Page 127 of 288 FirstFirst ... 2777117123124125126127128129130131137177227 ... LastLast
Results 3,151 to 3,175 of 7188

Thread: Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by aCid_cOokiE View Post
    mora da bude malo ulja U pcv i kroz ona crijeva... evo sam ih zamijenio sve, skinuo sjutradan da otvorim i opet je bilo ulja.
    kedown misli da mora da bude ulja po motoru tj oko poklopca za ulje ili tuda nedje.

Ima u jednu stranu ali u drugu, tj. posle one membrane ne smije bit.
    Znas li kako on funkcionira uopste?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

ne, aj mi objasni, ali detaljno se iskucaj bash

i kaze se funkcioniSHE hrvatu
    Quote Originally Posted by my name is ...
    izvini oli mi rec kako da neciji post stavim u signature ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Inace ne znam ni ja kako funkcionira...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E juce probah jednu oktaviju 1.9TDI 90ks 2000 i potpuno se razocarah u moju fabiu. Fabija mi je isto godiste i motor samo jaci 10ks i plus odradjen remap na 130ks kod Mija u Masline. Posto ni posle remapa nijesam bio zadovoljan ubrzanjem ugradim i panelni KN filter i opet samo za nijansu bolje. Ne mogu da vjerujem da jedna oktavija koja bi trebala da je teza a uz to i manje snage neuporedivo bolje startuje i vrti u obrtaje (premda sam uocio kod oktavije na bankini naljepnicu MBTuning POWERED TDI o cemu vlasnik nista nije znao reci, a ni ja ispod haube nijesam mogao uociti nista "neobicno").
    Dal' je moguce da me katalizator toliko koci, ili moze biti jos neka druga zajebancija? jer sam od Mija dobio predlog da ga skinem da bi auto jos bolje islo.
    Inace zaboravih da napomene motor savrseno radi, za godinu dana nije potrosio kapi ulja, i nema nimalo dima na auspuh.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

LOL

Ako je remapiran na 130 KS onda taj auto bi trebalo da proguta tu Octaviju jer taj 1.9 TDI od 90 konja je mozda jedan od najgorih motora kad je u pitanju vuca.

To sto si stavio K&N je promasaj, sjebaces MAF, TS a moze da ti strada i elektronska klapna ako ga rijetko vozis na WOT.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci predlazes da maknem KN jer sam ga stavio prije 10 dana? pa i ja sam mislio da ce posle remapa ici makar kao stari pasat od 130ks s obzirom na odnos tezine i snage cak me i komsija sa leonom 2002 90ks pretekao uz Bogetice i drug sa ibizom 1.4 16v 2006 uz Pastrovice, tako da me hvata frustracija kad ih vidim da me preticu a znam da navodno imam vise konja ispod haube (sramota)
    Imas li neki predlog sta da uradim? Jel moguce da je skoda uradila toliko trom prenos za fabiu? Dal da skidam katalizator? Moze li biti protokomjer vazduha?
    Ali i na tehnicki su mi rekli da su joj odlicni izduvni gasovi pa zato sumnjam da je protokomjer.

Thanks Thanks Given 
    91
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Sama kazaljka? Izvadi instrumentablu i provjeri sve kontakte.
    Radi li ti sve drugo?
    radi sve drugo samo za gorivo ne radi...e da ako pokaze ponekad uglavnom se to desava izjutra kda tek upalim auto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by cevo View Post
    E juce probah jednu oktaviju 1.9TDI 90ks 2000 i potpuno se razocarah u moju fabiu. Fabija mi je isto godiste i motor samo jaci 10ks i plus odradjen remap na 130ks kod Mija u Masline. Posto ni posle remapa nijesam bio zadovoljan ubrzanjem ugradim i panelni KN filter i opet samo za nijansu bolje. Ne mogu da vjerujem da jedna oktavija koja bi trebala da je teza a uz to i manje snage neuporedivo bolje startuje i vrti u obrtaje (premda sam uocio kod oktavije na bankini naljepnicu MBTuning POWERED TDI o cemu vlasnik nista nije znao reci, a ni ja ispod haube nijesam mogao uociti nista "neobicno").
    Dal' je moguce da me katalizator toliko koci, ili moze biti jos neka druga zajebancija? jer sam od Mija dobio predlog da ga skinem da bi auto jos bolje islo.
    Inace zaboravih da napomene motor savrseno radi, za godinu dana nije potrosio kapi ulja, i nema nimalo dima na auspuh.
    ti si iskreno ocekivao da ces da OSJETIS nesto sa panel filterom?
    lolichak :P
    katalizator ti moze izvuci mozda jos kojeg konjica, ali sigurno nece napraviti razliku na pravac protivU te oktavije i slicnih vozila.

