Ali hit utakmice je transparent guslara, xaxaxaxaaxa
Docekasmo i solidnu partiju Trajkovica u napadu!Dobro je namucio Ticica, dao odlicnu prednju sraubu u kontra ugao...
Budvani dosta gresaka u dodavanju, Brga im je skinuo 3-4 lopte sa igracem vise! Primakli su se na 8-7 bili u 3. cetvrtini...
Dosta sudijskih gresaka na obje strane, tolerisala se gruba Paskoviceva igra sto je dovelo do toga da ga Draskovic udari preko vode (i dobije samo sa pravom zamjene), a onda i Crepulja...Ne znam sto bi Vjeku...:mad: Ako nije dobio pare od lani za to mu nisu krivi bivsi saigraci...
Na kraju primijetih i svadju Milica i Petrovica, Darko Brguljan nije igrao zbog povrede ramena i nesto rece da mozda ni u finalu nece igrat'... + sto ce i Draskovic vjerovatno pauzirat.
Dosta problema pred finale, ali bitno je da imamo 8 dana odmora.
U Budvi napeto, kao i vazda.Opet su neki skakali po zapisnickom stolu...Kradja vremena je tamo normalna stvar.
P r i m o r a c
Ali hit utakmice je transparent guslara, xaxaxaxaaxa
ko je sudio to sa pravom zamjene? Adzic ili KOntic, tj ispod koga se desio dogadjaj??
Please alowe me to introduce myself.......
jos nije ni pocelo EP, a vec je pocelo da se kuka i traze opravdanja.
prvi je bio n. janovic, ko je sledeci?
grupa jeste teska, ali ako zelis da budes najbolji na svijetu, moras biti spreman da pobjedis sve, a ne da biras protivnike. ne sjecam se da sam ikad cuo madjare da kukaju koga su dobili u grupi ili s kim igraju u 1/2 finalu, itd. ne svidja mi se ovaj pristup nimalo.
edit: zanimljiva izjava porobica za Arenu:
Kod jednog broja igraca, a prateci njihovu igru, volja i energija nije na ocekivanom i potrebnom nivou.
Last edited by Fidimose; 24-05-10 at 10:05.
<--- leuk
Iskljucenje bez prava zamjene kao takvo ne postoji, ali postoji brutality (4' kazne igranja sa igracem manje).
Cini mi se da je taj kontakt bio ispod Kontica. Taj duel Draskovic-Paskovic je bio diskutabilan, a opet Paskovic je nastavio normalno mec, bez ikakvih posljedica, mozda ga je promasio...
Isti sudija je imao jednu ''fantasticnu'' odluku u 1/4, dosudio je 2m Primorcu u situaciji kad smo imali igraca vise i kad je lopta bila kod vanjskog igraca (na 6-7m od gola)![]()
Ono je bilo potpuno nejasno sudjenje... Kontrafaulovi kad ih niko ne vidi, a priznati golovi iz cistih kontrafaulova (Stajmnec, Paskovic).
Ticic nakon svoje 2. licne prskao i psovao u pravcu sudije...ta igracina se opasno utripovala.
Tribine skoro pune...
Last edited by cattaro; 24-05-10 at 10:37.
P r i m o r a c
Parole guslara: "Udji slobodno" i "Bestije 1986,koga lazete?!?! " haahahhahahahhaha
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
Malo koji od onih gusLara je bio rodjen kad su Bestije nastale, pa im treba oprostit.
P r i m o r a c
Ima li djeeeee u ovoj Crnoj Gorii prodavnica sa Turbo kupacima?? :sad:
Moze se narucit sa njihove stranice, ali je u krv, sa shippingom i svim...:trashcom:
Niko ne pise nista o tome ko ce bit' 3. crnogorski predstavnik u kvalifikacijama za LS? Da li Budva, koja je igrala finale Kupa ili 3. iz crnogorskog prvenstva? Valjda je ova druga opcija, sobzirom da se ipak igra i za 3. mjesto u prvenstvu (na dvije dobijene).
Neko od dva kluba (Cattaro ili budva) moze dobro da izvisi i pored (skoro) milionskog budzeta.
Turbovih kupacih mislim da nema kod nas.
P r i m o r a c
Prvoplasirana ekipa stiče naslov PRVAK CRNE GORE U VATERPOLU ZA 2009/10. i pravo prvoprijavljivanja za Evro ligu 2010/11. godine.
Ostali klubovi, sukcesivno konačnom plasmanu, stiču pravo zastupanja Crne Gore u evropskim takmičenjima (Evro liga i LEN-trofej) i Mediteranskom kupu 2010/11. godine, u skladu sa propozicijama tih takmičenja kao i Propozicija Kupa Crne Gore 2009/10. godine i posebne Odluke Upravnog odbora VPSCG o baražu za utvrđivanje drugog predstavnika u LEN-trofeju/Mediteranskom kupu.
pretpostavljam da to znaci da treceplasirana ekipa iz prvenstva ide u evroligu, mada nije bash potpuno jasno
Tu je malo sto jasno!Jedino sto je jasno je da prvak ide direktno u EL, sto smo znali i bez toga
Cak nije naznaceno ni ono sto bi trebalo da je sigurno - da Primorac kao osvajac Kupa ima ozbezbijedjene kvalifikacije za EL.
Juce bi trebalo da je odigran mec izmedju Vala i Bijele (nidje rezultata...). Kazu da je to mec za 5. mjesto, a mozda ima veze i sa ovim Mediteranskim Kupom...
Mozda Peuro i ekipa znaju dje su bili (i sto su cinjeli) ti klubovi do 23. maja?
NEVJEROVATNO! Bitna im je prica o strancima...
EDIT: sad vidjeh na sajtu Skale radija da je Val-Bijela nocas, a izgleda da ce za to 5. mjesto ucestvovat i Petrovac ???
Last edited by cattaro; 24-05-10 at 17:17.
P r i m o r a c
imas u dubrovniku, u starom gradu (kad udjes odes desno i prva ulica koja ide paralelno sa stradunom) ima jedna prodavnica opreme za ribanje. tu imas i turbo kupace i to jako velik izbor, a i nisu toliko skupe, cca 30 eura. ja sam tu za sebe kupio vise puta.
a sto se tih pravila tice, cattaro je prosle godine bio 3. u domacem prvenstvu, pa nije igrao kvalifikacije za EL, vec je igrao kvalifikacije za LEN kup. ne vidim zasto bi se to i ove godine promjenilo, zato i mislim da ga je ove godine budva i te kako ispusila.
<--- leuk
da, ali budva je prosle godine uzela kup, valjda?
pa da, zato je i igrala samo 1 krug kvalifikacija za EL, kao sto ce primorac ove godine ako ne uzme domacu titulu. a budva nema vise nikakvih sansi za EL.
<--- leuk
pa ko ce onda biti treci predstavnik?
e ne znam....evo ti direktno sa sajta LEN-a, pa nek prevede i protumaci ko zna:
Federations may submit entries maximum for:the National Championships;
a) Two (2) teams having finished 1st and 2nd in
b) The team having finished 3rd in the Nationalthe Euro League Preliminary Rounds.
Championships of those eight (8 ) Federations
with a team classified best in the previous year of
e sad...s obzirom da mi spadamo u grupu zemalja koja moze da prijavi 3 predstavnika, ne znam da li taj 3. predstavnik mora biti osvajac kupa, ili moze 3. iz domaceg prvenstva (ovaj boldovani dio mi nije jasan).
<--- leuk
Nije isto kao lani nikako. Prvo, budva je osvojila Kup, drugo Primorac je bio prvak Evrope (te kao drugoplasirani iz domaceg prvenstva nije igrao 2 vec 1 krug kvalifikacija).
Ove godine ono sto je sigurno je da ni cattaro ni budva nisu uzele Kup, a da nisu usli ni u finale prvenstva.
A bilo bi jako dobro da treceplasirani ide u kvalifikacije za LS (inace utakmice za 3. mjesto ne bi imale smisla), pa ko bude bolji...
No, znajuci koliko su budvani ulozili u cjelokupno Kup takmicenje, od domacinstva do namjestanja sudija...nisam siguran.
Pravila LEN-e sa ovim nemaju nikakve veze, to Savezi regulisu...
Sezona je bila duga i iscrpljujuca (jedva se mogu prebrojat odigrane utakmice), ali ce, bez obzira na to, ovo finale da bude spektakularno.
Po Areni sinoc u Bd 900 ljudi.(makar pola iz Kotora)
P r i m o r a c
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks