Jes, on sto ne zna kako ce, iskulira![]()
Jes, on sto ne zna kako ce, iskulira![]()
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Jeste, ali pod dobrim djelom smatra se i osmjeh upućen prijatelju, rukovanje, savjet, molitva. U jednom hadisu se prenosi da je Poslanik s.a.w.s. rekao:
Allah s.w.t. se srdi na vjernika koji pred svojom braćom pokazuje namršteno lice. Pa u drugom: Onaj ko nema milosti prema djetetu taj nikada neće osjetiti Allahovu s.w.t. milost. Mislim da se razumijemo...
Ako bude pata pata ide u raj, ima hadis i o tome. Naravno da ima stepeni i u raju i u paklu. Npr. ako ostaneš nevjernik u stanju u kojem si sada, nije logično da budeš na istom stepenu pakla sa nekim serijskim ubicom. To je logika stvari, ne znam šta je tu smiješno. Ne zamjeri mi ali ako sam od ikog očekivao ozbiljnija pitanja onda si to bio ti.
Eto vidiš da i ovde griješiš. Nevjerovanje u Boga je najgore moguće djelo koje prema Uzvišenom činiš, pa sad zamisli šta bi tvoji roditelji uradili sa tobom da prema njima činiš konstantno najgora djela. Ne bih da ih spominjem, ali npr. tvoji roditelji ne bi voljeli da si homoseksualac ili pedofil, ili ubica, ili razbojnik, ili da činiš incest a oni to zabranjuju, ili da ih tučeš svaki dan. Baš me zanima šta bi bilo koji roditelji uradili sa ovakvim djetetom ako iole imaju pameti.
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Ispravno je da čovjek vjeruje samo u jednog Boga. To je po meni prirotet. Ja vjerujem da postoji jedna univerzalna sila koja je stvorila svijet, jer nije sve moglo tek tako nastati samo od sebe. Sve drugo je produkt sujevjerja. Kad sam bio dječak, moja majka bi me često povela u crkvu ili manastir. Međutim, ja, koji sam odgajan u hrišćanskom duhu, nisam razumio mnoge stvari. Gledao sam kako se ljudi mole Svetom Vasiliju, kako ostavljaju novac i hranu na ikone svetaca očekujući pomoć. Odrastao sam uz jedno iskvareno hrišćanstvo koje je išlo sasvim obnutom hijerarhijom nego što bi bilo dozvoljeno. U hrišćanstvu koje tumači SPC je to tako. Prvo idu sveci, koji su svi odreda dobili ta zvanja isključivo zbog beneficija prema Crkvi kao instituciji, a ne zbog djela, pa onda Bogorodica, pa onda Isus i na kraju Bog, kojeg jedva iko i spominje. U SPC je najjači kult posmrtnih ostataka svetaca, praktički se 80% hrišćanskih rituala sastoji od klanjanja istima. A još kad sam vidio da se SPC bavi politikom i da širi nazadne srednjovjekovne ideje, istupio sam iz nje, jednostavno sam prestao da idem u nju. SPC se koristi i nepotvrđenim pričama o nekim nadnaravnim čudima, iako ne daju nikad konkretni dokaz za to, crkveni velikodostojnici redovno vrijeđaju one koji u to ne vjeruju. Vjerovati da obična voda, nakon što se molitva očita nad njom, može invalida podići sa kolica i učiniti ga gipkim da na licu mjesta zaigra crnogorsko kolo, samo je produkt ljudskog sujevjerja i neznanja.
Postao sam obični teista koji vjeruje samo u jednog Boga. Kad mi je teško, obraćam se isključivo Bogu, ne treba mi sveti onaj ni ovaj, ni "sveta" ikona, ni "sveto" kandilo, ni "sveto" ulje, dovoljno mi je obratiti se Bogu. Dosta mi je više kvazihrišćanstva u kojem je sve sveto i božansko, a najmanje Bog.
Hrišćanstvo je neprirodna vjera koja prirodne ljudske osobine proglašava teškim grijesima. Razmislimo malo bi li *****a i pedofila bilo kad bi se celibat zabranio vjerskim zakonima?
"ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"
Da li ovdje napadas samo SPC ili crkvu generalno, pa ti je SPC, zbog blizine, sinonim za sve?
Kazes da vjerujes u silu koja je sve stvorlia. Ti tu silu dozivljavas kao boga,kome se obracas. Da li recimo ta sila moze biti neka sila, stanje,koje se da objasniti? Da li bi tada prestao da vjerujes u boga, a prihavatio tu silu za Silu?
Bolest se moze lijeciti. Odavno se homosexualizam ne smatra bolescu.
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Za mene više ja i ti nepostojimo nego Bog. Materija takođe, kao čista mogućnost, ne postoji, jer se aktualizira samo posredstvom forme. Kako će onda nastati neka stvar s pomoću neke nepostojeće forme i isto tako nepostojeće materije? Jedini princip individualne egzistencije jest Bog — Davalac postojanja.
Last edited by Dawud; 20-07-10 at 00:03.
Da malo obnovimo gradivo
http://en.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur_%28logic%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Loaded_question
I u glavama razumnih ljudi.
Last edited by RoNN|3; 20-07-10 at 15:57.
★
Svaka bolest ne moze da se leci. Pedofilija je takodje neizleciva, pa makar doslo od fizickog odstranjivanja organa ili terapije hormonima. Tvrdim da homoseksualizam jeste psihicka bolest. Koliko je ona izleciva, to valjda znaju psihijatri, u svakom slucaju je rec o devijaciji.
Odlutaćemo od teme, a već postoji tema o tome.
★
Ako po tvojoj logici nesto moze da postoji oduvijek i da bude uzrok svega ostalog zasto ne moze univerzum da postoji oduvijek? I zivot kao samo jos jedan fenomen u univerzumu? Moram li da te podsjecam kako je nastala religija? Iz ljudskog neznanja o svijetu u kojem zivi. Sto vise znamo sve je manje religije. To je primjetno jer je religija jaca u primitivnim zemljama dok je u razvijenim samo ostatak kulturnog nasljedja, a negdje je uopste i nema. Za to postoji dobar razlog.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Nije tačno. Informiši se pa onda pričaj. http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang
Last edited by RoNN|3; 21-07-10 at 00:33.
★
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks