View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 101 of 105 FirstFirst ... 5191979899100101102103104105 LastLast
Results 2,501 to 2,525 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Hari je Peco
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Hari je Peco
    Nemoj me ofirati nema smisla
    Evo odbornici bijelih kosulja Neven Gošović Slaven Radunović Boris Marić Velizar Kaluđerović Emilo Labudović Zdenka Popović Branka Bošnjak Vladimir Vujović Dragan Ivanović Goran Radonjić Kolja Ljuljđuraj Sergej Sekulovic Radoš Zečević Marica Babović Slaviša Guberinić Mihailo Ivanović Nebojša Batrićević Miloš Konatar Dragan Ostojic Mitar Vuković. Miodrag Bešović Asim Đečević Slobodan Rakonjac Zarija Pejović...
    a od svih ovih Ćipur nadje da će preco glasati za Mugija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Ako ima mandat, a vjerujem da ima i više nego jedan, eto mogućnosti za koaliciju sa DPS-om.

Današnja izjava Pecova nije uperena protiv SDP-a, to je finta, današnja Peckova izjava je nabacivanje DPS-u.
    Zar nije tako?

Kako Pecko može da se nabacuje DPS-u? Fino, prvo da nađe razlog zašto neće sa ovim, neće sa onim... Srpstvo je u pitanju, znaš.

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Sam se najavio danas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Što će da kažu Peckovi koalicioni partneri na to da on neće sa SDP-om?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Zbilja ti umijes uveseliti noć. Mandat je iskljucivo vlasnistvo odbornika i niko zivi ne moze promijeniti volju odbornika, a ako na onoj listi vidis Peca onda si potpuno u pravu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Aha, bravo, ti misliš, onaj odbornik NS-a neće poslušat Pecka koji mu je šef - šef stranke? Jel to misliš?

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Iako nisam politički aktivan prilično dobro poznajem raspoloženje u vrhu, ali i u drugim slojevima, NS.
    Nema u NS omraženije stranke od SDP (poslije njih je Nova). Bilo je određenih rezervi dok je u toj stranci bio Duško Simonović koga su narodnjaci doživljavali kao čovjeka širokih vidika i shvatanja, čovjeka koji je u stanju da voli Crnu Goru ne mrzivši nikog.
    Njegovim odlaskom znam da narodnjacii, s pravom ili ne manje je važno, SDP doživljavaju antisrpskom strankom. Da li je to dovoljno da se pruži podrška onima u DPS-u kojima iz drugih razloga smeta SDP, ne znam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Je li moguće da neki od vas ne razumiju što govorim? Uopšte nije važno ko je na listi jer mislim da po zakonu partija mora mandat dati samo prvoj polovini imenovanih na listi a prema broja mandata osvojenih od strane neke partije. Čak i ako bi recimo Peco (ili ko god) bio na broju recimo 7 to ne znači da je njegov mandat garantovan tj., pripada njegovoj NS ukoliko se NS ugovorom obavezala da prihvata da mandat koji dobije u raspodjeli prema predizbornom ugovoru izvorno pripada drugoj partiji koja joj ga ustupa shodno dogovoru iz ugovora.
    Mandat HGI u Skupštini CG je mandat DPS-a koji ga je iz svoje kvote u ugovoru sa SDP ustupio HGI-ju uz uslov da HGI podržava osnovnu politiku Vlade.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Mandati ne pripadaju strankama već onima na koji su na listi, s tim, što naravno svojom dobrom voljom oni što su na listi mogu da rade sa njim što hoće, mogu da odustanu, da ga daju nekom drugom.
    Ali ako neće nikome da ga daju, moraju biti uvedeni u parlament, prema redosledu na listi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Mandati ne pripadaju strankama već onima na koji su na listi, s tim, što naravno svojom dobrom voljom oni što su na listi mogu da rade sa njim što hoće, mogu da odustanu, da ga daju nekom drugom.
    Ali ako neće nikome da ga daju, moraju biti uvedeni u parlament, prema redosledu na listi.
    Samo prva polovina Ćipure. Spreman sam da se izvinem ako griješim ali sam gotovo siguran. Ostalih 50% osvojenih mandata (recimo 6 od 12) partija ne mora da poštuje redosljed na listi već mandat može dati nekom drugom s liste pa makar bio na broju 56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

To bi bilo vrlo neobično pravilo, ako je tako, El Re.

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Iskreno, ja mogu da vidim odbornika NS za istim stolom (u kafani) sa Veskom Barovićem, ali ne i sa Novakom Adžićem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Aha, bravo, ti misliš, onaj odbornik NS-a neće poslušat Pecka koji mu je šef - šef stranke? Jel to misliš?
    Napredujes pomalo logikom. Nadji na onoj listi koji je poslanik Pecov pa onda razmisli kako se Pedja jako mnogo pitao sa odbornicima u Kolasinu i sve će ti se samo kazati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

To bi bilo vrlo neobično pravilo, ako je tako, El Re.
    Sećaš li se da su Maja Bulatović i onaj rukometaš Goran Đukanović bili na listi DPS ali su umjesto njih ušli drugi. Prosto, oni su bili tu da privuku glasače a nikada nije ni bilo planirano da sjede u Parlamentu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Sećaš li se da su Maja Bulatović i onaj rukometaš Goran Đukanović bili na listi DPS ali su umjesto njih ušli drugi.
    Sjećam se, ali to su uradili u dogovoru sa vrhom stranke, to jest dobrom voljom Maje Bulatović i Gorana Đukanovića.
    Znači ako da formalnu ostavku, ko ga može naćerat da bude poslanik?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Napredujes pomalo logikom. Nadji na onoj listi koji je poslanik Pecov pa onda razmisli kako se Pedja jako mnogo pitao sa odbornicima u Kolasinu i sve će ti se samo kazati.
    Ja koliko sam danas pročitao, Peco u njegovo ime govori da neće sa SDP-om. Taj koji je na listi još ni riječ nije progovorio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Iskreno, ja mogu da vidim odbornika NS za istim stolom (u kafani) sa Veskom Barovićem, ali ne i sa Novakom Adžićem.
    Smiješan si, Peco i srpstvo, to ti je kao premijer Engleske i Konan Varvarin. Koliko premijer Engleske vjeruje u Konana Varvarina, toliko i Peco u srpstvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sjećam se, ali to su uradili u dogovoru sa vrhom stranke, to jest dobrom voljom Maje Bulatović i Gorana Đukanovića.
    Znači ako da formalnu ostavku, ko ga može naćerat da bude poslanik?
    Ne Ćipure,.....Nisu bili u prvih 50% osvojenih mandata DPS-a. I ova prva polovina mora ući u Parlament ali ga se može odreći u ime drugog. Drugih 50% liste stvar je partije koga će delegirati samo taj neko mora takođe biti s liste. Razumiješ razliku? DPS je tačno znao koliko mandata može realno osvojiti pa je na broju 50 i sve do 85 (bješe li?) stavljao koga je stigao a ko bi mogao biti dovoljno ugledan i privlačan glasaćima.
    Last edited by El Re; 26-05-10 at 00:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Ne vjerujem u to i ne znam za takvo pravilo, ali možda je to i istina. Možda.

Ja koliko znam, onaj koji je preko liste ušao u parlament, ako insistira, mora ući u parlament.

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Ne znam Ćipure koliko Peco vjeruje u srpstvo, ali čini m mi se da znam koliko i on i drugi vjeruju u demokratske kapacitete SDP-a. Da li su u pravu ili ne, sasvim je drugo pitanje,

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne vjerujem u to i ne znam za takvo pravilo, ali možda je to i istina. Možda.

Ja koliko znam, onaj koji je preko liste ušao u parlament, ako insistira, mora ući u parlament.
    E moj stari druže pa ne bih se ja tek tako lako ovdje izlijetao da nisam prilično siguran u ono što mi je struka. Istina izborno zakonodavstvo mi nije uža specijalnost ali bio sam ubijeđen da sam to zakonsko rješenje dobro uočio i evo malo sam potražio i našao:

Zakon o izboru odbornika i poslanika: (dio o kom govorimo)

Politički subjekti koji su na izborima osvojili poslaničke mandate, shodno Zakonu o izboru odbornika i poslanika, obavezni su da polovinu tih mandata dodijele kandidatima prema redosljedu na listi, dok preostale određuju u skladu sa svojim interesima. Zakonom o izboru odbornika i poslanika propisano je da, kad izbornoj listi pripadne neparan broj poslaničkih mjesta, broj mandata koji se dodjeljuje kandidatima sa liste, prema njihovom redosljedu, uvećava se za jedan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemoj me ofirati nema smisla
    Evo odbornici bijelih kosulja Neven Gošović Slaven Radunović Boris Marić Velizar Kaluđerović Emilo Labudović Zdenka Popović Branka Bošnjak Vladimir Vujović Dragan Ivanović Goran Radonjić Kolja Ljuljđuraj Sergej Sekulovic Radoš Zečević Marica Babović Slaviša Guberinić Mihailo Ivanović Nebojša Batrićević Miloš Konatar Dragan Ostojic Mitar Vuković. Miodrag Bešović Asim Đečević Slobodan Rakonjac Zarija Pejović...

We have a winner

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Eto, nijesam znao, ali bar jedan Peckov je u prvih 12.
    Bolja Crna Gora je dobila 24 mandata.

edit:
    sad vidim da Guberinić nije u prvih 12. po tome ispada da ne može odlučivati o koaliciji sa bilo kim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Takođe,

Prema Zakonu, prva sjednica novoizabranog saziva Skupštine trebalo bi da bude održana najkasnije 15 dana od objavljivanja konačnih rezultata izbora u kom roku partije moraju dostaviti konačne liste sa spiskom kandidata za odbornike/poslanike.
    Termin kandidati se koristi zato što su oni kandidati sve dok njihove mandate svečano ne verifikuje Skupština.

Zato sam ja bio (prijatno) iznenađen otkud znate ko će sve na kraju biti na listama i u ime koje partije. To tek treba da se odluči i objavi. Zasad se zna samo broj osvojenih mandata dvije koalicije i SDP-a i ništa više.

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Suštinski, ne formalno, potpuno je nebitno da li mandat ima NS ili im ga BCG može oduzeti. Poenta je u tome da NS, a mislite li da je samo ona, ni pod kojim uslovima neće u koaliciju sa SDP.
    Uzvratićete mi, pa neće ni SDP sa njima.
    Ja vas pitam da li je interes Crne Gore takvo neprijateljstvo. Da li je dobo što se SDP odrekla onih članova koji su mogli napraviti sponu, jer bez obzira na povremene izlete NS je od tzv prosrpskih stranaka uvijak imala najviše senzibiliteta prema crnogorskim interesima.

Page 101 of 105 FirstFirst ... 5191979899100101102103104105 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)