Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
GAULČIĆU popićeš još koju čašicu vatrene vode, vidim da ti prija. A za IHTUSA: 3. BOG JE REKAO ABRAHIMU O JIŠMAELU (Postanak 17:20,21)
"I za Jišmaela te uslišah; gle blagoslovio sam ga i učinio rodnim i silno ću ga razmnožiti, dvanaest prinčeva će poroditi i Ja ću ga učiniti velikim narodom".
VIZIJA ISAIJINA (Isija 21:7)
"On je vidio dva jahača, jedan od njih bio je jahač na magarcu, a drugi je bio na kamili, on je mnogo pazio pažnjom napetom."
Nap: Riječi su uzete iz famozne Vulgata Biblije.
Из Вулгате нису јер овако стоји:

et vidit currum duorum equitum ascensorem asini et ascensorem cameli et contemplatus est diligenter multo intuitu

И видјех два реда коњаника(На латинском је equs-еквус коњ.Овдје је еквитум-коњаника) са магарећим колима и камиљим колима и слушаху великом пажњом.

У питању су два реда коњаника.

Ево цитираћу ти септуагинту,синајски кодекс и Библију Хебраику.

Ево Септуагинте:

και ειδον αναβατας ιππεις δυο αναβατην ονου και αναβατην καμηλου ακροασαι ακροασιν πολλην

Стих који ти цитираш почиње са:``Он је видио``.

Овдје стоји:και ειδον-И видио сам.Ту није стајало αυτος είδε-Он је видио,а ти си цитирао са Он је видо.

http://bibledatabase.net/html/septuagint/23_021.htm

У синајском кодексу стоји исто као горе наведено.

http://codexsinaiticus.org/en/manusc...7&zoomSlider=0

У хебрејској библији стоји ово:

http://www.scripture4all.org/OnlineI...Tpdf/isa21.pdf

Опет се говори о камилама и магарцима а не о камили и магарцу.

ISUS JE BIO OBEĆANI JAHAČ NA MAGARCU (Ivan 12:14,16)
"I Isus, kad je našao magarca, sjede na njega kako je zapisano.... Ove stvari nisu razumjeli njegovi učenici odmah: ali kad je on proslavljen, oni se sjetiše da su ove stvari o njemu zapisane."
Да,само се стихови из Исаије 21:6 не односе на Христа.

PRAVO PRVOROĐENOG (Pon. Zakon 21:15 do 17)
"Ako čovjek ima dvije žene: jednu koja mu je draga, a drugu koja mu je mrska, i ako prvorođenac bude od one koja mu je mrska, onda kad trebadne podijeliti svoju imovinu među svoje sinove, ne smije postupati prema prvorođencu od drage na štetu sina od mrske, koji je doista prvi rođen, nego mora za prvorođenca priznati sina od mrske i njemu dati dvostruk dio od svega što ima. jer on je prvina njegove snage - njemu pripada pravo prvorodstva.
Nap: Ismail je imao 14 godina kad se Ishak rodio.
BRAĆA PO VJERI, A NE BRAĆA (P. Zakon 18:18,19)
MOJSIJEVO PROROČANSTVO
Ово се не може односити на Аврама јер је Аврам живио 18 вјекова прије Христа а тада Мојсијев закон није важио јер је Мојсије живио у 13. вијеку прије Христа.

Међутим,да видимо шта каже БОГ у Старом Завјету:

8. Pak ću vas odvesti u svoju zemlju, za koju podigoh ruku svoju zaklinjući se da ću je dati Avramu, Isaku i Jakovu; i daću vam je u nasledstvo, ja Gospod.2. Mojsijeva, glava 6

Нигдје ни помена од Исмаила.

3. Ali uzeh oca vašeg Avrama ispreko reke i provedoh ga kroz svu zemlju hanansku i umnožih seme njegovo davši mu Isaka.
4. A Isaku dadoh Jakova i Isava, i dadoh Isavu goru Sir da je njegova; a Jakov i sinovi njegovi siđoše u Misir.Isus Navin, glava 24

Ни овдје нема помена од Исмаила већ се наглашава Исак.

4. I reče mu Gospod: Ovo je zemlja, za koju sam se zakleo Avramu, Isaku i Jakovu govoreći: Semenu tvom daću je. Pokazah ti da je vidiš očima svojim, ali u nju nećeš ući.5. Mojsijeva, glava 34

20. Ljubeći Gospoda Boga svog, slušajući glas Njegov i držeći se Njega; jer je On život tvoj i dužina dana tvojih; da bi nastavao na zemlji, za koju se zakleo Gospod ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu, da će im je dati.5. Mojsijeva, glava 30

13. Da te danas postavi sebi za narod i da ti On bude Bog, kao što ti je rekao i kao što se zakleo ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu.5. Mojsijeva, glava 29

5. Ne ideš za pravdu svoju ni za čistotu srca svog da naslediš tu zemlju; nego za nevaljalstvo tih naroda Gospod Bog tvoj otera ih ispred tebe, i da održi reč za koju se zakleo ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu.5. Mojsijeva, glava 9

10. A kad te uvede Gospod Bog tvoj u zemlju za koju se zakleo ocima tvojim Avramu, Isaku i Jakovu, da će ti je dati, u gradove velike i dobre, kojih nisi zidao.5. Mojsijeva, glava 6

Видимо да нема ни помена Исмаиловог.Успут треба напоменути да је мајка Исмаилова била ропкиња Агара која је замијенила Сару док Сара није могла да роди.

И гледај шта још каже БОГ:

12. Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati.1. Mojsijeva, glava 21

У Исаку а не Исмаилу.

"Ja ću podići proroka između njihove braće (po vjeri) kao ti i staviću svoje riječi u njegova usta i on će im govoriti sve što mu Ja naredim."
15. Proroka usred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte,5. Mojsijeva, glava 18

Дакле,тај пророк ће бити Израиљац јер ће бити подигнут из средине Израиља јер се каже:усред тебе.Мухамед није био Израиљац па се то не може односити на њега већ се ово односи на Господа Христа Који Је главом и брадом био Израиљац.

AHMED...TJEŠITELJ.... BRANITELJ (Ivan 14:15-18,25 i 26, 29 i 30)
PROCLETE ILI PROCLYTOS
"Ako me volite vršite moje zapovjesti i ja ću moliti Oca i On će vam dati drugog Branitelja, koji će ostati s vama zauvjek. ...Ove stvari sam vam govorio dok sam bio s vama. Ali Branitelj, koji je Sveti Duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti sve stvari i da bi vas podsjetio svega šta sam vam rekao. Otac je veći od mene. I sad sam vam rekao, prije nego se desi, da vjerujete. Odsad s vama više neću mnogo govoriti jer princ ovog svijeta dolazi i nema ništa u meni.
καγω ερωτήσω τόν πτέρα και αλλον παράκλητον δώσει ύμίν ίνα μεθ΄υμών είς τον αιώνα ή-Умолићу Оца и другог утјешитеља даће вам да са вама буде увијек

Утјешитељ је параклитос а не како си ти навео ``PROCLETE ILI PROCLYTOS``.То не значи ништа на грчком.

Стихове сам навео из Нестле-Аланд верзије и односе се на Јеванђеље по Јовану 14:16.

Исто стоји и у Тишендорфовом издању

http://t8.biblos.com/john/14.htm

Е сад да се осврнем и да покажем зашто је немогуће да се ово односи на Мухамеда.

Погледајмо шта кажу стихови:

I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:

Христос ово говори апостолима јер треба да се вазнесе и охрабрује их да ће им послати Духа истине:

17. Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Ако се ово односи на Мухамеда онда морате доказати да је Мухамед живио од Христовог вазнесења,то је негдје око 34. године па до данас.Међутим Мухамед је рођен у шестом вијеку.

Шта каже седамнаести стих:
Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

Да се ово не односи на Мухамеда видимо да Христос говори апостолима да они познају Духа истине и да тај Дух стоји у апостолима.То се никако не може односити на Мухамеда јер Апостоли нити су знали Мухамеда нити је Мухамед стајао у њима.

Дакле,ти стиххови немају везе са Мухамедом већ са Трећим Лицем Свете Тројице,Духом Светим.