Page 293 of 321 FirstFirst ... 193243283289290291292293294295296297303 ... LastLast
Results 7,301 to 7,325 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Samo drzimo palceve da ne bude sad kampanja u srbijanskim medijima "Diplomata poreklom iz Plevalja"....

Hvala Lepo
    ahahahahha e pa...dobro se nisu sjetili svadbu da organizuju kao ovamo pa u kolonu...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Quote Originally Posted by Pirun View Post
    oli da mlatimo o zločinima o kojima ti i malo ko zna išta? ili ti si sad sve naučio iz par štiva u novinama... ali važno je da se popljujemo zar ne? to tebi najbolje odgovara. svi ušančeni i po bubulj u šaci.
    Zainteresovalo me jer o ovome nista znao nisam pa htjedoh vidjeti zna li ko vise od onog sto je u vijesti pisalo. Nije vazno da se popljujemo i ne znam zbog cega ti je to prvo palo na pamet.

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Hvala cipure.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Sanja Rajko da ga više nema

N. JANKOVIĆ | 05. jul 2010. 20:57 | Komentara: 1

Ispovest Rajka Kujovića, „najnovijeg“ požeškog beskućnika bez nade za izlaz

BILI smo u Peći teška sirotinja, a ja balavac, tek sam progovorio kada je otac umro. Proletelo je kao dan, već sam imao deset, kada sam video majku, obešenu na tavanu, u četiri ujutru. Na Blagovesti, neka joj Bog oprosti. Sada mi je pedeseta, živeo sam duže nego mnogi. Više ne mogu. Kraj je, mislim jedino kako je konopac i meni usud. Neki ljudi uzlete iznad velikih tragedija i žive dalje, a ja proklet, svaki dan mi je bio pad dublje u pakao. Pomoći meni, ruševini, Rajku Kujoviću, beskućniku i skitnici, zna li neko kako?

- Ja sam „na relaciji“ od Požege do Užica, najnoviji beskućnik. Spavam na ovoj vašoj železničkoj stanici. Nego da nastavim: o ocu i majci sad znate. Kad su otišli, zapao sam u dom, u Kosovskoj Mitrovici - govori Rajko. - Koliko sam samo batina kao dete „popio“, nisam se snašao. U domu sam samo o majci mislio, i danas mislim.

Sa dvanaest, kaže Rajko, prvi put je pokušao da se ubije, tabletama. Spasili ga lekari. U sedamnaestoj, na majčinom grobu, opet. Odatle su ga odveli pravo u Višegradsku, na psihijatriju.

- Bolest je to, nisam ja ništa strašno zgrešio, sama je odnekud došla. Posle sam dospeo u Podgoricu, tu sam proveo najveći deo života - priča beskućnik. - Radio sam kao fizikalac, oženio se, pa se razveo, imam dvojicu sinova. O njima neću da govorim, neka žive svoje živote, ne treba im ova nesreća.

Posle razvoda, Rajko je bez para i posla, morao da se okrene, da iza sebe ostavi trošnu baraku i ljude u njoj, da negde krene. Tako je, kaže, postao beskućnik. Sa bivšom porodicom nema nikakvog kontakta, deca ga, dodaje, odavno „više ne poznaju“.

- Primao sam u Podgorici, neko vreme, 60 evra socijalne pomoći. Nosio džakove, teglio, dok bolest ne proradi, a onda nisam ni za šta. Pijem tablete, a stomak prazan, to me slomi - sumira Rajko protekle godine. - Pre devet meseci stigao sam u Požegu, krenuo sam ovamo misleći, možda pronađem nekakav mir. Malo budem tu pa odem do Užica i tako ukrug.

Smuca se beskućnik među šinama, spava najčešće u Užicu, po staničnim uglovima i hodnicima punim ustajalog znoja i svakakvog smrada. Traži pare, a ljudi ko ljudi. Neko da, neko besni i psuje. Milostinja mu ponekad obezbedi porciju čorbastog pasulja, za 50 dinara, u obližnjoj kafani. Tamo kažu da Rajko „malo pojede, skoro svaki dan!“ Kod crkvice, daju mu sitnine za burek, koliko da se uspravi na noge, kada mora. Dva puta je od Centra za socijalni rad u Požegi, dobio jednokratnu pomoć, kaže, po 1.000 dinara.

- Voleo bih da imam sopstveni sapun jer nisam zver. Desi se i da mi ništa ne treba, ali ovih dana mi se bre, sve smračilo, iscrpljen sam, kad ti kažem, ne mogu više... - govori nesrećnik.

Rajkove oči ipak su vedrije od reči, lutaju, procenjuju sagovornika, traže slamku spasa. Ali ništa se ne menja, malo se oporavi jedino kada na kratko „zaglavi“ u bolnici.

- Odavno mislim ovako: ako bih od države imao nekoliko hiljada da iznajmim najjeftiniju sobu, da se dovedem u red, možda bi me neko primio da nosim džakove, desilo bi se nešto - progovara Rajko. - Kad me vide ovakvog, neće me.

Govori odnekud, u stvari, ono što poslednje umire. Rajko je svoju priču ispričao, okrenuo se i otišao. Dobacio je jedino da telefon nema i da će ako nekome zatreba, biti tu negde, oko stanice.

- Još malo, ako izdržim - kaže Rajko.

PREŽIVLJAVANJE

RAJKO se požeškom Centru za socijalni rad tek nedavno obratio za pomoć. Utvrđeno je da on ima i crnogorsku i srpsku ličnu kartu. Ostaje da se proveri, „u čijoj je nadležnosti“ nesrećnik.

Srpsku ličnu kartu dobio je kao milostinju, jedan Požežanin je beskućnika prijavio na svojoj adresi, kako bi Rajko stekao preduslov da traži pomoć od Centra.

- Nesumnjivo je da čovek preživljava u nemogućim uslovima. Tokom našeg razgovora, rekao je da će pokušati da zaradi tokom berbe maline, ali od toga očigledno nije bilo ništa - kaže Miroljub Dragačevac iz požeškog Centra. - Očekujemo da će on ponovo doći kod nas, a do tada ćemo obaviti sve provere, to je preduslov za dobijanje pomoći.

Ako sve bude u redu, Rajko će moći da računa na 6.000 dinara mesečno.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna...-ga-vise-nema#

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Ovo nijesam očekiva od tebe
    Ne znam sta bih drugo rekao, Ranko je u ovom slucaju potpuno u pravu, koliko god mi se ne svidjale neke njegove price.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oce li se naci neko da objasni uredniku informativnog programa Javnog servisa da ne treba da se uvredljivo smije u lice i po sto puta prekida u pola rijeci predsjednike drugih drzhava?
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cudo niko da prokomentarise presudu Spahicu.Hoce li se odrzat ili ce predmet bit vracen kao sto imaju obicaj?
    Spahiću sedam godina zatvora

BIVŠI SUDIJA VIŠEG SUDA U BIJELOM POLJU I SEKRETAR SKUPŠTINE OPŠTINE OSUĐENI ZBOG PRIMANJA MITA

Podgorica – Bivši sudija Višeg suda u Bijelom Polju Arif M. Spahić (58) osuđen je juče na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora zbog krivičnog djela primanje mita.
    Ahmet M. Hodžić (49) zvani Bada i Senad S. Zoronjić (44) zvani Čupo, dobili su po tri godine zatvora zbog krivičnog djela “primanje mita pomaganjem”.
    Bivši sekretar Skupštine opštine Bijelo Polje Džemal G. Ljuca (54) osuđen je na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela “primanje mita pomaganjem”, dok je za isto krivično djelo Nedžad S. Brčvak (43) zvani Ele, nastanjen u Njemačkoj, koji je osuđen u odsustvu dobio godinu dana zatvora.
    Sud je donio rješenje kojim je produžen pritvor Spahiću, Hodžiću i Zoronjiću, a Brčvaku je određen i računaće se od dana kada bude uhapšen.
    Prvostepenu presudu juče je u Višem sudu u Podgorici izreklo specijalizovano vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragiša Rakočević.
    U obrazloženju presude sudija je kazao da je nesumnjivo dokazano da su okrivljeni izvršili krivična djela, ali nije prihvatio navode optužnice da je okrivljeni Spahić počinio krivično djelo primanje mita u produženom trajanju.
    U obrazloženju presude sudija je kazao da se iz sadržine telefonskih razgovora između Spahića, Ljuce i Brčvaka zaključuje da je u pozadini novac poklon za sudiju Spahića, te u vezi sa suđenjem Mirsadu Idrizoviću, koji je bio osuđen za saobraćajnu nesreću 19. januara 2008, u kojoj je stradao Danilo Dulović.
    U prvostepnoj presudi se navodi da su optuženi Spahić, Ljuca i Brčvak, u periodu od avgusta 2008. do marta 2009, u Bijelom Polju, a Brčvak i u Njemačkoj, izvšili krivična djela.
    “Okrivljeni Spahić je kao sudija Višeg suda u Bijelom Polju, zahtijevao i primio obećanje poklona u novcu od optuženog Brčvaka, koji mu je ponudio i obećao poklone u iznosima od 3.500, 7.000 i 10.000 eura da, kao predsjednik vijeća u krivičnom predmetu protiv Mirsada Idrizovića, srodnika Brčvaka, kao predsjednik krivičnog vijeća izrekne blažu zakonsku kaznu, ukine pritvor, omogući bjekstvo i ukidanje pritvora Idrizoviću, navodi se u presudi.
    Optuženi Ljuca je, kako se dodaje, “sa umišljajem pomogao zahtijevanje poklona, odnosno primanje obećanja poklona, u smislu da je davalac mita Brčvak sigurna osoba, a da su mito-pokloni izvjesni”.
    “Spahić i Ljuca su se sastali prije početka suđenja, na predlog optuženog Ljuce, koji je posjedovao kopirane spise predmeta i bio zainteresovan za nezakonito – povoljno rješavanje za optuženog Idrizovića. Između održavanja glavnih pretresa Spahić i Ljuca su se sastajali i telefonski kontaktirali, kada je Spahić saopštio Ljuci da zahtijeva poklon od tri i po hiljade eura za ukidanje pritvora optuženom Idrizoviću, te još toliko za izricanje kazne zatvora od tri i po godine. Da bi izvršio te radnje potrebno je da optuženi Idrizović otkaže punomoćje advokatu po izboru, nakon čega će on, odrediti advokata po službenoj dužnosti, te da to prenese optuženom Brčvaku, koji se tada nalazio Njemačkoj, što je optuženi Ljuca i uradio telefonom,” piše u presudi.
    Brčvak je, kako se dodaje, zatim ponudio 10.000 eura ako optuženi Spahić spusti kaznu zatvora ispod tri godine. Sudija je potom 17. novembra 2008. Idrizovića osudio na tri i po godine i ukinuo mu pritvor. Kada je drugostepeni Apelacioni sud 5. januara 2009.godine odredio pritvor Idrizoviću svi optuženi su, kako se tvrdi u presudi, omogućili bjekstvo Idrizoviću. “Optuženi Spahić je Ljuci kazao da se Idrizović hitno u toku noći izgubi van Crne Gore, što je Ljuca prenio Brčvaku, koji se angažovao da Idrizović tokom noći napusti Crnu Goru i o tome je obavijestio Ljucu, a ovaj Spahića,” navodi se.
    Spahić je osuđen za još jedno krivično djelo primanje mita. Kako piše u presudi on je od početka februara do 17. marta 2008. uz pomoć Hodžića i Zoronjića, zahtijevao i primio poklon u novcu, koji je Hakija Murić predao Hodžiću i Zoronjiću, a oni Spahiću.
    “Svrha predaje novca je da Spahić kao sudija predsjednik krivičnog vijeća u krivičnom postupku protiv sina oštećenog Hakije, Ezrina Murića, optuženog za prodaju droge, izrekne što blažu kaznu, ukine pritvor i omogući ukidanje svoje presude pred drugostepenim sudom, a radi ponovnog suđenja i blažeg kažnjavanja u ponovnom postupku. U ovom krivičnom djelu sa umišljajem su Spahiću pomogli Hodžić i Zoronjić, tako što su telefonom pozvali Hakiju Murića i sa njim dogovorili da se nađu u ugostiteljskom lokalu “Sebaks”,” navodi se.
    Dodaje se zatim da su se u lokalu više puta sastali i zahtijevali novac, najprije 3.500 eura, koji im je Murić predao, radi pomoći njegovom sinu “da ga izvade iz zatvora”.
    “Zatim su od Murića zahtijevali 15.000 eura. Ovaj novac je Hakija Murić predao Zoronjiću u ugostiteljskom lokalu “Duga”. Nakon što je sudija Spahić okrivljenog Ezrina Murića osudio na tri i po godine zatvora i ukinuo mu pritvor, Hakija Murić se više puta sastao sa sudijom Spahićem, negodujući zbog visoke kazne zatvora i velike sume datog novca. Spahić je Muriću kazao da su mu optuženi dali samo 10.000 eura, te da će on preko jednog čovjeka u Apelacinom sudu u Podgorici, srediti da se suđenje ponovo vrati kod njega. Spahić je zaista i preduzeo takve radnje, tako što je u izreci presude pravno kvalifikovao krivično djelo kao “sticaj” krivičnog djela, iako to nije bio predmet optužbe”, navodi se u prvostepenoj presudi.

Odbrana naivna, Murić ne gradi soliter

“Svjedok Hakija Murić je za sud na jasan, istinit i krajnje prihvatljiv način ispričao sve pod kojim je okolnostima dao novac Hodžiću i Zoronjiću. Nelogična je i za sud neprihvatljiva Spahićeva odbrana da nije primio novac , koji su mu predali Hodžić i Zoronjić. I odbrana Hodžiča i Zoronjića je, ne samo nelogična već i naivna, pa je sud ocijenio kao sračunatu na izbjegavanje krivičnopravne odgovornosti. Nije Hakija Murić dao 18.500 eura Hodžiću i Zoronjiću za armaturne mreže za izgradnju objekta, kako su oni tvrdili u odbrani, jer s obzirom na količinu novca, Murić bi trebalo da gradi soliter. Muriću nisu potrebne mreže jer se ne bavi izgradnjom objekta”, kazao je sudija Rakočević.

K.RADEVIĆ
    Ime:*

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne mogu da ti dam rep, ali ona je definitivno bitcharka.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Oce li se naci neko da objasni uredniku informativnog programa Javnog servisa da ne treba da se uvredljivo smije u lice i po sto puta prekida u pola rijeci predsjednike drugih drzhava?
    Sta ce jadna kad su je sefovi poslali sa onim papirom u ruci i naredjenjem da isprovocira nesto :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nesto sto sam zaboravio da pitam juce-procitah u Vijestima kako "energetski eksperti procjenjuju da zalihe nafte i gasa u crnogorskom podmorju iznose oko 5 hiljada milijardi eura.WTF :shock: ?

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Nesto sto sam zaboravio da pitam juce-procitah u Vijestima kako "energetski eksperti procjenjuju da zalihe nafte i gasa u crnogorskom podmorju iznose oko 5 hiljada milijardi eura.WTF :shock: ?
    Čudno da su oni Grci vršili ispitivanja 5-6 godina i ništa ne nadjoše...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

spizdili bi mi i to..

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Sumnjam da bi bilo koji ekspert upotrijebio kovanicu "hiljadu milijardi".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Zbog Tadićeve posjete asfaltira se put do Smriječna
    U opštini Plužine se, pred predstojeću posjetu srpskog predsjednika Borisa Tadića, užurbano privode kraju radovi na asfaltiranju 500 metara lokalnog puta do sela Smriječno, odakle potiče porodica srpskog predsjednika.

Tadić je ranije najavio da će drugog dana posjete Crnoj Gori, 9. jula, posjetiti rodno mjesto porodice.

"Unapred sam pun emocija, uzbuđen, što ću posetiti svoju postojbinu i videti deo svoje rodbine u Crnoj Gori", rekao je Tadić nedavno za Javni servis Crne Gore.

U cilju što boljeg prijema gosta iz Srbije, tokom poslednja tri dana angažovana je raspoloživa mehanizacija sa zadatkom da se asfaltira 500 metara makadamskog puta do sela Smriječno u Pivi i rodne kuće akademika Ljube Tadića, oca Borisa Tadića, javila je Srna.

Tokom referendumske kampanje 2006. godine Ljuba Tadić bio je intenzivno uključen u propagiranje opcije koja se zalagala za opstanak zajedničke države.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Sumnjam da bi bilo koji ekspert upotrijebio kovanicu "hiljadu milijardi".
    moglo je i milion miliona

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Posljednji update: 07. Jul 2010, 19:45
    Tadić se neće sresti sa Krivokapićem
    Predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić rekao je da izostavljanje njegovog susreta sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem predstavlja presedan u ugošćavanju šefa strane država.

Tadić će sjutra i u petak boraviti u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, a protokolom je predviđen njegov susret sa predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Milom Đukanovićem, ali ne i sa Krivokapićem.

Krivokapić je kazao da će Tadićeva posjeta, zbog izostanka susreta sa prvim čovjekom zakonodavne vlasti u Crnoj Gori, biti na nižem nivou.

"Tim prije što to predstavlja presedan u ugošćavanja šefova stranih država", naveo je Krivokapić.

"To može uticati na odnose Crne Gore i Srbije. U dobroj želji da te odnose popravimo, ne šaljemo dobru poruku, ali stanje je takvo i idemo dalje", rekao je Krivokapić, prenosi RTCG.

Upitan ko je odgovoran za takvo stanje, predsjednik Skupštine je kazao da ne želi da ulazi u mjerenje krivice.

a sto ce ti doma reci raankoooo

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pa ko je odredio taj protokol?!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pa ko je odredio taj protokol?!
    Bolje da ne znas, poslusaj me, manje ces se nervirat
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hahahahahaha,a Ranko je opet pocheo kao uvrijedjena mlada.A zashto on da se sastaje sa predsjednikom druge drzhave?Imao je shansu da se sastane sa predsjednikom skupshtine te iste drzhave,shto je njegov rang,pa nije htio.

E pa svashta,znao sam da nije bash znaven ali da ovako ispada smijeshan,to nisam ochekivao.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mogao je Boki do Andrijevice, kod onog SDPovca svratit...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Mogao je Boki do Andrijevice, kod onog SDPovca svratit...
    Politika SDP i Krivokapica se sastoji u vjecitoj kuknjavi.Od identiteta preko kriminala do Tadica...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Oce li neko idiote sa Javnog servisa nauchiti elementarnom redu? Kada dolazi strani predsjednik drzhave u posjetu nashem predsjedniku drzhave,onda se prvo prenosi slika i vijest sa docheka,zatim sa njihovog sastanka,a tek onda sastanak sa drugim zvanichnicima.

Jasno je meni da hoce da se the Prime Ministeru uvuku josh malo,ali,ovo nije nachin da se to uradi.Ovako ispadaju samo idioti neznaveni.Shto vrlo vjerovatno i jesu.
    Last edited by Recordare88; 08-07-10 at 14:48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Trebao bi i ti nauciti da protokol nema bas nikakve veze sa TV izvjestavanjem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Trebao bi i ti nauciti da protokol nema bas nikakve veze sa TV izvjestavanjem.
    Istina.EDIT odmah slijedi.Kucah u brzini...
    Last edited by Recordare88; 09-07-10 at 08:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

trazih nesto na sajtu vlade i nadjoh ovo

http://www.me/informacije/informacije.htm

Drzavni praznici
    1. januar - Nova godina
    27. april - Dan ustavnosti SRJ
    1. maj - Medjunarodni praznik rada
    29. novembar - Dan Republike

Jugoslavija :o

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nedostaje 25. maj? Sramota

Hvala Lepo

Page 293 of 321 FirstFirst ... 193243283289290291292293294295296297303 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)