Pa kod nas ne plivaju g**na,ali da naletiš na tako mrtvog konja u moru je ok
Sreca je pa kontrolisu a zalosno sto se desava... Sta li je sa kupanjem na CG plazama...Zabranjeno kupanjeOmiljena dubrovačka plaža puna fekalija!
![]()
Zbog onečišćenja fekalijama više nije preporučljivo ulaziti u more na čuvenoj plaži u uvali Lapad, gdje se nalazi nekoliko desetaka hotela i gdje svakodnevno boravi tisuće Dubrovčana i njihovih gostiju.
Dan na plaži u Hrvatskoj jeftiniji nego u Turskoj!više
Šok u Dubrovniku - nadležne službe do daljnjega su zabranile kupanje na omiljenoj i iznimno posjećenoj plaži u uvali Lapad, a razloge je onečišćenje mora fekalijama. U Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije su nakon dojave građana uzeli uzorke mora, koji su trenutačno na ispitivanju, piše Jutarnji list.
U međuvremenu je o svemu obaviještena inspekcija, koja je preporučila ljudima da se ne kupaju na spomenutoj plaži ''do daljnjih obavijesti''.
Uvala Lapad je jedno od omiljenih kupališta Dubrovčana i turista. Između ostalih, na poluotoku Lapadu nalazi se više desetaka popularnih hotela.
Hvala Lepo
Pa kod nas ne plivaju g**na,ali da naletiš na tako mrtvog konja u moru je ok
Van CG je to drugacije...bizarno u svakom slucaju...
http://www.24sata.info/vijesti/crna-...esa-plazi.html
http://www.ljportal.com/index.php?op...onika&Itemid=3
http://www.tportal.hr/tema?keywords=mrtvac
Bizar...
Hvala Lepo
pa majo,iskreno i prije neki dan je žena umrla na sred plaže u Igalu,pa isto tako krajem prosle nedelje isto tako jedna žena od nekih 70ak godina...
Budva je puna kao i uvijek o ovo doba godine. za Igalo, Ulcinj, Bar ne znam .
Bio sam juce malo po primorju, nesto privatno zavrsava po raznim gradovima, stacioniranim u Boki. I samo mogu rec da je posjecenost i guzva na nivou januara ove godine, kad sam isto bio po raznim gradovima, stacioniranim u Boki. Drugim rijecima: NIDJE NIKOGA!!!
Stari grad kotorski prazan ljudi, prazan (poredeci sa nekim proslim sezonama), H Novi avetinjski prazan, samo se mogu vidjet babe, i lokalno stanovnistvo, ja sam ostao frapiran juce, jer nisam mogao da zamislim da ce u julu biti ovako prazno.
I isto tako mislim da je palamudjenje ministra turizma dovelo do ovoga, palamudjenje umjesto ozbiljnoga rada i posvecenosti, oce oni iz min turizma da budu veci katolici od pape, e pa ljudi moji, ja sam frapiran....
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
juce dok sam cekao nekoga na magistrali u PG iz dosade sam brojao tablice vozila koja idu put mora..i nabrojao 30 zaredom domacih, bez ijedne strane
to je bilo nezamislivo ne za jul nego i za jun proslih godina..
She is only here to annoy herself!
kako je tebi dosadno?!:mrgreen:
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
E brate i ti ga sad prećera!
Ja sam doma u Novi, ni blizu ranijih sezona ali da je prazno nije.
Reci mi samo u koju i uru bio kroz grad? Jer najbolje da po ovome suncu neko šeta. Narod je jedino po plažama, a po gradu samo oni koji imaju da obave nešto toliko hitno da ne može da čeka.
Au kako ja uživam, svaki dan imam dje staviti peškir na plažu, imamo dje odigrati karte, jamb...ne mirišem ničije noge, ne cijedi mi se niko na ledja, ja bi pristala da vazda ovako bude.
Ja sam čuo da su počeli peškire i ležaljke po magistrali da stavljaju e se ne može više na plaže koliko naroda ima...
izjava gradonacelnika Ulcinja: za sada su gosti uglavnom iz Albanije i Albanci sa Kosova, a uskoro ocekujemo i veci broj stranih turista. Eto tako...
Gledaj, vjerovatno si u pravu, ja sam bio u H Novi od jedno 12:25 do jedno 13:10, i to onamo u onaj dio dje je Zavod za zaposljavanje, odma kad se spustis sa semafora sa magistrale. Jeste bilo podne, i jeste bilo vruce, ali sam i na osnovu prometa na magistrali i trajektu vidio da ima malo ljudi brate, bas malo.
Ne kazem da nema, ali to je nista u odnosu kako je znalo da bude, slozices se sa mnom
I nisam zidar, ali eto
Milo mi je sto ce koristit inf
Ali gledaj, u Kotor sam bio od 9 sati ujutro pa do 3:30 popodne, i opet nije bilo nikog, niti guzve neke posebne, niti nikoga u Stari grad. Ovo nikoga treba shvatit kao nikoga u odnosu na ranije godine, kako je znalo da bude u Kotor.
Prosao sam kroz Tivat, Budvu, pa mi se ne ucinje da ima nesto puno naroda.
A tek putem Pg-Bd, mozda ima 5% auta sa stranim tabla (ukljucujuci srpske i bosanske), sve ovo ostalo je domestic![]()
I nisam zidar, ali eto
Ovo ti ne vjerujem. 2-3 dana sam sedmicno u Ko i u intervalu od 10 do podna skoro da nemas dje kafu popit'. Autobusa dolazi koliko hoces, a ima dosta i brodova, po 2-3 svakodnevno.
Sve mi mozes rec, ali da nema nikoga u stari grad...
P.S.
Od 2 do 4 popodne sigurno nema nikoga, tada je stari grad i u najboljoj sezoni prazan.
P r i m o r a c
mozda je bio popis..
She is only here to annoy herself!
Sve mi se chini da cu biti vjesnik turistichke "guzve" u CG...
Salu na stranu, ali gledajuci "globalno" ( uz rizik da mi jako nervozni g. getaway zamjeri), ova ekonomska kriza nije shala, najmanje za ljude koji su bili cesti gosti u CG.
Osim sto u jednom dijelu Evrope kolektivni odmori pochinju u avgustu pa se CRO odavno navikla na suvi period turizma do avgusta... Ova kriza je ogranichila izbor i uozbiljila/zabrinula mnoge.
Mogu analizirati po nekim prijateljima porijeklom iz CG i uopste iz ex YU koji su bili vasi gosti. Jedni su dolazili jer imaju porodice u CG pa su kombinovali obavezu sa odmorom. Narochito oni koji imaju djecu.. Mnoga od te djece su sad vec "kao odrasli" i ne zele da dolaze jer imaju svoja drustva i biraju druge destinacije bez "obaveze" prema rodbini. Drugi opet sa bebicama izbjegavaju ovaj period za odmor jer su vrucine pretjerane..
Treci, da bi ugodili svojima iz ex YU koji nisu mogli da ih posjete do sada zbog viza i blokada, sa njima koriste odmor da ih zadovolje, jer zapadno radno vrijeme im ne bi dopustilo mogucnost da im ugode na bilo koji nachin. Ovo su realni primjeri iz zivota...a sigurno ce i oni nedostajati u CG bar par sezona (mnogobrojne familije iz CG zele doci u posjetu).
Sve ovo je vec odavno prognozirano i mnogo toga je receno sta se moze ocekivati i sa olaksicama za putovanje i reakcijama na turizam u vezi sa ozbiljnom ekonomskom krizom. Da ne idemo u detalje koliko je podijeljeno otkaza ..koliko je radnih mjesta "nestalo"... A krediti su chudo...
Nego, da ne "dramimo" previse ulazeci u detalje, samo malo skromnija ocekivanja i sve ce biti u redu. Avgust "mora" biti dobar.
Hvala Lepo
p.s. Sa druge strane..Berlin u najboljem klimatskom periodu i nikad opsjednutiji turistima... Nema more.. ali ima sve ostalo.![]()
Mozda ja ne razumijem dobro pa...Nenezić: Kako za kraće vrijeme zaraditi više 07. jul 2010.
Ministar turizma Predrag Nenezić ocijenio je da će turistička sezona u Crnoj Gori, zbog posljedica ekonomske krize, trajati kraće a da će turistički poslenici morati da se trude da naplate više novca u tom periodu.
Nenezić je novinarima u Podgorici rekao da je preporuka Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone da u "kraćem periodu treba više zaraditi", ali da zbog toga mora biti pojačana kontrola poslovanja hotelijera, ugostitelja i svih poslenika u turizmu.
Prema riječima Nenezića, negativni trend turističke posete u prvoj polovini godine "ublažen je ili potpuno eliminisan" do 1. jula. Nenezić je naveo da je uoči ovog ljeta ponudjeno 13 novih, malih hotela visoke kategorije, sa više od 500 ležajeva, i renovirani smještajni objekti sa više od hiljadu kreveta. Ministar je, takođe, istakao da su procedure na graničnim prelazima u Crnoj Gori u skladu sa evropskim standardima, ali da ima prostora da se dodatno skrati vrijeme čekanja na prelazak granice.
Sta je ovaj covjek u stvari rekao?
Hvala Lepo
Cekaj, pa sta je onda bila odlika privrednika do sada :mrgreen:preporuka da "u kraćem periodu treba zaraditi više"
Last edited by Jarilo; 07-07-10 at 18:28.
Htio je da kaže da ovo malo turista što je došlo treba odrati, da bi zarada bila kao prošlogodišnja sa više turista.
Pošto je matematika moja velika ljubav, matematički to bi bilo ovako:
X - prošlogodišnji broj turista
Y - ovogodišnji broj turista
Z- zarada prošle godine
Z1 - zarada ove godine
C - prosječnje cijene prošle godine
C1 - prosječnje cijene ove godine
Pošto je X > Y a Nenezić mora ispuniti uslov je da je Z=Z1 => X*C= Z ; Y*C1=Z1; ovo jemoguće jedino uz uslov C1>C.
Znači umjesto da privučeš ovo malo turista što su došli da dodju i iduće godine, ti ih dobro oderi da uteknu glavom bez obzira
Tako ti je to...
Hvala
Znachi da sam pravilno razumjela... ali ni sada ne mogu da vjerujem...
Nevidjeno...
Hvala Lepo
p.s. Mada kad bolje razmislim...Sta ce taj gospodin greote ako je dao jedini moguci savjet koji zna, i koji je bar u politici uspjesan za pojedince. Sta bi drugo mogao reci... Otkud bi znao sta drugo da "preporuchi"...
Last edited by Maja; 07-07-10 at 18:49.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks