Page 8 of 30 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast
Results 176 to 200 of 746

Thread: Bolesti pasa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nije imao ranije. normalno se kretao. danas kad sam ga izveo uopste nije trcao, samo pomalo kaskao. kad idemo u setnju poludi. skace na sve strane, cvili, propinje se na zadnje noge... a danas i juce nista. vidi da se je bio srecan sto ce u setnju ali reakcija nije bila ni priblizna onoj onoj koju smo do sad gledali.
    nije odjednom "3 dana". prvo smo mislili da ima problema sa stomakom (pa je zato ne raspolozen) ali jutros kad sam ga vidio kako hoda, odma mi je displazija pala na pamet. onda sam malo procackao po netu i sve se poklopilo. ne znam, volio bih da se varam ali...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ma kako displazija a simptomi se javili prije 3 dana? stani ne panici.
    povedi ga kod veta, jesi ti sa ct?
    moze svasta da bude, displazija ipak mislim ima malo drugaciji tok.uocio bi ranije da se lose krece, nema sanse da se sve to izdogadja u roku od 3 dana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako vidis da nema vajde od ovih vetova javi mi da ti posaljem broj vet marka i vodi ga u kragujevac na snimanje nemoj se zajebavati.
    nazovi i vet fakultet u bg i objasni im o cemu se radi, mozda mogu posavjetovati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

iz Niksica sam, pise ti gore desno.
    mozda je najbolje da ga povedemo u Bar. ili prvo do PG da ga pogledaju pa ako sumnjaju na displaziju da produzimo do Bara na snimanje.
    nesto mi je ova opcija koju je Tatjana predlozila najbolja

preporucite mi jednu vet. sluzbu iz PG. najverovatnije cu ga sjutra povesti
    Last edited by clapton; 24-05-10 at 00:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

MONTVET

Kao sto 100 puta ponovih ANDRAS je BLjAKA, kod njega ni pod razno!
    Dom bez dlaka nije dom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako ti je imalo stalo do njega, pravac za Srbiju sto prije. Snadji se za pare nekako. Muka jes na sve nas, ali nudza zakon mijenja!

Mozda je i bolje da ga povedes u Bar da snime to, pa salji svim priznatim vetovima u regionu snimak. Moguce da ce te odma demantovat, da ne maltretiras sebe i njega bzvz.

p.s. Nemoj ga vodit nidje u CG na pregled, a posebno ne kod gorepomenutog Andrasa. Neka sto je los vet i sto je preskup, nego sam licno prisustvovao sceni kad je "sklepio" SVOGA psa jer je cvilio i laja. :mad:
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by CaseLogic View Post
    Ako ti je imalo stalo do njega, pravac za Srbiju sto prije. Snadji se za pare nekako. Muka jes na sve nas, ali nudza zakon mijenja!

Mozda je i bolje da ga povedes u Bar da snime to, pa salji svim priznatim vetovima u regionu snimak. Moguce da ce te odma demantovat, da ne maltretiras sebe i njega bzvz.

p.s. Nemoj ga vodit nidje u CG na pregled, a posebno ne kod gorepomenutog Andrasa. Neka sto je los vet i sto je preskup, nego sam licno prisustvovao sceni kad je "sklepio" SVOGA psa jer je cvilio i laja. :mad:
    itekako mi je stalo. odvescemo ga sjutra u Montvet pa ako posumnjaju na displaziju pravac Bar da se snimi. onda cemo poslati nekome snimak da ga protumace. ako kojim slucajem bude displazija, nema nam druge no da idemo za BG. najvise mi je zbog njega, samo cemo ga izmaltretirati. za njega je dug put i do PG po ovoj vrucini. no srecom jos nema onih vrelina od po 50'C.

hvala case. nisam ti vise na 'ignore' listi ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vazda.

Ma ne radi mi ignore kako treba, sve vidim..Da radi, prvoga bi tebe stavio, ne brini. Smislio sam bolju ideju, JA necu da idem vise na onaj prokleti podforum jer bi na tablete zavrsio od vas.
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

spale ti je objasnio prilicno dobro...ali da ti ponovim/dodam par stvari.
    samo sa snimkom kukova mozes biti siguran jeli displazija u pitanju!
    snimak kukova/laktova kod nas ne rade veterinari, tj. mogu ti snimiti kukove/laktove ali ne mogu izdati sertifikat da su oni dobri, sto znaci da najcesce nisu obuceni za citanje takvih snimaka. snimak se radi pod totalnom anestezijom, i ako si vec odlucio na to, dobro razmisli gdje da ga vodis! da ne uspavljujes psa nekoliko puta bez potrebe...ako ti ljekar iz srbije kaze da nije dobro postavljen pri snimanju i slicno.
    ono sto bi ti ja preporucio je da podjes ako mozes do beograda do veterinarske Novak...imas na netu info o njima.
    ako nisi u mogucnosti, bolje je da ides u bar nego kod veterinara u PG,..mada nemam iskustva sa njima, ali cujem da dolje mogu odraditi taj snimak...

moze biti neka druga bolest, ukljestenje nerva..i slicno...
    ako je displazija kukova u pitanju na zalost ne postoji lijek, postoje relativno skupe i konplikovane operacije, koje neces moci izvesti u CG, Srbiji, HR...mislim da u sloveniji ili austriji imas tu mogucnost, ali cijena te operacije i konplikovanost, obicno odbiju ljude od toga...a i niko ti ne garantuje da ce operacija uspjeti.

ljekovi o kojima pricas ne lijece bolest, rade na principu da sitmulisu razvoj/obnavljanje hrskavice unutar zgloba...i obicno su zasnovani na glukozaminu. relativno su skupi, jer svakodnevno moras davati dozu psu, kako bi hrskavica koja se "potrosi" se regenerisala i bolje podmazivala zglob...slicne ljekove daju i ljudima. ovi za pse su obicno na organskoj bazi, od skoljki/algi, tako nesto...

da ostavis psa da se ne krece, ne bi ti preporucio! atrofiraju misici, zile...i onda bas sva tezina/opterecenje ide na zglob. idealno bi bilo da ga vodis da pliva, ne opterecuju se zglobovi, a nabija misice...sto mu kasnije omogucava lakse kretanje.
    cuo samo od poznanika iz srbije, koji imaju odgajivacnice, da su imali pse sa D kukovima koji nikad nisu imali problema sa kretanjem, i dozivili su starost normalno...ali psi su bili "u treningu" i nisu bili debeli...ne smijes ga forsirati/istrcavati previse ali nikako ne dozvoli da se ugoji....probaj da ga vodis na plivanje, a prije toga mozda da mu dajes ljekove kako bi se obnovila hrskavica...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mom psu su radili snimak ovde i ne pod anestezijom i ne kod veta ,nego me taj vet uputio kod jednoga doktora sto drzi neku kliniku,neznam vise kako se zove.
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

http://www.vetnovak.com/displazije.asp

problem je sto niko ne moze namjestiti psa u odgovarajuci/adekvatan polozaj...dok nije pod anestezijom, dovoljno je da se malo mrdne pri snimanju ili okrene i da snimak nista ne valja, tj. da se ne moze tumaciti.
    generalno "snimci" kod nasih veterinara/doktora ti nista ne znace...jer nemas sertifikat ni garanciju da umiju da procitaju snimak.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e to neznam samo znam da ovaj moj je bio miran dok ga je snimao a za certifikate pojma nemam,bilo je davno.mada se slazem sa tobom za sve sto si napisao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa najbolje sjutra da ga odvedemo u Bar. neka ga pregledaju tamo i snime ako treba, pa cemo onda vidjet' treba li za BG, ili pak da se nabave ti ljekovi koji obnavljaju hrskavicu unutar zgloba. nema druge
    moguce da je i neko "ukljestenje nerva", kako ti kazes. ali i to zahtijeva operaciju.
    Last edited by clapton; 24-05-10 at 14:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

konsultuj se sa veterinarom...meni su neki prijatelji iz srbije rekli da oni daju glukozamin sulfat, humani lijek...
    neka ti na forumu daju kontakt za veterinare u baru, pa se raspitaj prvo telefonom i dogovori kad bude ta doktorica koju preporucuju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa oce li mi dat neko broj te vet. Ljilje? da se raspitam kad, kako, dje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

neko? ..........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja nemam njen ali imam milkin, mada mislim da ona privatno radi.saljem ti na pp

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gruna_Stramen View Post
    ja nemam njen ali imam milkin, mada mislim da ona privatno radi.saljem ti na pp
    pa mogu li Milki da se obratim i zakazem pregled? to nije ista ordinacija (ona gdje radi pomenuta gospodja Ljilja)?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ok, hvala velika

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

je li normalno ovo:
    http://i48.tinypic.com/2lub8rn.jpg

nije mu stalno ovako. sinoc sam primjetio jer je zatvarao oci, kao da mu se spavalo.
    mada cim sam pokazao lopticu odma je skocio. dosta je veseo ali znam da to moze da zavara. ovako bi trebalo da je dok spava ali...
    dakle roznjaca mu ide dolje. ne znam koliko se vidi na slici.

nismo ga jos vodili u Bar jer je malo bolje juce i danas ali me sad brinu oci.
    mnogo zdravije izgleda nego prije 5-6 dana, ne hramlje, jede bolje pa zato cekamo. jer mu je maltetiranje po vrucini da se vozi. zato odlazemo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nemoj odlagati,vodi ga u bar i nek ga pregledaju fino i noge i oci. zasto mu je ovako crveno oko?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

clapton da si mi ti samo zdravo kume zao mi je psa i problema koje ima ali ti si po meni malo neodgovoran prvi post ti je bio 09-04-10, 12:07u vezi proljeva koji je pas imao pa si onda opet za 7 dana pisao o nogama i displaziji a sad o ocima istog psa PRESTANI SE ZAJEBAVATI AKO TI JE STALO DO PSA i vodi ga vetu da ga snimi i da vidis kukove pa usput nek pogleda oci i sve ostalo sto mu bude sumnjivo to sto mu je bolje zadnjih par dana ne znaci nista moze mu sutra biti gore opet a kad se to desi moze biti kasno ocigledno ne znas od cega pas boluje i ne znas kako bolest napreduje

i sta mu je vruce koji k... u auto kreni ranije izjutra zakazi u 9 snimanje i vrati se prije 12 nece uginut od vrucine ponesi vode otvori prozor ili uplai klimu i sta sad no ti je tesko dici dupe sa stolice a zao ti da ga gledas da se muci ako mislis da te osudjujem varas se zabole me sta ces napravit tvoj pas tvoj zivot ali znam pouzdano ako sutra ne daj boze pas ugine neces sebi moc oprostiti sto nisi uradio sve sto si mogao da mu pomognes zato dizi dupe i mrdaj sevaj kukovima i pravac bar siso neopevana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by clapton View Post
    je li normalno ovo:
    http://i48.tinypic.com/2lub8rn.jpg

nije mu stalno ovako. sinoc sam primjetio jer je zatvarao oci, kao da mu se spavalo.
    mada cim sam pokazao lopticu odma je skocio. dosta je veseo ali znam da to moze da zavara. ovako bi trebalo da je dok spava ali...
    dakle roznjaca mu ide dolje. ne znam koliko se vidi na slici.

nismo ga jos vodili u Bar jer je malo bolje juce i danas ali me sad brinu oci.
    mnogo zdravije izgleda nego prije 5-6 dana, ne hramlje, jede bolje pa zato cekamo. jer mu je maltetiranje po vrucini da se vozi. zato odlazemo.
    crvenilo kod pasa je normalno samo kod molosa,a taj tvoj mora da ima Konjuktivitis ili nesto slicno,mislim da je uglavno problem sa ocima i da nije toliko strasno.ali bolje ga vodi sto prije kod veta,nikad se nezna.nisam strucnjak.ali ako jede i igra se,to je ipak dobar znak.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mrzi me da pisem View Post
    clapton da si mi ti samo zdravo kume zao mi je psa i problema koje ima ali ti si po meni malo neodgovoran prvi post ti je bio 09-04-10, 12:07u vezi proljeva koji je pas imao pa si onda opet za 7 dana pisao o nogama i displaziji a sad o ocima istog psa PRESTANI SE ZAJEBAVATI AKO TI JE STALO DO PSA i vodi ga vetu da ga snimi i da vidis kukove pa usput nek pogleda oci i sve ostalo sto mu bude sumnjivo to sto mu je bolje zadnjih par dana ne znaci nista moze mu sutra biti gore opet a kad se to desi moze biti kasno ocigledno ne znas od cega pas boluje i ne znas kako bolest napreduje

i sta mu je vruce koji k... u auto kreni ranije izjutra zakazi u 9 snimanje i vrati se prije 12 nece uginut od vrucine ponesi vode otvori prozor ili uplai klimu i sta sad no ti je tesko dici dupe sa stolice a zao ti da ga gledas da se muci ako mislis da te osudjujem varas se zabole me sta ces napravit tvoj pas tvoj zivot ali znam pouzdano ako sutra ne daj boze pas ugine neces sebi moc oprostiti sto nisi uradio sve sto si mogao da mu pomognes zato dizi dupe i mrdaj sevaj kukovima i pravac bar siso neopevana
    ocekivao sam ovakav odgovor i ranije . znam da previse cekam ali sta cu...
    dobio sam broj telefona danas, jedne zene iz NK koja dolazi na kucnu adresu. zvacu je da ga pogleda. a u Bar mogu da ga vodim tek u subotu. ne mogu sam nikako da idem. cekam tatu da zavrsi s poslom. jbg brinu se za Badija sad treba i za mene, kako cu stic' i ocu li stic'.

btw, proliv je izlijecen i hvala svima na savjetima
    Last edited by clapton; 26-05-10 at 23:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa znaci ipak nije displazija? dobro ti je rekao @mrzi me da pisem, sto prije ga vodi kod veterinara da ga pogleda citavog i da si i ti i pas mirni, ja moga ne bih cekao ni dan no bih ga odmah poveo....a drago mi je da cujem da se popravio zadnjih nekoliko dana
    Last edited by sport89; 27-05-10 at 00:08.

Page 8 of 30 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)