Page 290 of 321 FirstFirst ... 190240280286287288289290291292293294300 ... LastLast
Results 7,226 to 7,250 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Je li samo meni ovaj tekst smiješan?

Pobjeda saznaje: Kako se juče odigrala pljačka Hipotekarne banke u centru Podgorice

Oči u oči sa razbojnicima

Podgorica – Opet pljačka banke u Podgorici. U srcu grada, u Ulici slobode. Samo što su službenici otvorili Hipotekarnu banku, oko 8.15 sati, upala su dvojica razbojnika, naoružani pištoljima, maskirani šeširima i sa krpom sa prorezima za oči preko lica, tražili pare. Jutarnja gužva nije ih omela u naumu, niti ih uplašila.
    A samo koji minut prije toga, policajac koji radi na obezbjeđenju Vrhovnog državnog tužilaštva, preko puta banke, krenuo je da upozori jednog nesavjesnog vozača da ukloni nepropisno parkirani automobil. Nije ni stigao do kola kada se ispred njega zaustavio čovjek, u ranim četrdesetim, i kao kroz šalu mu kazao: „U toku ti je pljačka banke”, pokazujući prstom prema Hipotekarnoj. Policajac je u nevjerici pitao: „Šališ se”, ovaj odgovorio: „Ne” i produžio za svojim poslom.
    - Ne časeći, odjurio sam prema Hipotekarnoj. U trku sam pozvao kolegu i obavijestio ga o pljački. Kroz jedno staklo nazirem prestravljenu ženu kako nepomično stoji sa rukama uvis. Izvadio sam pištolj i krenuo da ga repetiram. Pred vratima mi je ispao okvir. Meci popadali svuda okolo. U tom času istrčao je razbojnik. Imao je crni šešir sa velikim ovalnim obodom na glavi, preko lica crnu maramu, samo sa prorezima za oči. Iznenadio se kada me je ugledao. Uperio je pištolj u mene. I ja moj u njega, iako je bio prazan. I tako smo nekoliko sekundi stajali i gledali se. Pitao sam se da li će pucati – ispričao je poslije pljačke svojim kolegama policajac koji obezbjeđuje Tužilaštvo.
    Jedan od kolega tu priču prenio je reporteru Pobjede, izričito zahtijevajući anonimnost. Pobjeda je stupila u kontakt sa policajcem iz akcije koji je potvrdio da je „imao neplaniranog posla”, ali da u interesu istrage i iz profesionalnih razloga ne može da i za naš list opiše susret oči u oči sa jednim od razbojnika.
    Kako je Pobjedi ispričao jedan od njegovih kolega, dok je ovaj policajac nekoliko sekundi „gledao smrti u oči” u banku je već utrčao i drugi policajac iz zgrade Tužilaštva i uhvatio se u koštac sa drugim razbojnikom.
    Na samom izlazu iz banke dočekao ga je pljačkaš koji mu je stavio cijev pod grlo, na što mu je policajac uzvratio prislonivši svoj pištolj njemu na stomak. Razbojnik, ipak, nije pucao. Policajac je pokušao da ga razoruža, ali nije uspio.
    Pljačkaš je istrčao van i zajedno sa prijateljem nestao niz ulicu.

Oba policajca koji su juče ujutro intervenisalo, kako Pobjeda saznaje od njihovih kolega, srčani su bolesnici. Njihova hrabra reakcija zadivila je svjedoke pljačke.
    I jedan i drugi žale što nijesu zaustavili razbojnike, ali sudeći prema onome što se desilo nijesu ni imali velikih šansi – osim da ubiju ili budu ubijeni.
    Dvojici policajaca, kako su Pobjedi ispričali očevici, u pomoć nije priteklo obezbjeđenje banke. Pretpostavlja se, iz straha da kod pljačkaša ne izazovu bijes zbog čega bi možda pucali.
    Samo što su razbojnici nestali niz ulicu stigla je policija. Prostor oko Hipotekarne banke je blokiran i ograđen. Uviđaj je trajao nekoliko sati.

Opljačkano 40.000 eura

Hipotekarna banka juče je potvrdila da su razbojnici u pljački koja se odigrala u osam sati i osam minuta odnijeli 40.000 eura.
    - Dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca su, pod prijetnjom pištoljem, natjerali zaposlene da otvore blagajnu i daju im novac – piše u saopštenju.
    Ističe se da je u trenutku pljačke u banci bilo i nekoliko klijenata, ali da niko nije povrijeđen.
    G. V.

Vrhunski opisano.Bas mi i ne uspijeva da vizualizujem sta se odje tacno desilo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

banku su od razbojnika branili policajci sa srcanim problemima i nesposobni security.idem sjutra u akciju
    http://nebojsacelebic.b0x.me/

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Da li se i kod vas u CG vrti vijest o hapsenju ruskih spijuna u USA?
    Ovdje je ta vijest non stop ...
    Samo pomislih da li ima komsijskih "radnika" u CG i kakva bi bila reakcija CG javnosti ukoliko bi CG pocela hapsenja nakon duuugog pracenja i dokaza da su neke osobe osumnjichene za spijunazu, destabilizaciju drzave CG, i tome slichno...

Hvala Lepo
    Ja mnim da bi se prosjek vremena potrebnog za izbijanje rata na Balkanu, smanjio sa 40 na 15 godina
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kakvog rata?
    Zar CG ne tezi da bude demokratska drzava u kompletnom smislu?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakvog rata?

Hvala Lepo
    Kako je to dvoje povezano? Zar nije i cijenjena USA demokratska drzava?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Naravno da jeste, i to pokazuje u svakom smislu, ali mi je cudan odgovor g. kvarnog.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Kakvog rata?

Hvala Lepo

Naravno da jeste, i to pokazuje u svakom smislu, ali mi je cudan odgovor g. kvarnog.

Hvala Lepo
    Ma salim se ja malo. Taj moj komentar oslikava moje misljenje o "naprednosti" balkanskh naroda,kojima je lakse odma se latit ruzja,nego nesto drugo pokusat.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja sam pitala kakva bi bila reakcija u CG javnosti ukoliko bi bilo vijesti o hapsenju osoba u CG, koji rade u korist druge drzave destabilizujuci Crnu Goru (spijunaza i odavanje drzavnih tajni, podrivanje ustavnog sistema)?
    Svako malo u medijima govore o slucaju hapsenja spijuna u USA..Da li je toliko bitna ta svjetska vijest i u CG?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,962
    Thanked in
    3,999 Posts

Pa ne bi bila mnogo drugačija situacija nego što je sad. Ionako se priča kako skoro pola CG radi protiv interesa CG i za račun druge države. Možda nije Rusija, ali njih i Rusa 300 miliona.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

DEUTSCHE WELLE

Diplomatski autogol Crne Gore

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Oštra reakcija na "mešanje u unutrašnje stvari"Jedno zajedničko saopštenje ambasadora SR Nemačke i Velike Britanije u Podgorici postalo je razlog za diplomatski skandal. Čini li vlast Crne Gore sebi štetu oštrim reakcijama prema predstavnicima velikih zapadnih sila?

Nakon napada trojice huligana na sina lidera „Pokreta za promjene“ Nebojše Medojevića, amabasadori Velike Britanije i Nemačke zatražili su od istražnih organa u Podgorici da sprovedu delotvornu istragu. To je bio povod Ministarstvu inostranih poslova (MIP) Crne Gore da optuži ambasadore za mešanje u unutrašnje stvari te države. Takva reakcija ambasadora pokazuje da oni sumnjaju u državne organe Crne Gore, kazali su crnogorski zvaničnici. Nezvanično se navodi da Crna Gora nije protektorat i da se strane diplomate ne mogu tako ponašati u toj zemlji.

Neuobičajena reakcija crnogorskog MIP-a nije previše iznenadila analitičare u Podgorici. Milka Tadić-Mijović, izvršna direktorka nezavisnog nedeljnika „Monitor“, za Dojče vele kaže da je to već viđena stvar u nedemokratskim društvima. „Saopštenje MIP-a podseća zaista na one poslednje godine Miloševićeve vladavine kada se on obračunavao sa zapadnim diplomatama ili na način na koji predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko govori sa nekim predstavnicima Zapada ili na ono najgore doba SSSR iz perioda ’hladnog rata’. Mislim da je ovakvim saopštenjem, koje je pisano nekim krajnje autoritarnim jezikom, crnogorska diplomatija sebi dala autogol.“

Porodični razgovori?

I Daliborka Uljarević, direktorka „Centra za građansko obrazovanje“, je za naš radio rekla da se takvim odnosom prema najmoćnijim državama EU čini šteta crnogorskoj državi u procesu evropskih integracija. „Duboko verujem da su i Nemačka i Velika Britanija veliki prijatelji Crne Gore i, ako ukazuju na određenja pitanja, ako problematizuju ono što treba da bude problematizovano, to zaista rade sa ciljem da mi što pre rešimo tu vrstu izazova, a ne da bi na bilo koji način negativno uticali na procese u Crnoj Gori.“

Čini se da je toga svestan lider Socijaldemokratske partije, manje članice crnogorske vladajuće koalicije, i predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić. On je rekao da se njegova zemlja mora navikavati na takve reakcije Evropljana. „Smatram njihove reakcije kao deo porodičnog razgovora o temeljnim demokratskim stvarima, a to je zaštita integriteta i slobode poslanika kao predstavnika naroda.“

Briselska lupa

Vlast u Podgorici se, čini se, uljuljkala dugogodišnjim hvalospevima sa Zapada kako je njihova zemlja „uspešna evropska priča na zapadnom Balkanu“. „Sada, sa približavanjem EU, Crna Gora će biti stavljena pod povećanu lupu Brisela i stranih diplomata“, kaže Uljarevićeva i dodaje da bi o tome odgovorna vlast morala da vodi računa. „Videli smo kako je završio Milošević koji je isti princip primenjivao pod sloganom ’Srbija se saginjati neće’“, zaključila je ona.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E, ako Milka i Daliborka vele...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Jes, ali i Dojce Vele vele, a to je vec problem :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Jes, ali i Dojce Vele vele, a to je vec problem :-)
    Dojce Vele je toliko tome paznje posvetio da se odma konsultovao sa istaknutim strucnjacima iz oblasti diplomatije i medjunarodnih odnosa Milkom i Daliborkom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

pa to bas govori u kome njemci vide relevantnog sagovornika
    Mozda su trebali miska ili marovica

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Veri View Post
    Ne, to bas govori koliko paznje posvecuju ovom strasnom diplomatskom incidentu. Na koncu, i Vele-u su zanimljivije senzacije i alla-CCCP evropske drzave u 21. vijeku, a ako ih zanimaju takvi cerebralni podbacaji adresa za to ne fali u CG. A jedna od najboljih, ako ne i najbolja, je definitivno NVO CGO.

Ne vidim sto preporucuje Daliborku Uljarevic da daje komentare o diplomatskim odnosima bilo koje dvije zemlje, pored pregrsta ostalih oblasti koje redovno komentarise o kojima jednako pojma nema?

A ako likovi poput doticne ikad budu relevantni za ista relevantno u CG, necu se samozapalit, ali cu se ispisat iz crnogorskog drzavljanstva i odselit u Juznu Ameriku ili tako nesto juzno...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

To govori o mishljenju novinara koji je napisao dopis za DV i dobio honorar za to mislima nadahnuto "djelo".
    Trebalo bi DV da provjerava svoje dopisnistvo i da nema slucajnu tu nekih spoljnih extra honorara sa isti tekst.
    Poznato je da je na Balkanu sklonost ka tim rabotama jako razvijen, pa ni novinari nisu postedjeni takvih izleta... i trebalo bi da provjere, radi suzbijanja korupcije, placene propagande itd...
    DV treba da pokaze primjer u svakom slucaju.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Autor: Mustafa Canka, Ulcinj

Staro germansko ime Mustafa
    Last edited by Nikollaki; 03-07-10 at 15:06.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

To govori o mishljenju novinara koji je napisao dopis za DV i dobio honorar za to mislima nadahnuto "djelo".
    Trebalo bi DV da provjerava svoje dopisnistvo i da nema slucajnu tu nekih spoljnih extra honorara sa isti tekst.
    Poznato je da je na Balkanu sklonost ka tim rabotama jako razvijen, pa ni novinari nisu postedjeni takvih izleta... i trebalo bi da provjere, radi suzbijanja korupcije, placene propagande itd...
    DV treba da pokaze primjer u svakom slucaju.

Hvala Lepo
    Da mi je znati koliko bi tvoj honorar bio u za vrijeme sloba m.
    Vecernje novosti bi se ponosile sa tvojim uklizavanjem na igraca i skretanjem paznje sa teme.
    Pa u CG nema korupcije tako da DV nema sto provjeravati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Nikollaki View Post
    Ne, to bas govori koliko paznje posvecuju ovom strasnom diplomatskom incidentu. Na koncu, i Vele-u su zanimljivije senzacije i alla-CCCP evropske drzave u 21. vijeku, a ako ih zanimaju takvi cerebralni podbacaji adresa za to ne fali u CG. A jedna od najboljih, ako ne i najbolja, je definitivno NVO CGO.

Ne vidim sto preporucuje Daliborku Uljarevic da daje komentare o diplomatskim odnosima bilo koje dvije zemlje, pored pregrsta ostalih oblasti koje redovno komentarise o kojima jednako pojma nema?

A ako likovi poput doticne ikad budu relevantni za ista relevantno u CG, necu se samozapalit, ali cu se ispisat iz crnogorskog drzavljanstva i odselit u Juznu Ameriku ili tako nesto juzno...
    Zbilja pokazujes elementarno nepoznavanje mateije jer njemacka diplomatija pocinje dan citajuci blog Daliborkin, pa odma telefon da se nesto nije u medjuvremenu desilo i tek pristupaju uobicjnim aktivnostima o svjetskim problemima. Jedino je malo cudno sto se Vijesti pozivaju na tamo neke izvore, a njihovi puleni tamo se sretali sa kreatorima politike i to im sve sredio prijatelj iz diplomatije te zemlje.
    Ne bih zelio da te razocaram ali ga Juzne Amerike nećes gledati, bar iz razloga koji si naveo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pa u CG nema korupcije tako da DV nema sto provjeravati

Sve se na zapadu provjerava i to kao primjer, pocev od sopstvenih krugova.
    Provjerice DV i balkanske dopisnike..nije problem.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Zbilja pokazujes elementarno nepoznavanje mateije jer njemacka diplomatija pocinje dan citajuci blog Daliborkin, pa odma telefon da se nesto nije u medjuvremenu desilo i tek pristupaju uobicjnim aktivnostima o svjetskim problemima. Jedino je malo cudno sto se Vijesti pozivaju na tamo neke izvore, a njihovi puleni tamo se sretali sa kreatorima politike i to im sve sredio prijatelj iz diplomatije te zemlje.
    Ne bih zelio da te razocaram ali ga Juzne Amerike nećes gledati, bar iz razloga koji si naveo.
    E, cus. Zamisli tu dimenziju - I Daliborka Uljarevic smatra... hahahahhahaha

Ovo se od muke smijem.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Sta sad nije jasno ovim Nijemcima i Holandjanima . . . ?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Nije pitanje koga Dojce Vele citira vec ton izvjestaja koji je urednistvo odobrilo "diplomatski autogo".

Naivno je i pomisliti da je to slucajnost. Ton izvjestaja americkog Radija Slobodne Evrope je jos gori. To je uredivacka politika, a o njoj se kod ovih 'propagandih' medija odlucuuje na visokom nivou.

Dakle, tesko da je citavu pricu izmislilo par otkaceih ambasadora.

A odbrana Vodje se tek obavlja kao u najbolja Slobova vremena, ruganjem izvorima, bez ikakvog pitanja kad je CG postala zemlja o kojoj zapadni poludrzani mediji tako lose pisu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Smijesan si.

Mustafa Canka, inace novinar Monitora izmedju ostalih, je ocigledno stalni dopisnik DW, jer sam vidio nekoliko njegovih tekstova o Crnoj Gori na njihovom sajtu. Svi negativni, kao uostalom i vecina njegovih tekstova koji se objavljuju po crnogorskim glasilima.

To koliko je tekst profesionalan i kvalitetan najbolje govori cinjenica koga je doticni izabrao za sagovornike. Direktora lista u kojem radi u Crnoj Gori, cije misljenje sam otprilike i ja mogao da mu saopstim bez prethodnog razgovora s njom, i direktora jedne nevladine organizacije, pri cemu ni jedna ni druga pojma nemaju o oblasti o kojoj pricaju. Jedino sto ih preporucuje za davanje misljenja je cinjenica da ce sigurno biti negativno.

Takve patoloske slucajeve da pitas kakvo je vrijeme u Crnoj Gori odgovor bi bio: korumpirano, kripto-komunisticko, anti-evropsko.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ista argumentacija koju su Slobovi pretorijanci koristili, da stranci biraju sagovornike da bi ocrnili Srbiju.

Vidim da si preskocio Radio Slobodna Evropa, i oni su puni neprijatelja Crne Gore? :-)

Page 290 of 321 FirstFirst ... 190240280286287288289290291292293294300 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)