Eto, idem da gledam Iron Man-a 2, da opet probam da prosvercujem sok i ako ne budem gledao na sat koliko do kraja, to znaci da sam prozivio jos 2 kvalitetna sata svog zivota...
Glumci su mi dobri, kostimi jos bolji, fotografija najbolja - svaka cast na tome. Ali prosto nije me odusevio film, cak ni na onom bazicnom nivou. Recimo IRON MAN 2 (ne uporedjujem ih) podario mi je dva sata zabave prije neki dan.
zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.
Eto, idem da gledam Iron Man-a 2, da opet probam da prosvercujem sok i ako ne budem gledao na sat koliko do kraja, to znaci da sam prozivio jos 2 kvalitetna sata svog zivota...
Originally Posted by Nk-001
Sequel?
Otkud sad to?
Ja sam mislio da se ona rečenica na kraju odnosi na ovaj period poslije prognanstva u šumu i ukaza princa (kralja) Džona koji svi znamo kao Robinovo zlatno doba iz knjiga,priča,bajkica itd. Znate već,makljaža na deblu,zajebancije sa strijelama itd. Kevin Kostner i te fore. Samo što je sad stekao sve te frendove prije nego što je ušao u Šervud.
Uglavnom,meni se samo čini da su se malo igrali sa hronologijom i riječima i da nastavka neće biti.Vjerovatno sam u krivu,jer me ljudi svuda ubjeđuju da hoće.
Čekaću.![]()
Last edited by Čika Džo; 20-05-10 at 17:05.
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Ljevica je ponovo u modi,ekonomska je kriza,pa nam eto dodje i novi Robin Hood.
Ne sumnjam u Skotovo umijece,ali jednostavno me ne zanima.Makar dok ne prodje sva ta fama...
Deserve's got nothing to do with it.
Ah.. pretjera ga.. I jako chudno fokusirash percepciju, makar za moj ukus..
Odredjeni prigovori imaju smisla, podrazavam ih, odredjeni ne, jer to je igrani, a ne dokumentarni film, i tu reziser moze da radi ama bash sve shto mu pane na pamet! A chak i one primjedbe koje su na mjestu, su pretjerane, pretjerano karikirash detalje koji ti se nisu svidjeli.. Vidim sve to kao i ti, ali mi ne znachi puno, jer opshti utisak sve to toliko prekrije, da su mi nedostaci, koji postoje, potpuno bezznachajni.
Ja govorim o opshtem utisku, i on je odlichan.. Sve propuste i sve nedostatke prekriva jedna solidna epska (Ridlijeva) pricha, sad, neko moze da se slozi sa vizijom rezisera, neko ne.. Ali upravo ovo shto Igi reche, nije ni jednom pogledao na sat, dovoljno govori..
I josh neshto, secirati bilo kakvu cjelinu, i onda je fragmentarno analizirati, pa naravno da ce bilo shta na svijetu ispasti nakaradno. Mislim da si propustio poentu cjeline.. A to je naprosto jedna pricha, (sasvim lijepa), solidno isprichana, oslobodjena bilo kakvih poenti, didaktike, poruka, i bilo chega slichnog, ja makar uspijevam da filtriram sve to dok gledam, jer mi je to za djecu. (Ono, zapravo i nazalost, ima svega ovog shto nabrojah da nema, ali u snoshljivoj kolichini, a i vjesht gledalac to preskochi, i uziva u prichi, ne baveci se detaljima koji su tu, jer producenti traze svoje..)
><
Moram se sloziti, jer i sam ne cimam oko ovih stvari ako film uspije da me odusevi (kao sto su to nekad uradili Gladiator i Braveheart, eto da ih uzmem kao referentne). Ali ovaj mi se nikako nije svidio, sto je na kraju stvar ukusa.
@dzo mislis da ce propustiti sansu za sequel. ma napravili bi sequel i da su svi pomrli, a ne ovako, na volej.
Last edited by Cranox; 20-05-10 at 19:15.
zbog legendarnog kapitena, Gige Bosnica.
Nije me odusevio ovaj Prince of Persia. Svi sastojci su tu, ali nisu dobro smuckani.
Veliki minus kad se na kraju film restartuje na pocetak.
I am the one who locks.
Evo i ja da se nadovezem na R. Huda... Film jeste dobar za potrositi 2 i nesto sata, ispricao je pricu na malo drugaciji nacin, koliko danas filmska tehnologija to moze realno da predstavi... Medjutim ima dosta holivudskog velicanja, zacinjenog sa happy end-om na kraju... Dobro neko rece da nece biti bas upamcen, medjutim solidno ce inkasirati u bioskopima... Mislim da ce jos dugo "Brave heart" ostati neprevazidjen film na ovoj istorijskoj tematici srednjeg vijeka...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Meni se dopao Robin Hood. Jes da nemam sat, ali kao sto rece Igi nijednom nijesam gledao koliko ima do kraja filma. Jedva chekam nastavak :mrgreen:
Prince of Persia and Iron Man 2 remaining to be watched...
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Odgledah i Iron Man 2 preksinoc. Odlichan. Malo prebrz sa raspletom za moj ukus ali mi se svidio. Josh dva dobro provedena sata.
Shto reche drug, Rambo 21 vijeka![]()
Chekam BR rip da download-ujem da se odgleda negdje opet.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
boze vi zaisto gledate i volite filmove iz stera , kakvih onamo promasaja se daje, kuku ljelje
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Gledao sam Iron Man 2, i tako sam se smorio da je to nevjerovatno![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Pardon me?
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Smori me Robin Hud. Očekivao sam mnogo više.
Huh.. Strasno.
Davni smo utvrdili pravilo da se spoileri oznacavaju tako, jos na topiku za Serije i kasnije za LOST. Zasto citas zuta slova?
A ako cemo posteno, i nije neki spoiler (i nije neki film)![]()
I am the one who locks.
Prince of Persia, iznenadih se.. Nakon 'Titan' traume, ova avanturica je dosta skladna i za taj zanr, potpuno Ok u svim segmentima, ispostovali su donekle i samu igricu..
Kingsley i Molina bez nekog naprezanja zacinili su onako dosta fino cijeli projekat.. Zadovoljan sam, osim prevruce sale, zamjerka Steru.
Inace, tek nocas sam cuo da je umro Dennis Hopper..
1.robin hood,je dosta dobar film.Malo se prečešljalo po istoriji te se napravi film o vremenu prije onoga sto mi znamo iz Disney filmova o tom junaku.
2.princ of persia isto tako dobar film.Resetovan ili ne dvorana je non stop puna i to koliko primjetih vecinom je moja generacija tamo,tj oni koji su se podizali na tu igricu.A sad jel režiser moga ovo ili ono,fino bi bilo da svi mozemo upisat reziju pa snimat kako mi mislimo da treba.
Mnogo bolji filmovi od nekih koje sam gledao a dje sam se max smorio.
I dok jarebice gledaju S&C2,mi tetrijebi uzivasmo u PoP
odgledah sad prince of persia....bas mi se svidio i ispunio je moja ocekivanja.....ali su me iznervirala neka djeca koja su non stpo isla gore dolje i pokvarila mi gledanje filma....a i sala je s obzirom da je nedelja bila solidno ispunjena
jes da sam fan igre i Newell-a ali zbog Disney-a i Bruckheimer nisam puno ocekivao od PoP -a. Medjutim film je sasvim regularan i valja ga odgledati.
I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks