Из Вулгате нису јер овако стоји:
et vidit currum duorum equitum ascensorem asini et ascensorem cameli et contemplatus est diligenter multo intuitu
И видјех два реда коњаника(На латинском је equs-еквус коњ.Овдје је еквитум-коњаника) са магарећим колима и камиљим колима и слушаху великом пажњом.
У питању су два реда коњаника.
Ево цитираћу ти септуагинту,синајски кодекс и Библију Хебраику.
Ево Септуагинте:
και ειδον αναβατας ιππεις δυο αναβατην ονου και αναβατην καμηλου ακροασαι ακροασιν πολλην
Стих који ти цитираш почиње са:``Он је видио``.
Овдје стоји:και ειδον-И видио сам.Ту није стајало αυτος είδε-Он је видио,а ти си цитирао са Он је видо.
http://bibledatabase.net/html/septuagint/23_021.htm
У синајском кодексу стоји исто као горе наведено.
http://codexsinaiticus.org/en/manusc...7&zoomSlider=0
У хебрејској библији стоји ово:
http://www.scripture4all.org/OnlineI...Tpdf/isa21.pdf
Опет се говори о камилама и магарцима а не о камили и магарцу.
Да,само се стихови из Исаије 21:6 не односе на Христа.
Ово се не може односити на Аврама јер је Аврам живио 18 вјекова прије Христа а тада Мојсијев закон није важио јер је Мојсије живио у 13. вијеку прије Христа.
Међутим,да видимо шта каже БОГ у Старом Завјету:
8. Pak ću vas odvesti u svoju zemlju, za koju podigoh ruku svoju zaklinjući se da ću je dati Avramu, Isaku i Jakovu; i daću vam je u nasledstvo, ja Gospod.2. Mojsijeva, glava 6
Нигдје ни помена од Исмаила.
3. Ali uzeh oca vašeg Avrama ispreko reke i provedoh ga kroz svu zemlju hanansku i umnožih seme njegovo davši mu Isaka.
4. A Isaku dadoh Jakova i Isava, i dadoh Isavu goru Sir da je njegova; a Jakov i sinovi njegovi siđoše u Misir.Isus Navin, glava 24
Ни овдје нема помена од Исмаила већ се наглашава Исак.
4. I reče mu Gospod: Ovo je zemlja, za koju sam se zakleo Avramu, Isaku i Jakovu govoreći: Semenu tvom daću je. Pokazah ti da je vidiš očima svojim, ali u nju nećeš ući.5. Mojsijeva, glava 34
20. Ljubeći Gospoda Boga svog, slušajući glas Njegov i držeći se Njega; jer je On život tvoj i dužina dana tvojih; da bi nastavao na zemlji, za koju se zakleo Gospod ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu, da će im je dati.5. Mojsijeva, glava 30
13. Da te danas postavi sebi za narod i da ti On bude Bog, kao što ti je rekao i kao što se zakleo ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu.5. Mojsijeva, glava 29
5. Ne ideš za pravdu svoju ni za čistotu srca svog da naslediš tu zemlju; nego za nevaljalstvo tih naroda Gospod Bog tvoj otera ih ispred tebe, i da održi reč za koju se zakleo ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu.5. Mojsijeva, glava 9
10. A kad te uvede Gospod Bog tvoj u zemlju za koju se zakleo ocima tvojim Avramu, Isaku i Jakovu, da će ti je dati, u gradove velike i dobre, kojih nisi zidao.5. Mojsijeva, glava 6
Видимо да нема ни помена Исмаиловог.Успут треба напоменути да је мајка Исмаилова била ропкиња Агара која је замијенила Сару док Сара није могла да роди.
И гледај шта још каже БОГ:
12. Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati.1. Mojsijeva, glava 21
У Исаку а не Исмаилу.
15. Proroka usred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte,5. Mojsijeva, glava 18
Дакле,тај пророк ће бити Израиљац јер ће бити подигнут из средине Израиља јер се каже:усред тебе.Мухамед није био Израиљац па се то не може односити на њега већ се ово односи на Господа Христа Који Је главом и брадом био Израиљац.
καγω ερωτήσω τόν πτέρα και αλλον παράκλητον δώσει ύμίν ίνα μεθ΄υμών είς τον αιώνα ή-Умолићу Оца и другог утјешитеља даће вам да са вама буде увијек
Утјешитељ је параклитос а не како си ти навео ``PROCLETE ILI PROCLYTOS``.То не значи ништа на грчком.
Стихове сам навео из Нестле-Аланд верзије и односе се на Јеванђеље по Јовану 14:16.
Исто стоји и у Тишендорфовом издању
http://t8.biblos.com/john/14.htm
Е сад да се осврнем и да покажем зашто је немогуће да се ово односи на Мухамеда.
Погледајмо шта кажу стихови:
I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Христос ово говори апостолима јер треба да се вазнесе и охрабрује их да ће им послати Духа истине:
17. Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Ако се ово односи на Мухамеда онда морате доказати да је Мухамед живио од Христовог вазнесења,то је негдје око 34. године па до данас.Међутим Мухамед је рођен у шестом вијеку.
Шта каже седамнаести стих:
Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Да се ово не односи на Мухамеда видимо да Христос говори апостолима да они познају Духа истине и да тај Дух стоји у апостолима.То се никако не може односити на Мухамеда јер Апостоли нити су знали Мухамеда нити је Мухамед стајао у њима.
Дакле,ти стиххови немају везе са Мухамедом већ са Трећим Лицем Свете Тројице,Духом Светим.

Bookmarks