Originally Posted by
amnesiac
Iz ARENE
TALENTOVANI PODGORIČANIN LUKA PETRIČEVIĆ OBAVEZAO SE NA VJERNOST PAOKU
PODGORICA - Učenje fudbalske azbuke u dresu Budućnosti, pa godina dokazivanja i uspona u dresu “romantičara” sa Karaburme (OfK Beograd) i onda dokaz da vrijedi - Podgoričanin Luka Petričević prije devet mjeseci dobio je poziv da se priključi solunskomPAOK-u, a juče je, na dan svog punoljetstva, ozvaničio saradnju sa solunskim“crno-bijelima“. Udruštvu Zizisa Vrizasa, proslavljenog grčkog asa, sada sportskog direktora kluba i svog menadžera Viktora Trenevskog, bivšeg majstora Budućnosti, ekstra talentovani vezista obavezao se natrogodišnjuvjernosttimusa“Tumba“ stadiona.
- Potpisao sam na tri godine, sa klauzulom da ukoliko budem imao određeni broj mečeva produžimo saradnju.Ljepšu čestitku za punoljetstvo nijesam mogao da dobijem - rekao je za ARENU Petričević, koji se zahvalio treneru iz OfK Beograda Dževadu Prekaziju, kao i svimtrenerima koji su ga trenirali kroz mlađe kategorije Budućnosti, posebno Miliji Savoviću. Predsjednik kluba Teodoros Zagorakis (kapiten grčke reprezentacije sa EURA 2004.) izAtine je putem telefona poželio sreću novom članu “crno-bijelih”, a italijanski stručnjak Mario Bereta (nekadašnji trener Parme,Lećea, Sijene, Torina...) odmah naredio pakleni rad.
Cilj je jasan - klub sa najviše navijača u Solunu jurišaće ove sezone na Ligu šampiona. -Od prvog treninga krenula je borba za pozicije. Bereta zahtijeva rad, red i disciplinu, a kao svaki Italijan posebnu pažnju posvećuje taktici. U klubu su svi zaokupljeni Ligom šampiona, jer PAOK je nakon dugo godina došao u
situaciju da se bori za najelitnije takmičenje. A potez Berete pred jučerašnji popodnevni trening, koji govori da Luka Petričević ide sa ekipom na pripreme u Njemačku, dovoljno govori kako se u Solunu ozbiljno računa na omladinskog reprezentativca CrneGore.
-Sada je sve na meni, da se nametnem, da kroz svaki trening, svaku utakmicu naučim nešto,napredujem...Uostalom, znam da samo paklenim radom mogu
da opstanemu ovako velikom klubu. Poseban utisak na mladog Podgoričanina ostavili su navijači PAOKa. Na prvom treningu pred novu sezonu popularni“Gate4”napravili su nestvarnu atmosferu na stadionu Tumba. - fasciniran sam bio ambijentom, 15.000 navijača potrudilo se da nas na pravi način “uvede” u sezonu. Baklje, pjesma, dlanovi - bio sam na tribinama na svim važnijim utakmicama PAOKa u protekloj sezoni, stadion je uvijek krcat, ali doživljaj sa terena je potpuno drugačiji - zaključio jePetričević, koga ćemo brzo (u avgustu) gledati u Crnoj Gori na okupljanju omladinske reprezentacije.
Bookmarks