Najjace bi bilo da su uzeli domen da koriste kao fini url, ono paypal.me, a nas da zaebu i ne dodje opet :P
meni zadnje 2-3 isporuke jos ne stizu a proslo je preko mjesec dana.
sumljem da su mi zavrsile u hrvatskoj.
prije su isto stizale ali ovih nema a proslo je preko mjesec dana...
the World's leading dance event
Sensation
Najjace bi bilo da su uzeli domen da koriste kao fini url, ono paypal.me, a nas da zaebu i ne dodje opet :P
rm -rf /
the World's leading dance event
Sensation
BTW, naidjoh na cool prodavca sportske odjece i obuce iz Velike Britanije, i prilicno povoljno salje pakete Signed For posiljkom (za oko 7 dana stize kod nas)...
http://shop.ebay.co.uk/crownsports-uk-ltd/m.html
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ako si stavio u podesavanjima naloga na eBay-u da ti je primary shipping address prava adresa u Crnoj Gori, onda bi po defaultu oni trebali na nju da shalju.
Za posiljke iz Hong Kong-a je normalno da putuju mjesec ili vise dana... Pa i iz Amerike se desava...
Najbolje je da kontaktiras prodavca, i da mu kazes kako ti posiljka jos nije stigla, a proslo je toliko dana. I da vidite kako da rijesite problem (ili da opet posalju, ili da ti refundiraju pare). Meni se 2 puta desilo da mi kasni posiljka iz UK (jednom je trebalo 20, a jednom skoro 30 dana), i oni su to prihvatili kao izgubljenu posiljku (jer posiljke za Evropu stizu kao najkasnije 10-14 dana), i uplatili mi pare nazad na karticu, i nakon nekoliko dana su mi stigle te (refundirane) posiljke - ovo nisi procitao
U sustini ovo ne treba zloupotrebljavati, vec samo onda kada zaista kasni... U protivnom bicete sumnjivi, pogotovo ako imate tek par feedback-ova...
I da li si im ti ponovo uplatio pare posto ti je to ipak stiglo?![]()
ne mora da znaci da ce prodavac slati na ebay shiping adresu ,ja sam naletio na dosta stvari gdje je definisano da prodavac iskljucivo salje na paypal adresu ,tako da treba pazljivo citati i obratiti paznju na takve stvari. . .
Sale: Ne naravno, oni ce to naplatiti od poshte, ili kako vec, ja nisam kriv shto mi nije stigla poshiljka u navedenom vremenu. :P
NSX23: Prodavac dobija adresu koja je oznacena kao primarna shipping adresa. Ta adresa je od strane PayPal-a oznacena kao unconfirmed, i onda on moze da odbije da posalje posiljku, medjutim oni to najcesce pisu zbor pravne ragulative na eBay-u, a u sustini za jeftinije stvari zabolje njih na koju adresu salju. E sad ako kupujes nesto od 1000 eura, onda je to nesto drugo.
Naravno, kao sto rekoh u prvom postu, dobro je uvijek nakon kupovine kontaktirati prodavca i potvrditi adresu u CG...
Uglavnom, kontaktiraj ih sad opet, i reci da ti nisu stigle te stvari, i da rijesite taj problem...
do nove godine eto i nama paypal-a(a i Srbima)
dok se ne organizuje nesto u MUP-u za sprecavanje kradje indetiteta (tj. Internet kriminal)
poznajem covjeka koji radi na tome
pa je 100% tacno
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Jes da nije tema o paypal, ali nas krivicni zakoni poznaje kriminal na Internetu i elektornskim komunikacijama, imamo zakone o elektronskoj trgovini i potpisu... Finansijski je manje-vise uredjen sistem. Mnoge druge firme ovdje rade bez problema (moneybookers, visa, mastercard...), ali ne znam koji je patak ovima iz paypala, pa nema nas, srbije i Makedonije.
Da, zakon koji je tek skoro reformisan, a da ne pricam o timu u policiji, koji bi trebao da radi na sprecavanju cyber-kriminala... No dobro, dolaze bolja vremena, a sve manje smo na crnim listama vezano za online placanje...
Moj broj je u ovom formatu i proslo mi je: +386 00382 69 123456
otvorio sam i ebay i pay pal nalog, ali jutros mi rece zena u banci da ne mogu da uzmem kreditne kartice ako nisam zaposlen, i nisu mi dali...
^ CKB , ATLAS, NLB, Najprva banka , moze provjereno i ako nijesi zaposlen...![]()
Kreč, kolica i mešalica.
Samo otvoris svoj racun, i onda ti za njega izdaju kartice pomocu kojih rasolazes sredstvima na racunu - Maestro i Visu Electron... Nisu to kreditne kartice sa kojima mozes ulaziti u minus, jer nemas primanja, ali su dovoljne da trosis to sto uplatis na racun...
Otvorio sam ja racun, ali mi nisu dali nikakve kartice uz njih, samo neka 2 papira sam potpisao, i jedan je ostao njima, drugi je kod mene..I pise na njemu da mi racun sluzi za vanredna primanja...
Zavrsio sam sve, uplatio 20 eura za kartice visa electron+maestro, 0.99e odrzavanje mjesecno jedne kartice, a druga gratis..Bice gotove za 10 dana...
Pozdrav svima,
vidim prica se o kupovini preko interneta sto je meni veoma zanimljiva tema
Ja sam vec kupovao preko interneta ali samo sa direktnim placanjem preko kartice. Koristio sam VISA karticu i sve je islo kao treba. Dobijao posiljke nekad malo duze cekao ali su ipak stizale...
http://www.blue-tomato.com/de/welcome.bto
http://www.snowandrock.com/pws/Home.ice
http://www.suntekstore.com/index.html
To su neke adrese sa kojih sam narucivao i sve je uredno stizalo bez problema.
E sad sam slucajno sam naletio na ovu temu i odmah otvorio ovaj Pay Pal,mada sam to radio i ranije prije mozda pet,sest godina ali mi nikad nije uspijevalo (valjda je bio problem sa karticom)
Narucio sam neke stvari sa http://www.dealextreme.com/ ali jos uvijek nisu skinuli pare sa racuna.
Mene interesuje kako ide ta uplata/isplata (paypal) koliko se ceka,skidaju li odmah novac i dali su vama stizale stvari sa ovog site-a. Sad cu malo bolje da prostudiram ovu temu i da probam da porucim nesto sa ebay-ai svaka cast za otvaranje ove teme
pozz...
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks