Dopa ti je los model, sa nekom falinkom.
Tako ti je danas kod svih kola. Kako te zapane. To auto NE SMIJE trositi preko 12 litara.
Dopa ti je los model, sa nekom falinkom.
Tako ti je danas kod svih kola. Kako te zapane. To auto NE SMIJE trositi preko 12 litara.
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Isto se desilo rodjaku koji je uzeo Citroen neki (Picasso onaj cini mi se). Laganije vozi nego mu drug koji ima isti auto, a trosi mu konstantno 2 litra vise.
Samo budi bezobrazan i nemoj da popustas. Ako te uvate u masinu sa obecanjima i izgovorima, kraj ti je.
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Normalni 1.6 kroz grad ne trosi preko 10.
TAKUMI
poludio sam, naucite me kako da promijenim lampu dugog svijetla na opel astri 2006 godiste
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3224203&show=1
ovakva astra.....jel moguce da moram cijelu masku da skidam
Nemoj mi vjerovat ali ja mislim da moras skinut cijeli far, a to znaci da prije toga treba da skines branik.
TAKUMI
E sad sam mijenjao na zenina kola bas tu lampu ali na chryslera morao sam far da skinem tri sarafa odozgo pa onda tek da dodjem do sijalice trebalo bi i to tvoje tako nekako.....
WHEN RELIGION RULED THE WORLD,THEY CALLED IT THE DARK AGES
Pametno je to rijeseno, nema sto...
Nisu mogli drugacije, zbog konstrukcije.
TAKUMI
najcrnje je mislim sto je tu bilo kombinacija daimler-chrylser nedje vec u trecu godinu zasli kolko se mogu sjetit...
WHEN RELIGION RULED THE WORLD,THEY CALLED IT THE DARK AGES
Ne mogu da vjerujem kako su ga zakomplikovali
Fift gear emisija uporedni test: kako se mijenja sijalica na renault megana i golfa V
(ovo postavljam jer je identican nacin na megana kao na opel astri).
Manual za Astru mozete skinuti sa sledeceg linka (strana 274 u PDF-u koja je ispisana na uputstvu ili 279 ako pratite strane u svom PDF reader-u):
http://www.vauxhall.co.uk/vaux/stati...pi_version.pdf
Ne mogu da shvatim da proizvodjaci zakomplikuju osnovnu star!!!! Umjesto da to bude kod svih kao na golfu, ovi ga toliko zakomplikuju da moras u (ovlasceni!!!) servis da bi zamijenio obicnu sijalicu. Smijesno.
Nadam se da sam nekome pomogao linkovima.
E, a aj mijenjaj sijalicu na Touarana.
TAKUMI
treba neko da mi objasni sta predstavlja koje slovo/broj iz donje oznake.
pokusah da guglam al mi ne ide
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
S znaci standardna duzina - 2,6 mm;
6 znaci temperatura svecke, sto manji broj to veca temperatura;
ovo drugo ne znam.
TAKUMI
Problem sa podizacima stakla na suvozacevoj strani. I prednji i zadnji. Cuje se kako elektromotor radi, medjutim stakla se ne spustaju. Zna li neko sto je u pitanju i gdje da vodim auto da se to sredi ?
2000 E39
"Its not how hard you push along the way,its having something in you to finish."
hvala na info...
Znaci komplet mehanizam x 2, kick me while i'm down :P
"Its not how hard you push along the way,its having something in you to finish."
evo nadjoh da je kod ngk, drugo slovo posle broja, broj elektroda
S - jedna elektroda
K - dvije elektrode
T - tri elektrode
ali me buni sad sto nemaju sve svecice po dva slova iza broja
dalje nadjoh i broj, kako i ti reche oznachava temperaturu, ali nije kod svih proizvodjacha isto, nedje je manji broj manja temperatura.
ostale oznake tj. oznake prije broja i dalje misterija
hvala u svakom sluchaju
A sto recimo ako ima 4 "elektrode"?
TAKUMI
Q - 4 elektrode
polovni motor je 600-650 € sa cca 180-200.ooo km + 150 za ruke... da je u tu cijenu uračunata i turbina ajde i ajde...
djelovi za generalnu... karike, komplet dihtunga, leteći i stabilni-fiksni ležajevi radilice, jedan klip (majstor kaže da nema potrebe da se ostali mijenjaju... ali nije isključeno da neću to odraditi... isto važi i za pumpu ulja u karter)... cijena je 230 - 290€ (tref, trendauto, rakočević...).
Dodatno ako riješim da baš sve radim novo ... pumpa 75€... klip 35 polovni, 75 novi...
znači ukupno djelovi.. 330 - 400€
mašinska obrada.... 120€
Majstor... koliko ga častim...
Jedina mi je dilema... jer neznam kakav je polovni motor... i da li ću kao što neko reče raditi i njega poslije 1.000 km ili 10.000... barem da su iole ozbiljniji pa da ide neka garancija... ali odgovor je svima... par dana...
Uzeti mačka u vreći za 800€ ili neka me isto toliko košta generalna... barem znam da je novo stavljeno i da postoji neka garancija koju daju u prodavnicu...
Hvala svima na pomoći...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks