To se meni desilo par puta ali doduse davno. Ja sam tri godine stariji. Rekli su mi posle da je ta generacija bila slabo unijeta.
Mislim da me sada imaju u sistemu, pogotov jer sam izvadio novu vozacku. Tebi je stara?
Da li vas ovo podsjeca na nesto?
![]()
TAKUMI
Ja pokusao da se izvucem pa se jos dublje zakopaoA vjerovatno nema pravo da oduzima saobracajnu...Ali isto tako nema pravo da me zaustavlja ispod nadvoznjaka pa me cesto tamo zaustave...
Jesu li ovo parking senzori, ako jesu za sta sluze oni na ovom autu?
![]()
mislim da su sarafi.pa dodju plasticni cepici preko njih
f6
Ako je to jel moguce da nisu mogli nac ljepse dizajnersko resenje od ovoga? Pfff ovo su cepici kao za plakar?
Moze li ovo da se ugradi na auto preko 2000 kubika? Ako moze neki ce se obradovati, bice jeftino voziti luksuzna kola... blah...
Bjelovarski ekološki aktivist Marijan Radanec napravio je prvi generator koji proizvodi plin iz vode. Već tri godine vozi automobil koji kao gorivo koristi benzin i plin proizveden pomoću toga generatora. Od tada je s njim prošao oko 100.000 kilometara.
Šezdesettrogodišnji Radanec prije tri godine napravio je prvi generator i ugradio ga u svoj, gotovo dva desetljeća star, Renault 19. Od tada je prošao oko 100.000 kilometara.
Generator troši 1 dcl vode i proizvodi oko 190 litara plina. Struju potrebnu za hidrolizu uzima iz akumulatora, koji se opet puni kao i drugi automobili – radom motora.
“Uglavnom trošim oko 2 litre benzina na 100 kilometara jer ostatak energije dobijem korištenjem plina. Plin proizveden u generatoru cijevima ide u filtar zraka, odnosno u usisnu granu. Tako dobivena smjesa omogućuje mi jeftinu vožnju”, rekao je Radanec za 24sata.
Objašnjava da je najzahtjevniji dio posla izrada elektroda jer ih u Hrvatskoj nitko ne radi.
Radanec otkriva da mnogi Bjelovarčani voze automobile dorađene u njegovoj radionici, a neki su ih i sami doradili. O tome se ne priča, jer, podsjeća, hibridni automobili kod nas nisu zakonom regulirani.
“To je Teslin izum. Predvidio je da će se u budućnosti vozila kretati na vodu”, kaže Marijan Radanec koji ovih dana završava traktor koji kao pogon koristi bunarsku vodu.
Da ce vise pocet auta sa obnovljivim izvorima
Njak Njak Njak
Ma Tesla je moodo od covjeka! Ja bi odma naredio da se ozivi!
I am so post-rock I shit sad birds.
Bogomi ce radanec na goli otok zavrshit doznaju li za ovo oni kojima nije u interesu![]()
"ahh V-TEC...all of the lag, none of the turbo, it's like waiting for bad sex"
gluposti..
She is only here to annoy herself!
Gad, to su ti sarafi/zabice.
TAKUMI
Pa jel moguce da je to tako odradjeno, pa tako se sarafi nisu vidjeli na Zastavu 128 i Yuga a ne na Smarta. Bas ruzno
sekvent plin, kakava su iskustva sa ugradnjom i koga bi ste preporucili u cg za ugradnju sekventa hvala
U CG nikoga.
U BG moze, ali jedino u AC Rasic. Drugi su voda.
TAKUMI
kakva voda, kakav plin...
hocemo benzin, hocemo poskupljenje benzina.
ko nema, neka SHETA :P :P
Originally Posted by my name is ...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks