pa ko ga jebe imam pravo da sjednem i uzivam , pise li dje u pravilniku da ne smije, ne pa neka ide dodjavola krivi im je dio lopovima ionako svaki krade i klepa po porezu
Ja se sjetim kad mi je na plažu došao pun autobus Čeha, prosjek godina 60+, većinom žene, njih 50-tak i pravo za stolove u restoran, i to za stolove na kojima je sve postavljeno za jelo. Priđe im konobar, donese jelovnike i čeka narudžbu. Naruče one barem kubikobične komunalne vode i pedeset čaša. Konobar dođe do gazde, ovaj slegne ramenima i kaže da ih posluži jer neće valjda ostat duže od par minuta. Jes' qratz, sjedale su duže od sat vremena dok se vozači ne okupaju u moru. Gazda koluta očima, drugi gosti dođu, vide puno, okrenu se i odu. Izgubio je brat bratu 500-600 eura za tih sat vremena. Sad na tim stolovima stoji rezervacija samo za one koji će jest.
![]()
pa ko ga jebe imam pravo da sjednem i uzivam , pise li dje u pravilniku da ne smije, ne pa neka ide dodjavola krivi im je dio lopovima ionako svaki krade i klepa po porezu
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Piše. Barem u Hrvatskoj. Postoje ugostiteljske uzance prema kojima gazda može ljubazno zamolit goste da napuste restoran ukoliko se neprimjereno dugo zadržavaju u restoranu:
143. Gost ima pravo nesmetano se koristiti naručenim uslugama u ugostiteljskom objektu, a i pripadnim uslugama ugostitelja. Gost je dužan ponašati se u ugostiteljskom objektu tako da ne remeti red ni boravak drugih gostiju i ne smeta radu osoblja. Pravo ugostitelja 144. Ugostitelj ima pravo odbiti daljnje usluživanje i uskratiti boravak u ugostiteljskom objektu gostu koji se ne ponaša u skladu s ovim uzancama i takva gosta udaljiti iz ugostiteljskog objekta. Gosta koji se zadržava u ugostiteljskom objektu, a nije naručio uslugu ugostitelj će najprije ponuditi uslugom, a ako on uslugu ne naruči ugostitelj može zatražiti da napusti ugostiteljski objekt. Gosta koji se neprimjereno dugo zadržava u ugostiteljskom objektu nakon konzumacije, ugostitelj će najprije ponuditi novom uslugom, a ako on uslugu ne naruči, ugostitelj može zatražiti da napusti ugostiteljski objekt.
Link
Last edited by bracodubrovnik; 29-07-10 at 13:50.
imam svako malo cu narucit u sat dva jednu lfasiranu vodu i prijatno
Mislim da su one "dvije ure" bile neko "knjizevno pretjerivanje".Slicno kao sto se kaze: "Cuo sam za to vec tisucu puta"
Sto se tice restoranskog prometa na CT, misim da je pizza+voda dobra prosjecna narudjba za nas gradNikad nisam vidio pravu guzvu po restoranima te kaficima ... mada ne boravim ovdje tijekom 365 dana u godini :lolblue:
EDIT: Valjda odmah ima guzve svaki put kad odlazim sa CT
Last edited by A+A; 29-07-10 at 13:56.
Poslije prve će ti bit rečeno da napustiš lokal jer gazda ima to pravo (u Hrvatskoj ali mislim i u CG), pogotovo ako sjediš na mjestu rezerviranom za jelo. Ukoliko ne odeš ima ti pravo naplatit rezervaciju cijelog stola prema odgovarajućem cjeniku. Pa ti sjedi i uživaj u vodi ako ćeš cijeli dan.![]()
nisam siguran za cg u to, a sjednes dje god drugo na obican sto
ja jesam i vec sam zamolio goste da izadju, jer su u spicu od 21-23 narucili jedan sok
njih 5 "turista" i nije bio sto za hranu
Svejedno, ako gazda procijeni da zbog tebe ima gubitak u prometu, to jest da zauzimaš mjesto za sitniš, može ti reći da napustiš lokal ili se premjestiš na šank ili negdje drugo gdje ne zauzimaš mjesto. Prošla su vremena socijalizma. Za Crnu Goru mislim da ima skoro jednaka pravila ponašanja u ugostiteljstvu kao Hrvatska, ali provjerit ću. Možda netko ovdje zna.
Edit: Eto Veri zna![]()
Ali to je klasičini Podgorički sport znate ono sjedne se u popularni lokal u centar da te svi vide i naručiš : "daj mi jednu kafu sa ladnijem mlijekom i čašu vode" i tu provedeš naredna tri sata snimajući narod i auta što prolaze
Je li slusao ko nocas Sveta Marovica na ovaj Fereti show???
Kaze da ima vise turista nego prosle godine, da nidje nije provod kao u Budvu, da Monaco, Kan, San Trope imaju problema, a Budva cvjeta. Ovaj covjek sto je stariji prica sve vece gluposti.
Uh onaj Persing 75![]()
Đe je najljepše na more poć iz Podgorice na 3-4 sata.
Dakle, da ne bude prevelika gužva, da ima tuš na plaži, restorančić da se popija kafa, parking za kola... Nije problem platiti normalnu cijenu ulaza, parkinga, mobilijara. Cijenu ulaska na plažu od 20€ po osobi zbilja ne smatram normalnom.
Trebalo bi pod hitno u Budvi uvest da se placa porez za Sveta.
Cisto da ima covjek, da mu i sin ima za jahtu da podje na kupanje do dalekog Jaza, da ima i za velike svadbe, za knjige filozofije itd.
Mada kad malo bolje razmislim, taj porez je Sveto odavno uveo i placaju ga svi Budvani iako toga nisu ni svijesni.
Release Yourself
Hvala Goldfinger.
Nastojaću da ovog ljeta skoknem i do Drobnog pijeska. Danas sam se odlučio za Plavnicu i nisam se pokajao. Ima parking, ima tuševe, dobar bazen, dobar mobilijar, dobre restorane, blizu je Podgorice, a cijene su sasvim prihvatljive. Začudo, bješe poluprazno, što je meni u potpunosti odgovaralo.
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks