Nikad nisam imao problema sa USPS (Americka posta)... Dobijao sam i neke pakete koji su bili oko 80 eura vrijednosti preko najobicnije posiljke (First Class Mail International). USPS-ovi Priority i Express Mail International chini mi se imaju opciju osiguranja za bilo koju destinaciju, ne samo za Crnu Goru, i sa ovim prvim stigne posiljka za nekih 15 dana najvishe.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Samo Global Express Guaranteed ima osiguranje za Crnu Goru (a to ide preko Fedex-a). Express mail international ne postoji za Crnu Goru.
Moguce, nikad nisam nishta narucivao Express-om, medjutim vjerovatno bi dosla posiljka poslata Expressom za CG, a oni je ne nude po defaultu jer ne mogu da garantuju vrijeme dostave... Medjutim sustina je da za sve posiljke koje se ne carine, dovoljna je obicna posta (moja preporuka Priority Mail iz USA) - nikad nisam imao problema... Jedino ako neko narucuje nesto iz UK preporucio bih mu da obavezno uzme Royal Mail International Signed For, umjesto obicnog AirMail-a, jer u poslednje vrijeme ovaj prvi stize za oko 5-6 dana, a ovaj drugi se desi da se zagubi po 20-30 dana...
ja sam porucio ovo i poslato je preko USPS First Class Mail International
i platio istoga dana
Paid on May-26-10 via PayPal
i to mi jos nije stizalo.
kontakitrao sam prodavca i tek mi je odgovorio posle par poruka i opet sam ga sad kontaktirao par puta ali ne odgovara.
sta da radim?
the World's leading dance event
Sensation
Evo pogledao sam mu feedback, i ne cini se da je neki prevarant, tj ima samo 1 negativni feedback od 400 i nesto ukupno... Ako si platio 26 maja, znachi da je poslao tek sjutradan, ili nakon par dana... Medjutim nakon 20ak dana bi trebalo da ti stigne... Reci mu da ti jos nije stiglo, i da ti posalje ponovo, ili da ti vrati pare nazad. Ako mu nisi dao feedback, reci mi da ces biti primoran da mu das negativni fb ukoliko ti ne izadje u susret. U krajnjem slucaju imas eBay buyer protection program, pa ces se obratiti eBay-u ako ti ne bude u sledecih par dana odradio ovo.
ne znam sto se carine tice, ali ja sam imao pozitivno iskustvo (mozda sam jedan od rijetkih)
kupio sam na EBay-u Omniu 2 8GB za 220 Ekija i carina mi je bila 40
a pazi sad ovo
prije neki dan ja po navici odoh na EBay kad tamo ima sta da vidim
neka prodavnica u Americi se gasi i prodaju tri Omnie 2 za po 60$ (DOLARA, NE EURA)!!!!!!!
a ja nemam PayPal (narucivao sam preko DevilishJesus-ovog naloga)
popizdio sam kao leptir
inace PRODATI SU U 20 MINUTA
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
evo i ja da javim kako prođe moja net kupovina - poručio iz Njemačke paketić vrijednosti 21€, stigao mi juče(7 dana poslije kupovine) i rekao sam obavezno da šalje normalnom poštom, bez UPS-a i ostalih gluposti. Dakle, stiglo poslije 7 dana direkt na kućnu adresu, bez špedicije, bez $ekiracije
C9H13NO3
One world, Two wheels
Hvala Incognito na odgovoru i na svoj pomoci koju ljudima pruzas na ovom topicu. Stvarno svaka cast!
Ovaj iPad je malo vece vrijednosti i zbog osiguranja necu da smanjujem cijenu, pa me interesuje koje su stope carine i pdv na ovu vrstu robe. I kao kakvu robu uopste vode iPad? Racunari?
Stigao paket iz USA nakon 6 dana 49.75$ + 33.50$ poštanskih troškova (USPS EMS)...
Koliko bi koštalo preko http://www.shipito.com/ da mi pošalju sat vrijednosti 100$?
Ako narucim 2 stvari odvojeno i ispod su 150(each) i ako stignu isti dan da nece mozda zajedno to ocarinit ili da narucim na drugo ime ili dan?
Na jedan paket(treci) mi je cijena 165e zbog postarine koja je 60$....... i naravno naplatit ce to grrrrrrr. Salje ozbiljna firma inace bih trazio da stave manju vrijednost mrvicu
rm -rf /
Da stavim na 3 razlicita imena u kucu, tako ne bi trebali sigurno naplatit a?
rm -rf /
150eura.....
Reko im da mi posalju 3 razlicita i na 3 imena a pazite ovo:
pokusavm da narucim i izlazi error, tako par puta i nazvah ih. Popricasmo i poslah mail.
Odem do bankomata da provjerim, prc fali veliki dio para. Zovnem banku ispricamo se i uglavnom 3 puta su pare otisle i procesuju se do ujtro kad ce otic dalje.
E sad, vjerovatno ce ovi u USA cancelovat posto je do njih problem i onda meni zamrznute stojat podugo ili mi vratit oni pare... Vidjet cemo u ponedeljak, do tada cu kontaktirat opet i pricat s ovima, evo cekam mail sad. Uglavno moram sad da cekam dzabe. Arrrrrrghh
rm -rf /
Rezervacija po kartici moze da stoji i par dana, tako da ces sacekati, tu banka nista ne moze, jer bi to onda bio chargeback.
Rezervacija zna da stoji mnogo duze od par dana....
Rece mi processing i ujutro ce bit procesovana. U Ponedeljak cu zvat ove u banku i ameriku, 100% sam siguran da ce rec da su vratili i sad da stoji zamrznuto kod nas, samo je pitanje koliko.
rm -rf /
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks