Originally Posted by
laciale
a kako komplikovanih ljudi ima...evo pricaju na 5 strana o fabregasu i tome kako je neko bezobrazan dok ovi drugi nemaju obraza. ovi su pali nisko a ovi su posteni...
dosao je rozel i oce da dovede fabregasa...lik ima cijenu tj. kao da je enma jer venger nece da ga pusti. pritiska je otac i on sam je pricao ali vengere ne da. ne moze. ovo je fudbalsko trziste - kako svaka roba ima svoju cijenu i kupca sasvim je legitimno da rozel upire. ima pravo. ako ga venger odbije i ovaj put on moze da odustane a moze da pokusa jos 5 puta. u cemu je problem?
igrac se ne izjasnjava jer mu je bolje da cuti - ni sam ne zna dje ce zavrsit.kako god bude on ce na kraju rec da je srecan sto je presao ili je srecan sto je ostao.
tako funkcionise prelazni rok i ne vidim sto je sve nejasno u ovoj prici.
maikon? oce, nece. ovi traze 35 miliona pa onda kazu kako nije na prodaju(igrac se ne oglasava-isto kao fabregas)? murinjo odustaje? pa se predomisli da je mozda bolje da ga uzme. nova ponuda...inter odbije... tako to ide.
desetine miliona su u pitanju i ljudi koji njima raspolazu se trude da urade onako kako smatraju da ce bit najbolje za njih.
mediji naravno sve ovo koriste kako bi sto bolje prodali novine...i tako u krug.
Ne shvatas Laciale.Nisu u pitanju samo ponude Rosela.U pitanju je jedan nevidjeni pritisak na Fabregasa da predje u Barselonu.Pocevsi od maltretiranja tokom SP,preko tog smecarskog navlacenja dresa do svakodnevnog medijskog bombardovanja od strane mozgova poput Pikea i Pujola.Mozes li da zamislis kako je samom Fabregasu zbog toga?Mad God je sve fino objasnio par postova iznad.Vise on duguje Arsenalu i (posebno)Vengeru nego oni njemu,i on je svjestan toga.Uostalom nikad ga ne cuh da je rekao da zeli da ide iz Arsenala,da mu ne valja tu.Jos uvijek je veoma mlad,kapiten jedne od najjacih svjetskih ekipa koja se gradi oko njega.Produzio je ugovor na 8 godina.Ja licno nikad nisam cuo za vece produzenje ugovora u vrhunskom fudbalu.
Raise my hammer,take my aim
Bookmarks