Page 83 of 715 FirstFirst ... 337379808182838485868793133183583 ... LastLast
Results 2,051 to 2,075 of 17872

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ovo na Jazu je malo asketski ali pristojno...Ovo u Budvi izgleda baš 1/1...Jaz mi je najdraža plaža u CG. Da vidim kako će ići s mojim drugim dijelom godišnjeg i mogu li to uklopit sa odmorom moje supruge, pa se možda čujemo tokom (prije krajem) ljeta. Sviđa mi se zaista taj prostor koji izdaješ...
    Ako ne bude slobodan tvoj prostor makar da me posavjetuješ ima li ko solidan smještaj na Jazu u terminu koji bih ti prethodno (najmanje mjesec dana prije) saopštio.
    Nije frka, samo se javni, naci cemo ti nesto u rangu ovoga. Ja najvise volim tamo da odamaram, omiljena plaza, mir, kako preko dana tako i uvece, klima vrhunska, uvece ti treba cebence, jer je iza apartmana rijeka mala, mada znas i sam ono mjesto
    Quote Originally Posted by minjo View Post
    ja imam stalne goste,ali ti si u pravu,da bi zadrzao klijentelu,mora biti i popust,zadovoljan gost se uvjek isplati,turizam je generacijski posao.
    Pa normalno je to, ne moze coek bit guzica, nije ni ovo sa slika za jedan dan sagradjeno, niti za jednu sezonu pravljeno... Imao sam slucaj kad je covjek zakupio sva tri apartmana na mjesec i po dana, doveo je skoro sve krvne rodjake

Jer onamo je tri apartmana, dva dolje, i jedan na spratu, moj omiljeni, zbog moguceg nudizma na terasi
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Nije frka, samo se javni, naci cemo ti nesto u rangu ovoga. Ja najvise volim tamo da odamaram, omiljena plaza, mir, kako preko dana tako i uvece, klima vrhunska, uvece ti treba cebence, jer je iza apartmana rijeka mala, mada znas i sam ono mjesto

Znam i uvijek makar par dana tokom ljeta budem na Jazu. Ali sam svaki put dosad uzimao hotelsku sobu u nekom od tivatskih hotela (koji su jeftiniji znatno od budvanskih) ili sam uzimao u zakup stanove po većih kuća u Donjoj Lastvi, pa se vozaj do Jaza i onda kasno uveče nakon boravka u Budvi, nazad za Tivat. Meni nije smetalo,čak naprotiv, ali za malu djecu je to vozanje nezgodno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Sad mi tek nije jasno kako cete Vi da propadnete...

Hvala Lepo
    Kako nece propadnut,vidis li da oce da snima film,a to masu kosta

https://forum.cdm.me/showthread.php?t=62161

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Nino_pg View Post
    Kako nece propadnut,vidis li da oce da snima film,a to masu kosta

https://forum.cdm.me/showthread.php?t=62161
    Pa da... nesto mi je bilo sumnjivo u racunici...
    Uostalom pola Jaza i ono sto nelegalno napravise ( chak i bez dokaza iz KO katastra) bar pola igralista je dijelom pod mojom jurisdikcijom, pa ne mogu nista... A vidim neki i sagradise i ubiraju novac od izdavanja pa mi chudni arsini... Samo posmatram sta se chini...

Biznis je biznis i ulog kosta...jel'te...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 16-06-10 at 21:14.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Pa da... nesto mi je bilo sumnjivo u racunici...
    Uostalom pola Jaza i ono sto nelegalno napravise ( chak i bez dokaza iz KO katastra) bar pola igralista je dijelom pod mojom jurisdikcijom, pa ne mogu nista... A vidim neki i sagradise i ubiraju novac od izdavanja pa mi chudni arsini... Samo posmatram sta se chini...

Biznis je biznis i ulog kosta...jel'te...

Hvala Lepo
    A kako je to pola Jaza i igraliste pod tvojom jurisdikcijom?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Po svim katastarskim dokazima dokumentovano josh iz Austrougarskog perioda. Ali, to je deseta tema i za druge sfere.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Interesantno. Pa zasto se ne izboris za to onda, mislim ako je to od pamtivijeka tvoje, ja bih klao zubima da dokazem istinu.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Mozda se nismo razumjeli... Oni koji su poceli sa zubima na izvolte, nisu daleko dogurali... Sad ja izlazim na moj nachin jer sam preuzela jurisdikciju nad tim. Vise volim chisto, jasno, dokumentovano i bez rezhanja, politikanstva, priche, i ko zna kako je to sve islo i ide tamo...
    Zato sa zanimanjem posmatram arshine...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

CG: Srpskih turista manje nego lane

22. jun 2010. | 13:03 | Izvor: B92, Vijesti [SIZE=2]Podgorica -- Ministar turizma Crne Gore Predrag Nenezić kaže da je predsezona očekivano slabija, ali da nije ni loša. Najveći pad posete gostiju iz Srbije, BiH i Makedonije.

[/SIZE] [SIZE=2] Predsezona jeste slabija, ali nije toliko loša, jer u ovom trenutku imamo 28.000 registrovanih turista, od čega stranih 25.000, izjavio je "Vijestima" Nenezić.

Prema zvaničnim podacima, u Crnoj Gori se trenutno nalazi šest odsto manje turista nego u istom periodu prošle godine.

Najviše turista je u Budvi, oko 15.700, ili za oko pet odsto manje nego godinu ranije. Na primorju, pad turista u odnosu na lani bilježe Bar i Ulcinj, a rast je u Tivtu i Kotoru.

Nenezić kaže da je očekivano da će ove godine sezona biti kraća i koncetrisanija na jul i avgust, i da su o tome stalno govorili, kao pojavi na celom Mediteranu ove godine.

"Kriza je, besparica, znali smo da će sezona biti kraća, i da se mora koncentrisati na glavne mjesece. Međutim, i u uslovima krize, Crna Gora prolazi znatno bolje nego mnoge destinacije", rekao je on, i dodao da očekuje da će nešto slabija predsezona biti nadoknađena u špicu.

Ministar je kazao da ohrabruje što se vraćaju zapadna tržišta na brojke iz rekordne 2008, kao i da za rusko tržište ne treba brinuti.

"Najveći je pad tržišta Srbije, BiH, Makedonije, ali očekujemo da će se to nadoknaditi, jer se vodi jaka kampanja za svakog gosta", rekao je Nenezić, kao i da je u toku regionalna kampanja o jeftinom ljetovanju u Crnoj Gori, i da će tek jul pokazati pravi odgovor sa ovih tržišta. [/SIZE]

Thanks Thanks Given 
    681
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Mozda se nismo razumjeli... Oni koji su poceli sa zubima na izvolte, nisu daleko dogurali... Sad ja izlazim na moj nachin jer sam preuzela jurisdikciju nad tim. Vise volim chisto, jasno, dokumentovano i bez rezhanja, politikanstva, priche, i ko zna kako je to sve islo i ide tamo...
    Zato sa zanimanjem posmatram arshine...

Hvala Lepo
    Puno srece u borbi sa Marovicima,ako se to moze uopste nazvat borbom,iz tvojih sadasnjih postova.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da je glavni problem kriza i besparica. Zato je i manje turista. Ali nije to
    samo u CG. U Srbiji se bas osjeca kriza. U Grckoj je jos gore...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zato ja i idem u Grčku
    9 dana na neko ostrvo s prevozom za 320 eura, hotel 3*, mislim da u CG za te pare ne mogu toliko dobit.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Puno srece u borbi sa Marovicima,ako se to moze uopste nazvat borbom,iz tvojih sadasnjih postova.
    Ne znam o kakvoj borbi i kakvom Vasem iskustvu je rijech.
    Ovdje je sve regularno i bice sve po zakonu...ali da posmatram arshine...posmatram.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Zato ja i idem u Grčku
    9 dana na neko ostrvo s prevozom za 320 eura, hotel 3*, mislim da u CG za te pare ne mogu toliko dobit.

Ua,izdaja!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Zato ja i idem u Grčku
    A koliko ces para potrosit van pansiona?Cijene su im skuplje od 10-20% nego prosle god,a zemlja im bankrotira

Sto se tice CG,tacno je da nema nidje nikog,ali glavni razlog sto je manje turista nego proslih god je SP.Narod nije imao para ni prosle i pretprosle,pa je bilo turista.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

A koliko ces para potrosit van pansiona?Cijene su im skuplje od 10-20% nego prosle god,a zemlja im bankrotira

Sto se tice CG,tacno je da nema nidje nikog,ali glavni razlog sto je manje turista nego proslih god je SP.Narod nije imao para ni prosle i pretprosle,pa je bilo turista.
    i van pansiona ces potrositi manje nego odje to je sigurno
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    i van pansiona ces potrositi manje nego odje to je sigurno
    Zavisi dje, al mislim da ce bit jeftinije u grckoj nego uvece u budvi npr. Da vidimo kako ce proc sezona.Jedino ako ih udari dobro po dzepu smanjice cijene. Drugacije nece naucit.
    Ipak sada smo u vremenu svetske globalizacije, i treba se takmiciti sa marokom,grckom i turskom po cijenama ili promovisati i ulagati u druge josh mnogo vishe nego sada jer je kvalitet manji a jedino sto cg turizam josh odrzava je to da se prica isti jezik kao u srbiji i bih.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Ja sam bila doma, malo ljudi, manje nego ranijih godina.
    zao mi je onih koji zive od turizma ali meni bas prija, moja plaza ispred kuce, enma guzve, more chisto, uvece se lijepo prosheta. Super

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

5e Heineken u Spartu,4.50e u Trocadero prosle god,koliko se sjecam...U Maximus 6e Jack Daniels,bijelo vino 3.50e...Mnogo brate,a npr bocu Jack-a na divlje nabavljaju po 19e

Jedini nacin da ne bankrotiras prva 2 dana na nase primorje je da radis kao Srbijanci,da se napijes prije grada i u grad 2 ture obrnes i banja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šetao malo ovih dana po EU, konkretno Beč, Prag i Strazbur. Naletio sam na jedno 15-tak turističkih agencija po tim gradovima, nakače ponude za ovo ljeto na izloge, sa sve cijenama...ali niđe Crne Gore. Španija, Hrvatska, Grčka, Tunis, Egipat, Dubai...ali CG ništa. Uđem u jednu u Pragu da pitam imaju li šta od ponude za Crnogorsko primorje, nemaju ništa. Uputiše me na jednu agenciju koja možda ima ali bila mi dusa da sad jurim i tražim...

Šta onda koji moj radi ministarstvo turizma Crne Gore? Koji je njihov posao, da prebrojavaju turiste?!?

Istina, u TC Ušće ođe na Novom Beogradu, slučajno viđeh štand Crne Gore, malo zabačen doduše..., dvije lijepe đevojke sa osmjehom na licu nude promo materijal...uzeh malo brošura o Herceg Novom i prijatno sam se iznenadio, fino su ih odradili. Mamac imaju ali nema ko da zabaci...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Manje no što sam za vikend u Budvu, to je sigurno...
    Prošle godine me je 5 dana za Reefresh u Kotor koštalo više no što sam moga pretpostavit i u najgoroj soluciji, tako da će me ove godine CG turistički poslenici viđet samo ako odem kod Kvarnog na Jaz
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sezona ce bit' ka' svaka druga.15 jul-15 avgust i svi put kuca rakica...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Po svim katastarskim dokazima dokumentovano josh iz Austrougarskog perioda. Ali, to je deseta tema i za druge sfere.

Hvala Lepo
    Roskilde Festival je rasprodat, 70000 ulaznica po 250 eura koji traje nedjelju dana, veoma chesto se odrzava u GLJIBU DO KOLJENA,
    zbog danske klime i kishe koja ih redovno prati.

Sa tim POSJEDOM na Jazu,
    i pomoc od opshtine i ministarstva turizma, i VASHIM ORGANIZATORSKIM SPOSOBNOSTIMA,
    Jaz bi postao RUDNIK ZLATA, za VAS I CRNU GORU,
    pored ulaznica, prihodi od prodaje pica i hrane uvijek ostvare ogromne PROFITE, koje ulazu u kulturne aktivnosti, grada i okoline.

molim lijepo
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,220
    Thanked in
    1,559 Posts

Dzabe kad nema ko da upravlja, a mi se jos nismo dogovorili oko statuta
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

5e Heineken u Spartu,4.50e u Trocadero prosle god,koliko se sjecam...U Maximus 6e Jack Daniels,bijelo vino 3.50e...Mnogo brate,a npr bocu Jack-a na divlje nabavljaju po 19e
    Prije dvije godine, sredinom septembra sam bio u Paraliu (Grcka) na ekskurziju i izasli smo u jednu diskoteku tipa Trocadero/Maximus, neko njihovo pivo 5e, Johnny Red label 7e, Red Bull 7e, a po prodavnicama cijene kao kod nas...I kod nas je skupo, ali ovi ga precerase
    Last edited by Bijela_City; 23-06-10 at 14:41.

Page 83 of 715 FirstFirst ... 337379808182838485868793133183583 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (1 members and 8 guests)