iskreno ne znam sto moze da bude.Mozda je ta oktavija bila chipovana...ali to ne objasnjava ovu ibizu i ovoga leona.
    ne znam ne znam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma nijesam ocekivao nista drasticno sa filterom da dobijem (jos posebno zato sto je panelni) al rekoh da motor malo bolje dise (navodno po K&N specifikaciji 30%). Kad neznas vise sta da uradis i za slamku se hvatas
    Ma da bilo sto ne radi kako treba na tom motoru isao bi da popravim al su mi i majstori rekli da je odlican, lijepi cep od ulja kad se otvori, odradjen veliki servis...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znaci predlazes da maknem KN jer sam ga stavio prije 10 dana? pa i ja sam mislio da ce posle remapa ici makar kao stari pasat od 130ks s obzirom na odnos tezine i snage cak me i komsija sa leonom 2002 90ks pretekao uz Bogetice i drug sa ibizom 1.4 16v 2006 uz Pastrovice, tako da me hvata frustracija kad ih vidim da me preticu a znam da navodno imam vise konja ispod haube (sramota)
    Imas li neki predlog sta da uradim? Jel moguce da je skoda uradila toliko trom prenos za fabiu? Dal da skidam katalizator? Moze li biti protokomjer vazduha?
    Ali i na tehnicki su mi rekli da su joj odlicni izduvni gasovi pa zato sumnjam da je protokomjer.
    Ma nijesam ocekivao nista drasticno sa filterom da dobijem (jos posebno zato sto je panelni) al rekoh da motor malo bolje dise (navodno po K&N specifikaciji 30%). Kad neznas vise sta da uradis i za slamku se hvatas
    Ma da bilo sto ne radi kako treba na tom motoru isao bi da popravim al su mi i majstori rekli da je odlican, lijepi cep od ulja kad se otvori, odradjen veliki servis...

To 30% macku o rep.
    Frend mi vozi 2002 Ibizu 1.9 TDI 101 KS, cipovana na 130.
    Prvom i drugom slajfuje, znaci nema trika da moze da prenese snagu, a to je isti auto kao tvoja Fabia.

Ne znam sto da ti kazem, tu treba da se radi dijagnostika.
    Moguce da imas slab MAF, slab senzor pritiska, slab O2, slab N75, slabu vakum pumpu turbine, slabe dizne...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sta da vam kazem kad sam cak i razmisljao o suludoj ideji da narucujem polovni sestobrzinski mjenjac od fabije rs TDI preko interneta, ali sam odustao kad sam vidio koliko kosta
    E to sam i ocekivao od mog auta ali, a ja bez zveka ne slajfujem, ko da imam 70ks tako se ponasa auto...
    Fabia_Elegance! ima li ikakve sanse da mi ti pogledas auto i kad, nije mi trka?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne moras 6-brzinski iskljucivo iz Fabije RS. Pasuje od svih 1.9 TDI sa poprecnim motorom.

Sto se kontrole tice, ne znam sto da ti kazem, ja nisam previse u stanju (mozda i znas razlog) ali ajde, javicu ti kad dodjem u PG, ili javi ako dodjes put HN-a mada ja i ne znam previse o autima.

Osjecas li pumpanje turbine na 1800, 2000 rpm?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cujem turbinu da se pali vec od 1700-1800rpm ali ne osjecam ono pravo njeno pumpanje tj. kao da radi sa redukovanim kapacitetom (mada se po zvuku nebi reklo vec po vuci). Ne vjerujem da cu skorih dana ici u Novi, no nikad se ne zna...
    Jel imas mozda nekog da preporucis u PG..., ko bi znao da utvrdi kvar a da ne mijenja sve gore navedene dijelive (jer, ispravime ako grijesim, nijesu ni malo jeftini) pa da sistemom eliminacije utvrdi sta hvali, tako bih i ja znao

