Mislim da si ovaj slučaj: Postoji izjava u Kuranu za takve ljude poput tebe odnosi se na pojam "kika lazna i grijesna" u navedenom ajetu je najinteresantnija ta teza o posebnoj vrsti ljudi. Istrazivanja koja su se vrsila izvjesni broj godina otkrila su da prednji dio, koji je odgovoran za uredjavanje i probiranje duznosti mozga, leze u tom dijelu glave. Naucnjaci su otkrili ovu funkciju kike, koju je Kur'an podvukao prije 1,400 godina, u proslih 60 godina. Ukoliko pogledamo unutrasnjost lubanje prednjeg dijela glave, naci cemo prednji dio mozga. Knjiga zvana Essentials of Anatomy and Physiology, koja ukljucuje rezultate posljednjih istrazivanja ovoga dijela, kaze:
Motivacija i premišljanje planiranja i iniciranja pokretanja desava se u prednjem dijelu lobanje, predprednjem dijelu. Ovo je mjesto zdruzivanja kora…
Knjiga jos kaze:
U relaciji toga motivacijskog uplitanja, prednji dio se takodje smatra da je funkcionalan centar napada... histerije, nesigurnosti, i vrijeđanja.
Zbog toga, ovaj dio mozga je zaduzen za planiranje, motivisanje, iniciranje dobrog od loseg ponasanja, kao i govorenje lazi i istine.
Tako jasna izjava "kika,lazna i grijesna" odgovara u potpunosti gornjim navodima. Ova činjenica, koju su naučnjaci otkrili tek zadnjih 60 godina, bila je rečena od strane Boga mnogo godina prije. Pa sam tako zaklučio da pripadaš ovoj vrsti ljudi...Izvini što sam bio ovako surovo iskren. Unaprijed zahvalan, tvoj prijatelj Sinan.

... pazi beton, da ne udariš glavu

Bookmarks