View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 96 of 105 FirstFirst ... 46869293949596979899100 ... LastLast
Results 2,376 to 2,400 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Narod živi u komforu? Pa nek je i makar malo i malo komfora je nekakav komfor, je li...Nešto sam ti od onog što si pisao pročitao ranije i to mi se zaista svidjelo ali moram reći, meni stalno promiče taj narod koji živi "u komforu kog se ne želi odreći". Istina ja ne živim u Gorica C pa je tu možda problem...
    Što se tiče Gorice C - ja sam na Tuški.
    Sad ću dati sebi za pravo da odem malo u širinu.
    'Komfor' je za mene riječ vrlo slojevitog značenja. Komfor o kom ti govoriš strogo je materijalno - finansijske prirode i nije toliko rasprostranjen kod nas (istina,živi se prosječno ili ispod prosječnog,ali ljudi znaju da bi moglo biti i gore - devedesete). Komfor o kome ja govorim uključuje i malo širu udobnost npr. socijalnu i geografsku. Socijalan komfor je činjenica da je ovo jedno društvo koje je tijesno upleteno,ljudi se dobro znaju,ima nas malo i lako se povezujemo jedni s' drugima,svi su prijatelji svima itd. Ovo omogućava relativno miran socijalni život ispunjen novim direktnim i indirektnim pozanstvima,i to vrlo dubokim. Dakle,mogućnosti za dobar socijalan život,manje - više odlične. Geografski komfor ne moram da objašnjavam. Suština sve ove govorancije je da je ljudima poprilično udobno ovako kako jeste. Malo rada,malo novca,poneki odlazak na more,poneko prigrljivanje i dobar seks i,što da ne,moglo bi se živjeti. (da se razumijemo,nisam protiv ovakvih stvari,sem malo protiv mora - nervira me previše ljudi na jednom mjestu - ali i pored toga što s' vremena na vrijeme imam sve to,ne mogu da budem zadovoljan,što očigledno ne znači da se i drugi tako osjećaju)
    Dalje,nešto ranije sam pomenuo devedesete. U doba komunizma,nije bilo poštene (misli se na konkretnost) inicijative dobrih 44-45 godina u ovom društvu. I onda se desila inicijativa,poprilično kolektivna - birokratska revolucija. Prva promjena nakon gotovo pola vijeka koja je za posljedice imala gomilu mizernih neuspjeha,toliko jadnih da se iz njih nije smjelo ni učiti - devedesete su ušle na velika vrata,došla je ova vlast,a radnici su sami pucali sebi u koljena i pokazali da je njihovo vrijeme odavno prošlo.
    Zamisli da si dio naroda (a jesi) čija je prva inicijativa nakon dugo vremena tako jadno završila.
    Kako onda ti 'ljevičari' da smognu snage za promjene? Ja ne znam. Nagađam samo da ljudima treba neko da povuče oroz. Udarna igla neke sorte,da ih trgne iz inercije. Takođe ne znam da li će te udarne igle biti ikad,i šta će da pokrene to nagomilano nezadovoljstvo. Znam da sam spreman da sačekam i da dotad budem totalno indiferentan. Dotad,mislim da bismo mogli da probamo da budemo racionalni i barem zaboravimo ideju dijeljenja - na crnogorce i srbe,na depeesovce,opozicionare i apstinente,na veš mašine i pegle i ostale gluposti.
    Što se tiče okupljanja "oko zajedničkih ciljeva i prestanka zaglupljivanja standardnim balkanskim političkim diskursom" zar nije to ono što im je DPS nudio i na čemu je ostvario ovako ubjedljivu pobjedu? Ako je to istina - zašto bi onda uopšte mijenjali DPS? Promjena koja je sama sebi cilj?
    Mnogi od vas vide neke radnike i seljake,..rekao bi čovjek - sve je oko nas ljevičar do ljevičara,..Ja naprotiv vidim običan puk (kao bilo koji drugi društva bogatog u sličnom stepenu) a sa svojim malim životnim problemima i koji je svestan svojih ograničenja ali i pored toga ne želi političku ponudu onih koji će se rugati njegovoj pameti, hrabrosti i uopšte njemu takvom kakav jeste i svakako ne one koji će mu nuditi revolucionarne zaokrete. Narod je rekao što misli o velikim državnim i nacionalnim pitanjima i sada samo želi da živi u miru ovu malu tajnu zvanu - život. Ne traži puno. samo malo poštovanja i malo sitnih radosti.
    Jedno je biti svjestan svojih ograničenja,a drugo svojih mogućnosti.
    Ukoliko nezadovoljstvo zaista postoji - ono će na ovaj ili na onaj način isplivati. Ili će se,što je možda najzdravije,utopiti i ravnomjerno regulisati kroz svakodnevicu. No,ja i dalje tvrdim da je narod malo zblanut od posljednjeg grča za promjenama. Dok se još malo ne poraste,vjerujem da neće ničega biti a onda,ko zna. Očekujem bučnu regulaciju nezadovoljstva.
    Što se zajedničkih ciljeva tiče,za mene oni podrazumijevaju veći BDP i prihode po glavi stanovnika. Apsolutno isključuje bilo kakav oblik politikanstva i jeftinih trikova - primjera radi - kad smanjuješ budžet univerzitetu zbog krize (štedi se na obrazovanju,fatalna greška svake države u istoriji),skrećeš pažnju sa toga obraćajući previše pažnje na štrajk gomile gimnazijalaca na Cetinju (naravno,uz pomoć medija u kojima po pravilu nema pojedinaca sposobnih za kritičko mišljenje) i pridaješ tome neka astralna značenja poput 'borbe za svoja prava','trijumfalne pobjede' itd. Podržavaš,dakle,nečije nemanje želje da investira malo vremena u svoju budućnost i zgrtanje znanja,kakvo god ono bilo. Tako je obrazovanje pretrpjelo dvostruki poraz,a da niko nije ni primijetio. IQ zemlje je skliznuo za još jedno 10 bodova,i počele su kiše.
    Dakle,ekonomija,ekonomija i samo ekonomija.
    Ovo je pragmatičan,deterministički svijet (bar zasad) i nemamo vremena za plakanje nad Kosovom i pobrajanje loših strana globalizacije.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    DPS ni u koaliciji sa Čak Norisom ne bi osvojio Plužine

Mi se raspadamo ali ljudi i dalje glasaju SNP, valjda se vode mišlju "samo ne DPS"... No kad se bolje pogleda, naša lokalna vlast je isto kao DPS na državnom nivou, a na listi su im dva jedina doktora u PŽ tako da 90% ljudi sa sela (sve stariji) glasa radi njih.
    I da ne bi bilo zabune, pošto sam pročitao neke komentare kako je u PŽ koalicija osvojila vlast, u Plužinama je SNP samostalno osvojila apsolutnu vlast, dakle bez PZP-a i NSD-a.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by Magenta_Rebel View Post
    ukratko, vlast može smijeniti samo inteligentna i sposobna opozicija.
    ..s druge strane nikome inteligentnom i sposobnom neće pasti na pamet da opozicionari ovdje. Ne treba trošiti svoju energiju na one koji to ne zaslužuju.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Ah, opet smo počeli sa kompleksima niže (ili više, kako se uzme) vrijednosti.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Nema to veze sa kompleksima, svako normalan očekuje da mu se uloženi trud isplati(ne mislim samo finansijski). Što je u ovom slučaju nemoguće.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Neuspjesi ljudi koji nisu bili dovoljno sposobni se ne mogu računati kao validan razlog za takve apsolutističke stavove.

Uloženi trud se nikad ne isplaćuje. Isplaćuju se jedino uspjeh i rezultati - a da li će to biti finansijski ili nekako drugo, to zavisi od onih koji postignu taj uspjeh i rezultate.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Što se tiče Gorice C - ja sam na Tuški.
    Sad ću dati sebi za pravo da odem malo u širinu.
    'Komfor' je za mene riječ vrlo slojevitog značenja. ....
    Čika Džo,

prvo hvala za ovako dugačak post...Nisam se prevario u utisku o tebi...Ne znam što si završio i nije ni bitno, jer čak i da nemaš neko formalno obrazovanje vrlo bih ozbiljno uzeo u obzir partiju koju bi ti predstavljao. Čitao sam ti ranije neke postove i uspijevao si me u pravilu motivisati da razmislim o onom što pišeš bez obzira da li sam se s tim složio ili ne. Toliko o tome...
    Neću ti post komentarisati iako sam ga 2 puta pročitao prije svega što on mnogo više govori o tvom stavu prema životu i onom što te okružuje nego što je interesantan kao neka faktografija.
    Neću sebi davati na značaju očekujući da ti imaš neko predznanje o vizurama iz kojih ja gledam život i našu zbilju pa ću te upoznati sa onim što je mnogima već poznato a to je da sam ja čovjek desnijih opredjeljenja. Ne naravno ničeg nalik karikaturi desnice koja se može vidjeti svud unaokolo po Balkanu već one (moderne) desnice koja danas drži u rukama većinu Evrope.
    A ovo govorim zato što ja smatram da život podjednako (ako ne i težišno) počiva, vrti se i ključno determiniše na nematerijalnim vrijednostima. Vjera i identitet recimo za mene, baš kao i za većinu tog naroda čiju podršku neki tako očajnički žele, nisu prevaziđeni relikti prošlosti i zabava za idiote kako to mnogi ljevičari otvoreno ili prikriveno sugerišu.
