M zezam se čovječe, no ste vi paljevine nedokazane. Sredinu gazim kad vidim rizik. Nego iščitajte bolje taj link što sam vam dao, ili pogledajte onu sliku, pa da ne smaramo. Signalizacija je obavezna na kružnom toku, one pune linije na slici su pravilna vožnja, a isprekidane se koriste kada su gužve, pa ne može drugačije. To je teorijsko pravilo, a u praksi možeš da voziš bilo kojom trakom, ali ako ideš pravilno, po unutrašnjoj, moraš na vrijeme da signaliziraš kad se prestrojavaš.
BTW, i jas sam učio vožnju dok nije bilo ovih kružnih, ali ne vozim brzo, tako da nemam mnogo mjesta za greške.
I šta si sti Sale po zanimanju, pravnik ili policajac?
Nedjo, Ja shvatam da je ovaj kruzni s chak 2 trake za tebe kvantna matematika, shto neko prije reche. No ne shvatam kako si polozio one testove, znas ono sto se prije vozacke radi, oni papiri, raznobojni znakovi...
Evo sam iscrtao jedno od pravila u kruznom toku:
Sto ce reci da vozila plavom bojom MORAJU propustit vozila koja se krecu crvenom bojom koja se iskljucuju iz saobracaja, jer unutrasnja traka skvera nije "povezana" sa izlazima iz skvera, pa bi u suprotnom doslo da zagusenja u unutransjoj traci, pa stoga ta vozila crvenom bojom imaju prevenstvo i ovi plavi su obavezni da ih propuste.. E to je pravilo koje se nikako ne postuje u nasim skverovima.
U skver kad udjes ne smijes se prestrojavati u unturansji ili spoljnji.. Kojom udjes tom trakom vozis i izadjes.
Vozila koja jos nisu usla u skver, moraju propustit ona koja su vec u skveru, bez obzira sto im dolaze sa lijeve strane.
Hvala i dovidjenja.
u kruznom toku koji ima vise od jedne trake ne smijes napravit vise od 1/4 kruga (ako kr.tok ima 4 ulaza/izlaza) u spoljasnjoj traci! (ako ima manje/vise izlaza, onda proporcionalno njihovom broju)
vec moras uc u unutrasnju, pa se unutra vozis dok ti ne dodjes do svog izlaza...
Last edited by darijan; 29-07-10 at 13:29.
ma to sam bzv crtao kretanje vozila, s ciljem da prikazem pravilo oko prava prvenstva![]()
ok, al taj plavi nema sta da ide okolo
mada, s obzirom kakvi su nasi vozaci, neka si im nacrtao![]()
Weakness of attitude becomes weakness of character.
Samo da ste mi zdravo vi mudrice male slatke...
bas mi je na testu dosla raskrsnica sa kruznim tokom i da sam radila po vasem imala bi 3 boda manje
znam sta je praksa a znam i sta je teorija.
Weakness of attitude becomes weakness of character.
Citavi svijet zna sta je praksa i sta je teorija.. taj koji te ucio samo nek je zdravo. posalji mu sms odma sad![]()
ka nas narod i nasi pravila strasna koja su mimo svijeta.. ka ona dva kruzna na marezu, ono budala najveca ne bi napravila
Onaj u spoljasnoj traci ima prednost u odnosu na onog u unutrasnjoj i moze da se vozi čitav dan okolo ako mu je milo.
Druga je stvar što je to nesojski u odnosu na druge učesnike u saobraćaju
Obratite pažnju na horizontalnu signalizaciju, recimo kod promontea na lijevu traku je znak "pravo" a na desnu "pravo i desno".
Fala.
Ako se pak isključujete iz lijeve saobraćajne trake trebate biti posebno pažljivi na vozila u desnoj saobraćajnojj traci jer ista mogu nastaviti vožnju u kružnom toku. Dato prestrojavanje izvesti samo ako ste sigurni da vozila iz desne saobraćajne trake skreću desno. Ako gustoća saobraćaja ne dozvoljava predmetno isključenje, ne isključujte se na silu, provezite još jedan krug i obavite radnju sigurno u slijedećem pokušaju. Kod isključivanja iz kružnog toka saobraćaja treba ustupiti prednost prolaska pješacima i biciklistima koji prelaze izlaznu cestu (npr. sastavni dio kružnog toka su biciklistički i pješački prijelaz
http://bihamk.ba/saobracajna-prevent...aobracaja.html
Oba kružna toka u Banjoj Luci posjeduju dvije kolovozne trake, i svako vozilo koje se kreće spoljnim prstenom ima prvenstvo prolaza u odnosu na vozila koja se kreću unutrašnjom saobraćajnom trakom. Ti automobili ne smiju da presijecaju putanju vozilima iz spoljnog prstena.
Stevanne ova skica je malo različitija od tvoje
Last edited by remark; 29-07-10 at 14:54.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks