Vamos Rafa!
Namucio ga je Alamgro ali Nadal se neda tako lako![]()
Uvjek se treba kladiti protiv Djokovicija,nema on stabilnost za ove meceve,a pukaa je i fizicki u 5-tom setu
Last edited by minjo; 02-06-10 at 18:21.
Vamos Rafa!
Namucio ga je Alamgro ali Nadal se neda tako lako![]()
Ove zene su opcinjene Nadalom...............
sve ali bas sve...
@ blackvelvet
CESTITKE
Melcer![]()
Ma iznervira me nole sto je pokazao na dobru loptu ono a vidji kako mu se vratilo !! Steta....
Mishko ne kaki
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
Melcer![]()
ako nekad Djokovic bude prvi vise necu gledati tenis....lik je totalno fizicki i psihicki nestabilan.....
Djokovic jos jednom dokazao koliko je psihicki slab.Zbog toga nikad nece moci da stane rame uz rame rafi i fedexu.
Ocekujem da se rafa proseta do titule,mada ko zna,soderlingu nebi bio prvi put da dobije rafu na RG
@ misko and minjo-blago vam u pamet,zaostalu kakva jest
Raise my hammer,take my aim
Najjaci je Jovicevic koji je na Serbian open izvalio da mu je psiha jaca strana .je li on normalan
jovicevic voli da se glupira.
jel moguce da je ovo nole uradio, znaci obara rekorde u negativnom smislu iz dana u dan... kakav luzer :/
vidim i rafa se propisno namucio, znak da nije nepobjedljiv.
HM... Berdrih udara ravno, ali na ovom RG udara nikad pametnije i nikad manje ravno. I ipak savija on ruku, koliko toliko. Ravno je udaranje tipa Fognini, Hiraldo, Querry... (ima ih jos). Oni najvise grijese jer je zakucaju u mrezu (pravo ravno). A Soderling i Berdrih najcesce pogrijese tako sto je posalju jako, mocno ali i mnogo duboko (ne i potpuno ravno). A uzimas Za primjer Arden koja ima i sve druge karakteristike fantasticne za sljaku. I opet joj je Sem Stosur razbila bekhend. A Fedex je Fedex i opet mu je sljaka stvarno najlosija podloga. On igra jednorucni bekhend i udara poprilicno ravno. Slucajnost da mu je sljaka najlosija podloga?!...
A za g. OCTAVIANA. Jednostavno nisam htio da razmisljam o pravim argumentima jer sam pokusao samo da predocim cinjenice. Evo danas Almagro uspio valorizovat fantasticno jedan bekhend, a onda vec naredni jos laksi spuca u mrezu. Ja sam pomalo i igrao tenis. Vjerovatno i ti. Pa nije isto kad covjek udara s dvije a jednom rukom. Nije sasav Ilija Bozoljac. Bolje snazno i sigurno nego da ga zaboli ruka (a anatomija covjeka ce reci da nije bas jedna ruka toliko mocna pa da se lupa s njom bez prestanka nekih 4 sata, s rekvizitom poprilicno teskim, a da pritom ne dodje do zamora a cesto i bola). A evo ti argument koji ne mozes da pobijes. Volio bih da mozes. Na sljaci se prosjecno razmijeni mnogo vise udaraca nego na bilo kojoj drugoj podlozi. Mnogo vise. Ja, koristeci ovo malo logike sto imam, dolazim do zakljucka da je mnogo lakse demonstrirati ljepotu jednorucnog bekhenda kad je moras udariti najvise 3 puta tako u poenu, neko kad moras i po 10 puta to da uradis. A sljaka je sama po sebi totalno druga dimenzija sto se tenisa tice. Pa nije toliko Rodik los teniser. Ili Ljubicic, ili... Ima ih mnoooogo. A onda se pojavi neki tamo Granollores, G. Lopes, F. Lopes... Kojih nema tokom cijele sezone. Kad vec se igra potpuno drugaciji tenis, zasto onda ne bi neki udarci bili malo slabije korisni nego na drugim podlogama?!
Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 02-06-10 at 20:33.
Nemam zamjerki na Novakovu igru i zalaganje,da nije mentalno jak ne bi spasio onoliko brejk lopti,ne bi na te brejk lopte igrao onako hrabro.
Melcera je jednostavno previse sralo,sto je mnogo mnogo je,koliko je samo linija covjek ocistio,mada ga je Novak vratio u 3. setu,izgubio je fokus tada.
Melcer nece uzeti vise od 5 gemova Nadalu!
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Pocheo sam malo da gledam i igram tenis, pa me zanima jedna stvar. Chuo sam od jednog komentatora, djeluje mi dosta struchno, da Nadal ima koljena k'o cho'ek od 40 godina. Chuh i kroz grad kod isto tako struchnih ljudi istu stvar, pa me zanima kako se odredjuje to. Koliko su stara recimo Federerova koljena? Ili Rodikova? A volio bih odrediti i starost svojih, da upishem u lichnu kartu.
Vamos Rafa!
to su samo budalastine, ja sam ovdje pisao ranije (doduse drugim nikom) da ce se rafa kad tad vratiti jer je najbolji teniser svijeta (federer ga prestigao jedino zbog te njegove povrede) pa su mi se ovdje neki strucnjaci sprdali a kao obrazlozenje im je bilo ta tvoja prica koju si cuo u grad i jos ponekog retardirankog komentatora.
izvlacis samo stvari iz konteksta koje tebe odgovaraju recimo za Enan(Arden nije vec godinama) kakva Stosur i bh ? Enan je u katastrofalnoj formi i trebala je i ranije da ispadne to nikakve veze nema sa tim bh citava igra je daleko od nivoa sa AO , jednostavno losije igra nego kad se vratila a i tada je bila daleko od stare forme. Ona je primjer da jednorucni BH ima podjednake sanse kao dvorucni pa sam je zato naveo, a eto ti i Feda i Gaskea, ali treneri sve vise djecu tjeraju na dvorucni koji je i lakse savladati i ovladati, a jednorucni BH je za mene najljepsi udarac u tenisu i katastrofa je sto ga sve manje ime. logika iz drugog dijela posta je potpuno ok ali ima jednu manu a to je cinjenica da ti ljudi citav zivot igraju treniraju sa tim jednorucnm bh i nema te sanse da moze doci do zamora ruke zato sto igraju sa jednom BH , generalno sljaka je dobra za igrace koji trce koji imaju strpljenje i vole duze razmjene udaraca a to sto je podloga spora daje im sansu da takvu igru pretvaraju u poene , a dvorucni bh daje im prednost jedino u nekim teskim loptama kada mogu dati vise snage u udarcu iz nekog streca trka itd ali u razmjeni uobicajnoj tu je sve potuno egal !
Iz dosad vidjenog Soderling nema konkurenciju...
deuscroix
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks