Page 17 of 1289 FirstFirst ... 713141516171819202127671175171017 ... LastLast
Results 401 to 425 of 32207

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Mislim (ali nisam siguran) da se na ukupnu cijenu vrijednosti proizvoda i shippinga dodaje 8% carina + 7% PDV za elektroniku.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Mislim (ali nisam siguran) da se na ukupnu cijenu vrijednosti proizvoda i shippinga dodaje 8% carina + 7% PDV za elektroniku.
    Tako malo? To znaci da bi paket cija je ukupna vrijednost (sa shippingom) bila US$250, postarine i ostaloga doslo jos oko $40, odnosno da bi cjelokupna vrijednost paketa bila ispod $300? Izvanredno!

Hvala!

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Pa tako nekako... Evo @sport89 je cini mi se kupio iPad u USA, i svi ti dodatni troskovi su ga izasli oko 40-50 eura, s tim shto je malo smanjio fakturu valjda...

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

I nasa carina to progutala? Ili su racunali 3% carine + 7% PDV... to vec ima smisla

500 + 3% + 7% = 551,05
    Last edited by Sale; 22-06-10 at 14:22.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Sale ti si neki zajebant? Matematichar? Okle ti cijena 500 eura? Smanjio je fakturu covjek... Uostalom posalji mu pm pa neka ti objashnjava, pushti glupiranje po topicu...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

imate li da preporucite koji dobar sajt za garderobu da salje vamo? prvenstveno me zanima nike

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Evo imas ovaj sto je @_Ingrid_ preporucila:

http://www.asos.com/Men/A-To-Z-Of-Br....aspx?cid=4766

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

zahvaljujem

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Sale ti si neki zajebant? Matematichar? Okle ti cijena 500 eura? Smanjio je fakturu covjek... Uostalom posalji mu pm pa neka ti objashnjava, pushti glupiranje po topicu...
    Rekao si da su mu troskovi bili oko 50 eur, sto mi je prvo bilo nevjerovatno, ali ako se ovako racuna, onda je tako...

1+1=3?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa tako nekako... Evo @sport89 je cini mi se kupio iPad u USA, i svi ti dodatni troskovi su ga izasli oko 40-50 eura, s tim shto je malo smanjio fakturu valjda...
    Ne ne...sve je to tacno samo sto su racunali prema pravoj fakturi (covjek koji mi je slao stavio dvije fakture- laznu i original od applea) znaci racunali su mi carinu na oko 500e...

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

I koliko ti je ukupno dosla carina i porez?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo bih da dodam nesto - ne znam jeste li to vec pominjali: kad narucujete sa raznih sajtova (pogotovu sa Amazon-a, eBay-a), obratite paznju na kurirsku kompaniju koja vam dostavlja robu u CG. Recimo, ja uvijek narucujem preko USPS-a, jer je to redovna posta iz US. Kad nju koristim, nikad ne placam ni carinu ni PDV. Istina, nikad nisam narucivao nesto preko 150eur, al jesam narucivao podosta toga. Ako koristite UPS, DHL ili bilo koju drugu kurirsku sluzbu, obavezno cete platiti i carinu i PDV jer su te (privatne) firme duzne da ispostave racune drzavi. Sve sto ide preko nase poste... samo prodje. Mozete i lokomotivu narucit sto bi oni to carinili...

Isto tako, ako bas hocete da narucite nesto sa nekog sajta, a tamo stoji Yugoslavia ili Serbia & Montenegro, obavezno im posaljite mail da to isprave (ja sam to uradio na makar 100 sajtova i ispravili su u 98% slucajeva). Cuo sam do sad x broj puta pricu da roba jednostavno ne stize kad je poslata na Serbia & Montenegro, pa im se onda vrati, pa je onda posalju DHLom, a ono prc: carina i PDV...

Samo da znate
    I'd love to stay and chat, but you're a total bitch.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I koliko ti je ukupno dosla carina i porez?
    Oko 40e sam platio...vjerovatno sam trebao vise al posto sam bio cekao blizu tri sata da se sve zavrsi - uglavnom cekajuci speditera, vjerovatno nisu htjeli vise da mi uzmu....

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Pa zar mozes da se cjenkas oko carine i PDV-a? Kako ti je stila ta roba?

@bohemian
    Hvala na iscprnom objasnjenju. To smo vec prodiskutovali. Nece DHL i ostali da ti naplate carinu ako je nesto ispod 150 eur (tj. da prijave carini), ali ce ti naplatiti otkup tovarnog lista (25+ eur)
    Last edited by Sale; 22-06-10 at 23:24.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

@bohemian, cijenimo svaki doprinos ovoj temi, medjutim dobro je ponekad procitati i ranije postove, cisto da se ne ponavljamo po 100 puta I moja je preporuka da se uvijek koristi USPS, ili Royal Mail ako je UK u pitanju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Pa zar mozes da se cjenkas oko carine i PDV-a? Kako ti je stila ta roba?

@bohemian
    Hvala na iscprnom objasnjenju. To smo vec prodiskutovali. Nece DHL i ostali da ti naplate carinu ako je nesto ispod 150 eur (tj. da prijave carini), ali ce ti naplatiti otkup tovarnog lista (25+ eur)
    Preko usps-a mi je stigla roba....nego me je zajebao covjek iz usa jer je zaboravio da makne fakturu od applea...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Narucujem preko Amazona, ne vidim da ima opcija za odabir firme preko koje ce se slati posiljka... Dapace, za ove konkretne stvari (Kindle i oprema) uopce ne nude odabir nacina slanja (kako to inace Amazon nudi -- Standard, Expedited i Priority).

Priority ide preko neke od kurirskih firmi (mislim da Amazon koristi UPS) (zove se Priority Courier Shipping).

Izgleda da se u mom konkretnom slucaju radi o dva paketa (jednog salje Amazon, a "dodatnu opremu" salje firma koja je proizvodi (M-Edge), ali je naplacuje preko Amazona). Negdje ranije je bilo receno koliki je maksimalni neoporezivi iznos posiljke (mislim da se spominjalo 150 ili 170€). Ako je do 170€, onda sam miran (Kindle sa slanjem dodje oko 210$ ili taman nesto manje od 170€).

U svakom slucaju, hvala na pomoci i informacijama!

Pozdrav!

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

po pravilu ne carini se roba u vijednosti do 150 eur sa shippingom, ali je valjda diskreciono pravo carinika da te ofrasti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX23 View Post
    imate li da preporucite koji dobar sajt za garderobu da salje vamo? prvenstveno me zanima nike
    Ovdje cijene patika nisu lose, ali je postarina 27€

Postarina je ista za jedan ili vise artikala. Mozda nadjes nekog da naruci jos nesto iz iste radnje, pa da dijelite postarinu ...tako bi se isplatilo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam kupovao svasta preko limundo.com

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

a ljudi, moze li mi neko iz Amerike, poslat pare na Visu Electron ili mora wire transferom na devizni racun?

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Mislim da morash imati devizni rachun kod banke otvoren da bi ti neko direktno uplacivao iz neke strane zemlje sa stranom valutom...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

prvo da se zahvalim Incongnitu koji je odlično objasnio kojim načinom da se regaš na Paypal i da ti kartica bude prihvaćena - naravno na bratsku Sloveniu NLB kartica mi nije prošla ali zato jeste CKB i noćas završih prvu kupovinu preko Ebay-a.
    E sad, pošto ovdje ima već 17 strana ispisanih, a nemam kad sad sve tražit i gledat, moram reć par stvari iako su možda već iznesene. Ranije sam kupovao preko neta i do prije 2 godine mi je sve stizalo na kućnu adresu(nikad preko 150€ nije bila pošiljka). Od prije 2 godine pa na ovamo što god da poručim ojadi me yebena špedicija i otkup tovarnog lista. Pitao sam špeditera kako da izbjegnem sve to i nije mi znao objasnit. Što se promijenilo u međuvremenu? Zašto mi paketić od 10€ vrijednosti na kraju ispane za kaznu? 30€ tovarni list, 25€ špedicija... jel problem u pošti koja šalje ili nešto drugo? Ako je pošta onda da gledam samo regularnom poštom da mi šalju jer ovo je tragedija stigne li mi i ovaj paket istim načinom
    C9H13NO3

One world, Two wheels

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by ice View Post
    prvo da se zahvalim Incongnitu koji je odlično objasnio kojim načinom da se regaš na Paypal i da ti kartica bude prihvaćena - naravno na bratsku Sloveniu NLB kartica mi nije prošla ali zato jeste CKB i noćas završih prvu kupovinu preko Ebay-a.
    E sad, pošto ovdje ima već 17 strana ispisanih, a nemam kad sad sve tražit i gledat, moram reć par stvari iako su možda već iznesene. Ranije sam kupovao preko neta i do prije 2 godine mi je sve stizalo na kućnu adresu(nikad preko 150€ nije bila pošiljka). Od prije 2 godine pa na ovamo što god da poručim ojadi me yebena špedicija i otkup tovarnog lista. Pitao sam špeditera kako da izbjegnem sve to i nije mi znao objasnit. Što se promijenilo u međuvremenu? Zašto mi paketić od 10€ vrijednosti na kraju ispane za kaznu? 30€ tovarni list, 25€ špedicija... jel problem u pošti koja šalje ili nešto drugo? Ako je pošta onda da gledam samo regularnom poštom da mi šalju jer ovo je tragedija stigne li mi i ovaj paket istim načinom
    Naravno da je vazno kojom se postom salje. Pretpostavljam da su te posiljke koje su ti se carinile dolazile preko DHL-a, ili UPS-a; a oni za to naplacuju otkup tovarnog lista, i ostale lopovluke... Dakle obavezno narucuj preko obicne poste (USPS u Americi, Royal Mail u UK) i sve sto je do 150 eura sigurno neces placati nikakve dodatne troskove. Jedino nekad ako je veci paket, moras platiti 4 eura carinski pregled, tj otvaranje paketa.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

ova porudžbina je iz Njemačke a vidim da će mi poslat preko Deutsche Post Brief, valjda njihova državna pošta pa se nadam da me neće okrpit kao do sad.
    Hvala na savjetima, javim kad mi stigne paket.
    p.s. poštarina i handling mi je 5,40€
    C9H13NO3

One world, Two wheels

Page 17 of 1289 FirstFirst ... 713141516171819202127671175171017 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)