Page 4 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 76 to 100 of 163

Thread: Podgorica - sajam knjiga

Thanks Thanks Given 
    134
    Thanks Thanks Received 
    698
    Thanked in
    328 Posts

To sto si primorka i cesto odlazish u Deltu moze da znaci samo jedno. Postajesh podgorichanka.
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    To sto si primorka i cesto odlazish u Deltu moze da znaci samo jedno. Postajesh podgorichanka.
    Sto je ocigledno minus u CV-ju svake djevojke.

:eek:
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ja sam bio juce... boze, kakve gluposti, prirucnici za bolji zivot, daj molim te! ni jedan stand nema literature za jezik, katastrofa romani: ista cijena kao u knjizarama,

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    To što si primorka nije ti opravdanje za česte izlete u deltu
    Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    Quote Originally Posted by Interpol View Post
    Sto je ocigledno minus u CV-ju svake djevojke.

:eek:
    Hhahah ma to sam se ja nasalila jer mi odje u Pg cesto ljudi kazu da primorci nemaju druga posla nego da vikendom po cio dan budu u Deltu I da su samo na parkingu auta sa mora ispred

A sajam:

Bila sam.
    Ili sam ja previse ocekivala ili ne znam.
    Studirala sam u Bg i svake godine bi isla na sajam, tako da mozda jos nosim te utiske.
    Skoro svaki stand isti, sa istim knjigama, beletristika, cijene vece nego u knjizare a izbor nista bolji.
    Mene je konkretno zanimala neka racunarska literatura, samo na jednom jedinom standu i to u krv skupo.
    Ja sam to navikla da bude stand Mikro knjige recimo, pa sve imas.
    Ovo mi je kao da je neko nesto na brzinu sklepao.
    E da, najvaznija vijest je da ce u petak Marijana Mateus potpisivati knjige u podne, eh ta velika umjetnica.
    I cuvajte se lezecih policajaca, glavu da slomis jer se ne vide ispod tepiha.
    Jeste li vi placali ulaz? Meni niko nista nije trazio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ni meni niko nije naplatio ulaz!!!! ni ja za engleski nisam vidjeo ni jedan stand

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

lose, ove godine bas lose...kurt kobejn me gleda sa svakog standa, istorija srba naobradjenija tema, feng shui ,***** palac...sajam ulicnih prodavaca...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Vijesti, 09. jun 2010.

PETI MEĐUNARODNI PODGORIČKI SAJAM KNJIGA

Brojne promocije i omaž Vitu

Podgorica - Nakon prvog dana Sajma utisak je da je publika sjajno “reagovala” na novu lokaciju - dio garaže iza šoping mola Delta city, koji je, intervencijama organizatora pretvoren u vrlo funkcionalan i zanimljiv sajamski prostor.
    Interesovanje koje vlada za knjige i Sajam nameće se kao ubjedljiv odgovor na Basarino pitanje iz besjede na otvaranju - kriza knjige ili kriza čitalaca. Sudeći po prva dva dana Sajma - ovdje su bar te krize - prevaziđene.
    Rad Petog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga, koji se odvija pod sloganom “Knjige su u garaži”, i danas će obilježiti bogat prateći program.
    U 11 časova Filozofski fakultet promovisaće časopis ,,Filozofska luča\'\' i knjigu „Od žrtve do delikventa“ Tatjane Vujović.

Sat vremena kasnije uslijediće promocija knjige „Sveti šapat“ Konstantina Kajšanova, o kojoj će govoriti autor, Stela Stojanovska i medijator Maja Bakić.
    Univerzitet Crne Gore u 13 sati organizovaće promociju publikacije “Principi ekologije”, autora Vladimira Pešića, Jelke Crnobrnje-Isailović i Ljiljane Tomović, o kojoj će govoriti Danijela Stešević, Vladimir Pešić i Danka Petrović.
    U 14 sati biće organizovana promocija knjige „Svjetska fudbalska prvenstva“ Dragana-Bobija Perovića, o kojoj će govoriti Vojo Nikolić, predsjednik COK-a i Jelena Krsmanović. Sat kasnije svoja najnovija izdanja predstavića izdavačka kuća “Narodna knjiga”, dok će u 16 sati biti promovisane knjige „Mala mjera“ i „Crna jagnjad i sivi sokolovi“ Aleksandre Nikčević-Batrićević, o kojima će govoriti autorka, Milena Mrdak-Mićović, Vlatko Simunović i Tanja Bakić.

Srpska književna zadruga u 17 sati promovisaće knjigu „Javi mi da sam živ“ Novice Đurića, o kojoj će govoriti Momir Vojvodić, Đorđe Brujić i Maja Bakić, Istorijski institut sat vremena kasnije promovisaće reprint-izdanja „Berlinskog ugovora“ i „Glasa Crnogorca“, u 18 sati biće riječi o Pliminoj proznoj panorami “www.idrugepriče.com”, o kojoj će govoriti Sonja Tomović-Šundić, Blagota Mitrić, Bogić Rakočević, Muzafer Čauši i Jovan Nikolaidis, dok će u 19 sati biti organizovan omaž popularnom crnogorskom pjesniku i boemu Vitu Nikoliću, o čijem će djelu govoriti Radomir Uljarević i Mijodrag-Kujo Novović.

V.V.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e ovako, na 80% standova se moze naci "koliba" od janga, one dvije od hoseinija, biografija kurta kobejna, recepti, poljoprivredne knjige, jedne te iste teorije zavere... ali ako se malo probere, moze se naci dosta toga zanimljivog, ja sam npr. uspeo da nadjem mracnu kulu I od kinga.
    Play for that money boys, play for that money, fuckin' money

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da nijeste primijetili Menart izdavaca?
    Ili mozda neku knjigu o Michaelu uocili? lol

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ja nista ne vidjeh o majklu..al zato tu je kurta na preteka sto se tice sajma,iznenadjujuce fino sredjen prostor ,mada su mogli neku klimu ubacit onamo...sto se tice knjiga dobra je ponuda,,,i nisu skupe,recimo vujaklija je 25,a ja ga prije 2 godine uzeo duplo skupljeg...vrli novi svijet i 1984 samo 4 eura,sto je smijesno..pofalio bi jos stand vijesti,a pokudio gradske knjizare-ja bi s mojim knjigama bolji stand napravio
    Be who you are
    Do what you do
    Not win or lose

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Vijesti, 10. jun 2010.

Knjiga je preživjela nekoliko krajeva

PETI SAJAM KNJIGA: ODRŽAN OKRUGLI STO O ULOZI KNJIGE U ELEKTRONSKOJ ERI

Podgorica - Informatička era prijeti ne samo ukidanjem knjiga, već ukidanjem čitave jedne kulture. Ovdje je važno da kažemo da je riječ o sukobu čitave dvije kulture, ne samo o sukobu štampane i elektronske knjige. S druge strane, knjiga kao knjiga je do sada preživjela nekoliko krajeva. Uzmimo samo primjer rukopisne knjige koje više nema jer je ukinula štampana. Sada slična opasnost prijeti štampanoj knjizi za koju mi mislimo da je neka vrsta kulturne konstante. Nijesam siguran u kojoj mjeri je to tako - kazao je sociolog Bojan Jovanović, tokom besjede na okruglom stolu o ulozi knjige u informatičkoj eri, koji je organizovan u utorak veče kao dio pratećeg programa drugog dana Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga.

O toj značajnoj temi na okruglom stolu govorili su i Zorica Stablović-Bulajić, Tanja Bakić, Vuk Perović i Balša Brković.
    - Gradovi danas nijesu kao što su bili nekad, niti će biti isti kao gradovi u budućnosti. Ipak neke energije je nemoguće izmijeniti. Knjiga će vjerovatno izgledati drugačije, ali će biti knjiga. Pri tom mislim da je klasična knjiga mnogo žilavija nego što mi mislimo, i kao takva ide u susret svim novim izazovima i novim tehnologijama. Savremeni čovjek je kao opijen svojim novim tehnologijama i kao u vrijeme naučnog entuzijazma Žila Verna, sve ono što vidimo je više nego što se zaista ima za vidjeti. I zato smatram da je pravo pitanje zapravo koliko će elektronska era i sve silne tehnološke revolucije promijeniti čovjeka, koliko će promijeniti njegov moral, njegove vizije i snove, a tek onda ćemo vidjeti koliko će ta promjena čovjeka promijeniti njegov svijet - kazao je Brković.

I današnji program sajma obilježiće brojne promocije, ali i čin potpisivanja Protokola o saradnji asocijacija regionalnih izdavača.
    U 11 sati biće promovisana „Papirova pobjeda“ Ilije Lakušića, o kojoj će osim autora govoriti i Maja Bakić. Sat kasnije biće predstavljena knjiga “Crna Gora i Tito” Slobodana Vukovića, a o tom izdanju govoriće Bogić Rakočević i Ilija Lakušić. Potpisivanje Protokola o saradnji između međunarodnih sajmova knjiga (Sajam knjige u Istri-Pulski festival knjiga i autora i Međunarodni podgorički sajam knjiga), zakazano je za 13 časova, a akt će potpisati Magdalena Vodopija i Predrag Uljarević. Nakon toga biće održan okrugli sto na temu “Iskustva međunarodnih sajmova u regionu i izdavaštvo u tranziciji”, o kojoj će govoriti Magdalena Vodopija, Jovan Nikolaidis, Tanja Bakić, Ibrahim Spahić, Suad Džindo i Zorica Stablović-Bulajić.

U 14 sati biće predstavljena knjiga „Sveti Gral je u Kosovu“ Dragane Vlahović, o kojoj će govoriti Perivoje Popović, u 15 sati biće organizovana prezentacija izdavačke djelatnosti Univerziteta Crne Gore, a učestvovaće Ilija Vujošević, rektor Predrag Miranović i Jelena Krsmanović, dok će u 16 sati Filozofski fakultet predstaviti izdanja Instituta za nauku o jeziku i književnosti - časopis „Riječ“ i zbornik radova „Njegoševi dani“, o kojima će govoriti Rajka Glušica, Tatjana Bečanović, Vesna Vukićević–Janković i Jelena Krsmanović.
    U 17 časova biće organizovana promocija knjige „Priče iz Montanara“ Vladimira Vojinovića, o kojoj će govoriti Balša Brković, Andrej Nikolaidis i Dragana Bošković.
    Sat kasnije Mijo Bošković i Ivana Turović govoriće o knjizi „Gorska rapsodija“ Todora Živaljevića Veličkog.
    Prva promocija, zapravo razgovor sa autorom i potpisivanje primjeraka romana „Paranoja u Podgorici“ Balše Brkovića biće organizovana u 19 sati, a razgovor s autorom vodiće Irena Ivanović.

K.V.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by d@ggy View Post
    ja nista ne vidjeh o majklu..al zato tu je kurta na preteka sto se tice sajma,iznenadjujuce fino sredjen prostor ,mada su mogli neku klimu ubacit onamo...sto se tice knjiga dobra je ponuda,,,i nisu skupe,recimo vujaklija je 25,a ja ga prije 2 godine uzeo duplo skupljeg...vrli novi svijet i 1984 samo 4 eura,sto je smijesno..pofalio bi jos stand vijesti,a pokudio gradske knjizare-ja bi s mojim knjigama bolji stand napravio
    Ja podjoh s namjerom da nadjem Nadrazeg,kad ono ni njega ni Menart izdavaca..A Kurta sto velis na pretek-na svaki stand..I kupih fino dvije od Stephen Kinga i jednu od Glen Kupera..Cijene su smijesne.
    Izbor je bio mali,na svaki stand skoro sve iste knjige(samo razlicite cijene)..
    P.S Lokacija im je stvarno vrh,mogli bi sledece god. premjestit u Radoje Dakic:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

Quote Originally Posted by nirre View Post
    Ja bio i opet ista stvar kao i prethodne 4godine koja me nervira.
    Ne znam za ljude koji kupuju drugu literaturu ali ja idem prvenstveno za medicinsku literaturu i do pre 4 godine sam mislio da se sajam organizuje prvenstveno iz 2 razloga:
    1. na jednom mjestu omoguci kupcu sto veci broj literature
    2. cijene koje su povoljnije od cijena u knjizarama

Ali, stavka No. 2 nikako da se ostvari. Na sajmu su knjige mnogo skuplje.
    Eee al zato kad je bacis u tendere fino stavis "sajamski model"...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja cuh da je popust kao 70%

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RATM View Post
    ja cuh da je popust kao 70%

Mission impossible

da knjigu od 10 eura snize na 3 eura...... no way
    Weakness of attitude becomes weakness of character.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

pa cini mi se da su posle prvog dana sajma, snizili cijene.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kupio sam pjesme Amfilohijeve za euro.
    zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

da si pravi poštovalac lika i djela, platio bi 5, ovako ništa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cranox View Post
    Kupio sam pjesme Amfilohijeve za euro.
    ahahahahhahahha

uljepsala mi je ova recenica dan.

:yipiiii:
    "Life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pulcanas, Benjamin, Derrida i Risto Cjirov Radovic, sve po euro.
    Kakva ekipa.
    Kakav sajam.
    zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Secanja jedne gejse.. da li ima na popustu i koliko je ako neko zna?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sajam knjiga, u Delti od 04. do 10. maja 2011.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

jej, Meka za publikacije o Ceci i Legiji, vodičima za srećan život i objašnjenjima zbog čega muškarci vole kučke.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    objašnjenjima zbog čega muškarci vole kučke.
    Meni niko nije dao objašnjenje. Tebi?

Moram ga se dokopat' nekako.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    134
    Thanks Thanks Received 
    698
    Thanked in
    328 Posts

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    jej, Meka za publikacije o Ceci i Legiji, vodičima za srećan život i objašnjenjima zbog čega muškarci vole kučke.
    I za strucne knjige, molim lepo.
    \\
    OFL•GIC

Page 4 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)