    Zato ja u onome što neki vide kao radnike i seljake, prije svega vidim puk. Zbog te ljevičarske zaraze da nevide šumu od debla (a od koje boluju toliki mnogi kvaziintelektualci), neki nikako da shvate i odgovore kako to (u većini inače materijalno siromašan narod) daje podršku ovoj vlasti. I to sve veću i ubjedljiviju.
    Pa zato što sve ono što je važno običnom čovjeku nije ono što staje u tiganj.

U tom smislu bio je još jedan postizborni post čovjeka koji ne prestaje da vjeruje da energija za promjenama itekako postoji ali tu energiju ne umiju da iskoriste, ne žele ili ne znaju oni koji bi u ime bolje budućnosti narodu (po ko zna koji put) prodali rog za svijeću, vjerujući da je taj narod, koga navodno žele da usreće, dovoljno glup da to neće prozrijeti.
    Last edited by El Re; 24-05-10 at 14:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Nikollaki View Post
    Mnogo vise cijenim bivse glasace LSCG-a koji su nastavili da bastine neke ideje i ideale oko kojih su se okupljali i koji pokusavaju da ih ostvare u okviru nekih drugih partija, pa neka je to i jedan ljigavi PZP, nego ove ostale koji su upali u neku apatiju i beznadje, cekajuci ponovni dolazak Mesije i usput se osecajuci uzvisenim i moralno superiornim od ostatka naroda u Crnoj Gori.
    Ne radi se o nekom beznadju, apatiji mesijama i cudima, ali za razliku od tebe bas nemam nikakvog postovanja prema onim koji su LSCG zamijenili PzP-om
    Medojević je osnivanje svoje partije poceo prvo dvosmislenim pricama iz kojih je ispadalo da je bio clan LSCG, pa onda ordinarnim lazima kako je on pripremao dogovor Slavka sa DPS koji se zavrsio podrskom manjinskoj vladi pa o strasnim parama koje je Slavko navodno uzeo i napravio vile i robne kuće u Pragu. Cak je obecao i slike tih gradjevina....
    Stvar je svacijeg ukusa (i mirisa) koga će podrzavati, glasati, promovisati i uopste se ne radi da je Slavko mesije bezgresan.... ali imati nesto zajednicko sa takvom lazljivom ljigom za mnoge je nemoguće. Pretjerana je ta prica o osjecajima uzvisenosti, superiornosti jer mi se cini da je većina Liberala glasala njih zbog sebe i nekog licnog osjećaja nego zbog robovanja nekom autoritetu. Bilo kako bilo zbog neke licne koristi garant nije jer zarade za tu podrsku je mogao biti pendrek po ledjima ili neki bubulj kad se islo na promocije. Sad se samo moze nagadjati kako bi danas izgledao LSCG jer svako vrijeme zahtijeva i drugaciji rad i taman ti se ucini da nesto bar lici na tu partiju, kad ono ispadne parodija i bezuspjesni pokusaj kopiranja.
    Tesko je onda zamjeriti ako neko apstinira, a u sustini neka glasa vala i za onoga letaca samo neka se ne kiti tim perjem Liberala.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Želim podijeliti sa vama jedan zaista dobar urednički komentar jučerašnjih izbora....

---------------------------------------------------------------------
    Portal Analitika
    Vlast – opozicija 12 : 2

Poraz opozicione koalicije Bolja Crna Gora najbolje oslikava podatak da će u parlamentu Podgorice lista 12 stranaka udružene opozicije imati dva odbornika manje nego što su ranije, prostim zbirom, imale SNP, Srpska lista i PZP

Kada su trojica lidera udružene opozicije, neposredno pred izborni dan, najavljivali veliki politički preokret u Crnoj Gori nijesu slutili ono što ih je dočekalo sinoć nakon prebrojavanja glasačkih listića.
    Dakle: od 14 opština u kojima su održani izbori vladajuća koalicija će imati jasnu većinu i priliku da upravlja u 12 gradova. Udružena opozicija će upravljati gradovima u kojem je već imala vlast - Plužinama i Pljevljima. Vladajuća kolicija potpuno je zagospodarila dolinom Lima, razbijajući u paramparčad opozicionu grupaciju u Bijelom Polju i lagano pobjeđujući Beranama. Slična je situacija i sa većim dijelom sjevera Crne Gore. Osvojena je vlast u nova dva grada: nakon 13 godina DPS i SDP su trijumfovali na Žabljaku a „zauzeto“ je i tradicionalno uporište esenpeovaca - Andrijevica. Čak je savez DPS-SDP uspio da u Pljevljima prednost protivnika sa prvobitnih četiri hiljade glasova manjka (izbori 2006.) svede na svega – šesto glasova.
    U prvom obraćanju nakon objavljenih rezultata Nebojša Medojević je pokušao, sebe i opozicione kolege, da osokoli pričom da su oni uspjeli da obuzdaju vlast DPS-a u Podgorici. To nema mnogo veze sa realnošću. Koliko je težak poraz opozicione koalicije Bolja Crna Gora najbolje oslikava podatak da će u parlamentu Glavnog grada lista dvanaest stranaka udružene opozicije imati dva odbornika manje nego što su ranije, prostim zbirom, imale SNP, Srpska lista i PZP! Najavljena velika opoziciona pobjeda u Podgorici pretvorila se u jedan od najvećih izbornih krahova opozicije čije će se posljedice tek kasnije moći procijeniti.

Udruživanje bez efekta:
    U danima koji slijede lideri opozicije naknadno će otkrivati izborne mahinacije vlasti, analitičari skloni toj političkoj grupaciji hrabriće se pričom da je krenuo jedan „novi proces“, biće i onih koji će već čekati parlamentarne izbore za tri godine... Treba, međutim, reći jasno i glasno: udružena opoziciona lista Bolja Crna Gora pretrpjela je težak poraz na sinoć održanim lokalnim izborima.
    Prve analize pokazuju da većina građana nije prepoznala da udruživanje opozicije nosi neki novi politički kvalitet. Udruživanje bez promovisanja novog programa proizvelo je kontra-efekat: umjesto da opozicija u bijelim košuljama bude drugačija, ona je postala – bezbojna. Osim toga, lideri su ponovili staru grešku - negativna kampanja usmjerena uglavnom na Mila Đukanovića i članove njegove porodice te u Podgorici na Miomira Mugošu samo je motivisala glasače DPS-a.
    Ono što treba da opozicione lidere posebno zamisli je podatak da udruženi nastup nije proizveo bilo kakav sinergetski efekat! Drugim riječima: možda bi više osvojili da su išli samostalno, nego ovako udruženi. Prosto, građani žele konkretan program a ne mehaničko udruživanje i papagajsko ponavljanje priče o borbi protiv kriminala i korupcije. Populistički slogan ''Ujedinio se narod'', negativistička kampanja i promocije bez ijednog crnogorskog obilježja, nijesu, očigledno, uvjerile prosječnog crnogorskog birača da je riječ o alternativi koja nudi bolju budućnost.

SNP u teškoj situaciji:
    Ništa ne uspijeva kao uspjeh i ništa ne razara kao – neuspjeh. Nakon prebrojanih glasova u nedjelju veče jedan od najvećih gubitnika lokalnih izbora je najjača opoziciona partija – SNP.
    Milićeva stranka je za tri mjeseca izgubila ono što je gradila tri godine nakon referenduma – programsku prepoznatljivost. Socijalistička narodna stranka se počela profilisati u partiju centra, odstranjujući lagano populističku ljušturu. No, ušavši olako i bez strategije u opozicioni front, pristajući na „o-ruk politiku“ svojih opozicionih kolega, SNP je tokom izborne kampanje naprasno izgubila partijsku prepoznatljivost. Uz sve to, izgubili su i dva mjesta predsjednika opštinskih parlamenata, na Žabljaku i u Andrijevici. Ispada da se opozicija kockala mjestima koja pripadaju – samo SNP-u.Kada za koji dan doputuje iz dalekog Šangaja Srđan Milić će definitivno morati da razmisli o strategiji narednog djelovanja. Za početak, koristilo bi mu da ubuduće ne vjeruje baš na riječ pojedinim stranim diplomatama ograničene političke pameti i domaćim savjetnicima neograničenog neznanja.

SDP - tas na vagi u Podgorici:
    U nedjelju veče su najviše slavili u Krivokapićevoj SDP. S razlogom: krenuli su u težak posao da pokažu vlastitu programsku prepoznatljivost i da se izbore da budu faktor bez kojeg nije moguće vladati Podgoricom.
    Ciljali su visoko i pogodili: izgradili su partijsku infrastrukturu u Podgorici, postali tas na vagi, stranka bez koje Mugoša i DPS ne mogu vladati Glavnim gradom. Osvojivši skoro deset odsto podrške u Podgorici SDP je definitivno postao, voljom birača, respektabilna snaga koja će moći da utiče na odluke u Glavnom gradu. Osim toga, samostalan nastup u Podgorici, Kolašinu, Andrijevici i Rožajama je pokazao da imaju stabilnu podršku u biračkom tijelu na nivou državeNova snaga, naravno, rađa i nova iskušenja. Prvi test za Krivokapićeve socijaldemokrate biće pregovori o Podgorici sa dojučerašnjim koalicionim saveznikom DPS-om. Ukoliko izbjegnu iskušenje osvete i kalkulantskog ucjenjivanja te krenu da se sa DPS-om dogovaraju o programskim ciljevima upravljanja Glavnim gradom, SDP će pokazati da zaslužuju glasove Podgoričana.

DPS – iskušenje pobjedika:
    Iako su raspolagali polugama vlasti, premda imaju najrazrađeniju partijsku mašineriju, Demokratska partija socijalista bila je u teškoj poziciji pred lokalne izbore. Trebalo je, istovremeno, napraviti strategiju protiv udružene opozicije, boriti se protiv medijske satanizacije dijela privatnih medija ali i graditi strategiju odnosa sa koalicionim saveznikom.
    Prema prvim rezultatima Đukanovićeva DPS je popravila svoj izborni rezultat - u svim opštinama! Za partiju koja već dvadeset godina vlada, za vlast koja upravlja državom sa svježim ranama ekonomske krize, to je sjajan rezultat: ne izgubiti razočarane i osvojiti nove glasače. Stoga je razumljivo slavlje pristalica DPS-a u izbornoj noći. Pobjede na lokalnom nivou imaju globalni značaj za DPS: vanredni parlamentarni izbori uopšte ne zavise od opozicije i Đukanović i njegova ekipa će imati vremena da osmisle strategiju daljih poteza.
    Ipak, u DPS-u ne kriju da nije ostvaren jedan od proklamovanih ciljeva - osvajanje apsulutne vlasti u Podgorici. Procjena Filipa Vujanovića, neformalnog stratega izbornog štaba za Podgoricu kao i želja Miomira Mugoše da ima neokrnjenu vlast u Glavnom gradu natjerale su - inače oprezne depeesovce - da povuku riskantan potez i odbace koaliciju sa socijaldemokaratama. Rizik se u politici često ne isplati. Umjesto da se dogovore sa SDP-om o pet odbornika u koaliciji, sada će SDP-u dati mnogo više: moraće da pitaju prije nego što povuku potez. Za partiju koja je navikla da suvereno upravlja biće to nova situacija. Što se ostalog tiče, lokalni izbori su pokazali da je u Crnoj Gori manje-više kao i ranije: vladajuća koalicija pobjeđuje, opozicija, čak i kad je ujedinjena, gubi.
    N.Zečević/D.Đuranović
    Last edited by El Re; 24-05-10 at 15:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa SNP je najgore prosao zaista...

SNP u teškoj situaciji:
    Ništa ne uspijeva kao uspjeh i ništa ne razara kao – neuspjeh. Nakon prebrojanih glasova u nedjelju veče jedan od najvećih gubitnika lokalnih izbora je najjača opoziciona partija – SNP.
    Milićeva stranka je za tri mjeseca izgubila ono što je gradila tri godine nakon referenduma – programsku prepoznatljivost. Socijalistička narodna stranka se počela profilisati u partiju centra, odstranjujući lagano populističku ljušturu. No, ušavši olako i bez strategije u opozicioni front, pristajući na „o-ruk politiku“ svojih opozicionih kolega, SNP je tokom izborne kampanje naprasno izgubila partijsku prepoznatljivost. Uz sve to, izgubili su i dva mjesta predsjednika opštinskih parlamenata, na Žabljaku i u Andrijevici. Ispada da se opozicija kockala mjestima koja pripadaju – samo SNP-u.Kada za koji dan doputuje iz dalekog Šangaja Srđan Milić će definitivno morati da razmisli o strategiji narednog djelovanja. Za početak, koristilo bi mu da ubuduće ne vjeruje baš na riječ pojedinim stranim diplomatama ograničene političke pameti i domaćim savjetnicima neograničenog neznanja.

Ne znam sta im se desilo da pristanu na dogovre sa ove 2 druge partije propale...
    Last edited by DzoniS; 24-05-10 at 16:32.
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A ti Dzoni ne vjerujes kad ti ja kazem da se Medo i vojvoda zaebavaju a SNP gubi mandate

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    A ti Dzoni ne vjerujes kad ti ja kazem da se Medo i vojvoda zaebavaju a SNP gubi mandate
    PA ONO, NESTO NISAM RAZMISLJAO, SAD KAD VIDJOH vse ovo, ebo te, SNP je samo na dupitku u odnosu na izbore 2006
    :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Najveće iznenađenje izbora! Vasojevići masovno glasaju za crnogorske stranke!

Pobjeda vladajuće koalicije u 12 od 14 opština

23. maj 2010.

Koalicija predvođena Demokratskom partijom socijalista ostvarila je ubjedljivu pobjedu u 12 od ukupno 14 opština. Kako sada stvari stoje, vladajuća koalcija nije osvojila vlast jedino u Plužinama i Pljevljima, a uzeli su po prvi put vlast u Žabljaku i Andrijevici.

Koalicija predvođena DPS-om će imati većinu u podgoričkom parlamentu, ali niko iz DPS-a nije želio da saopšti koliko će imati vladajuća koalicija mandata.

Prijethodno, kako je javila Televizija Crne Gore, pozivajući se na nezvanične podatke, koalicija predvođena vladajućim partijama saopštila je da su ostvarili pobjedu u Šavniku, Žabljaku, Bijelom Polju, Danilovgradu, Beranama, Baru, Plavu, Ulcinju i Rožajama. Prema nezvaničnim informacijama, koalicija DPS-SDP ima ubjedljivu prednost u Bijelom Polju i tijesnu većinu u Andrijevici.

Što se tiče opštine Pljevlja, koalicija "Za bolja Pljevlja" je proglasila izbornu pobjedu, dok u DPS-u tvrde da blago vode u toj opštini.

U Žabljaku su u prethodnom mandatu vlast imale opozicione partije predvođena SNP-om.U Andrijevici već godinama SNP ima apsolutnu vlast.

U Podgorici dvije članice vladajuće koalicije DPS i SDP su nastupile samostalno.

Prema nezvaničnim podacima, u Baru DPS-SDP je osvojila 19 mandata a koalicija "Bolja Crna Gora" 13 mandata.

U Andrijevici, takođe prema nezvaničnim informacijama, DPS i koalicija "Bolja Crna Gora" su osvojili po 15 mandata, dok je SDP pripala čast "tasa na vagi" jer su osvojili 1 mandat.

Kako sada stvari stoje, u Kolašinu će vlast formirati DPS i koalicija grupe građana "Zajedno za Kolašin Mileta Bulatović".

Na Žabljaku DPS-SDP će od ukupno 31 imati 16 odbornika, koalicija "Za bolji Žabljak" 13 dok je dva mandata pripalo nezavisnim odbornicima.

U Danilovgradu vladajuća koalicija DPS-SDP će od 33 imati 19 mandata a opozicija 14 odbornika.

12. maja 1858., VASOJEVIĆI ČESTITAJU KNjAZU DANILU POBJEDU NA GRAHOVCU

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemaju veze rezultati andrijevički sa nacionalnim osjećajem: One iz SDP eventualno možeš pripisati nekoj crnogorskoj struji, ali pobjeda DPs je čist dokaz da svaki birač ima svoje lične probleme koje mu je DPS rad riješiti. Dobro, bar polovni njih.

Analiza rezultata pokazuje da je DPS bio ubjedljiv u Trešnjevu, a SDP u nekom drugom selu.
    Jedino pitanje je ko su lokalni aktivisti i šta su ponudili

Andrijevica nije fenomen Srba koji glasaju, nego sirotinje koja više nema kud.

Iznenađnje izbora je ogroman broj glasova za BS u Rožajama i Plavu i minimalna u Beranama.
    Izlaznost u Bihoru je do 20h bila oko 20%, a onda se do 21h popela na 60% i to skoro plebiscitarno za DPS.
    Iznenađenje je da se suseljani dogovaraju između i sebe i slože se za koga kolektivno glasati
    Last edited by MonterO; 24-05-10 at 17:32.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Neuspjesi ljudi koji nisu bili dovoljno sposobni se ne mogu računati kao validan razlog za takve apsolutističke stavove.

Uloženi trud se nikad ne isplaćuje. Isplaćuju se jedino uspjeh i rezultati - a da li će to biti finansijski ili nekako drugo, to zavisi od onih koji postignu taj uspjeh i rezultate.
    Ma da, ispade da smo drzava nesposobnih cim se za ovih 20 godina nije po tebi ama bas niko sposoban pojavio u toj opoziciji. Ja u to ne vjerujem a patriote koje vjeruju da je njihov narod nesposoban neka nastave i dalje da vjeruju u to.

Niko nece da trosi svoju energiju uzaludno boreci se istovremeno i protiv vlasti koja sve ima u rukama i protiv onih u opoziciji koji da bi vlasti pomogli uvijek zagraju na Kosovo i slicno ako se desi neka frka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E kako se to nece desit u ovom posranom Herceg-Novom, a ne ostaje "najtvrdji srpski grad".Ovo je da poludis stvarno.Ostadose samo jos 3 grada
    i u jednom od njih zivim i ja.
    Mjenjam trosoban stan u HN, sa pogledom na more,luksuzno namjesten za slican u Budvi,Baru.Ma svejedno samo sto dalje od ovog odvratnog grada...
    dosta mi je vise njihova 3 prsta,njihovih svadbi sa srpskim barjakom,jednostavno :burp:

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,723
    Thanked in
    945 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    E kako se to nece desit u ovom posranom Herceg-Novom, a ne ostaje "najtvrdji srpski grad".Ovo je da poludis stvarno.Ostadose samo jos 3 grada
    Mjenjam trosoban stan u HN, sa pogledom na more,luksuzno namjesten za slican u Budvi,Baru.Ma svejedno samo sto dalje od ovog odvratnog grada...
    dosta mi je vise njihova 3 prsta,njihovih svadbi sa srpskim barjakom,jednostavno :burp:
    Nacionalna netrpeljivost?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

U Andrijevici i Vasojevićima nije teško da proradi crnogorska krv, Vasojevići su crnogorsko pleme, nijesu finsko pleme, ali kako u Herceg Novom, koji je pun Trebinjaca, Bilećana, Brčaka, Zeničana, Kninjana, Zadrana, Benkovčana, Srbijanaca ...?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Nacionalna netrpeljivost?

Ne druze,samo nacionalna ugrozenost mene kao crnogorca u gradu u kojem sam odrastao od strane raznih,hercegovaca,krajsnika i ostalih"doseljenika".

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,723
    Thanked in
    945 Posts

Ne druze,samo nacionalna ugrozenost mene kao crnogorca u gradu u kojem sam odrastao od strane raznih,hercegovaca,krajsnika i ostalih"doseljenika".
    Pa biju li te sto si crnogorac?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Pa biju li te sto si crnogorac?

jos i to treba da pocnu, ali su dosta razne provokacije, a stalno trube kako su oni kao srbi ugrozeni. E majstore, zelim ti da zivis u takvom okruzenju i da se svakodnevno susreces sa tim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Situacija u HN je čedo iz bludnog i raspusnog života mlađanog DPS-a štetočine. Ali riješiće se to...Što bi Hrvati rekli "biće to mirna reintegracija dijela nacionalnog teritorija u državni sustav".
    Mnogi ljudi zaboravljaju da su ovo bili posljednji izbori po starom zakonu. Po novom će pravo glasa imati samo državljani CG a ne i građani. Procjena je da će preko 10 hiljada građana koji su u CG bila na njenim jaslama a poreze i doprinose plaćali drugoj državi, sljedstveno evropskoj praksi, biti lišeno biračkog prava ukoliko ne uspiju da u međuvremenu riješe svoje državljanstvo. Većina to neće ni pokušavati a mnogi ni uspjeti zbog (treba li reći evropskog) Zakona o državljanstvu koji je jako restriktivan. Najveći broj tih ljudi je upravo u Herceg-Novom i Podgorici. U HN to su mahom vojna lica bivše jugo-vojske koje je služba u godinama raspada federacije iz čitave SFRJ dovela u Kumbor đe im se svidjelo i đe su ostali potpuno urnišući vjekovnu demografsku sliku tog grada.
    Uostalom, zar je neko mislio da će situacija u HN biti tolerisana do beskraja?
    Za HN nikad i nisam imao dilemu da će prije ili kasnije crnogorske partije vladati tim gradom. Ono što je za mene bio šok, iako sam i sam porijeklom Vasojević, jeste da ću ikada vidjeti za života Andrijevicu pod crnogorski barjak. Ali eto i to čudo se dogodilo. To je samo dokaz koliko je srpski nacionalni osjećaj u CG "mekan". Svako drugo tumačenje je krajnje kreativno. Zato sam i naveo u nekom od ranijih postova da je Andrijevica simbol veličine i razmjere fijaska opozicije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mnogi ljudi zaboravljaju da su ovo bili posljednji izbori po starom zakonu. Po novom će pravo glasa imati samo državljani CG a ne i građani.
    stim u vezi, Milo obecao da ce na sledece izbore osvojiti i Pljevlja
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

... kanabe kod Tadića... Mlađanu Đorđeviću... RTS i druga srpska glasila... i vojvodu... jurišlije... srpske falangiste... crnogorskog četništva... srpskih, četničkih i zastava Slobove Jugoslavije...
    Nacija, mutirani patriotizam, mrznja i strah od drugih... pa opet to ukrug. Eto DPS izbornog programa u jednoj recenici. Ne umiju ohrabriti ljude ni ponuditi im nesto pozitivno ali da strah i najnize emocije raspiruju za to su majstori.

Page 96 of 105 FirstFirst ... 46869293949596979899100 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)