev “pasat” ukraden i kako se ranije našao u voznom parku MUP-a, s obzirom na to da je bio na Interpolovoj listi ukradenih vozila. Ni portparolka Uprave policije Tamara Ralević juče nije odgovarala na telefonske pozive “Vijesti”.
    Đurišićeva kćerka je u međuvremenu od kompanije “Rokšped” tražila da joj isplati 7.450 eura, na ime ukupnih troškova uloženih u zaplijenjeni “pasat”.
    Iz te kompanije juče je “Vijestima” saopšteno da su sporni automobil zapravo kupili od Vrhovnog suda Crne Gore, te da je to adresa za naknadu štete. S obzirom na to, u “Rokšpedu”, kako tvrde, ranije nijesu izražavali sumnju u regularnost tog vozila.
    “Rokšped” je saopštio da je “pasat” kupio na javnom pozivu Vrhovnog suda iz januara 2007. godine, koji je od ponuđača tražio da otkupi pet korišćenih vozila, a za uzvrat da dobije pet novih. Ponuda ove kompanije je, kako tvrde, na tenderu izabrana kao najbolja, nakon čega je izvršena primopredaja automobila. U pratećoj dokumentaciji “Rokšped” je za sporni “pasat” dobio saobraćajnu dozvolu, izdatu 29. juna 2004, koja je glasila na MUP.
    “Uz saobraćajnu dozvolu za ovo vozilo Vrhovni sud nam je dostavio i Ugovor o prenosu vlasništva između njih i MUP-a, zaveden kod Vrhovnog suda Crne Gore pod brojem 859/07 od 20.11.2007. godine, kojim je izvršen prenos vlasništva na pomenutom vozilu na Vrhovni sud. Dana 29.12.2007. godine to vozilo prodali smo Marini Ivanović, po fakturi broj F-1039 za 4.610 eura”, objasnili su iz “Rokšpeda”.

Koliko je još ukradenih auta kod države

“Dođite u Crnu Goru, vaš auto je već tu”, glasio je cinični poziv turistima koji su koristili mnogi mediji da najlakše objasne kako su Crnu Goru još u doba sankcija i međunarodne izolacije preplavili ukradeni automobili iz inostranstva.
    Nije novost ni da su se automobili sa Interpolovih lista ukradenih vozila, ranijih godina nalazili u voznom parku policije i drugih državnih organa, ali javnost nikad nije saznala koliko je tih automobila.
    Godinama su štancovane saobraćajne dozvole za službena vozila, a registracije vođene u posebnoj bazi MUP-a, koja nije podlijegala nikakvoj kontroli.
    Prava zbrka nastala je kada su takva vozila trebalo da se registruju u jedinstvenom registarskom sistemu, koji je počeo da se primjenjuje 2008. godine, a direktno je povezan sa Interpolovom bazom. Tada je otkriveno nekoliko službenih vozila, koja su kasnije vraćena pravim vlasnicima, a nadležni u policiji potrudili su se da “iščiste” svoj vozni park, a neko vrijeme bilo je i obustavljeno registrovanje službenih auta sumnjivog porijekla.
    Nije bilo tako davno, početkom 2000. godine, kada su policijski i mnogi drugi državni funkcioneri mozgali kojim službenim vozilom smiju da se zapute na neko od putovanja u inostranstvu.
    Zbog straha od bruke i skandala da bi se prilikom prelaska granice moglo otkriti da njihov službeni auto potiče iz nekog krivičnog djela, u voznom parku MUP-a, tada je postojalo samo nekoliko vozila za koje se sa sigurnošću znalo da su regularna.
    Slična situacija prije nekoliko godina dobila je i sudski epilog, nakon što je u voznom parku MUP-a nađen ukradeni autobus, čiji je vlasnik slovenačko preduzeće \"Alpe-tur\". Zbog nabavke ukradenog autobusa po znatno nižoj cijeni od tržišne i registracije na MUP bez potrebne dokumentacije, sa unošenjem netačnog broja šasija, krivično je odgovaralo nekoliko tadašnjih fukncionera MUP-a.

“Rokšped” traži da štetu plati Vrhovni sud

“Rokšped” tvrdi da su se odmah nakon saznanja o zapljeni Đurišićevog auta obratili Vrhovnom sudu zahtijevajući od njih da izvrše nadoknadu za predmetno vozilo.
    “Kako u razumnom roku nijesmo dobili odgovor od Vrhovnog suda, uputili smo im urgenciju i očekujemo njihov konačan stav najdalje do 15. avgusta”, kazali su iz te kompanije.
    Oni su izrazili žaljenje zbog neprijatnosti, koju je doživio kupac “pasata”, ali i nadu da će Vrhovni sud “pravično procijeniti nastali slučaj i pravično obeštetiti Marinu Ivanović”.
    Iz “Rokšpeda” ističu da ranije nijesu imali nijedan sličan slučaj. “Rokšped\" se nikada nije bavio prometom sumnjivih vozila, niti je ikada imao problema ove vrste sa svojim klijentima”, tvrde u toj kompaniji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ovo je vrh vrhova. Sto ce nama komicari kad imamo ovakvih situaciju u stvarnom zivotu.
    Nego me brine Tmara Ralevic. Kako ona nema neku lijepo izjavu za ovu komediju.
    Da sam na mjestu vlasnika, odmah bi tuzio Roksped pa neka se oni dogovaraju sa Vrhovnim sudom ili policijom.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Nego me brine Tmara Ralevic. Kako ona nema neku lijepo izjavu za ovu komediju.
    Hahahaha i ja to pomislih

A inace mislim da ih je vec tuzio..cuj roksped trazi da vrhovni sud plati stetu, kako ih nije sramota.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,612
    Thanked in
    2,720 Posts

Pa normalno je da tuže predhodnog vlasnika. Šta mene broga odakle su ga oni kupili kada sma njima dao pare...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,055
    Thanked in
    2,927 Posts

Bilo je ovoga još nego nije ovako pucala bruka.

MUP vozila koja zaplijeni sa razlogom da su ukradena redovno registruje na sebe i vozi. I zaplijenjena na provjeru isto.
    Sjetite se emisije Robin Hood vratili su chovjeku auto poslije 4 godine sa 150 000 km vecom, iscukano, izgrebano itd itd.

Nego dje ona ljepotica Tamara sad da bekne koju?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Tek ce da nastane komedija kad izadje Tamarica pred javnost..koja ce to smijurija da bude..

Nabla Guest

Default Policija privela 30 žitelja sa područja Golije

Nikšićka policija privela je danas 30 mještana sela sa područja Golije, koja su zapriječila put službenicima Ministarstva odbrane i onemogućavala ih da sprovedu postupak uništenja naoružanja u reonu ove planine.

"Pripadnici Uparve policije postupili su po zahtjevu Ministarstva odbrane u vezi sa uništavanjem malog i lakog naoružanja i raznih vrsta municije, koje je trebalo da se sprovede u skladu sa Zaključkom Vlade Crne Gore od 16. oktobra 2009. godine. Oko 10.15 sati, Dežurna služba PJ Nikšić je obaviještena od strane Komande Vojne policije Podgorica da su njihovi pripadnici, koji vrše pratnju motorizovane kolone sa transportom ubojnih sredstava, krećući se putem od Zaborja prema Višnjića dolu, u mjestu Latično, naišli na blokadu puta, tačnije postavljene zapreke od oborenih stabala i kamenja, gdje se istovremeno nalazio i veći broj okupljenih mještana“, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon toga policajci su zatekli oko 30 mještana okolnih sela, kao i postavljene zapreke. Pošto okupljeni mještani i poslije upozorenja nijesu uklonili zapreke, a nijesu htjeli ni da se sklone sa puta i dozvole prolaz, policijski službenici su njih 30 priveli u prostorije PJ Nikšić, a pripadnici Vojske Crne Gore su uklonili postavljene zapreke, i na taj način omogućili motorizovanoj koloni nesmetan prolazak do poligona namjenjenog za uništavanje ubojitih
    sredstava.

O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koja se izjasnila da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

"Nakon utvrđivanja identiteta privedenih lica, sa njima je obavljen razgovor na okolnosti navedenog događaja, kojom prilikom su upozoreni na poštovanje zakonskih odredbi i poučeni da svoja prava mogu ostvarivati preko nadležnih institucija u Crnoj Gori. Potom su lica puštena bez zadržavanja. Protiv će biti procesuirane odgovarajuće prijave nadležnom
    organu u redovnom postupku“, objašnjeno je iz Uprave policije.

Izvor: CdM

Vlada je otkupila od jedne porodice u Goliji dio imanja, i taj prostor koriste za detoniranje eksploziva. Da bi došli do tog imanja, moraju proći putem koji je vlasništvo seljaka iz tog područja. Moje je mišljenje da na svom imanju ti seljaci imaju pravo da stoje, tj. da ih niko ne smije silom pomjerati. Da li se varam?

Od tih detonacija, koje traju od maja, mute se seoski izvori, a gusti oblak dima se rasipa po pašnjacima na koje seljaci dovode stoku na ispašu. Za ove ljude je poljoprivreda jedini način da prežive. Ne znam jeste li ikad pili zamućenu vodu. Sljedeći put kad pojedete komad sira ili kajmaka, upitajte se odakle je, i koju ste supstancu upravo unijeli u organizam zajedno sa njim. Nije samo Golija u opasnosti, Piva i Kazanci su takođe na udaru. To nije mali prostor.
    Inače, ovo je jedan od rijetkih krajeva koji je bio ekološki čist (asfaltni put kroz Goliju je napravljen tek prije par godina) i praktično je odsječen od ostatka Crne Gore. Ako vlada nastavi sa ovakvim akcijama, možda se pretvori u još jedna Pljevlja. Svakako sa druge strane granice prijeti termoelektrana u Gacku. Mora da postoji neko drugo rješenje za taj otpad.
    Last edited by Nabla; 12-08-10 at 10:40.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Nabla View Post
    Nakon toga policajci su zatekli oko 30 mještana okolnih sela, kao i postavljene zapreke. Pošto okupljeni mještani i poslije upozorenja nijesu uklonili zapreke, a nijesu htjeli ni da se sklone sa puta i dozvole prolaz, policijski službenici su njih 30 priveli u prostorije PJ Nikšić, a pripadnici Vojske Crne Gore su uklonili postavljene zapreke, i na taj način omogućili motorizovanoj koloni nesmetan prolazak do poligona namjenjenog za uništavanje ubojitih
    sredstava.

O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koja se izjasnila da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Izvor: CdM

Vlada je otkupila od jedne porodice u Goliji dio imanja, i taj prostor koriste za detoniranje eksploziva. Da bi došli do tog imanja, moraju proći putem koji je vlasništvo seljaka iz tog područja. Moje je mišljenje da na svom imanju ti seljaci imaju pravo da stoje, tj. da ih niko ne smije silom pomjerati. Da li se varam?
    Ne mogu da vjerujem...
    Prvo ne mogu ni da zamislim da ovako nesto moze da uradi bilo koji gradjanin neke drzave na zapadu, a drugo, zamjenik tuzioca da kaze da nema elemenata krivicnog djela. Neshvatljivo je da i ne postoji zakon za ovakve situacije.
    Cesto advokati u CG govore da nema zakona na koje smo navikli na zapadu, pa i da nema mogucnosti za procesuiranje nedjela koje su na zapadu teshko kaznjive, a u CG ne spadaju pod krivicni prekrsaj...
    Dok se CG okrece oko sebe gledajuci i cekajuci samo komsije tj. region, teshko se moze ocekivati "zapadni zivot" i stabilnost u CG.

Hvala Lepo

Page 302 of 321 FirstFirst ... 202252292298299300301302303304305306312 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)