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Slican problem je imao moj advokat. Ima 2001 Passat 1.9 TDI 130, nije isao nikako.
    Vozio ga u Roksped i rekli su mu da je crkao kompjuter, i kostao je oko 1200 eura sve.
    Posao je kod nekih *****cica koji kao imaju lap top i neki program za dijagnostiku, neko mu je rekao da su dizne, neko da je turbina...
    Javio mi se i ja nesto nisam bio previse voljan da cackam oko toga, posebno kad sam vidio nalog iz Rokspeda.
    Vozio sam ga 2-3 djira i vidio sam da turbina radi (auto je kupljen nov i imao je oko 100 000 km) ali ne vuce, kao SDI. Bas kao SDI.
    Rekao sam mu da idemo u M Auto Salon kod Markovica. Ljudi su uvijek bili OK, uvijek su me postovali i uvijek su me pustili u servis da vidim sto rade i kako rade pa aj reko posto znam da imaju VAG dijagnostiku da vidimo sto ce da kazu.
    Uzeo Radovan auto, prikopcao VAG i kaze da su dizne. 100% dizne. Po cemu mislis da su dizne? Pa vidis, ovo su dizne, pogledaj kako im pada puls...
    Pa Radovane, ***** te glupog, znas li ti da dizne rade redom, ne uvijek, znas li ti opste sto je OTTO motor? Mislis? Pa tvrdim covjece. Ja sam mislio da znas sve.

E kaze ne znam. Reko ne znam ni ja, idemo ja i ovaj (advokat, oni su mislili da je to moj auto i za njega nisu znali da je moj advokat) na pice a vi radite oko toga. Zovnu me posle 2 sata, kaze da su otkrili problem. Idemo mi tamo. Dodje Raso i sef, kazu da je turbina u pitanju, 100%, nema vise price. Imate u Uzice lika koji ce ga remontovat, za 900 eura. Reko ja cu da stavim turbinu drugu pa da vidimo. Kaze OK.

Uzmemo mi auto i kod mene, u Imperialnu garazu.
    Skinem ja turbinu, vidim, cista kao suza. Zdrava, 0 lufta, pumpa kao nova, sve kao novo. Odvrnem malo saraf na pumpu i montiram. Opet nece da vuce, crijeva puni bolesno ali snage nema. Potrosnja mala.

Sjutra dan opet u M auto salon.

Ja: Uzeo sam turbinu od Golfa TDI 130, DI crveno, montirao sam, OVA TURBINA PUNI CRIJEVA BOLJE NEGO STARA, ali auto ne vuce.
    Raso: Pa Golf IV nema istu turbinu.
    Ja: Zasto?
    Raso: Pa ovo je uzduzni motor a Golf ima poprecni motor, turbina nije ista.
    Ja: Raso, turbina je ista ali grana nije, ovdje grana ide pravo a kod Golfa imas C shaped granu. Pa evo ti tu Octavia (bila jedna Octavia TDI bez glave motora), pogledaj.
    Raso: Ali opet, nemas Golfa TDI sa 130 KS. Imas samo sa 101 i 115.
    Ja: Raso, koja je razlika izmedju ovih motora?
    Raso: Pa 15 konja.
    Ja: 14 tacnije ali ima tu jos. Bitno je da ima Golf sa 130 KS i turbina je tu, vi ste mi rekli da je uzmem, vidis da ne radi.
    Sef: Slusajte, ja znam da je turbina u pitanju. Ova turbina ne valja nista.
    Ja: kako ne valja, pa vidis li kako pumpa? Vidis li da su crijeva kamen?
    Sef: Pa to je poenta, ova pumpa previse...
    Ja: daj molim te, ne pricao tako jer nisi dijete. Ako idem u Uzice, da li mogu odmah da stavim remontovanu turbinu ili treba da radim neka podesavanja?
    Raso: Ne, oni ce ti stavit turbinu i odmah ces dobit snagu.
    Ja: E, OK, ovako. Ja cu sjutra tamo, da remontujem turbinu, dacu im 900 eura, nije problem, potrosio sam 300 EURA NA OVU TURBINU, neka idu jos 900. Ako budem dobio snagu, ja vas sve vodim u Ognjiste. Ako auto ne dobije snagu ja cu vama donjet racun i vi cete meni dati 900 eura. Ovaj gospodin je moj advokat, mi cemo sad da napisemo ovdje ugovor sa vama, i vi cete to potpisat.
    Svi: a neee, mi nismo sigurni 100%, mi ovo, mi ono...

Eh reko, mos ga jebat.

Uzeli mi auto i posli kod druga koji ima isti Passat. Stavili njegov MAF, nece da vuce. Vratili stari MAF i stavio senzor pritiska. Opet nece. Stavili opet MAF.

Auto je u tom trenutku dobio krila. Posli u Roksped, uzeli MAF i PS, 180 i nesto eura, stavio i i dan danas radi kako treba.

Onda, dodje mi drug sa Ibizom. Kaze nikako ne vuce, prekida, svi kazu da je turbina.
    Ajde reko da vidimo. Turbina je radila kako treba, dimio je kao lud.
    Reko, dizne.
    Stavili polovne dizne, AUTO JE LETIO.

Ne znam, ne mogu nista da ti kazem, bolje ti je da nadjes isti auto i da prebacis MAF, senzor temperature, da vidis pritisak dizni...

E da, tada smo pitali u Roksped i dizne su bile 600 eura komad.

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po opisu koji si dao za Pasata rekao bih da se ja idealno uklapam u tu pricu Sto kazes vuce original kao sdi, znam jer ih imam na poslu (nego mi prije nije palo na pamet to poredjenje). Jeli moguce da potpuno mirno radi motor a da su dizne neispravne(ne daj Boze)?
    Znaci ipak sistem eliminacije (ko da sam znao, iskustvo iz opravki racunara, a i auta vodeci ih kod dobrih i losih majstora i uceci na sopstvenoj kozi), znam i ja da u velikom broju slucajeva od dijagnostike malo vajde ali se ponadah da samo moze biti jedna ili dvije stavke za provjeru (ni ja ne mogu da vjerujem kako ljudi mogu na osnovu dijagnostike nesto 100% da tvrde kad i sami "znaju", mada najcesce nece mozak da ukljucuju kad imaju aparat, da vrlo cesto bude nesto potpuno sesto kao kvar od onog sto pokaze dijagnostika).
    ***** li ga, sta mi je raditi...nauci me molim te kako da prodjem sto bezbolnije (finansijski, da ne kupujem djelove koji nijesu pokvareni).
    Najveci mi je problem sto ja nemam drugih auta sa kojih bih mogao skinuti te dijelove da probam, a ni uslova da to obavim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    4 Posts

trebalo bi da se OSJETI ako neka dizna nije u redu... makar je meni tako bilo uvijek.
    mozda greshim, greshnik sam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

trebalo bi da se OSJETI ako neka dizna nije u redu... makar je meni tako bilo uvijek.
    Gresnik si, ali NAJLEPSI!
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PUN PARA!!!! :love: :sex:
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

***** li ga, sta mi je raditi...nauci me molim te kako da prodjem sto bezbolnije (finansijski, da ne kupujem djelove koji nijesu pokvareni).
    Najveci mi je problem sto ja nemam drugih auta sa kojih bih mogao skinuti te dijelove da probam, a ni uslova da to obavim.

Eh, to je problem.
    Ja ne znam gdje da pocnem, nisam vozio auto, ne znam kako se ponasa...
    Mogu da lupam...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E, ti ces to osjetit kod dizla, da li pumpa 2050 ili 1200 bari.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

ne, aj mi objasni, ali detaljno se iskucaj bash

i kaze se funkcioniSHE hrvatu

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Inace ne znam ni ja kako funkcionira...
    hahaha, vuče malo na Hrvoja iz kursadzija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma stalno ih gledam...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    9,424
    Thanks Thanks Received 
    6,871
    Thanked in
    2,704 Posts

lomi se jedan prijatelj izmedju:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...8&pageNumber=1

i

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...6&pageNumber=1

znaci treba mu auto sa mnogo siceva i jedan i drugi se cijene po 3,5k takodje su oba 2.5d

tim sto je krajsler 00 a mazda 98

recite sta da se uzima i ima li ko kakva iskustva sa ovom mazdom, ima li se ona i dje odrzavat?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Imali smo dvije.
    Jesu jake, rade bez greske, ali ruzne kao...

Chrysler je katastrofa.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    9,424
    Thanks Thanks Received 
    6,871
    Thanked in
    2,704 Posts

znaci ipak mazda pa neka je ruzna....

Page 127 of 288 FirstFirst ... 2777117123124125126127128129130131137177227 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks