View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 100 of 105 FirstFirst ... 509096979899100101102103104 ... LastLast
Results 2,476 to 2,500 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Ma Filip i Sveto su pfff proslost :P.. Idemo Luksic..
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by lale47 View Post
    Mugi nije nikakva frakcija - nikad bio. Na pomen imena brace Djukanovica drhti kao prut.
    Vujanovic i Marovic takodje nisu frakcija. Milo je broj 1 i sef i gospodar i kralj ( i tvoj miljenik, el Re). Milo moze jednim potezom da skloni bilo koga ali to nece uraditi. Zasto? Zato sto su mu svi potrebni da mu cuvaju dupe kad ode a jednom mora otici. Medojevic prica gluposti o raskolu u DPS. DPS moze da nestane kad Milo ode.
    ...Šta da ti kažem na ovo...Izgledaš mi ko dobar momak...A i vaspitan si čini mi se...Ne zamjeri El Re-u ali politika nije ono što čitaš u "Dan"-u "Vijesti"-ma i ostalom smeću po CG koje služi da pojednostavljuje raji sliku stvarnosti bojeći je u crno-bijelo kako bi to raja bolje razumijevala.
    Ljudi koji znaju malo bolje šta je DPS znaju i da je to još uvijek pokret a ne partija. Kao pokret on je ispunio svoju ulogu i nakon što se počiste ostaci kvislinških partija po CG polako ali sigurno formiraće se politička scena koja će biti budućnost ove zemlje. No to nije proces od 3 dana. Za 5 - 10 godina mnogi neće moći da pronađu neke partije na političkoj mapi CG.
    Ko je mogao 1996. vjerovati da će nestati NS i LSCG koji su činili gotovo svu crnogorsku opoziciju. Pa eto danas ih nema ili se prevoze u kombiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    ali mi se cini da Drasko nije objasnio da je Mugi sasvim slucajno bio na stranu filipista.
    Apsolutno se slažem da je to bila slučajnost. Ipak Mugoša je jako impulsivan i nepredvidiv. I pored svoje bahatosti nije nimalo glup. Pitanje je koga će okriviti što mu se narugalo za njega očigledno neočekivanom odlukom SDP-a da ga ne podrže nakon isteka mandata. Nije Mugoša lud da ne zna da to nije moglo proći bez makar prećutne saglasnosti Đukanovića.
    Vjerujem da će ključno biti to kako će se odnijeti prema onom što mu je Đukanović namijenio nakon što mu istekne mandat. Tj., da li će mu to što mu Đukanović ponudi biti dovoljno primamljivo. A to će htjeti da zna sada odmah a ne da čeka godinu-ipo. Ako mu se ne dopadne ponuđeno, nimalo ne isključujem da podrži u partiji onog ko bi mu obećao bolju poziciju.
    Last edited by El Re; 25-05-10 at 21:54.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

E ovo je smehotresno... Pa za koga radi podredjeni u hijerarhiji nego za glavnog?
    Individualnost g. Mugose je kvalitet, i sto vise takvih individualista to bolja "firma", tj. partija.
    Poslusnika i bezlichnih ima previse, i takvi nemaju inicijativu... Plivaju u bilo kojoj vodi u koju ih spuste - bezlichni.
    U jednoj drzavi sam po ugovoru imala osoblje koje je bilo zaduzeno da radi oko kuce i u kuci. Elem, takvi nisu mogli uraditi 2 obaveze istovremeno. Poslusni, cekali su svako jutro da im se odrzi slovo o dnevnim obavezama - koje su svako dan bile iste. Ukoliko im ne bi bilo receno ... nista. Fini, posteni, dobri... Tuga.
    Jedna jedina osoba koja je imala svoju karakteristichnost u kakvoj takvoj inicijativi - postavljena je za 'sefa' i uz moju podrshku koju je dobila cvetalo je sve. Koliko su je cinkarili, optuzivali za svasta zbog ko zna kojih primitiivnih razloga... Individualnost u grupi je pobijedila. Pasivnih i tupavih poslusnika previse, a pregaoca premalo.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    ... Zaista me nasmijao. On je toliko naivan pa misli da će Đukanović tek tako krenuti da sređuje po partiji a da pritom nije osigurao da se njegovim plijenom ne nahrane hijene poput Medojevića. Đukanoviću je dovoljno da prije nego udari na Marovića...
    Da se nasmije covjek koliko obozavanja prostruji kroz ovakve analize. Najvise podsjeca na price SPS-ovaca za Milosevicevog vakta... i kad se nesto lose desi Vodja je to sigurno isplanirao, i kad neka opasnost prijeti Vodja je sve sigurno predvidio i nikakvih problema nece biti.

Mora da je divno imati toliko vjere u nekog, religioznim ljudima je sigurno lakse shvatiti. Ja toliko ne vjerujem u zakone fizike

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Apsolutno se slažem da je to bila slučajnost. Ipak Mugoša je jako impulsivan i nepredvidiv. I pored svoje bahatosti nije nimalo glup. Pitanje je koga će okriviti što mu se narugalo za njega očigledno neočekivanom odlukom SDP-a da ga ne podrže nakon isteka mandata. Nije Mugoša lud da ne zna da to nije moglo proći bez makar prećutne saglasnosti Đukanovića.
    Vjerujem da će ključno biti to kako će se odnijeti prema onom što mu je Đukanović namijenio nakon što mu istekne mandat. Tj., da li će mu to što mu Đukanović ponudi biti dovoljno primamljivo. A to će htjeti da zna sada odmah a ne da čeka godinu-ipo. Ako mu se ne dopadne ponuđeno, nimalo ne isključujem da podrži u partiji onog ko bi mu obećao bolju poziciju.
    Tiho odmjeravanje snaga preko Mugijevih ledja se nastavlja i ona zelja da DPS pobijedi a Mugi izgubi okrenula se protiv zagovornika te taktike.
    U nasoj domovini sve se oprasta osim uspjeha, a impulsivni Mugi nije bas podesan na igre u rukavicama.
    Kad su mislili da je akcija "Mugijevo parkiranje" prilika da mu se nakaleme razne stvari Mugi je brzo ućutkao one sa cvrstim dokazima i nekako jos nema tuzbi koju se trebale biti "koliko je śutra"
    ...
    Ko je mogao 1996. vjerovati da će nestati NS i LSCG koji su činili gotovo svu crnogorsku opoziciju. Pa eto danas ih nema ili se prevoze u kombiju.
    Bio je onaj nas cojek koji je prvo rekao "dajte Albancima republiku na Kosovu jer ce biti garant SFRJ-a a vi joj spremate krvavi raspad." Tada ga najurili iz Beograda a kad se u Crnoj Gori pisale ode o Narodnoj slozi rekao "ovo je pocetak kraja LSCG" Onda je "vec bio" Momirov placenik, a on se fino spakovao i rekao "aj zbogom Crna Goro"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Tiho odmjeravanje snaga preko Mugijevih ledja se nastavlja i ona zelja da DPS pobijedi a Mugi izgubi okrenula se protiv zagovornika te taktike.
    U nasoj domovini sve se oprasta osim uspjeha, a impulsivni Mugi nije bas podesan na igre u rukavicama.
    Kad su mislili da je akcija "Mugijevo parkiranje" prilika da mu se nakaleme razne stvari Mugi je brzo ućutkao one sa cvrstim dokazima i nekako jos nema tuzbi koju se trebale biti "koliko je śutra"
    Vidi,..Mugošin grijeh nije to što je bio uspješan. Sigurno da mu brdo nesposobnih to nikada neće oprostiti ali metropolizacija PG nije njegova inicijativa i njegova originalna ideja. On je to odlično menadžerski odradio ali je direktiva da se to uradi u predvečerje nezavisnosti stigla odozgo. Tu toliku autonimiju je Mugoša i dobio zato što se htjelo po svaku cijenu upristojiti grad koji je trebao da postane glavni grad jedne evropske nezavisne države koja će ugostiti brojna diplomatska predstavništva i međunarodne misije. Da je 80% podgoričana bilo protiv drastične izmjene izgleda PG oni bi to i protiv volje građana proveli. Ja time ne umanjujem ulogu Mugoše ali on je bio tu dok je odrađivao posao za gospodara. Kada je Gospodar procijenio da je ovaj "uzletio" i postao "nepouzdan" Mugoša je bio pripremljen za eliminaciju.
    Politika nije prostor za igru pravde i morala. U politici znaš da "igraš" ili ne. Pokazalo se da je Mugoša u nedjelju izgubio ozbiljnu bitku. Možda i presudnu i to će se vidjeti.
    Lično iako sam podržao SDP itekako sam protiv da se glasa za uskraćivanje podrške Mugoši ukoliko bi nastavio ovim tempom. Ipak, SDP ne pripada meni već prvenstveno SDP-ovcima i tamo je jasno opredjeljenje da se Mugoša izbaci iz igre. Ono što je meni interesantno jeste da ukoliko Đukanović prebaci Mugošu ponovo negdje na državni nivo opet će tamo biti SDP prilično neprijateljski nastrojen prema njemu. Sve u svemu biće interesantno. Mugoši pod hitno treba partija ali on nikada nije bio slabiji da je formira. Čak ni jezgro njegovih političkih saradnika u PG poslije nedjeljnih izbora vidi ga kao gubitnika i ne vjerujem da bi založili svoje karijere igrajući na njega. Da je Mugoša kojim slučajem u nedjelju uspio da izgura 29. mandat on bi postao simbol ovih izbora i jedan od 3. najmoćnija čovjeka u državi...Ovako,..njegova sudbina je krajnje neizvjesna. No još je igri,..pa vidjećemo...

Bio je onaj nas cojek koji je prvo rekao "dajte Albancima republiku na Kosovu jer ce biti garant SFRJ-a a vi joj spremate krvavi raspad." Tada ga najurili iz Beograda a kad se u Crnoj Gori pisale ode o Narodnoj slozi rekao "ovo je pocetak kraja LSCG" Onda je "vec bio" Momirov placenik, a on se fino spakovao i rekao "aj zbogom Crna Goro"
    Politika je igra koja se igra u aktuelnom trenutku. Kao što život ne čeka tako ni politika ne prašta onima koji "zakasne" da se pozicioniraju u konstantnim promjenama aktera i odnosa snaga. Onima koji izgube ostaju memoari, blogovi i kolumne kao zabava za prosti puk.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Da se nasmije covjek koliko obozavanja prostruji kroz ovakve analize. Najvise podsjeca na price SPS-ovaca za Milosevicevog vakta... i kad se nesto lose desi Vodja je to sigurno isplanirao, i kad neka opasnost prijeti Vodja je sve sigurno predvidio i nikakvih problema nece biti.

Mora da je divno imati toliko vjere u nekog, religioznim ljudima je sigurno lakse shvatiti. Ja toliko ne vjerujem u zakone fizike
    Vazda ti meni veseo bio...Taj Đukanović je i među svojim neprijateljima od Triglava do Đevđelije ocijenjen najvještijim političarem postBrozovskog doba. Ako je on takva neuka budala ko što ga ti vidiš kako te nije sramota da daješ glas onima koje ta budala tako ponižavajuće i sve ubjedljivije tuče na svim izborima. Šta to govori o tebi moj razveseljeni druže?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da je Mugoša kojim slučajem u nedjelju uspio da izgura 29. mandat on bi postao simbol ovih izbora i jedan od 3. najmoćnija čovjeka u državi...Ovako,..njegova sudbina je krajnje neizvjesna. No još je igri,..pa vidjećemo...

Samo cu rec Peco.Izgleda je Cipur pogodio.
    To ni nije nista neobicno znajuci istoriju NS koja je DPS spasavala nemali broj puta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jes strasno pogodio. Zbilja u toj koaliciji bijelih kosulja svi gore od zelje za koaliciju sa SDP osim Peca. NS je spasavala DPS kad je bila u koaliciji a ostale price kako je Soć isao u Grcku, a Kuljak kupovala cipele u Italije... su price da se svala krivica na nekoga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Peco se svaki put kad bi bio u koaliciji sa SNP ostrvio na SNP. Zašto bi sad bilo drugačije?

Dva dana poslije izbora, evo saopštio je da NjEGA niko ništa nije pitao, kobajagi se već ljuti.

Zašto prije izbora nije rekao da neće u koaliciju sa SDP?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jes strasno pogodio. Zbilja u toj koaliciji bijelih kosulja svi gore od zelje za koaliciju sa SDP osim Peca. NS je spasavala DPS kad je bila u koaliciji a ostale price kako je Soć isao u Grcku, a Kuljak kupovala cipele u Italije... su price da se svala krivica na nekoga

Pa jasno da ne gore od zelje da udju u koaliciju sa SDP-om,nego je problem sto nije iskljuceno da narodnjaci udju u koaliciju sa DPS,uz obrazlozenje-koje je Peco vec i dao-da stite interese srpskog naroda od jedine istinske antisrpske partije u CG.Klasicno crnogorsko biranje izmedju dva zla,gledano iz njihovog ugla.Mislis li da je nemoguc ovaj scenario?
    Da se Soc slozio(hvala bogu sto nije),da li mislis da tad ne bi bila napravljena koalicija LSCG-prosrpska opozicija?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Peco pokušava da se ugura u vlast, pokušava da se ugura u koaliciju sa DPS-om, pa misli da ga DPS uvede u parlament i onda da bude u vlasti godinama koalirajući sa DPS-om.
    To su Pecovi vlažni snovi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne znam koji su Pecovi vlazni snovi ali ovo sto pises je jako smijesno. Sad se Peco buni da bi ga DPS za 3 godine uveo u parlament, a da je imao te namjere to ne bi uradio prije godinu dana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ovo oko mandata NS u Skupštini glavnog grada,..je'l zna neko raspodjelu mandata u okviru koalicije "Bolja CG"? Meni je idiotski ako su 3 veće partije darivale predizbornim ugovorom zagarantovane mandate ovim kombi strankama. Ja sam očekivao da će im ponuditi simboličan broj takozvanih "pozajmljenih mandata" po receptu kako je DPS ustupio HGI svoj mandat u Skupštini CG ali ukoliko HGI počne da se mimoilazi sa politikom Vlade da mu ga DPS može uzeti kada god hoće.
    Da sam na mjestu DPS-a jedino takve mandate bih i dao LP i BS, baš kao što smatram da su 3M budale ukoliko su Pecu dali koji zagarantovani mandat pa taman bilo i 1 jedini.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam koji su Pecovi vlazni snovi ali ovo sto pises je jako smijesno. Sad se Peco buni da bi ga DPS za 3 godine uveo u parlament, a da je imao te namjere to ne bi uradio prije godinu dana

Ako posmatramo na nacin da je Peco DPS igrac,onda to nije uradio prosle godine iz prostog razloga sto DPS za tim nije imao potrebe.On upada samo onda kad se DPS nadje u nevolji .
    A valjda si u pravu,ovo vec lici na SF,ali ako kojim slucajem udje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Prije godinu dana je mislio da može sam, pa se prevario. Njegova politička idologija propada, pa pokušava da se prišlepa DPS-u. Mogao je prije izbora reći, da neće sa SDP-om ni u kom slučaju, zar ne? Zašto je to prećutao prije izbora?
    Sinoć je analitičar Bešić rekao da ukoliko neko pređe iz "Bolje Crne Gore" u koaliciju sa DPS-om to će poslati užasnu poruku opozicionim biračima.
    Užasnu poruku, jer koji bi poslije glasač opozicije vjerovao u objedinjenu opoziciju?

Naravno, Peco to perfektno zna, al njega boli **** za opoziciju, hoće fotelju i učešće u vlasti!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Stani malo Getzbi. Na promocijama DPS koalicije, pa i slavlju, se nisu vijlorije SAMO crnogorske zastave, pa ti to koliko vidim nije smetalo. Ili je problem u samo jednoj zastavi?
    Reci koje su stranke u koaliciji sa DPS-om i bice ti jasno odakle te zastave, a to donose partijski, a ne sto se neko sjetio da dodje sa albanskom zastavom.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Ja mislim da će se dogovoriti DPS i SDP, ali ako se ne dogovore, znači to je 100%, parlament gradski prave Pecko i DPS.

A onda će Pecko da oplete po SNP-u i Mandiću, da su ga izdali i da su pokvareni i loši Srbi... :lolblue:

Pecko je mali sićušni igrač, jedan mali kamenčić koji bi se vtrtio oko planete DPS, on ne može DPS-u ništa nauditi, ne može mu smanjiti rekting kod birača DPS-a

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Reci koje su stranke u koaliciji sa DPS-om i bice ti jasno odakle te zastave, a to donose partijski, a ne sto se neko sjetio da dodje sa albanskom zastavom.
    To su bile crnogorske stranke, registrovane u Crnoj Gori.
    A mahali su zastavama bošnjačke manjine u Srbiji i albanskom državnom zastavom, a ne partijskim zastavama.
    Meni to nije problem, nije ni tebi. Problem je kad se neđe zavijori trobojka
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobra analiza izbora
    Добросављевић: Лош резултат опозиције условили су криза лидерства, криза концепта и економска криза

Влада Добросављевић, Центар за конзервативне студије za Kažiprst B92

http://www.in4s.net/drugi-pisu/67-dr...05-25-10-53-18

koga mrzi da čita:
    http://www.b92.net/video/video.php?n...&nav_id=433599
    Last edited by MonterO; 25-05-10 at 23:49.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Prije godinu dana je mislio da može sam, pa se prevario. Njegova politička idologija propada, pa pokušava da se prišlepa DPS-u. Mogao je prije izbora reći, da neće sa SDP-om ni u kom slučaju, zar ne? Zašto je to prećutao prije izbora?
    Sinoć je analitičar Bešić rekao da ukoliko neko pređe iz "Bolje Crne Gore" u koaliciju sa DPS-om to će poslati užasnu poruku opozicionim biračima.
    Užasnu poruku, jer koji bi poslije glasač opozicije vjerovao u objedinjenu opoziciju?

Naravno, Peco to perfektno zna, al njega boli **** za opoziciju, hoće fotelju i učešće u vlasti!
    Kazi nam ko je uopste prije izbora pricao o nekoj koaliciji sa SDP da bi se Peco mogao izjasniti da li je protiv toga ili nije? Sad ti napravi pravi SF da Peco "tvrdi pazar" za tri godine na parlamentarnim izborima, a jos nije ni odbornik u Pg da bi mogao "prebjeći" kod Mugija Samo malo logike uvedi u pisanju pa ćes sam vidjeti sta si napisao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Kazi nam ko je uopste prije izbora pricao o nekoj koaliciji sa SDP da bi se Peco mogao izjasniti da li je protiv toga ili nije?
    Pa sve vrijeme je bila priča da SDP može biti tas na vagi.

Samo malo logike uvedi u pisanju pa ćes sam vidjeti sta si napisao.
    Moja logika je perfektna, Pecko je svaki put u koaliciji kidisao na SNP i Mandića, zašto bi sad bilo drugačije?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Opet ponavljam - otkud vama informacija da Peco ima garantovan mandat u Skupštini grada? Jeste li vi negdje čitali predizborni ugovor koalicije "Bolja CG" o postizbornoj formuli raspodjele mandata unutar iste?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I sta sto je pricano i ko je to pricao - mi na forumu? Od te price ti napravi festu da sa Mugijem pravi koaliciju neko ko nije odbornik
    Objasni nam kako Peco moze napraviti tu koaliciju

Page 100 of 105 FirstFirst ... 509096979899100101102103104 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)