To bas i nije tacno montenegrina,juce je i Roger napokon primijetio jednu stvar,on uvijek trazi MTO i hvata se za koljeno kad mu ne ide,to veliki sportisti ne rade!
Nadal je veliki sportista i nikada se ne buni bezveze.
Krenulo je bolje u drugom setu.
Vamos Rafa!
To bas i nije tacno montenegrina,juce je i Roger napokon primijetio jednu stvar,on uvijek trazi MTO i hvata se za koljeno kad mu ne ide,to veliki sportisti ne rade!
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Evo sta kaze Roger
there was only one question - comparing with Nadal never ending injuries - knees, arm - how does Rog do to keep his form.
Rog's reply : If I were with knee injury, I wouldn't tell it, and I wouldn't stop the match coz of it - coz 3 minutes won't change anything. If my style was prone to injuries, maybe I'd change stg. Nadal - it's not new, it's always stg - in Melbourne he left the match coz of injured knee, when he was down 2 sets and when Murray was playing great, so the reason is maybe bigger than the knees...
On na ovaj nacin ohladi protivnika,prekine mu momenat i to stalno radi,to nije fer!
Zadnji put kad je ovo uradio je bilo protiv Petzschnera prije nekoliko dana i tada je naravno gubio,2:1 u setovima.
Last edited by Jakuza; 30-06-10 at 16:29.
Samo neka on ne progovara...
![]()
On je najveci teniser svih vremena i jedan od najvecih sportista svih vremena,ne trazi MTO,nikad nije predao mec,u pravu si bolje da nista ne prica,e pa strasno!
Al dobro.. Davi se choek,mora pochet da mlatinja i da pljuje choeka koji ce ga za 3-4 godine prestici po svemu. Samo da ste zdravo,i ti i plachiljivko![]()
Dok ne vidimo te stvari za koju godinu koje kao iskusni vidovnjaci prorichete, roger ostaje najveci ikad...
#fakenews
Federer '81
Nadal '86
All Matches: Nadal 14-7
All Finals: Nadal 12–5
Grand Slams: Nadal 6–2
Grand Slam Finals: Nadal 5–2
Best of 5 sets: Nadal 8-3
Masters Cup: Federer 2–0
Masters Series: Nadal 7–3
Masters Series Finals: Nadal 6–3
http://en.wikipedia.org/wiki/Federer...3Nadal_rivalry .Imate tu sve,pa se podsjetite.. Josh jedan brake :*
Last edited by Vito; 30-06-10 at 16:50.
@vito
Vecinu tih pobjeda nadal je ostvario na shljaci, jer na drugim podlogama nije mogao ni doci do mecha sa federerom...
#fakenews
Vito ajde da lijegas dijete!
Ajde izvuci statistiku bez sljake strucnjace,pa se onda zapitaj zasto je toliki H2H i zasto nisu igrali na betonu toliko puta koliko na sljaci.
Ja cu ti rec' posto je evidentno da pojma o tenisu nemas,Roger je toliko dobar da stize do kraja na turnirima na sljaci,Nadal nikad nije mogao da stize tako daelko na betonu,npr. nikad nije(a i nece) igrao finale na USO-u
A po H2H-u Hrbaty je bolji od Rogera,da nije onda bolji igrac.
Eeeeeeeeee kako se prati tenis...
Medo,na hardu je 3:3, na travi 2:1... Ne vidim neku superstrashnu razliku...
Vidis li koliko su meceva odigrali samo.Govori li ti to nesto?
Federer stize do Nadala na njegovoj najboljoj podlozi,Nadal ni blizu ne stize do Feda na Fedovoj najboljoj podlozi!
Kakve sad veze ima Djokovic sa ovom pricom.
Ovdje se jasno vidi koliko ti poznajes tenis![]()
A u tenisu se po H2H vidi ko je bolji igrac?
Zavrsio sam diskusiju s tobom!
E da H2H ti je Head to Head,to sigurno znas
MTO je Medical Time Out,tu sam da pomognem![]()
Last edited by Jakuza; 30-06-10 at 17:05.
Neka si me ti prosvijetilo... Bash ti hvala..
Moram ti chokoladu ili neshto poslat' kad Rafa osvoji ovaj W.
Ima on bolesna koljena, kako da ne. Da ima tendinitis, ne bi ni Janka Tipsarevića mogao pobijediti, pogotovo da je istina ono što je izjavio da mu koljena stare prije nego ostali organi. Jako nesportski potez, tek ono prije par dana sa Pečnerom. Popucala bi mu koljena više pa da su od čelika, znajući njega koji provodi po 5 sati djevno na terenu. Razočarao me je.
I ja sam ranije navijao za Nadala i protiv Federera, ali me je Federer zadivio, pogotovo što je oprao Rafu i Novaka, prvoga što je folirant i što laže da su mu koljena sjebana, a drugoga što je lijen, što predaje mečeve čim mu malo zagusti i što gubi od igrača koji su ispod stotog mjesta na ATP listi.
BTW, ja imam problema sa desnim koljenom, jer mi je čašica slabije vezana za ostatak koljena nego kod lijevog, pa zato sam uvijek sporo trčao i često sam povređivao koljeno, jer mi iskoči iz ležišta. Iako se operacijom može sve riješiti, nešto mi se i ne ide pod nož. Govorim ovo jer znam da čovjek ne može biti aktivan sportista u sportovima koji zahtijevaju trčanje ako ima samo minimalni problem sa jednim koljenom, a ne još tendinitis na oba.
"ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"
Evo i Soderling je trazhio mto... Kakvo je to go'no,kakav necho'ek..![]()
Grijesis.
Nadal je prije povrede u 2008 godini recimo dobio sve medjusobne duele sa Federerom. Itekako ga je stigao na njegovoj podlozi. Onda se povrijedio.
A poslije onakve operacije koljena zar mislis da trazi MTO da bi se odmarao???
Federera izuzetno cijenim i kao covjeka i kao sportistu, a ov izjava je fala Nadalu za njegov odnos prema Fedu, sjetimo se kad je ovaj plakao a Nadal ga tjesio...
Djokica moze do kraja ako zadrzi ovaj nivo igre, servis mu se iznenadjujuce mnogo poboljsao....
''... It's not what you look at that matters, it's what you see...''
Montenegrina oni su na travi i betonu odigrali 9 meceva,a ukupan H2H je 14-7,sve ti je jasno onda zasto je tako i zbog koje podloge.
Kako ga sad ne boli koljeno,pa i na MTF-u je mnogima jasno da folira.Treba se samo sjetiti finala Hamburga 2008. kad je Roger vodio 5:1,Nadal samo sjeo i zatrazio MTO i na kraju uzeo taj set
Danas ga nista ne boli,svakako
Vidite li sta znaci MTO i kako se prekine dobar protivnikov ritam,Sod je ladno sjeo i zatrazio pomoc,a onda Nadal servira dva puta DF
Ja najvise cijenim iskrenost,Rogeru svaka cast za to,uvijek je bio iskren,nije zelio da je sa svima super i da sve fali,jednostavno kaze ono sto misli!
A svi znaju da nisam njegov navijac.
Last edited by Jakuza; 30-06-10 at 17:32.
Samo da pitam je li ovo Roger izjavio danas posle poraza od Berdiha ili nedje prije?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks