Page 56 of 108 FirstFirst ... 64652535455565758596066106 ... LastLast
Results 1,376 to 1,400 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Znači, Bog MOŽE da učini da neki kamen postane toliko težak da ga ni Bog ne može podići?
    Znači Bog "može" da učini da neki kamen postane toliko veliki da Zemlja ne privlači njega nego on Zemlju...
    Nevjerujem da će Bog uopšte ulaziti u postupak besciljnog stvaranja velike kamenčine.
    Zanimaju me i stavovi Islama po tom pitanju.
    ...
    Da li Bog podliježe logici?
    Pošto se religija bavi Bogom . Da li neka "religiska teorija" podliježe logici.
    Čisto religiskom ili "vjerujućom" teorijom se smatra neka koja nema direktne fizičke dokaze na kojima se zasniva već samo religiske početne pretpostavke (dogme) kao neke aksiome.

Logikom se zove bilo kakav apstraktni metod razmišljanja. Bilo kakav metod po kojem se razmišlja i izvode zaključci.
    U standardnoj dvovalentnoj (tačno/netačno) logici se dosta koristi metod "slijedi" koji funkcioniše ovako.
    Ako je tačno A i ako iz A slijedi B onda je tačno i B.

Logika može biti trovalentna (tačno/neznam/netačno) ili viševalentna sa gomilom raznih logičkih stanja.Može biti takođe razni drugih tipova . Može da bude prvog reda , može da ima ili da nema kvantifikatore:"postoji", "svaki", "postoji barem jedan"... Razmišljanje može da funkcioniše po raznim apstraktnim pravilima. Nemora uopšte da to bude opšteptihvaćeno ili standardno ...

Šta ako nema nikakve logike bilo kakve vrste i oblika u nekoj "religiji". Onda nema ni razmišljanja . Znači da se čitava "vjerujuća teorija" sastoji samo od dogmi (aksioma te vjerujuće teorije). Nemože se izvesti nikakav zaključak iz dogmi i čitava teorija se može samo zapamtiti i ponavljati bez ikakvog mehanizma razmišljanja.

Ja vjerujem da u svemu postoji nekakav "LOGOS". Nekakav poznati ili nepoznati zakon i pravilo funkcionisanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ti možeš da praviš nove “modele” sa drugim aksiomama i drugim logičkim stanjima. Ali oni ne odgovaraju stvarnosti u što se svako može uvjeriti. Aksiomi logike se uzimaju prije svih ostalih inače aksiomi “vjerujuće teorije” ne znače ništa.

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Ако тај "БОГ" говори супротно историји онда то није БОГ већ неко други.
    Nojeva Barka.
    Last edited by RoNN|3; 02-06-10 at 16:21. Reason: typo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hajdemo malo da se vratimo na temu. Htio bih da postavim Sinanu jedno zanimljivo pitanje koje me je interesovalo još od malena, kad sam po prvi put, kao dječak, zapazio da pojedinci među našim prijateljima, komšijama i rođacima imaju drugačija imena od nas. Nakon što sam, poslije više godina školovanja, saznao da se radi o pripadnicima različite religije i da su njihova imena iz arapskog jezika, onda sam se upustio u izučavanje religija i primijetio da skoro svi muslimani širom svijeta imaju arapska imena.
    Kasnije sam ipak utvrdio da to i nije baš tako u potpunosti, da su kao islamska imena prihvaćena i neka persijska(Mirza, Durmiš), turska(Arslan, Kaplan), pa čak i srpskohrvatska(Damir, Vedran, Zlatan). Čitajući, saznao sam da skoro pola Iranaca nosi iranska imena, a polovina arapska, te da Kinezi islamske vjere ili Huei imaju kineska imena i prezimena kao svi ostali Kinezi, a imaju i sporedna imena iz arapskog jezika koja koriste samo u bogosluženju na arapskom jeziku, posebno u sklapanju šerijatskih brakova ili na sahranama, međutim, oni u svakodnevnici uvijek koriste samo svoja kineska imena.

Dakle, Sinane, je li kod vaših vjernika obaveza da daju djeci arapska imena ili je to više običaj da bi se islamski vjernici iz različitih kultura, nacija i jezika međusobno mogli prepoznati da su iste vjere? Ja sam negdje čuo da je važno samo da ime ima lijepo značenje i da ne nosi značenje koje bi opisivalo Boga, poput Uzvišeni,Gospodar itd.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    Hajdemo malo da se vratimo na temu. Htio bih da postavim Sinanu jedno zanimljivo pitanje koje me je interesovalo još od malena, kad sam po prvi put, kao dječak, zapazio da pojedinci među našim prijateljima, komšijama i rođacima imaju drugačija imena od nas. Nakon što sam, poslije više godina školovanja, saznao da se radi o pripadnicima različite religije i da su njihova imena iz arapskog jezika, onda sam se upustio u izučavanje religija i primijetio da skoro svi muslimani širom svijeta imaju arapska imena.
    Kasnije sam ipak utvrdio da to i nije baš tako u potpunosti, da su kao islamska imena prihvaćena i neka persijska(Mirza, Durmiš), turska(Arslan, Kaplan), pa čak i srpskohrvatska(Damir, Vedran, Zlatan). Čitajući, saznao sam da skoro pola Iranaca nosi iranska imena, a polovina arapska, te da Kinezi islamske vjere ili Huei imaju kineska imena i prezimena kao svi ostali Kinezi, a imaju i sporedna imena iz arapskog jezika koja koriste samo u bogosluženju na arapskom jeziku, posebno u sklapanju šerijatskih brakova ili na sahranama, međutim, oni u svakodnevnici uvijek koriste samo svoja kineska imena.

Dakle, Sinane, je li kod vaših vjernika obaveza da daju djeci arapska imena ili je to više običaj da bi se islamski vjernici iz različitih kultura, nacija i jezika međusobno mogli prepoznati da su iste vjere? Ja sam negdje čuo da je važno samo da ime ima lijepo značenje i da ne nosi značenje koje bi opisivalo Boga, poput Uzvišeni,Gospodar itd.
    Gledaj, to je jos jedan nacin da ljudi kroz neke banalne stvari "dokazu" svoju privrzenost vjeri, iako je ne postuju, ali misle da ce tim djelima da speru grijehe.

Ja recimo poticem iz pravoslavne porodice, ali mi je ime Alija, prelijepo, bas prelijepo.

Najveci problem je sto ljudi vjeru dozivljavaju kao nasledje. Zar mislis da bi Ibn Sinan bio ovoliko zatucan da mu nije od malena pricano da treba da bude? Mislis da bi uopste bio pripadnik islamske religije? Veliki dio ljudskog poimanja o vjeri usadi se u malo dijete, dok mu um nije razvijen dovoljno da bi shvatio neke stvari, i onda se to vuce kroz citav zivot. Neko kasnije postaje zatucan (IBN SINAN), neko shvati da ne vjeruje u to (KVARNI), neko smisli nove religije (VanjaTheMan), neko shvati da je novi isus (RONNI3). Izvinjavam se ako sam koga pobrka sa nekim drugim, shvaticete poentu
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    GAULČIĆU popićeš još koju čašicu vatrene vode, vidim da ti prija. A za IHTUSA: 3. BOG JE REKAO ABRAHIMU O JIŠMAELU (Postanak 17:20,21)
    "I za Jišmaela te uslišah; gle blagoslovio sam ga i učinio rodnim i silno ću ga razmnožiti, dvanaest prinčeva će poroditi i Ja ću ga učiniti velikim narodom".
    VIZIJA ISAIJINA (Isija 21:7)
    "On je vidio dva jahača, jedan od njih bio je jahač na magarcu, a drugi je bio na kamili, on je mnogo pazio pažnjom napetom."
    Nap: Riječi su uzete iz famozne Vulgata Biblije.
    Из Вулгате нису јер овако стоји:

et vidit currum duorum equitum ascensorem asini et ascensorem cameli et contemplatus est diligenter multo intuitu

И видјех два реда коњаника(На латинском је equs-еквус коњ.Овдје је еквитум-коњаника) са магарећим колима и камиљим колима и слушаху великом пажњом.

У питању су два реда коњаника.

Ево цитираћу ти септуагинту,синајски кодекс и Библију Хебраику.

Ево Септуагинте:

και ειδον αναβατας ιππεις δυο αναβατην ονου και αναβατην καμηλου ακροασαι ακροασιν πολλην

Стих који ти цитираш почиње са:``Он је видио``.

Овдје стоји:και ειδον-И видио сам.Ту није стајало αυτος είδε-Он је видио,а ти си цитирао са Он је видо.

http://bibledatabase.net/html/septuagint/23_021.htm

У синајском кодексу стоји исто као горе наведено.

http://codexsinaiticus.org/en/manusc...7&zoomSlider=0

У хебрејској библији стоји ово:

http://www.scripture4all.org/OnlineI...Tpdf/isa21.pdf

Опет се говори о камилама и магарцима а не о камили и магарцу.

ISUS JE BIO OBEĆANI JAHAČ NA MAGARCU (Ivan 12:14,16)
    "I Isus, kad je našao magarca, sjede na njega kako je zapisano.... Ove stvari nisu razumjeli njegovi učenici odmah: ali kad je on proslavljen, oni se sjetiše da su ove stvari o njemu zapisane."
    Да,само се стихови из Исаије 21:6 не односе на Христа.

PRAVO PRVOROĐENOG (Pon. Zakon 21:15 do 17)
    "Ako čovjek ima dvije žene: jednu koja mu je draga, a drugu koja mu je mrska, i ako prvorođenac bude od one koja mu je mrska, onda kad trebadne podijeliti svoju imovinu među svoje sinove, ne smije postupati prema prvorođencu od drage na štetu sina od mrske, koji je doista prvi rođen, nego mora za prvorođenca priznati sina od mrske i njemu dati dvostruk dio od svega što ima. jer on je prvina njegove snage - njemu pripada pravo prvorodstva.
    Nap: Ismail je imao 14 godina kad se Ishak rodio.
    BRAĆA PO VJERI, A NE BRAĆA (P. Zakon 18:18,19)
    MOJSIJEVO PROROČANSTVO
    Ово се не може односити на Аврама јер је Аврам живио 18 вјекова прије Христа а тада Мојсијев закон није важио јер је Мојсије живио у 13. вијеку прије Христа.

Међутим,да видимо шта каже БОГ у Старом Завјету:

8. Pak ću vas odvesti u svoju zemlju, za koju podigoh ruku svoju zaklinjući se da ću je dati Avramu, Isaku i Jakovu; i daću vam je u nasledstvo, ja Gospod.2. Mojsijeva, glava 6

Нигдје ни помена од Исмаила.

3. Ali uzeh oca vašeg Avrama ispreko reke i provedoh ga kroz svu zemlju hanansku i umnožih seme njegovo davši mu Isaka.
    4. A Isaku dadoh Jakova i Isava, i dadoh Isavu goru Sir da je njegova; a Jakov i sinovi njegovi siđoše u Misir.Isus Navin, glava 24

Ни овдје нема помена од Исмаила већ се наглашава Исак.

4. I reče mu Gospod: Ovo je zemlja, za koju sam se zakleo Avramu, Isaku i Jakovu govoreći: Semenu tvom daću je. Pokazah ti da je vidiš očima svojim, ali u nju nećeš ući.5. Mojsijeva, glava 34

20. Ljubeći Gospoda Boga svog, slušajući glas Njegov i držeći se Njega; jer je On život tvoj i dužina dana tvojih; da bi nastavao na zemlji, za koju se zakleo Gospod ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu, da će im je dati.5. Mojsijeva, glava 30

13. Da te danas postavi sebi za narod i da ti On bude Bog, kao što ti je rekao i kao što se zakleo ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu.5. Mojsijeva, glava 29

5. Ne ideš za pravdu svoju ni za čistotu srca svog da naslediš tu zemlju; nego za nevaljalstvo tih naroda Gospod Bog tvoj otera ih ispred tebe, i da održi reč za koju se zakleo ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu.5. Mojsijeva, glava 9

10. A kad te uvede Gospod Bog tvoj u zemlju za koju se zakleo ocima tvojim Avramu, Isaku i Jakovu, da će ti je dati, u gradove velike i dobre, kojih nisi zidao.5. Mojsijeva, glava 6

Видимо да нема ни помена Исмаиловог.Успут треба напоменути да је мајка Исмаилова била ропкиња Агара која је замијенила Сару док Сара није могла да роди.

И гледај шта још каже БОГ:

12. Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati.1. Mojsijeva, glava 21

У Исаку а не Исмаилу.

"Ja ću podići proroka između njihove braće (po vjeri) kao ti i staviću svoje riječi u njegova usta i on će im govoriti sve što mu Ja naredim."
    15. Proroka usred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte,5. Mojsijeva, glava 18

Дакле,тај пророк ће бити Израиљац јер ће бити подигнут из средине Израиља јер се каже:усред тебе.Мухамед није био Израиљац па се то не може односити на њега већ се ово односи на Господа Христа Који Је главом и брадом био Израиљац.

AHMED...TJEŠITELJ.... BRANITELJ (Ivan 14:15-18,25 i 26, 29 i 30)
    PROCLETE ILI PROCLYTOS
    "Ako me volite vršite moje zapovjesti i ja ću moliti Oca i On će vam dati drugog Branitelja, koji će ostati s vama zauvjek. ...Ove stvari sam vam govorio dok sam bio s vama. Ali Branitelj, koji je Sveti Duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti sve stvari i da bi vas podsjetio svega šta sam vam rekao. Otac je veći od mene. I sad sam vam rekao, prije nego se desi, da vjerujete. Odsad s vama više neću mnogo govoriti jer princ ovog svijeta dolazi i nema ništa u meni.
    καγω ερωτήσω τόν πτέρα και αλλον παράκλητον δώσει ύμίν ίνα μεθ΄υμών είς τον αιώνα ή-Умолићу Оца и другог утјешитеља даће вам да са вама буде увијек

Утјешитељ је параклитос а не како си ти навео ``PROCLETE ILI PROCLYTOS``.То не значи ништа на грчком.

Стихове сам навео из Нестле-Аланд верзије и односе се на Јеванђеље по Јовану 14:16.

Исто стоји и у Тишендорфовом издању

http://t8.biblos.com/john/14.htm

Е сад да се осврнем и да покажем зашто је немогуће да се ово односи на Мухамеда.

Погледајмо шта кажу стихови:

I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:

Христос ово говори апостолима јер треба да се вазнесе и охрабрује их да ће им послати Духа истине:

17. Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Ако се ово односи на Мухамеда онда морате доказати да је Мухамед живио од Христовог вазнесења,то је негдје око 34. године па до данас.Међутим Мухамед је рођен у шестом вијеку.

Шта каже седамнаести стих:
    Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Да се ово не односи на Мухамеда видимо да Христос говори апостолима да они познају Духа истине и да тај Дух стоји у апостолима.То се никако не може односити на Мухамеда јер Апостоли нити су знали Мухамеда нити је Мухамед стајао у њима.

Дакле,ти стиххови немају везе са Мухамедом већ са Трећим Лицем Свете Тројице,Духом Светим.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

NAPOMENA:
    a) Priznaje se da ako je ispravna riječ "praclete", onda ona znači AHMED, od korjena H.M.D.
    Није праклете,то не значи ништа него параклитос.

b) Nakon stoljeća prijevod se izmjenio u "proclyte".
    Није се ништа мијењало:

καγω ερωτήσω τόν πτέρα και αλλον παράκλητον δώσει ύμίν ίνα μεθ΄υμών είς τον αιώνα ή

http://codexsinaiticus.org/en/manusc...r&zoomSlider=0

каго еротисо тон патера алон параклитон доси имин ина мет имон ис тон еона и-дакле,није проклете,та ријеч не знам ни да ли постоји,него параклитос у акузативу параклитон.

Drži se da prevod ove grčke riječi znači "Tješitelj" ili "Branitelj". Ipak se ne shvata da su oba izraza nazivi za poslanika Muhammeda.
    Не могу бити никако називи за Мухамеда јер у јеванђељу стоји:

16. I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
    17. Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Закључујемо да се ово не односи на Мухамеда јер у тексту стоји да Духа истине или Утјешитеља свијет не познаје а апостоли Га познају што значи да је Утјешитељ тада жив када Христос говори.Мухамед није био жив у првом вијеку.

Даље,у тексту пише да Утјешитељ стоји у апостолима и да ће у њима бити а Мухамед као човјек никако не може бити апостолима тако да се ово односи на Духа Светога.

- TJEŠITELJ = Rahmetunlil alemin, što znači Tješitelj ovog i budućeg svijeta. - BRANITELJ = Šafiul muznibin, što znači Branitelj grešnika.
    c) Prevodioci su načinili još jednu izmjenu kad su umetnuli riječi "koji je Duh Sveti" nakon riječi Tješitelj.
    Једноставно није истина да је ишта уметнуто јер у тексту стоји:το πνευμα της αληθιας-Дух истине.Дух Свети,Дух истине,Дух БОЖЈИ:све су то синоними за Духа Светога.

http://codexsinaiticus.org/en/manusc...r&zoomSlider=0

Ovo je predstavilo neke nove teškoće vezane za:
    - mi ne znamo riječi koje je Isus stvarno izgovario, ali u ranom periodu kršćanske istorije bilo je kršćana koji su imali pred sobom i hebrejsku i grčku Bibliju. U ovom periodu nalazimo nekoliko svetih koji tvrde da su oni obećani Tješitelj. Neki su vjerovali u njih, a neki ne. Ali, nikad niko nije rekao da obećani Tješitelj ne bi mogao biti čovjek, jer on je Duh Sveti.
    Из наведеног текста се види да Дух истине није човјек јер стоји у тексту да Апостоли знају Духа истине и да Дух истине обитава у њима.Како може ово да се односи на човјека?Никако.

17. Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.Jovan, glava 14

- Ako prihvatimo da je Sveti Duh obećan Tješitelj onda ćemo morati zaključiti da Sveti Duh za kojeg se tvrdi da je jedan iz Trojstva, nije postajao.
    - "Drugi Tješitelj" bi značilo da postoji izvjestan broj svetih duhova, a drugi je bio obećan od strane Isusa da će biti poslat ovom svijetu.
    Цјеливам логику аутору текста како је закључио горецитирано

На основу чега то закључујемо?

DA SUMIRAMO:
    Prork posije Isusa trebao je biti:
    a) Jahač na kamili,
    То никако не можемо закључити јер стихови код Исаије говоре о два реда коњаника а са камилама и мгарцима а ни ту се нигдје не помиње пророк после Месије.

b) Božji sluga (AbduHu),
    c) Božji odabranik (Mustafa),
    d) Stanovnik sela princa Kedara, sin Jišmaelov,
    Ни то није истина јер је БОГ рекао Авраму да ће му се сјеме благословити у Исаку а не у Исмаилу.

e) Njegova vjera će biti poznata kao Šiloh = Mir = Islam,
    Христос јесте проповиједао мир али Ислам никако

f) Njegovo svjetlo će zasjati s Farona,
    g) Žezlo Judino daće se njemu,
    h) Bog će svoje riječi staviti u njegova usta,
    i) On neće omašiti niti prekršiti,
    добро и?

j) Biće poznat kao Ahmed, Tješitelj, ili Branitelj.
    То се односи на Духа Светога Којег Је Христос најавио као Треће Лице Свете Тројице.

To je knjiga, nemam je na računaru.
    Замолио бих те ако можеш да ми даш име издавача и издање Вулгате.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako objašnjavaš onda priču u Jevanđelju koja govori o događaju kada jedan farisej prekorijeva jednog Isusovog učenika: KAKO JEDE PRLJAVIM RUKAMA, a Isus odgovara da ne prlja čovjeka ono što ulazi u njega, nego ono šta izlazi ? To može biti samo protumačeno u smislu-više si ti isprljao sebe svojim riječima nego što je on svojim jelom. A apostol Pavle je dozvolio jedenje svinjskog mesa , koje je još u Starom Zavjetu bilo zabranjeno govoreći: ne prlja čovjeka ono što ulazi nego ono što izlazi iz njega. To znači ako generalizujemo Pavlovu poslanicu, da čovjeka neće isprljati ni izmet ako ga pojede ? Pogledaj kako ti pokazujem jasan primjer odstupanja Pavla od Isusovog učenja, a sad češ ti po tvom starom običaju da daješ odgovore bez smisla i značenja. Jer Isus je rekao: Ja nisam došao da poništim zakon i proroke, nego da ispunim. To znači ja nisam niđe promijenio ono što je dato Mojsiju što se tiče jedenja svinjskog mesa (nego sam čak i đavole poslao u svinje i potopio ih), a ispunio sam ono što nije postojalo u Starom Zakonu.
    Last edited by Ibn Sinan; 03-06-10 at 13:32.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Не,јер је речено да је тијело наше Храм Духа Светога и да смо дужни да се бринемо о њему.

Та прича из јеванђеља показује да се човјек не освештава и освећује ``храном`` него ријечима и дјелима који су подвиг.Јевреји су мислили да има нешто у ритуалима које држе,да ће их ритуали спасити,али Христос им говори:није човјек ради Суботе него Субота ради човјека.СВе је то направљено да се човјек усавршава и све су то средства.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pogledaj ti odgovor. Svo hrišćanstvo se bazira na ovakvim fantastičnim i nelogičnim odgovorima, pa i nije čudo što kod vas ima mnogo više ateista. Vanja ostani ateista ako vjeruješ u ovakve izmišljotine.
    Last edited by Ibn Sinan; 04-06-10 at 17:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ibn sinan View Post
    to znači ako generalizujemo pavlovu poslanicu, da čovjeka neće isprljati ni izmet ako ga pojede ? Pogledaj kako ti pokazujem jasan primjer odstupanja pavla od isusovog učenja. Jer isus je rekao: Ja nisam došao da poništim zakon i proroke, nego da ispunim. To znači ja nisam niđe promijenio ono što je dato mojsiju što se tiče jedenja svinjskog mesa (nego sam čak i đavole poslao u svinje i potopio ih), a ispunio sam ono što nije postojalo u starom zakonu.

Христос је лијечио у Суботу,апостоли су трзали и јели класје у Суботу.Субота је била центар јеврејске религије.Христос је крши.У ком контексту?

Ми знамо да је Христос био главом и брадом Јеврејин и знамо да је држао Тору,али како?Тора је најавила долазак Христов и зато Христос каже:``Нисам дошао да укинем Тору него да је испуним``-испуњење Торе је био долазак Месије а не вјечно држање Суботе,обрезања,Пасхе.......

То је испуњење закона и пророка:долазак Месије и догађање свега онога што је најављено.Да си ти у праву Христос би се итекако држао заповијести о Суботи али је кршио.

Свети Павле је само наставио оно што је радио Христос.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se tice imena kod muslimana, nije obavezno da ona budu arapska. Musliman moze imati gotovo sva pravoslavna imena, osim onih koja u sebi sadrze znake nevjerstva poput: Slavoljub, Krsto i sl. To sto muslimani nose uglavnom arapska imena je samo sjecanje na velikane islamske istorije, pa je stoga tako pozeljnije. Postoje takodje i arapska imena koja nisu dozvoljena npr. Abdulsems, sto bi u prevodu znacilo rob Sunca.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se tice zabrane jedenja svinjskog mesa, Biblija daje jasan odgovor zbog cega je ono zabranjeno pa kaze: JER JE NECISTO. Evo, da se i ja slozim sa ovim. Prostijim jezikom, svinja je prljava zivotinja. Mislim da je to bilo u Svedskoj, drzali su svinje u cistim, idealnim uslovima misleci da ce u tom slucaju njeno meso dobiti na kvalitetu. Medjutim i pored idealne hrane koju je krmak dobijao, cesto bi pojeo svoj izmet. Osim toga, to je zivotinja koja jede i strvine. Pokusat cu naci na internetu naucno dokazane cinjenice u vezi mesa koje jedu ljudi. Tamo se kaze da ako covjek jede meso agresivnih zivotinja poput divljih macaka i on sam postaje vremenom djelimicno agresivan. Sto se tice svinja one cesto mijenjaju partnere, a muzjak odredjene zenke se ne protivi kada mu je drugi krmak zajase. Zakljucak: osim sto je bakterijski stetno i da cak dugotrajnim prokuvavanjem ostaju stetne bakterije, ono je stetno i zbog toga jer utice negativno na psihu ljudi. Ja sam licno od mnogih pravoslavaca cuo da nakon sto se najedu prasetine imaju pojacane seksualne nagone. I naravno trece, sam Isus je demone, prilikom izbacivanja iz ljudi slao u svinje. Drugim rijecima, slao je prljavo u prljavo sto je i logicno. I naravno sam Isus nije jeo svinjetinu, pa zasto se ne ugledate na svoga tzv. Gospoda? I jos nesto, nigdje u Novom Zavjetu svinjsko meso nije dozvoljeno, cak ga ni Pavle nije dozvolio.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako riječi lažu, oči ne lažu:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

1) Sipam kolu
    2) Isključim kameru
    3) ???
    4) Crvi

Ja sam ubijeđen.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Mabuse taj klip ne dokazuje nista. "2 sata posle" ne znaci da je stvarno proslo 2 sata Taj mit o crvima je davno pobijen. Ali ja sam uvijek objektivan. Sto se tice svinjetine, svinjsko meso je najnezdravije. Kad smo poslali Japancima prsute vratili su nam ih sa naznakom da to meso nije za ljudsku ishranu lol.
    Ja suvo svinjsko inace ne jedem jer mi je preslano, ali volim dobru sniclu. No kako neko moze svinjetinu preko teletine nikad mi nece jasno bit. Tu Hindusi propustaju mnogo sa njihovim budalastinama o kravi kao svetoj zivotinji.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šokantno. FOX televizija prikazuje operaciju žene koja je jedući svinjsko meso oboljela na način da su joj crve vadili žive iz mozga. Ovo nije laž definitivno, operacija je snimana:

I naravno kamera koja se nije gasila, koja je snimila kako crvi izlaze i plutaju koka kolom:

Naravoučenije, apostoli su pogriješili...

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Šokantno. FOX televizija prikazuje operaciju žene koja je jedući svinjsko meso oboljela na način da su joj crve vadili žive iz mozga. Ovo nije laž definitivno, operacija je snimana:
    Kao prvo, Fox televizija u Americi je poznata po tome sto je tracarska televizija bez imalo novinarskog profesionalizma. Ja pratim sva desavanja i svake nedjelje se smijem kao ludak izjavama koje daju njihovi bistri novinari i jos bistriji gosti. Ima jedan YouTube lik kojem je zivotni cilj da se sprda sa Fox televizijom. Evo njegovog profila pa ti gledaj malo kakva je to televizija:http://www.youtube.com/user/C0ct0pusPrime

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    I naravno kamera koja se nije gasila, koja je snimila kako crvi izlaze i plutaju koka kolom:
    Ovaj lik je upravo dokazao da nema crva. To je poenta ovog video klipa. Jesi li ga uopste gledao?

Ti si Mabuse mnogo naivan. Cini mi se mogu ti sve prodat ako nalijepe "Islam" na to
    Last edited by VanjaTheMan; 04-06-10 at 01:39.

Thanks Thanks Given 
    4,377
    Thanks Thanks Received 
    8,484
    Thanked in
    3,244 Posts

A ovo je šou. Dovoljno je vidjeti da je prvi related klip sa šniclom i kokakolom KUĆA POSO.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

A inace to sa tim crvom u mozak ti Mabuse povezujes samo sa svinjetinom. A znas li da su se proizvodjaci prehrambenih proizvoda u Americi izborili za zakon na osnovu kojeg ne moraju da stavljaju porijeklo proizvoda, sastav proizvoda i sve ostalo sto je kod nas obaveza na pakovanju? Jos uz to, vecina Amerikanaca se hrani brzom hranom u njihovim glibavim prcvarnicama i kupuju meso sumnjivog kvaliteta. A americki nacin spremanja mesa je polu sirova snicla, krvava. Tako niko normalan ne jede nijedan mesni proizvod. U Americi se mozes zarazit od cipsa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vama prijatno. Nego, šta kažu stručnjaci:

The reported cases of death from this terrible cause have become so frequent that we are no longer startled by them. Ten years ago the description of the death of a person literally infested with worms, and tortured to death by their inroads upon the system, would have excited feelings of the deepest horror; but these accounts have now become so common that little interest is shown in them, and death from this cause is one of the regular causes of additions to the mortuary list. Nevertheless, the disease is divested of none of its real horrors by its common occurrence. No one is safe; any one who uses swine�s flesh as food in any form is liable to the disease. Salting, smoking, and the other ordinary means of curing pork do not destroy the parasite.

http://www.giveshare.org/Health/porkeatdanger.html

Dakle, slučajevi smrti od jedenja svinjskog mesa, tj. trihinele postale su toliko česte da ljudi više i neobraćaju pažnju na to.

A ovo je najinteresantnije:

If you really want to improve your health don’t eat pork. You are what you eat. Who wants to be considered a pig? Pigs are fat, lazy, and down right disgusting. They waddle around in mud and they eat their babies and feces. Would you eat out of a garbage truck that is filled with thousands of nasty, dirty, stinking, rottening, maggot infested garbage bags?

Prevod: Ako zaista želite unaprijediti svoje zdravlje ne jedite svinjetinu. Ko želi sebe smatrati svinjom? Svinje su masne, lijene i dolje u desno odvratne. One se valjaju u blatu i jedu svoju mladunčad i fekalije. Da li bi poželjeli pojesti kamion smeća koji je ispunjen hiljadama gadnih, prljavih, smrdljivih kesa?
    http://myhealthessentials.blogspot.c...rong-meat.html

I naravno, naučno istraživanje u vezi svinjskog mesa:

http://www.kyrieology.com/drupal/wwj...nfluenceofpork

Evo šta kaže doktor Hans Heinrich:
    Zapdne civilizacije ne poštuju islamska pravila ponašanja i ishrane. Drugim riječima, stanovništvo koje poštuje islamske zakone je zdravo, dok oni koji prate navike zapadne civilizacije ispoljavaju sve tipične bolesti koje dolaze potrošnjom svinjskog mesa.

Šta kaže još:
    Svinjsko meso nikada ne treba davati psima, posebno bokserima, zbog razvoja šuge, čireva i svraba kože, kao i zbog tendencije za ozbiljne unutrašnje bolesti.

Naravoučenije, apostoli su pogriješili.
    Last edited by Mabus; 04-06-10 at 16:15.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Dobro ne jedi svinjetinu i zavrsen problem. Ali glavu dajem da se ni ti ne hranis zdravo. Nema mnogo zdrave hrane na trzistu osim ako sam uzgajas voce, povrce, zitarice i ako ne drzis kravu i ovce. A sto se svinjetine tice i tih istrazivanja, sve bakterije umiru ako se dobro isprzi ili ispece tako da nema opasnosti od bakterijske zaraze. Mogu oni da prepadaju narod koliko oce. A koliko je svinjetina sama po sebi nezdrava za organizam to je druga prica. Ali nemoj te gluposi o bakrerijama da valjas. Dajes clanak koji je izasao 1897-e. Ljudi tad nisu imali ni zamrzivace tako da je pokvareno meso bilo redovna pojava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najzdravija hrana je svježe voće. Zdravo je i povrće, svježe više nego termički izmijenjeno kuvanjem, pečenjem ili prženjem, a i žitarice koje se mogu jesti samo kad su termički izmijenjene. Takav je stav drevnih alhemičara, mada neki izbacuju žitarice iz te klasifikacije, iz nepoznatih razloga.
    Nemesne životinjske proizvode kao što su mlijeko, jaja i sir ne preporučuju, a meso smatraju da nije zdravo uopšte.
    Meso stari organizam, sadrži mnogo više bakterija i supstanci koje štete organima za varenje i izlučivanje ako se konzumira često. Meso je praktički lešina i prema teoriji tih drevnih naučnika, čovjek nema fizičku građu mesoždera kao što su velike mačke recimo, pa samim tim njegov organizam, ali i vilica, prilagođeni su biljnoj hrani.

Međutim, i tu postoje nijanse. Meso je zdravije kuvano nego pečeno, a ako ćemo govoriti o vrsti mesa, svinjsko meso je najštetnije meso za zdravlje. Mada kuvano i nije toliko razornog dejstva kao pečeno.
    Ja obožavam jagnjeće i teleće meso, nekad sam obožavao svinjetinu, a iskreno rečeno, već godinu dana mi se gadi svinjetina, jer par puta sam od male količine pečenog svinjskog mesa dobijao momentalno visok pritisak, iako sam ja zdrav, mlad i snažan, a pržena svinjetina ima nevjerovatno ružan miris, tako da mi se je zgadila.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Besmrtni, griješiš što se tiče mesa. Gledao sam najnovije nutricionističke studije koje govore da 23 aminokisjeline koje se nalaze u mesu, ne mogu se pronaći ni u jednom drugom proizvodu. Tako da ni soja ne može to da nadomjesti. Jedan hindus je rekao slično Zakiru Najku oko mesa, a ovaj mu je odgovorio: pogledajte kako je Bog obdario zubima neke životinje, lava, leoparda, tigra i krokodila samo oštrim zubima i oni isključivo jedu meso. Zatim kozu, ovcu, kravu itd ravnim zubima, i oni isključivo jedu biljke. A pogledajte sebe u ogledalo i vidjećete da imate i ravne i oštre zube, što znači da je čovjek predviđen i za jedno i za drugo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Besmrtni, griješiš što se tiče mesa. Gledao sam najnovije nutricionističke studije koje govore da 23 aminokisjeline koje se nalaze u mesu, ne mogu se pronaći ni u jednom drugom proizvodu. Tako da ni soja ne može to da nadomjesti. Jedan hindus je rekao slično Zakiru Najku oko mesa, a ovaj mu je odgovorio: pogledajte kako je Bog obdario zubima neke životinje, lava, leoparda, tigra i krokodila samo oštrim zubima i oni isključivo jedu meso. Zatim kozu, ovcu, kravu itd ravnim zubima, i oni isključivo jedu biljke. A pogledajte sebe u ogledalo i vidjećete da imate i ravne i oštre zube, što znači da je čovjek predviđen i za jedno i za drugo.
    Da, primijetio sam i ja to. Ja volim meso, ali sam i ja mislio da nije zdravo, iako ga jedem često baš, mada i neki naučnici tvrde da jeste zdravo.
    Nego, kad smo već kod toga, koji je ono zakon kod vas koji se mora ispoštovati da bi se meso smatralo dozvoljenim? Znam da vam zakon nalaže da možete jesti samo meso životinje koja je zaklana u Božije ime i to oštrim sječivom. Meni je prijateljica jedna, muslimanka, rekla da musliman ne smije jesti meso životinje koja je ubijena iz vatrenog oružja.
    Ili da preformulišem pitanje, kakvo se meso prema islamskom pravu smatra lešinom? Ako je životinja umrla prirodnom smrću ili ako je ubijena nečim drugim osim oštrim sječivom, je li?

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

to se zove Halal, kad je životinja ubijena "što bezbolnije" i krv je, koliko god je to moguće, istočena (ili kako li se to već kaže). tako mi je barem objasnio kolega Libanac

Page 56 of 108 FirstFirst ... 64652535455565758596066106 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks