Page 100 of 716 FirstFirst ... 509096979899100101102103104110150200600 ... LastLast
Results 2,476 to 2,500 of 17883

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Prihvatili Vi ili ne, ja sam turista u CG i moje utiske bez vece korekcije prenosim...na moj nacin. Znachi - nista spamovanje.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Majo, a i ostali evo jos jedno lijepo mjesto za posjetiti (Hari se takodje slozio), doduse malo cudnoga imena i ne zamjerite haha - Ilijina kita. To je usjek koji se nalazi na brdu iznad Njivica, sa kjeg ravnopravno vidite i Boku (jao stvarno je najljepsa haha) i Konavle. Gore se nalazi mala crkvica i grob francuskom vojniku. Ima i jedna mala klupica, na kojoj kad sjednete shvatite koliko ste privilegovani tim pogledom pred vama.
    Evo neke slike, koje sam na brzinu napravila, tako da moguce nijesu nekog kvaliteta ali se nadam se prepoznaje ljepota
    Na drugoj slici se na ovom brdascu vidi Titova vila, a ovo iznad gore je Orjen.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mjesto je zaista predivno i svima koji putuju preko Hrvatske moze biti usputna fantazija od pogleda. Na toj klupici se pozeli sve to podijeliti sa nekim, ali....

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Prelijepo je, zaista! Put, do tamo...?
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Mjesto je zaista predivno i svima koji putuju preko Hrvatske moze biti usputna fantazija od pogleda. Na toj klupici se pozeli sve to podijeliti sa nekim, ali....
    Hm...ja sam bas podijelila, tako da je moguce ugodjaj bio jos ljepsi
    Znaci savjet: Povesti neo drago stvorenje.

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Prelijepo je, zaista! Put, do tamo...?
    Ide se putem za Njivice, pa na Zvinje, e sad mora malo i nogicama, ali nije daleko

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A poslije štrajka vozača u Grčkoj i još jednog mogućeg razloga za dolazak u CG...

"Raste zabrinutost za zdravlje ljudi zbog gustog dima nad Moskvom oko koje se šire požari.

Moskovljani napuštaju grad bježeći od dima u kojem je štetnih materija šest puta više od maksimalno dozvoljenog, a turističke organizacije su ovog vikenda prodale sve aranžmane za Crnu Goru i Egipat.

Vidljivost je u Moskvi toliko smanjena da se ni izbliza ne mogu vidjeti zgrade, a vazduh je toliko zagađen da gotovo ne može da se diše.

"Polazak desetina aviona sa moskovskih aerodroma je danas odložen. Na aerodromu Domodedovo čiji je rad najviše poremećen zbog gustog dima, blokirano je oko 2.000 turista“, javila je agencija Itar Tass".
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako je prosla velika promidžbena akcija CG – deset dana odmora za 99 eura?
    Zasad je jasno da se to odnosi na privatni smještaj na crnogorskoj obali izvan sezone, tijekom lipnja, rujna i listopada, a još je otvorena mogućnost da u cijenu od 99 eura za goste iz regije uđu i troškovi prijevoza. Razmišljalo se, naime, da ih na sebe preuzme crnogorska vlada. Velikoj regionalnoj kampanji cilj je premostiti još jednu neizvjesnu godinu sa što manje minusa.
    To je dobar marketinški trik, privući će pozornost, ali dvojim u neke velike ucinke. Tijekom lipnja se i na hrvatskoj obali smještaj u dvokrevetnoj sobi kod privatnika može dobiti za deset eura. Crnogorska cijena od 99 eura nije, dakle nešto neviđeno povoljno. Usto, kod nas se za isti novac dobije bitno viši standard. Prošloga smo ljeta imali više slučajeva stranih gostiju koji su nakon dva-tri dana prekinuli svoj odmor u Crnoj Gori, u privatnom smještaju, i došli u Hrvatsku. Razočarani su nam gosti pokazivali slike s bocama i najlon vrećicama na plaži, neuglednim apartmanima, nadograđivanima bez reda i slično.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Majo, a i ostali evo jos jedno lijepo mjesto za posjetiti (Hari se takodje slozio), doduse malo cudnoga imena i ne zamjerite haha - Ilijina kita. To je usjek koji se nalazi na brdu iznad Njivica, sa kjeg ravnopravno vidite i Boku (jao stvarno je najljepsa haha) i Konavle. Gore se nalazi mala crkvica i grob francuskom vojniku. Ima i jedna mala klupica, na kojoj kad sjednete shvatite koliko ste privilegovani tim pogledom pred vama.
    Evo neke slike, koje sam na brzinu napravila, tako da moguce nijesu nekog kvaliteta ali se nadam se prepoznaje ljepota
    Ne mislim se peti na kitu tako mi boga, pa da je ne znam kako lijepa

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by OCTAVIAN View Post
    Ne mislim se peti na kitu tako mi boga, pa da je ne znam kako lijepa
    Bojis li se to da ti se ne dopane?

A sad prashtajjjjjj, morala sam se nashaliti a znam da mi neces uzei za zlo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Bojis li se to da ti se ne dopane?

A sad prashtajjjjjj, morala sam se nashaliti a znam da mi neces uzei za zlo

Jel ovo iz lichnog iskustva,
    mora sam, e sad prashtaj.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zahvaljujem.
    Upravo se spremam da posjetim neko od navedenih pozicija.
    Ova "macho" gospoda, niti su tog mirisa prirode osjetili, niti im je pogled ikada bio okrenut lijepom i daljini, a bogami se i pitam sto ce im kad im nije ni iskustveno blisko ista slicno... Klupica im je u redu.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Zahvaljujem.
    Upravo se spremam da posjetim neko od navedenih pozicija.
    Ova "macho" gospoda, niti su tog mirisa prirode osjetili, niti im je pogled ikada bio okrenut lijepom i daljini, a bogami se i pitam sto ce im kad im nije ni iskustveno blisko ista slicno... Klupica im je u redu.

Hvala Lepo

Ne treba GENEGALIZOVAT,
    ima mirisa prirode koje OBOZAVAM.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Jel ovo iz lichnog iskustva,
    mora sam, e sad prashtaj.
    Meni se dopalo kao sto ste vidjeli Slike uvijek govore vise od rijeci.
    Juce sam bila na Rijeku Crnojevica. samo da sredim slike i utiske pa cu i to okaciti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Polako sa slikama neka Maja prvo majci oplijevi bastu, sredi cvijece.... pa tek onda da se setka po prirodnim ljepotama

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Polako sa slikama neka Maja prvo majci oplijevi bastu, sredi cvijece.... pa tek onda da se setka po prirodnim ljepotama
    Gospodja Mama nije navikla da se bavi hortikulturom, a ja ne mogu naci dovoljno adekvatne osobe sa hortikulturalnim radnim iskustvom da bi "bastu" doveli bar priblizno francuskom stilu...
    U medjuvremenu... Necu da smetam.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,220
    Thanked in
    1,559 Posts

Majo zaboravila si hortikulturalno radno iskustvo u francuskom stilu da dodaš kao poželjnu osobinu..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Jes kako ne, sad ljeti rabotat, bar nama primorcima nije svojstveno.
    Tata je bio u Sloveniju i meni ostavio da zaljevam cvijece i nesto u bastu, sreca da nije dugo ostao gore, inache.
    Ne znam kako vi ali mene ljeti nije volja radit, samo bi na plazu, na sunce na planinu.
    Dolje kod nas je haos od guzve i kolona auta. Debeli brijeg cesto predjem, cekanja ne fali.
    Ali ako sto neko reche, pa dje ima da ona djeca idu od auta do auta i nalacuju ekoloske taxe. Uf...
    Cekali smo u tunel u Kotor po ure. A tamo se ne moze opstati ni dok pasa tunel a kamoli da stojis po ure, bilo mi je lose doslo.
    Na plazu mi se ne ide jer nema dje staviti peskir, zato se okupamo, kafa, ladovina, a suncam se tamo dje nema nikoga.
    Odo ja opet sjutra dolje pa cu vidjet kakvo je stanje.
    Ipak cu ja postaviti fotke, jer dolje kad sam ne primichem se racunaru.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Samo sti stavljaj slike pa osta basta ne obradjena
    Quote Originally Posted by Maja View Post
    Gospodja Mama nije navikla da se bavi hortikulturom, a ja ne mogu naci dovoljno adekvatne osobe sa hortikulturalnim radnim iskustvom da bi "bastu" doveli bar priblizno francuskom stilu...
    U medjuvremenu... Necu da smetam.
    Eto kao da sam znao da je potrebno da se odmijeni, a ti se brzo naviknu na crnogorsku poslovicu "kad se radi odmakni se da ne snetas"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Eto kao da sam znao da je potrebno da se odmijeni, a ti se brzo naviknu na crnogorsku poslovicu "kad se radi odmakni se da ne snetas"
    Dragi gospodine Hari, obzirom da ste ocevidac prirodne ljepote baste, mogli ste preuzeti inicijativu za dovodjenje iste u red.
    Sto se tiche poslova gdje teorija ima osnovu ali bez ikakve prakse, trudim se da ne narusim prirodni red...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Posto vidju da od tebe nema fajde u basti i da ce gospodja Mama morati zasukati rukave evo ti predlog za setnju

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

E ovako, mozda cudno ali na Rijeku Crnjevica sam bila prvi put Priroda je toliko lijepa da zastaje dah, inace mene tako udari po emocijama ta ljepota
    Ali zivot tamo, uh, cinilo mi se kao da sam dosla u neki film Zivka Nikolica. Kuce i zgrade se raspadaju, treba vidjeti lokalnu kafan, ja to ne umijem ni rijecima opisati. Onda me nakon svega oga uvatila neka tuga, dje i kako ljudi zive. Zgrada prizemno totalno polomljena, unutra shut, prasina smece, a na sprat neko zivi.
    Mozda vi sve ovo znate ali mene je sokiralo.
    A sto bi talijani i Spanci napravili od ovoga? ne zelim ni da mislim.
    Bilo je jedno desetak francuskih dzipova, tu su se ulogorili sa svom svojom opremom, poslo su bili na voznju brodicem inace bi rado popricala sa njima o utiscima.
    Evo vam slike, slikano mobilnim telefonom pa prastajte za kvalitet.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,220
    Thanked in
    1,559 Posts

Samo sti stavljaj slike pa osta basta ne obradjena

Vele da je mugi isto sposoban za hortikulturu(a tek za kuvanje kave..)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Posto vidju da od tebe nema fajde u basti i da ce gospodja Mama morati zasukati rukave evo ti predlog za setnju
    Moj skromni doprinos sa kompletnom opremom za odrzavanje baste je sasvim u skladu sa okolnostima. Ako ste zainteresovani ili voljni za neki savjet koji bih mogla uputiti ljudima u praksi... Vrlo rado cu poslusati.

E ovako, mozda cudno ali na Rijeku Crnjevica sam bila prvi put Priroda je toliko lijepa da zastaje dah, inace mene tako udari po emocijama ta ljepota
    Ali zivot tamo, uh, cinilo mi se kao da sam dosla u neki film Zivka Nikolica. Kuce i zgrade se raspadaju, treba vidjeti lokalnu kafan, ja to ne umijem ni rijecima opisati. Onda me nakon svega oga uvatila neka tuga, dje i kako ljudi zive. Zgrada prizemno totalno polomljena, unutra shut, prasina smece, a na sprat neko zivi.
    Mozda vi sve ovo znate ali mene je sokiralo.
    A sto bi talijani i Spanci napravili od ovoga? ne zelim ni da mislim.
    Bilo je jedno desetak francuskih dzipova, tu su se ulogorili sa svom svojom opremom, poslo su bili na voznju brodicem inace bi rado popricala sa njima o utiscima.
    Evo vam slike, slikano mobilnim telefonom pa prastajte za kvalitet.
    Recimo da sam "svakogodishnji" posjetilac Rijeke Crnojevica otkad znam za sebe, ali put je neadekvatan za pojedine automobile pa cu preskochiti ove godine. Sa nadom da ce Ministarstvo i odjel za "autoputeve CG", obratiti paznju bar krajichkom oka i na tu malu pojedinost - seoski put... Nismo svi sa dzipovima. Iako razumijem i potrebu ministarstava da privatni biznis sa iznajmljivanjem dzipova razviju na najvecu profitnu mjeru... Mogli bi da jednim treptajem tj. sredjivanjem puta otvore i drugima mogucnosti za biznis, pa i za druge grane u turizmu Rijeke Crnojevica.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-08-10 at 15:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Te ostećene kuce i one koje samo sto se nijesu srusile su zbog proljetosnje poplave, a Konoba Mostina je solidna i super je hrana. Pomalo je parodija da i oni sluze tovljenu pastrmku jer su dinamitima i strujom skoro i unistili ribu iz Rijeke

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    113 Posts

Na Rijeci ima masu oronulih kuća koje su označene za rušenje još od zemljotresa ali eto tako stoje još... teško će se revitalizovati mjesto dok se ne nađe način da funkcioniše, da zaživi - ovako malo ko se vraća u njega, svi odlaze.

Inače, put nije ništa lošiji nego do 99% destinacija u državi, bio sam milion puta i nikad mi nije trebao džip, naprotiv.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Page 100 of 716 FirstFirst ... 509096979899100101102103104110150200600 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)