Page 89 of 171 FirstFirst ... 397985868788899091929399139 ... LastLast
Results 2,201 to 2,225 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ova religija Vanja neće nestati nikad. A ti uzmi uže i objesi se od muke.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

PA nece, sve dok ima ogranicenih ljudi, koje je strah da izadju iz odredjenih okvira, zbog ne znam ni ja kojih razloga, pa ona utociste traze u religiji, u masi, jer je to to, manipulisanje masom, masom koja bi unistila sve koji se ne slazu sa njom, to se mnogo puta kroz istoriju pokazalo i dokazalo
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bitno je da si ti živ, a Turci mogahu da ti sjeme utru. Ja i dalje tvrdim da buncaš, ali ne znam ko te tako spuca.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ti si koli vidim, veoma razalosten sto nam Turci sjeme ne utrijese. Vidis kako isplivava iz tebe i tvojih rijeci i tvoje vjere fundametalizam, a ovdje pricas nesto o miru, pf
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne, nego ti ubacuješ svoje stavove kao projekcije moga razmišljanja. Ja sam rekao da si ti živ, a Turci su mogli da urade suprotno, jer po tvojoj priči islam je uništavao sve koji se ne slažu sa njim. A IPAK TO TI NIJE TAČNO. ISPADA DA SI OVDJE TI EKSTREMAN ZBOG TOGA ŠTO IZNOSIŠ LAŽI I KLEVETE.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Bitno je da si ti živ, a Turci mogahu da ti sjeme utru. Ja i dalje tvrdim da buncaš, ali ne znam ko te tako spuca.
    Nisu no im dadosmo po nosu..i opet ako budne trebalo...

No neka...i ako su dostina sada veći Turci od Turaka,,,ostalo nas je dosta za još iljadu godina... pa se bješaj koliko oćeš

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ne, nego ti ubacuješ svoje stavove kao projekcije moga razmišljanja. Ja sam rekao da si ti živ, a Turci su mogli da urade suprotno, jer po tvojoj priči islam je uništavao sve koji se ne slažu sa njim. A IPAK TO TI NIJE TAČNO. ISPADA DA SI OVDJE TI EKSTREMAN ZBOG TOGA ŠTO IZNOSIŠ LAŽI I KLEVETE.
    Da je postojala mogucnost, postojala je, ali nesto im nije islo od ruke, barem kad je moja porodica u pitanju, a nije da nisu imali zelju da nas islamizuju sve, sa tim ces se nadam se, slozit
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    PA nece, sve dok ima ogranicenih ljudi, koje je strah da izadju iz odredjenih okvira, zbog ne znam ni ja kojih razloga, pa ona utociste traze u religiji, u masi, jer je to to, manipulisanje masom, masom koja bi unistila sve koji se ne slazu sa njom, to se mnogo puta kroz istoriju pokazalo i dokazalo

Za pojedince je realnost suvise bolna da bi se probudili iz svog svijeta iluzija i nadanja u prazno...
    Citao si vjerovatno knjigu Psilogija gomile- Gustava Le Bona cim ovako mudro zboris predlog za ove koji spavaju na Bibliji i Kuranu cijeli zivot :idea:
    Weakness of attitude becomes weakness of character.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by *monte* View Post
    Svako vjeruje u nesto.Ja sam takodje ateista.Ali vjerujem u nesto sto nema veze sa Bogom,Vjerujem u moj zivot,u neke stvari koje dozivljavam svakodnevno,u prijatelje,neke ljude oko sebe,u prirodu,zivotinje...Milion nekih sitnica koje me chine srecnim i koje me ispunjavaju i sebe ne dozivljavam sad ako sam ateista da sam neispunjen...ili da nemam nechega u sebi.
    Stvar izbora.
    Ali da ja pitam vjernike...Sta su i chime oni ispunjeni?
    Apsolutno se slazem..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kvarni tvoj problem, kao i problem mnogih na ovom forumu je što nikad ništa iz svetih kknjiga nisu pročitali, tako da je neukusno da raspravljam sa neukim ljudima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

...a da je procitao (zaokruziti tacan odgovor):

a) "Nijesi ti to dobro razumio."

b) "Postoje ljudi koji se skoluju za to, ove stvari nijesu za laike."

c) "Ali Isus/Muhamed na drugom mjestu kaze da..."

(upozorenje: sledeci red je predvidjen iskljucivo za ateiste)

d) Kakvu sisu ima ona mala iz lamela, a sto je ono

_________

Thanks Thanks Given 
    9,376
    Thanks Thanks Received 
    6,845
    Thanked in
    2,696 Posts

ateista ili ti covjek koji se ne razocara u sve to

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Kvarni tvoj problem, kao i problem mnogih na ovom forumu je što nikad ništa iz svetih kknjiga nisu pročitali, tako da je neukusno da raspravljam sa neukim ljudima.
    Grijesis, jesam citao.

Problem je sto ti nisi citao nista osim toga!

Jer da jesi, shvatio bi da se radi o knjigama koje su primjer manipulacije masom, a osnovna snaga te manipulacije i njenog uspjeha lezi u vama, kojim aje lakse to priglit, nego izac iz tih okvira, jer bi vas masa onda proklela, odbacila, i ko zna sta jos...

Znaci u osnovi je vas strah od izopstavanja, strah od nevjere u same sebe, zato se okrecete vjeri necim sto smatrate uzvisenim, fiktivno
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MiLiCa_Hn View Post
    Hahaha a necemo zalazit u to, nije ni bitno na kraju krajeva , bitan je ovaj njegov, krajnje zabrinjavajuci pogled na sve ono sto je ljudsko i normalno, a sto on smatra grijehom i preduslovom za put u pakao

U jednu ruku mi je zao sto coek ne shvata da je jedan zivot i da nema mjesta za ove iluzije o Bogu, vjecnom zivotu nakon smrti i slicno, ali me sa druge strane veoma zabrinjava jer ovakvih poput njega ima jos
    Ja samo govorim zbog chega nastaju takvi pogledi

Nemoj da te zabrinjava.Fanatika ima uvijek i svuda,ali ima puno ljudi vjernika koji ne padaju na ovakve extremizme,zhive potpuno normalne zhivote,i od nas se razlikuju jedino po tome shto eto,imaju malo chudan i anahron pogled na pitanja tipa kako je svijet nastao,kako smo stvoreni,i tako dalje...

A fanatici-vec sam rekao,nzm bi li ih zhalio ili ih gorio do besvijesti.To jest znam,zavisi od raspolozhenja(mog)

Sinane,jel imash Casco osiguranje i servo na volan?Klimu,ful opremu i tako to?Shalu na stranu,ja zaista zhelim da ti djeca velika porastu i 100 godina napune,ali tvoja porodica zaista ne spada u domen mog interesovanja.Tako,za raspravu na forumu,naoshtri argumente,a batali se licnih opisa.Ja sam ti iznio opshtepoznatu chinjenicu da je zavist jedan od glavnih razloga za izgradjivanje fanaticnih stavova.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

..jer po tvojoj priči islam je uništavao sve koji se ne slažu sa njim. A IPAK TO TI NIJE TAČNO.
    Nije ni daleko od istine. Islam nije što je nekad bio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovdje si Rekordere iz 88, po meni ti veliki fanantik, evo zbog čega: Ja sam pričao o modernim idolima i o njihovom obožavanju. Rekao sam da ako čovjek ne obožava Boga, on nužno mora vjerovati i obožavati ili novac i bogatstvo, ili lijepe žene, ili skupa auta, ili političku partiju, ili fudbalski tim- itd. Milica ima stav i ona me žali, a ne može da zamisli koliko ja nju žalim. A ti si odmah počeo uvredama da karakterišeš mene kao čovjeka koji pati za nečim što ne posjeduje. Ja sam ti odgovorio da posjedujem više nego što mi je dovoljno, a ipak sam vjernik. Zbog ovakvih konstatacija si ti fanatik-zanesenjak, zaslijepljen svojim uskim pogledima, vezan samo za jednu stvar, ideju i uvjerenje koja je ekstremna i netrpeljiva prema svemu drugačijem, a da ne govorim prema islamu i muslimanima.
    Last edited by Ibn Sinan; 31-05-10 at 14:48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Rekao sam da ako čovjek ne obožava Boga, on nužno mora vjerovati i obožavati ili novac i bogatstvo, lijepe žene, skupa auta, političku partiju, fudbalski tim- itd.
    A mosh li shvatit da ima ljudi koji nishta ne "obozhavaju" i nichemu ne moraju da se "klanjaju"? Ili mislish da ljudsko bice mora nechemu da se klanja i da ima nekakve idole.

Kod tebe je sve,ili ovo,ili ono.Crno ili bijelo.E to je fanatizam i fundamentalizam.Pri tom je potpuno nebitno nosish li ti fes(a zhena ti burku),10 krstova oko vrata ili ne jedesh teletinu jer su krave svete.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemoguće je da čovjek ništa ne voli ili obožava, jer onda to više nebi bio čovjek. Uzmi pročitaj koju knjigu iz moderne antropologije, obrazuj se malo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemoguće je da čovjek ništa ne voli ili obožava, jer onda to više nebi bio čovjek. Uzmi pročitaj koju knjigu iz moderne antropologije, obrazuj se malo...
    Drugo je da voli,a drugo je obozhavanje i klanjanje u smislu u kom to shvataju vjernici,pogotovo extremni.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Važno je za čime ti duša ište. To je slično, na primjer: čovjek koji teži bogatstvu pokušaće na razne načine da dođe do cilja. A jedan musliman kao ja, zbog toga što voli Boga, moliće se postiti itd... . Allah u Kuranu kaže: 11.Meni ostavi onoga koga sam ja izuzetkom učinio
    12. i bogatstvo mu ogromno dao
    13. i sinove koji su s njim
    14. i čast i ugled mu pružio
    15. i još žudi da uvećam!
    16. Nikako! On, doista, prkosi ajetima našim,
    17. a naprtiću Ja njemu teškoće,
    18. jer je smišljao i računao,
    19. i, proklet bio, kako je proračunao!
    20. i još jednom, proklet bio, kako je proračunao!
    21. Zatim je pogledao
    22. pa se onda smrknuo i namrštio
    23. i potom se okrenuo i uzoholio 24. i rekao:"Ovo nije ništa drugo do vradžbina koja se nasljeđuje,
    25. ovo su samo čovjekove riječi!
    26. U Sekar ću Ja njega baciti
    27. a znaš li ti šta je Sekar?
    28. Ništa on neće poštedjeti,
    29. kože će crnim učiniti,
    30. nad njim su devetnaestorica, 31. Mi smo čuvarima vatre meleke postavili i odredili broj njihov kao iskušenje onima
    koji ne vjeruju
    da se oni kojima je Knjiga data uvjere, i da se onima koji vjeruju itd...
    Last edited by Ibn Sinan; 31-05-10 at 15:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Arrow

Važno je za čime ti duša ište. To je slično, na primjer: čovjek koji teži bogatstvu pokušaće na razne načine da dođe do cilja. A jedan musliman, kao ja, zbog toga što voli Boga moliće se postiti itd...
    Znaci i ti cesh koristiti razne nacine da dodjesh do onog za chim ti dusha ishte.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovdje postoje pravila koja su propisana. Ni jedan čovjek ne može u potpunosti da ih se pridržava...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by recordare88 View Post
    drugo je da voli,a drugo je obozhavanje i klanjanje u smislu u kom to shvataju vjernici,pogotovo extremni.

Да али овдје се мисли на сам однос према нечему

Не мораш да ставиш 5 евра и да се молиш испред њих
    Last edited by ihtus777; 31-05-10 at 15:53.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Da sam dobio 5 Eura svaki put kad je neko na ovom podforumu insinuirao da nisam čovjek, sad bih imao dovoljno para za obožavanje istih.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Ljudi ovo je smiješno, ta pravila je znači Bog nama poslao. Ne trebamo voljeti novac, sex , ne činiti zločine, sjedati kući i moliti se a ipak kad neđeljom odemo u crkvu ostaviti nešto para tamo-nije ni taj Bog blesav .

Ta pravila su smislili oni koji su uglavnom najbogatiji i najbolje žive, smislili ih kako im niko ne bi smetao dok se bogate, pa će se oni iživjeti na ovom svijetu a običnom narodu ostavljaju sljedeći. Sve su to abnormalne gluposti, al je čovjeku jednostavno mnogo lakše kad postoji nada i kad vjeruje.

Nešto postoji i jednostavno naš mozak nije dovoljno razvijen da bi to shvatio, ko zna čega ima oko nas a mi nemamo razvijena neka čula da bismo to primjetili.

Jednostavno je, kao ona najobičnija buba koja hoda zemljom i vidi samo lijevo i desno ,za nju ne postoji ništa što je iznad nje - nebo,avioni, bilo šta što je za nas normalno ona ne može primjetiti niti bilo šta shvatiti ...eto tako i mi ne možemo mnogo toga shvatiti, zato smo izmislili ove religije jer mislimo da ne postoji niko savršeniji od nas.
    Last edited by igy; 31-05-10 at 17:39.

Page 89 of 171 FirstFirst ... 397985868788899091929399139 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks